پنجشنبه ۰۳ فروردين ۱۴۰۲ | Thursday, 23 March 2023
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
پنجشنبه ۰۳ فروردين ۱۴۰۲ | Thursday, 23 March 2023
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / تبریک نوروز به زبان فارسی توسط گوینده خبر تلویزیون LBCI لبنان

ویدیو / تبریک نوروز به زبان فارسی توسط گوینده خبر تلویزیون LBCI لبنان

ویدیو / رقص آذری احسان علیخانی با گروهی که سال گذشته رقص آنها در «عصر جدید» سانسور شده بود

ویدیو / رقص آذری احسان علیخانی با گروهی که سال گذشته رقص آنها در «عصر جدید» سانسور شده بود

ویدیو / قسمت‌هایی از شمال شهر تهران در مه فرو رفت

ویدیو / قسمت‌هایی از شمال شهر تهران در مه فرو رفت

تماشا کنید: نقشه خطرناک باکو برای ایران / چرا احداث کریدور زنگزور، ایران را به خطر می اندازد؟

تماشا کنید: نقشه خطرناک باکو برای ایران / چرا احداث کریدور زنگزور، ایران را به خطر می اندازد؟

ویدیو / چرا عربستان اینقدر روی «گلف» سرمایه گذاری کرده؟

ویدیو / چرا عربستان اینقدر روی «گلف» سرمایه گذاری کرده؟

ویدیو/ اوضاع بحرانی و خطرناک جاده چالوس: ماشین های گرفتار در برف شدیدا لیز می خورند

ویدیو/ اوضاع بحرانی و خطرناک جاده چالوس: ماشین های گرفتار در برف شدیدا لیز می خورند

کد خبر: ۷۱۳۵۸۹
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۰۹ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۱
سیاست >> سیاست داخلی
پ

رییس سازمان انرژی اتمی: نامه ای به آژانس دادیم که یک بازرس که از تاسیسات ما بازدید کرده، گزارش نادرستی داده ولی مدیرکل آژانس این مساله را رسانه‌ای کرده / موارد بیرون از پادمان که سیاسی و دیکته شده از حنجره مدیرکل آژانس بیرون می‌آیند، مورد اعتراض ماست

محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی گفت: موارد بیرون از پادمان که سیاسی و دیکته شده از حنجره آژانس و شخص مدیرکل بیرون می‌آیند، مورد اعتراض ما بوده و اتفاقا دیروز نامه ای به آژانس دادیم که یک بازرس که خودش با نماینده ارشد پادمان فرستاده شده و از تاسیسات ما بازدید کرده، اشتباه کرده و گزارش نادرستی داده است ولی باز مدیرکل آژانس این مساله را رسانه‌ای کرد! این رفتار غیرحرفه ای است و پذیرفته نیست و امیدواریم این رویه توسط مدیرکل آژانس تداوم نیابد زیرا این کار برای اعتبار وی و آژانس پذیرفته نیست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایلنا: رییس سازمان انرژی اتمی گفت: امروز دیگر قطار (هسته ای) ایران در حرکت است.

محمد اسلامی جمعه شب در برنامه صف اول، ضمن تبریک ایام دهه فجر و میلاد علی (ع) با تشریح پیشرفت و توسعه انرژی هسته ای نسبت به قبل از انقلاب گفت: ظرفیتی که در بخش هسته ای ایجاد شده ابتدا در دانشگاه تهران و راکتور ۵ مگاواتی بوده است. در سال۱۳۴۶ که کار ساخت این راکتور آغاز شد، کشور دنبال احداث نیروگاه ها برای ۲۰ هزار مگاوات برق هسته ای بود و تعدادی قرارداد هم منعقد اما با پیروزی انقلاب این قراردادها متوقف شد. بعد از انقلاب کار ساخت یک راکتور تحقیقاتی هم به دلیل تامین نشدن سوخت متوقف شد.

وی ادامه داد: زمانی که نوبت نصب تجهیزات این راکتور فرا رسید، نیروهای ایرانی را بیرون کردند و اجازه ندادند انتقال دانش برای ماهیت فناوری راکتور صورت گیرد و نیروهای انسانی آن زمان در خاطراتشان اینها را گفتند؛ یعنی در این حد مصمم بودند که هیچ فناوری به ایران منتقل نشود اما ما این راه سخت پر مزاحمت و با تخریب های بسیار را طی کردیم.

اسلامی با بیان اینکه همه سرفصل های انرژی اتمی به تنهایی توسط یک کشور انجام نمی شود و این زنجیره بین کشورها و شرکت ها تقسیم شده است گفت: ولی ما با همکاری و درون زایی و همت نسل جوان در سازمان انرژی اتمی تا به امروز از استخراج و اکتشاف معدن گرفته تا رسیدن به کیک زرد و ساخت سوخت برای نیروگاهها را توسط نیروی ایرانی ساختیم. البته عناصری خرید شده است اما امروز ظرفیت کشور به گونه ای است که همه این فرایندها را پوشش می دهد و این کلیدی ترین و راهبردی ترین برش از فناوری هسته ای ایران است که ایران به لطف الهی به آن رسیده است و عصبانیت آنها از همین موضوع است و این از برکات انقلاب وبه ویژه خون شهیدان هسته ای است.

وی ادامه داد: ما امروز خودمان را در یک تراز برتر آوردیم و کل فرایند از دانش فنی و تجهیزات تا فوت کوزه گری اش را با تجارب و ظرفیت هایی که ایجاد شده، به دست آوردیم و اینها یک ظرفیت قدرت ساز است. امروز دیگر قطار (هسته ای) ایران در حرکت است و فقط بلیطش در دست آنهاست.

رییس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: به لحاظ ابزاری ساخت و ذخایر سوخت هسته ای هم قدرت است و هم ارزش اقتصادی و ارزش افزوده بالایی برای کشور دارای این ظرفیت تولید می‌کند. همین فرانسه که مسبب خیلی از فشارها به کشور ماست ۷۵ درصد برق خود را از انرژی هسته ای تولید می‌کند.

اسلامی ادامه داد: در کشورهایی که دارای منابع اورانیوم هستند؛ از جمله در آفریقای جنوبی و کانادا و کشورهای دیگر، شاهدیم که قدرتهای هسته ای بر این کشورها تسلط دارند و این حقیقت امروز است.

وی درباره وضعیت نیروگاه های هسته ای در کشور گفت: ما یک نیروگاه فعال هزار مگاواتی و سه نیروگاه در دست ساخت داریم؛ نیروگاه دوم و سوم در جوار نیروگاه اولی است و نیروگاه جدیدی هم در دارخوین و یک نیروگاه ۱۰ هزار مگاواتی هم در دست مطالعه و بررسی داریم. طبق سند راهبردی که در سازمان انرژی اتمی هدف گذاری شده است، ۵۰ میلیارد دلار برای تامین برق هسته ای تا ۲۰ هزار مگاوات را در دست اجرا و برنامه ریزی داریم.

رییس سازمان انرژی اتمی درباره وضعیت تولید رادیوداروها در کشور گفت: تا ۱۰ سال پیش عمده رادیوداروها برای تشخیص بوده است اما حالا بخش درمانی رادیوداروها هم فعال شده و ما از ۱۰ سال پیش به این سمت رفتیم. با خودکفا شدن در انواع ایزوتوپ ها سعی می کنیم در این حوزه فعال شویم.

اسلامی درباره ساخت پروژه بیمارستان البرز گفت: امیدواریم ایبن بیمارستان تا سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری برسد و همچنین مرکز تترا (بزگترین مرکز تولید رادیودارو) در دست ساخت است.

رییس سازمان انرژی اتمی درباره تولیدات این سازمان در حوزه کشاورزی اظهار کرد: برای باغهای زیتون و نخلستان های خرما و مگس مدیترانه و کرم گلوگاه انار که با افت کشهای شیمیایی مشکلات و آفتهایشان قابل حل نبود، با پرتودهی هسته ای این مشکلات حل شد. مثلا توانستیم بالای ۹۷ درصد، تهاجمی شدن مگس مدیترانه را کنترل کنیم. با یک همت عالی در نیروهای سازمان در این بخش با فناوری ماکرو ویو توانستیم سامانه ای برای آفت کشی حبوبات (اولین و کوچکترین سامانه برای آفت کشی حبوبات) طراحی کنیم.

وی در ادامه درباره ضرورت تهیه و تدوین سند راهبردی در سازمان انرژی اتمی گفت: رسیدن به ۲۰ درصد از تولید برق کشور از طریق هسته ای را در این سند داریم. این سند در بخش پرتوها نیز محیط زیست، پزشکی و سلامت، امنیت غذایی و آب و خاک را در برمی‌گیرد.

رییس سازمان انرژی اتمی، خودکفایی برای ساخت انواع تجهیزات در صنعت هسته ای را از دیگر برنامه ها و اهداف سند راهبردی دانست و گفت: طبق ضوابط پادمان همه کشورها حق دارند فناوری هسته ای داشته باشند تا از حوزه هسته ای صلح آمیر خارج نشوند. ایران نیز عضو پادمان و عضو ان پی تی و متعهد به آنها است.

اسلامی خاطرنشان کرد: ما سه درصد ظرفیت هسته ای دنیا را داریم اما ۲۵ درصد بازرسی های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران انجام می‌شود. حتی یک مورد هم نبوده که بگویند ما از مسیر صلح آمیز انحراف داشته‌ایم. آژانس مکلف است فناوری صلح آمیز هسته ای را در اختیار همه قرار دهد و وظیفه دارد از این موضوع حمایت و پشتیبانی کند اما مساله ایران، سیاسی و از سر دشمنی است. اینها نمی‌خواهند ایران به فناوری هسته ای دست یابد. اسامی اتهامات و مکانهایی که درباره آنها سوال می‌کنند را ۲۰ سال است که می‌گویند و حاصل همه این اتهامات، سند برجام شد که ایران پذیرفت در ازای لغو تحریم ها و بسته شدن پرونده اتهامات، ظرفیت های هسته ای اش را محدود کند و میزان اورانیوم غنی شده اش هم محدود شود تا اعتماد سازی شود؛ البته برای مهلتی معین.

وی ادامه داد: سند برجام در شورای امنیت، قطعنامه ۲۲۳۱ شد و طبق این سند آژانس هر سه ماه عملکرد این سند را به شورای حکام و هر شش ماه به شورای امنیت گزارش می دهد. اکنون آژانس هر سه ماه هم درباره برجام و هم عملکرد پادمانی ایران گزارش می دهد. در عملکرد پادمانی ایران مشکلی نیست اما آنها مسایل پی ام دی را دوباره بیرون آورده و درباره آنها گزارش می دهند.

او درباره چرایی درز اطلاعات هسته ای ایران و در پاسخ به این سوال که با وجود اینکه قبلا یکی از بازرسان سابقه داشته که مواد مشکوک به داخل تاسیسات برده است و با این وضعیت چرا همکاری ها ادامه دارد؟ گفت: همکاری ما در قالب برجام طبق قانون راهبردی است و در بخش فعالیت های پادمانی هم ما در همان چارچوب فعالیت می کنیم.

وی‌ گفت: موارد بیرون از پادمان که سیاسی و دیکته شده از حنجره آژانس و شخص مدیرکل بیرون می‌آیند، مورد اعتراض ما بوده و اتفاقا دیروز نامه ای به آژانس دادیم که یک بازرس که خودش با نماینده ارشد پادمان فرستاده شده و از تاسیسات ما بازدید کرده، اشتباه کرده و گزارش نادرستی داده است ولی باز مدیرکل آژانس این مساله را رسانه‌ای کرد! این رفتار غیرحرفه ای است و پذیرفته نیست و امیدواریم این رویه توسط مدیرکل آژانس تداوم نیابد زیرا این کار برای اعتبار وی و آژانس پذیرفته نیست.

رییس سازمان انرژی اتمی درباره آینده صنعت هسته ای ایران گفت: هیچ ماست فروشی نمی‌گوید ماست من ترش است اما من می گویم به لطف الهی آینده صنعت هسته ای ایران درخشان است. جوانان ما مستعد و علاقه مند و عاشق کشور هستند. ظرفیتی که در حال ایجاد آن هستیم، فرصت زیادی ایجاد می کند که مردم زودتر از این فرایند بهره مند شوند. سند راهبردی ما نمایشی نیست و یک برنامه جدی و راهبردی است. برای جوانانی که به این حوزه علاقه دارند فراخوان می دهیم که وارد حوزه مورد علاقه شان شوند.

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

ضرر مالی روزانه ۲۰ میلیاردی با برگزار نشدن کنسرت‌ها / ۵ اتفاق مهم که در دنیای موسیقی افتاد

ضرر مالی روزانه ۲۰ میلیاردی با برگزار نشدن کنسرت‌ها / ۵ اتفاق مهم که در دنیای موسیقی افتاد

واکنش پیکه به اتهام‌ جنجالی علیه بارسلونا؛ ما هرگز داور نخریدیم

واکنش پیکه به اتهام‌ جنجالی علیه بارسلونا؛ ما هرگز داور نخریدیم

رونالدو در پرتغال مغز همه را به کار گرفت!

رونالدو در پرتغال مغز همه را به کار گرفت!

رقابت مجریان سیما بر سر تحویل سال/ مجریان پرکار، در این ویژه برنامه‌ها چه کسانی هستند؟

رقابت مجریان سیما بر سر تحویل سال/ مجریان پرکار، در این ویژه برنامه‌ها چه کسانی هستند؟

دختر۸ ساله، ماجرای کشته شدن برادر ۶ ساله اش به دست نامادری را فاش کرد

دختر۸ ساله، ماجرای کشته شدن برادر ۶ ساله اش به دست نامادری را فاش کرد

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر/ حضور شخصیت ها در مراسم بزرگداشت برادر علی اکبر صالحی، از روحانی و ظریف تا جهانگیری و سیدحسن خمینی

تصاویر/ حضور شخصیت ها در مراسم بزرگداشت برادر علی اکبر صالحی، از روحانی و ظریف تا جهانگیری و سیدحسن خمینی

۲/۴
تصاویر: بازار خرید نوروزی مشهد

تصاویر: بازار خرید نوروزی مشهد

۳/۴
تصاویر: ساحل «سورو» در بندرعباس

تصاویر: ساحل «سورو» در بندرعباس

۴/۴
تصاویر: حال و هوای بازار قزوین در روزهای پایان سال

تصاویر: حال و هوای بازار قزوین در روزهای پایان سال

خرید و فروش بیتکوین
ببینید!

ویدیو / اتفاق بی‌سابقه در کرملین؛ پوتین شی جین پینگ را تا پای خودرو بدرقه کرد

ویدیو / وقتی یک سگ جلوی خودرو بدون سرنشین چینی را می‌گیرد

ویدیو/ اوضاع بحرانی و خطرناک جاده چالوس: ماشین های گرفتار در برف شدیدا لیز می خورند

ویدیو / کودک تاجیکستانی در وصف نوروز می خواند

ویدیو / رهبر انقلاب: صریحا اعلام می‌کنیم؛ از جبهه مقاومت حمایت می‌کنیم اما قاطعانه حضور در جنگ اوکراین را رد می‌کنیم

ویدیویی از یک پلنگ در ارتفاعات پارک ملی سالوک

ویدیو/ لحظه وقوع زلزله شدید در پاکستان

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

تماشا کنید: نقشه خطرناک باکو برای ایران / چرا احداث کریدور زنگزور، ایران را به خطر می اندازد؟

ویدیو / رقص آذری احسان علیخانی با گروهی که سال گذشته رقص آنها در «عصر جدید» سانسور شده بود

اشاره ضمنی سفیر جمهوری آذربایجان در تهران درمورد حمله به ارمنستان: وقت عمل است

فرود اضطرارى یک هواپیماى ایرانى در فرودگاه استانبول

آمریکا سفیر اسرائیل را احضار کرد

از عربستان تا عراق؛ ۱۱ کشور عربی پنجشنبه را روز اول ماه مبارک رمضان اعلام کردند

روزنامه عربستانی: مسی با الهلال بر سر قرارداد سه ساله به توافق رسید

وضعیت جاده‌ها و راه‌ها، امروز ۲ فروردین ۱۴۰۲ / ترافیک سنگین در هراز و آزادراه قزوین - رشت / بارش برف در جاده‌های ۶ استان و بارش بارن در جاده‌های ۴ استان

لحظه دقیق تحویل سال ۱۴۰۲

ویدیو/ لحظه وقوع زلزله شدید در پاکستان

نشست شورای عالی کار؛ پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی حداقل دستمزد کاگران و قهر گروه کارگری به نشانه اعتراض / احتمال تعیین دستمزد در ساعات پایانی امشب

پزشکیان: چه کسانی از دیوار سفارت عربستان بالا رفتند و سفارت را آتش زدند؟ همین روزنامه‌ها و افرادی که الان می‌گویند این توافق دستاورد است / نمی‌شود با دنیا دعوا کرد و کار کشور را جلو برد

ایجاد اختلال در روند ثبت‌نام متقاضیان خودروهای داخلی / وزارت صمت: بار ترافیکی سامانه ثبت‌نام زیاد است؛ متقاضیان ساعت غیر «پیک» را انتخاب کنند

مازیار لرستانی با سیمای جدید

تماشا کنید: نقشه خطرناک باکو برای ایران / چرا احداث کریدور زنگزور، ایران را به خطر می اندازد؟

سخنگوی وزارت صمت: افرادی که نتوانستند در طرح فروش خودرو ثبت‌نام کنند، در خرداد ١۴٠٢ می‌توانند بار دیگر شانس خود را امتحان کنند / تا آخرین نفر واجد شرایط را ثبت‌نام می‌کنیم

ویدیو / اعدام صحرایی سرباز اوکراینی پس از بیان «افتخار برای اوکراین!»

ویدیو / روبرو شدن ناگهانی خبرنگار صدا و سیما با تفنگدار دریایی آمریکایی که فارسی بلد بود

ویدیویی که از انگلیسی سخن گفتن ظریف پس از ماجرای امیرعبداللهیان در فضای مجازی منتشر شد

ویدیو / سعید قاسمی خطاب به رئیسی: عزیزم! قیمت خیار و گوجه را هم نتوانستی کنترل کنی

لحظه دقیق تحویل سال ۱۴۰۲

پاسخ سعید جلیلی به اظهارنظر یک دانشجو که گفت «خیلی بی عرضه اید که نمی توانید امنیت را تامین کنید» / جلیلی: «هماوردی تمدنی» در حال شکل گرفتن است!

ویدیو / قیمت تقریبا صفرِ تویوتا کمری مدل ۲۰۱۱ در امارات چقدر است؟

ویدیو / سیلی زدن کشتی گیر جمهوری آذربایجان به حریف ارمنستانی

دایی مهسا امینی: مهسا کاملاً سالم بود؛ بیماری قلبی مادرزادی او دروغ مطلق است

ویدیو / واکنش امیر قطر به برد ایران مقابل ولز

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

ویدیو / آزار و اذیت شیطانی دختر دانشجو توسط این ۵ آدم‌ربا

ساعت و تاریخ بازی ایران - آمریکا

ویدیویی که پلیس از مهسا امینی منتشر کرد

تماشا کنید: خداحافظی ایران با ارس؟ / پروژه «داپ» ترکیه چگونه در سکوت منابع آبی ایران را خشک می کند؟

۱۲ حقیقت شگفت انگیز درباره قوم باستانی آزتک که ثابت می کند جلوتر از زمان خود بودند

خرید و فروش بیتکوین
خواندنی ها
نگاهی به جدایی بحث برانگیز تام کروز و نیکول کیدمن که هالیوود را غافلگیر کرد

نگاهی به جدایی بحث برانگیز تام کروز و نیکول کیدمن که هالیوود را غافلگیر کرد

بازیگران مشهور هالیوود که از فیلم خود اخراج شدند

بازیگران مشهور هالیوود که از فیلم خود اخراج شدند

بزرگترین شهر‌های جهان از ۳ هزار سال قبل از میلاد تا به امروز

بزرگترین شهر‌های جهان از ۳ هزار سال قبل از میلاد تا به امروز

داستان جذاب گران ترین مکعب روبیک در جهان به ارزش ۲ میلیون پوند

داستان جذاب گران ترین مکعب روبیک در جهان به ارزش ۲ میلیون پوند

خرید و فروش بیتکوین
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

صبحانه خبری، ۳ فروردین ۱۴۰۲؛ از جلسه‌ بین دیپلمات‌های سه کشور اروپایی و ایران تا عدم پرداخت کامل حقوق اسفند ماه فرهنگیان

خاطرات هاشمی رفسنجانی سه شنبه ۲ فروردین ۱۳۷۹؛ روحانی گفت رهبری مصوبه شورای امنیت ملی درمورد روابط با آمریکا را رد کرده اند

یادداشتهای علم یکشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۴۷؛ آمریکا و ویتنامی ها هنوز گرفتار قدم اول هستند وای به حال مذاکرات

تاریخ روابط ایران و آمریکا، شماره ۵۴؛ وقتی احمدشاه از امریکا درخواست پناهندگی کرد

آکسیوس: اسرائیل به آمریکا و اروپایی‌ها اعلام کرده در صورت انجام غنی سازی بالای ۶۰ درصد، به ایران حمله خواهیم کرد

باقری: نشستی با مدیران سیاسی سه کشور اروپایی داشتیم؛ درمورد نگرانی‌های متقابل بحث کردیم

دفتر آیت‌الله سیستانی: فردا پنجشنبه اول ماه مبارک رمضان است

صدور کیفرخواست برای ترامپ باز هم به تعویق افتاد

ارمنستان: یک سرباز ما با شلیک گلوله از سوی جمهوری آذربایجان کشته شد

باقری: نشستی با مدیران سیاسی سه کشور اروپایی داشتیم؛ درمورد نگرانی‌های متقابل بحث کردیم

دفتر آیت‌الله سیستانی: فردا پنجشنبه اول ماه مبارک رمضان است

ارمنستان: یک سرباز ما با شلیک گلوله از سوی جمهوری آذربایجان کشته شد

سخنگوی صنعت آب: احتمال بروز سیل و طغیان رودخانه ها در دو هفته اول فروردین وجود دارد

جاده کرج - چالوس برای پیشگبری از حوادث احتمالی بار دیگر بسته شد/ سقوط سنگ در محدوده سیاه بیشه

هواشناسی: دمای هوای تهران تا فردا ۸ درجه گرم‌تر می‌شود

بخش ارامنه نشین قره باغ: ادعای باکو نادرست است/ از جاده خانکندی نیرو و مهمات منتقل نشده / کالا‌های بشر دوستانه جابجا کردیم

آندرانیک تیموریان به عنوان جانشین رحمان رضایی، دستیار قلعه‌نویی در تیم ملی شد

قیمت مصوب زولبیا و بامیه اعلام شد؛ درجه یک ۱۲۰، درجه دو ۱۰۰ هزار تومان

امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با وزیر خارجه استرالیا: یکی از سرکردگان گروهک تروریستی الاهوازیه ساکن استرالیاست

ادعای یک رسانه غربی: جلسه «طوفان فکری» درمورد احیای برجام؛ باقری و مدیرکل‌های سیاسی تروئیکای اروپایی در نروژ دیدار کردند

تردد در مسیر شمال به جنوب محور چالوس تا اطلاع بعدی ممنوع شد

باقری در ارمنستان: فکر می‌کنم رهبران کشورهای منطقه آن‌قدر عاقل هستند که گفت‌وگو را برای حل مسائل انتخاب کنند

زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آق قلا در گلستان را لرزاند/ مردم خانه‌های خود را ترک کردند

تداوم ریزش سنگ درجاده هراز / یک خانواده چهار نفره دچار سانحه شدند/ راهداری: سرعت راننده‌ها در جاده هراز بالاست

سردار رادان: سفر‌های نوروزی ۲۶ درصد افزایش یافته / در ۴۸ ساعت اول تعطیلات، آمار تصادفات نگران کننده بود، اما اکنون روند تصادفات کاهشی شده

مرگ ۳۲۵ هموطن در تصادفات ۷ روز گذشته

سناتور آمریکایی: بازداشت ترامپ کشور را منفجر می‌کند

اظهارات جنجالی وزیر افراطی کابینه اسرائیل: چیزی به نام ملت فلسطین وجود ندارد؛ نقشه اسرائیل شامل اردن است / واکنش فلسطین: دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت اسموتریچ را صادر کند / تل آویو: موضع ما تغییر نکرده؛ به توافق صلح با اردن پایبندیم / عربستان: از ایجاد کشور فلسطین در مرز‌های ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی حمایت می‌کنیم

آمریکا سفیر اسرائیل را احضار کرد

ریزش دیوار در کوچه مازاری های یزد/ شهرداری: علت حادثه در دست بررسی است

وضعیت آب و هوا، امروز ۲ فروردین ۱۴۰۲ / کاهش محسوس دما در نقاط مختلف کشور / روز جمعه، جو پایدار در کشور حاکم خواهد بود / ورود دوباره سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ۵ فروردین

وضعیت جاده‌ها و راه‌ها، امروز ۲ فروردین ۱۴۰۲ / ترافیک سنگین در هراز و آزادراه قزوین - رشت / بارش برف در جاده‌های ۶ استان و بارش بارن در جاده‌های ۴ استان

پلیس راه: جاده کرج - چالوس بازگشایی شد / احتمال سقوط سنگ و بهمن زیاد است؛ مسافران در حاشیه جاده توقف نکنند

ریزش سنگ روی یک پژو پارس در جاده چالوس ۳ کشته برجای گذاشت

۵ کشته و ۴۴ مصدوم بر اثر واژگونی اتوبوس در محور بیرجند - سربیشه

اشاره ضمنی سفیر جمهوری آذربایجان در تهران درمورد حمله به ارمنستان: وقت عمل است

فرود اضطرارى یک هواپیماى ایرانى در فرودگاه استانبول

از عربستان تا عراق؛ ۱۱ کشور عربی پنجشنبه را روز اول ماه مبارک رمضان اعلام کردند

واکنش کاخ سفید به طرح صلح چین برای اوکراین: پکن بی‌طرف نیست / چین و روسیه می‌خواهند دنیا بر اساس قوانین آن‌ها باشد

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۷۱۳۵۸۹
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۰۹ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۱
سیاست >> سیاست داخلی
پ

رییس سازمان انرژی اتمی: نامه ای به آژانس دادیم که یک بازرس که از تاسیسات ما بازدید کرده، گزارش نادرستی داده ولی مدیرکل آژانس این مساله را رسانه‌ای کرده / موارد بیرون از پادمان که سیاسی و دیکته شده از حنجره مدیرکل آژانس بیرون می‌آیند، مورد اعتراض ماست

محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی گفت: موارد بیرون از پادمان که سیاسی و دیکته شده از حنجره آژانس و شخص مدیرکل بیرون می‌آیند، مورد اعتراض ما بوده و اتفاقا دیروز نامه ای به آژانس دادیم که یک بازرس که خودش با نماینده ارشد پادمان فرستاده شده و از تاسیسات ما بازدید کرده، اشتباه کرده و گزارش نادرستی داده است ولی باز مدیرکل آژانس این مساله را رسانه‌ای کرد! این رفتار غیرحرفه ای است و پذیرفته نیست و امیدواریم این رویه توسط مدیرکل آژانس تداوم نیابد زیرا این کار برای اعتبار وی و آژانس پذیرفته نیست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایلنا: رییس سازمان انرژی اتمی گفت: امروز دیگر قطار (هسته ای) ایران در حرکت است.

محمد اسلامی جمعه شب در برنامه صف اول، ضمن تبریک ایام دهه فجر و میلاد علی (ع) با تشریح پیشرفت و توسعه انرژی هسته ای نسبت به قبل از انقلاب گفت: ظرفیتی که در بخش هسته ای ایجاد شده ابتدا در دانشگاه تهران و راکتور ۵ مگاواتی بوده است. در سال۱۳۴۶ که کار ساخت این راکتور آغاز شد، کشور دنبال احداث نیروگاه ها برای ۲۰ هزار مگاوات برق هسته ای بود و تعدادی قرارداد هم منعقد اما با پیروزی انقلاب این قراردادها متوقف شد. بعد از انقلاب کار ساخت یک راکتور تحقیقاتی هم به دلیل تامین نشدن سوخت متوقف شد.

وی ادامه داد: زمانی که نوبت نصب تجهیزات این راکتور فرا رسید، نیروهای ایرانی را بیرون کردند و اجازه ندادند انتقال دانش برای ماهیت فناوری راکتور صورت گیرد و نیروهای انسانی آن زمان در خاطراتشان اینها را گفتند؛ یعنی در این حد مصمم بودند که هیچ فناوری به ایران منتقل نشود اما ما این راه سخت پر مزاحمت و با تخریب های بسیار را طی کردیم.

اسلامی با بیان اینکه همه سرفصل های انرژی اتمی به تنهایی توسط یک کشور انجام نمی شود و این زنجیره بین کشورها و شرکت ها تقسیم شده است گفت: ولی ما با همکاری و درون زایی و همت نسل جوان در سازمان انرژی اتمی تا به امروز از استخراج و اکتشاف معدن گرفته تا رسیدن به کیک زرد و ساخت سوخت برای نیروگاهها را توسط نیروی ایرانی ساختیم. البته عناصری خرید شده است اما امروز ظرفیت کشور به گونه ای است که همه این فرایندها را پوشش می دهد و این کلیدی ترین و راهبردی ترین برش از فناوری هسته ای ایران است که ایران به لطف الهی به آن رسیده است و عصبانیت آنها از همین موضوع است و این از برکات انقلاب وبه ویژه خون شهیدان هسته ای است.

وی ادامه داد: ما امروز خودمان را در یک تراز برتر آوردیم و کل فرایند از دانش فنی و تجهیزات تا فوت کوزه گری اش را با تجارب و ظرفیت هایی که ایجاد شده، به دست آوردیم و اینها یک ظرفیت قدرت ساز است. امروز دیگر قطار (هسته ای) ایران در حرکت است و فقط بلیطش در دست آنهاست.

رییس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: به لحاظ ابزاری ساخت و ذخایر سوخت هسته ای هم قدرت است و هم ارزش اقتصادی و ارزش افزوده بالایی برای کشور دارای این ظرفیت تولید می‌کند. همین فرانسه که مسبب خیلی از فشارها به کشور ماست ۷۵ درصد برق خود را از انرژی هسته ای تولید می‌کند.

اسلامی ادامه داد: در کشورهایی که دارای منابع اورانیوم هستند؛ از جمله در آفریقای جنوبی و کانادا و کشورهای دیگر، شاهدیم که قدرتهای هسته ای بر این کشورها تسلط دارند و این حقیقت امروز است.

وی درباره وضعیت نیروگاه های هسته ای در کشور گفت: ما یک نیروگاه فعال هزار مگاواتی و سه نیروگاه در دست ساخت داریم؛ نیروگاه دوم و سوم در جوار نیروگاه اولی است و نیروگاه جدیدی هم در دارخوین و یک نیروگاه ۱۰ هزار مگاواتی هم در دست مطالعه و بررسی داریم. طبق سند راهبردی که در سازمان انرژی اتمی هدف گذاری شده است، ۵۰ میلیارد دلار برای تامین برق هسته ای تا ۲۰ هزار مگاوات را در دست اجرا و برنامه ریزی داریم.

رییس سازمان انرژی اتمی درباره وضعیت تولید رادیوداروها در کشور گفت: تا ۱۰ سال پیش عمده رادیوداروها برای تشخیص بوده است اما حالا بخش درمانی رادیوداروها هم فعال شده و ما از ۱۰ سال پیش به این سمت رفتیم. با خودکفا شدن در انواع ایزوتوپ ها سعی می کنیم در این حوزه فعال شویم.

اسلامی درباره ساخت پروژه بیمارستان البرز گفت: امیدواریم ایبن بیمارستان تا سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری برسد و همچنین مرکز تترا (بزگترین مرکز تولید رادیودارو) در دست ساخت است.

رییس سازمان انرژی اتمی درباره تولیدات این سازمان در حوزه کشاورزی اظهار کرد: برای باغهای زیتون و نخلستان های خرما و مگس مدیترانه و کرم گلوگاه انار که با افت کشهای شیمیایی مشکلات و آفتهایشان قابل حل نبود، با پرتودهی هسته ای این مشکلات حل شد. مثلا توانستیم بالای ۹۷ درصد، تهاجمی شدن مگس مدیترانه را کنترل کنیم. با یک همت عالی در نیروهای سازمان در این بخش با فناوری ماکرو ویو توانستیم سامانه ای برای آفت کشی حبوبات (اولین و کوچکترین سامانه برای آفت کشی حبوبات) طراحی کنیم.

وی در ادامه درباره ضرورت تهیه و تدوین سند راهبردی در سازمان انرژی اتمی گفت: رسیدن به ۲۰ درصد از تولید برق کشور از طریق هسته ای را در این سند داریم. این سند در بخش پرتوها نیز محیط زیست، پزشکی و سلامت، امنیت غذایی و آب و خاک را در برمی‌گیرد.

رییس سازمان انرژی اتمی، خودکفایی برای ساخت انواع تجهیزات در صنعت هسته ای را از دیگر برنامه ها و اهداف سند راهبردی دانست و گفت: طبق ضوابط پادمان همه کشورها حق دارند فناوری هسته ای داشته باشند تا از حوزه هسته ای صلح آمیر خارج نشوند. ایران نیز عضو پادمان و عضو ان پی تی و متعهد به آنها است.

اسلامی خاطرنشان کرد: ما سه درصد ظرفیت هسته ای دنیا را داریم اما ۲۵ درصد بازرسی های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران انجام می‌شود. حتی یک مورد هم نبوده که بگویند ما از مسیر صلح آمیز انحراف داشته‌ایم. آژانس مکلف است فناوری صلح آمیز هسته ای را در اختیار همه قرار دهد و وظیفه دارد از این موضوع حمایت و پشتیبانی کند اما مساله ایران، سیاسی و از سر دشمنی است. اینها نمی‌خواهند ایران به فناوری هسته ای دست یابد. اسامی اتهامات و مکانهایی که درباره آنها سوال می‌کنند را ۲۰ سال است که می‌گویند و حاصل همه این اتهامات، سند برجام شد که ایران پذیرفت در ازای لغو تحریم ها و بسته شدن پرونده اتهامات، ظرفیت های هسته ای اش را محدود کند و میزان اورانیوم غنی شده اش هم محدود شود تا اعتماد سازی شود؛ البته برای مهلتی معین.

وی ادامه داد: سند برجام در شورای امنیت، قطعنامه ۲۲۳۱ شد و طبق این سند آژانس هر سه ماه عملکرد این سند را به شورای حکام و هر شش ماه به شورای امنیت گزارش می دهد. اکنون آژانس هر سه ماه هم درباره برجام و هم عملکرد پادمانی ایران گزارش می دهد. در عملکرد پادمانی ایران مشکلی نیست اما آنها مسایل پی ام دی را دوباره بیرون آورده و درباره آنها گزارش می دهند.

او درباره چرایی درز اطلاعات هسته ای ایران و در پاسخ به این سوال که با وجود اینکه قبلا یکی از بازرسان سابقه داشته که مواد مشکوک به داخل تاسیسات برده است و با این وضعیت چرا همکاری ها ادامه دارد؟ گفت: همکاری ما در قالب برجام طبق قانون راهبردی است و در بخش فعالیت های پادمانی هم ما در همان چارچوب فعالیت می کنیم.

وی‌ گفت: موارد بیرون از پادمان که سیاسی و دیکته شده از حنجره آژانس و شخص مدیرکل بیرون می‌آیند، مورد اعتراض ما بوده و اتفاقا دیروز نامه ای به آژانس دادیم که یک بازرس که خودش با نماینده ارشد پادمان فرستاده شده و از تاسیسات ما بازدید کرده، اشتباه کرده و گزارش نادرستی داده است ولی باز مدیرکل آژانس این مساله را رسانه‌ای کرد! این رفتار غیرحرفه ای است و پذیرفته نیست و امیدواریم این رویه توسط مدیرکل آژانس تداوم نیابد زیرا این کار برای اعتبار وی و آژانس پذیرفته نیست.

رییس سازمان انرژی اتمی درباره آینده صنعت هسته ای ایران گفت: هیچ ماست فروشی نمی‌گوید ماست من ترش است اما من می گویم به لطف الهی آینده صنعت هسته ای ایران درخشان است. جوانان ما مستعد و علاقه مند و عاشق کشور هستند. ظرفیتی که در حال ایجاد آن هستیم، فرصت زیادی ایجاد می کند که مردم زودتر از این فرایند بهره مند شوند. سند راهبردی ما نمایشی نیست و یک برنامه جدی و راهبردی است. برای جوانانی که به این حوزه علاقه دارند فراخوان می دهیم که وارد حوزه مورد علاقه شان شوند.

رومیس د
رازیانه د
ارسال به تلگرام
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"