arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۲۳۲۶۱
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۲۱ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۲

ورود ایلان ماسک به عرصه هوش مصنوعی؛ میلیاردر «چت‌بات» خود را عرضه می‌کند

ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی، در مصاحبه با شبکه خبری فاکس گفت که وارد عرصه هوش مصنوعی می‌شود و «چت‌بات» خود را خواهد ساخت. این میلیاردر آمریکایی گفت که چت‌بات او «تروث جی‌پی‌تی» نام دارد و جایگزینی برای «چت جی‌پی‌تی» خواهد بود، و اضافه کرد: «هوش مصنوعی حداکثر جستجوگر حقیقت است که سعی می‌کند تا ماهیت جهان را درک کند.» ایلان ماسک گفت: «ایده این است که هوش مصنوعی که می‌خواهد بشریت را درک کند، کمتر آن را نابود می‌کند.» او در این مصاحبه به شدت از چت جی‌پی‌تی انتقاد کرد و گفت که این ابزار «در حال آموزش است تا از نظر سیاسی درست عمل کند.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی، در مصاحبه با شبکه خبری فاکس گفت که وارد عرصه هوش مصنوعی می‌شود و «چت‌بات» خود را خواهد ساخت.

به گزارش آسوشیتدپرس، ایلان ماسک درباره خطرات هوش مصنوعی برای بشریت توضیح داد و افزود که یک چت‌بات که این روزها بسیار محبوب است، رویکردی لیبرالی دارد و او با عرضه چت‌بات خود با آن مقابله خواهد کرد.

این میلیاردر آمریکایی گفت که چت‌بات او «تروث جی‌پی‌تی» نام دارد و جایگزینی برای «چت ‌جی‌پی‌تی» خواهد بود، و اضافه کرد: «هوش مصنوعی حداکثر جستجوگر حقیقت است که سعی می‌کند تا ماهیت جهان را درک کند.»

ایلان ماسک گفت: «ایده این است که هوش مصنوعی که می‌خواهد بشریت را درک کند، کمتر آن را نابود می‌کند.» او در این مصاحبه به شدت از چت جی‌پی‌تی انتقاد کرد و گفت که این ابزار «در حال آموزش است تا از نظر سیاسی درست عمل کند.»

او در بخشی از این مصاحبه، از ایجاد قوانینی در این چهارچوب دفاع کرد و هوش مصنوعی را «خطرناک‌تر» از ماشین‌ها و موشک‌ها توصیف کرد که توانایی نابود کردن بشریت را دارد.

بر اساس گزارش‌ها، ایلان ماسک در ماه مارس گذشته شرکت جدیدی را با نام «ایکس.ای‌آی کورپ» در نوادا ثبت کرد که مدیریت آن را بر عهده دارد.

او برای سال‌های متمادی نظراتش را درباره هوش مصنوعی ابراز کرده و سایر پیشگامان عرصه فناوری مانند مارک زاکربرگ و بیل گیتس را به دلیل داشتن آنچه او، به‌عنوان درک «محدود» از این حوزه توصیف می‌کند، زیر سؤال برده است.

ایلان ماسک، از سرمایه‌گذاران اولیه «اوپن ای‌آی»، استارت‌آپ سازنده «چت جی‌پی‌تی» بود و در سال ۲۰۱۵ به‌عنوان یک آزمایشگاه پژوهشی غیرانتفاعی هوش مصنوعی، ریاست هیئت مدیره آن را برعهده داشت.

او تنها چند سال در این سمت ماند و در سال ۲۰۱۸ از ریاست هیئت مدیره استعفا داد و این استارت‌آپ را به فعالیت‌های شرکت «تسلا» برای ساخت سیستم‌های رانندگی خودکار پیوند زد.

اوپن ای‌آی در آن هنگام در یک پست بلاگی نوشت که با توجه به اینکه تسلا بر هوش مصنوعی برای رانندگی تمرکز دارد، ایلان ماسک با تضاد منافع احتمالی مواجه نخواهد شد.

ایلان ماسک در مصاحبه با فاکس، از اینکه اوپن ای‌آی با مایکروسافت متحد شده است و دیگر یک‌ سازمان غیرانتفاعی نیست، ابراز تأسف کرد.

او درباره دلایل جدایی خود از این استارت‌آپ در سال ۲۰۱۹ و اختلافش با مدیران آن، گفت که «بهتر است راه را با شرایط خوب جدا کنیم.»

استفاده از هوش مصنوعی برای سیستم‌های رانندگی خودکار توسط خودروهای ساخت تسلا با چالش‌های مختلفی مواجه شده است و مقامات فدرال و ایالتی‌ سرگرم بررسی حوادث رانندگی هستند که برای نمونه، در ماه گذشته میلادی در ایالت کالیفرنیا با تلفات جانی همراه بود.

هنگام استعفای ایلان ماسک از هیئت مدیره اوپن ای‌آی، هنوز این استارت‌آپ از عرضه چت‌ جی‌پی‌تی دور بود ولی با عرضه نسل نخست این محصول به موفقیت بزرگی دست یافت و به‌عنوان یک شرکت انتفاعی وارد این عرصه شد.

در ابتدا ایلان ماسک از عملکرد چت جی‌پی‌تی دفاع کرد ولی به تدریج به انتقاد از آن پرداخت و به مواردی اشاره کرد که به زعم او همسو با «سانسور چپ» است.

به گفته سازندگان چت جی‌پی‌تی مانند سایر چت‌بات‌ها دارای فیلترهایی است که از انتشار برخی مطالب مانند پاسخ‌های مخرب یا توهین‌آمیز جلوگیری می‌کند.

چت جی‌پی‌تی، چت پردازش زبان طبیعی است که توسط فناوری هوش مصنوعی هدایت می‌شود و به کاربر این امکان را می‌دهد که با یک ربات صحبت کند و از او سوال بپرسد.

چت جی‌پی‌تی در ماه دسامبر گذشته وارد صحنه شد و به دلیل توانایی در ارائه پاسخ‌های طولانی و کامل به پرسش‌ها و درخواست‌ها، البته در برخی موارد نادرست، به سرعت محبوب یا «ویروسی» شد.

از هنگام عرضه، چت جی‌پی‌تی به ابزاری برای نوشتن مقاله حداقل برای یک نشریه خبری، تهیه چکیده مقاله‌های پژوهشی که حتی برخی دانشمندان را فریب داده است، ‌و حتی در آزمون‌های حقوق و بازرگانی در سطح فارغ‌ التحصیلان، البته با نمرات پایین، مورد استفاده قرار گرفته است.

این در حالی است که هشدارهایی در مورد پیامدهای بلندمدت ناشناخته مانند تأثیر آن بر آموزش و توانایی دانش‌آموزان برای تقلب در تکالیف مدرسه مطرح شده است. علی‌رغم این هشدارها، موفقیت چت جی‌پی‌تی باعث ایجاد یک رقابت جهانی برای توسعه هوش مصنوعی شده است.

نظرات بینندگان