این هفته در جهان خودرو: نمایش اولین تصاویر از مدل دونفره الکتریکی MG، لندروور کلاسیک سیصد هزار دلاری، استقبال از شاسیبلند دوازده سیلندر فراری و شاسیبلند الکتریکی که با مشارکت بنز و جیلی ساخته میشود.
امجی، خودروساز انگلیسی، سال آینده یک مدل دونفره اسپرت الکتریکی به بازار عرضه میکند. این ماشین که نامش سایبرستر است با الهام از مدل کلاسیک امجی در دهه شصت میلادی طراحی شده و امجی میگوید با قیمتی ارزان به بازار عرضه میشود.
MG در دهه شصت و هفتاد میلادی با ماشینهای روباز دونفرهاش به شهرت رسید. این ماشینها با طراحی زیبا و قیمت ارزان، دسترسی به ماشینهای اسپرت را برای بسیاری فراهم کرد. استقبال از این ماشینها باعث شد تا خودروسازان دیگر هم مدلهای دونفره روباز را به محصولاتشان اضافه کنند.
درهای امجی سایبرستر رو به بالا باز میشود
پس از ورشکسته شدن امجی در سال ۲۰۰۵، این کارخانه را خودروسازان چینی خریدند و اکنون زیرمجموعهای از کارخانه سایک است. حالا MG بر ساخت ماشینهای الکتریکی تمرکز کرده و محصولاتش با استقبال زیادی روبرو شده است.
سایبرستر برخلاف بسیاری از ماشینهای الکتریکی بازار، ظاهری کلاسیک دارد. طراحان از مدل MGB الهام گرفتهاند که از دهه شصت تا دهه هشتاد میلادی تولید میشد. کاپوت ماشین کشیده و بلند است و صندلیها تا حد ممکن به عقب برده شده است.
درهای سایبرستر رو به بالا باز میشود. ساخت در به این شیوه از نظر فنی پیچیده و پرهزینه است و به همین دلیل معمولا در ماشینهای بسیار لوکس و گران دیده میشود. اما کارل گتام، مدیر طراحی امجی میگوید این طرح را انتخاب کرده چون به ماشین شخصیتی دراماتیک میدهد و جلب توجه میکند.
امجی در دهه شصت و هفتاد میلادی امکان خرید ماشین روباز دونفره را برای بسیاری فراهم کرد
سایبرستر دو موتور الکتریکی دارد که یکی در جلو و دیگری در عقب است. جزییات دیگری از قابلیتهای فنی سایبرستر منتشر نشده است. امجی دو سال پیش همزمان با رونمایی از کانسپتی از سایبرستر ادعا کرد که شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر کانسپت سه ثانیه است و میتواند با هر بار شارژ تا ۸۰۰ کیلومتر حرکت کند.
قیمت ماشین هم هنوز اعلام نشده، اما امجی میگوید این کارخانه ماشینهای گران نمیسازد و سایبرستر هم از این قاعده مستثنی نیست. رسانهها پیشبینی کردهاند که قیمت ماشین حدود ۴۰ هزار دلار باشد که از ماشینهای اسپرت الکتریکی موجود در بازار ارزانتر است.
دیفندر آیلی
لندروور تعداد محدودی از مدل کلاسیک دیفندر را بازسازی کرده و به بازار عرضه کرده است. این ماشینها از ماشینی الهام گرفتهاند که اسپنسر ویلکس، از مدیران قدیمی شرکت از آن استفاده میکرد.
آقای ویلکس نقشی مهمی در ساخت اولین نسل دیفندر داشت. او در سال ۱۹۴۷ و هنگام طراحی و ساخت اولین نسل دیفندر، از املاک خود در جزیره آیلی در اسکاتلند برای آزمایش ماشین استفاده کرد. گفته میشود نام لندروور هم همان زمان برای شرکت انتخاب شد و نامی بود که یکی از مردم محل در وصف ماشین به کار برد.
بخش خودروهای کلاسیک لندروور به همین دلیل این سری از ماشینها را دیفندر آیلی نامیده است. این ماشینها که بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ ساخته شدهاند به طور کامل بازسازی شده و به برخی از امکانات مدرن و لوکس مجهز شدهاند. فنربندی ماشین و ترمزها هم عوض شده تا سواری ماشین راحتتر شود.
موتور دیفندر آیلی هشت سیلندر است و ۴۰۵ اسب بخار قدرت دارد. حداکثر سرعت ماشین ۱۷۰ کیلومتر در ساعت و شتاب صفر تا صد کیلومترش ۵.۶ ثانیه است. رنگ همه ماشینها هم شبیه به ماشینی است که آقای ویلکس از آن استفاده میکرد. اتاق ماشین از لندرورهای معمولی لوکستر است و بخشی از آن هم با چوب بشکههای ویسکی تزیین شده که در جزیره آیلی ساخته میشود.
سی دستگاه از دیفندر آیلی ساخته میشود. قیمت مدل دو در ۲۳۰هزار پوند (۲۹۰ هزار دلار) و قیمت مدل چهار در ۲۴۵ هزار پوند (۳۱۰ هزار دلار) است.
فراری به خاطر استقبال زیاد از شاسیبلندش ناچار شد پیشفروش را متوقف کند
روزهای خوش فراری
فراری میگوید افزایش قیمت محصولاتش و استقبال مشتریان از شاسیبلند جدید این کارخانه باعث شده سودش در سه ماه اول سال ۲۰۲۳ نزدیک به سی درصد افزایش یابد. این کارخانه اعلام کرد که در این مدت ۵۳۷ میلیون یورو (۵۹۴ میلیون دلار) سود کرده و انتظار دارد این افزایش سود در سه ماه دوم سال جاری میلادی هم ادامه پیدا کند.
فراری شاسیبلند دوازده سیلندر خود، پوروسانگوئه را پاییز گذشته و به قیمت پایه ۳۹۰ هزار یورو (۴۳۷ هزار دلار) به بازار عرضه کرد. استقبال از این مدل به حدی بود که خودروساز ایتالیایی ناچار شد قبول سفارش را متوقف کند. به گفته کارخانه سفارشها آنقدر زیاد بود که بعضی مشتریها برای تحویل ماشین باید دو سال صبر میکردند.
فراری با وجود تقاضای زیاد نمیخواهد تولید پوروسانگوئه را افزایش دهد و میگوید فروش این مدل از بیست درصد کل فروش کارخانه بیشتر نخواهد بود. مدیران فراری معتقدند افزایش تولید بر خاص بودن این مارک تاثیر منفی میگذارد.
فراری اعلام کرده که پیشفروش پوروسانگوئه را دوباره آغاز کرده و اولین مدلها را در سه ماه آینده به مشتریان تحویل خواهد داد.
اسمارت 3# دومین مدل کارخانه است که توسط شرکت چینی جیلی تولید میشود
شاسیبلند اسمارت
اسمارت دومین مدل جدید خود را سال آینده به بازار اروپا و چین عرضه میکند. این ماشین که یک شاسیبلند الکتریکی است، در چین تولید شده و از آنجا به کشورهای دیگر صادر خواهد شد.
اسمارت در سال ۱۹۹۴ و با مشارکت کارخانه دایملر و شرکت ساعتسازی سواچ برای ساخت ماشینهای بسیار کوچک شهری تاسیس شد. این شرکت سالها زیانده بود و بالاخره در سال ۲۰۱۹ پنجاه درصد آن به جیلی، خودروساز چینی فروخته شد. اولین مدل تحت مدیریت جدید، یک شاسیبلند کوچک به نام 1# بود که سال گذشته رونمایی شد.
مدل جدید که نامش 3# است، برخلاف مدلهای پیشین اسمارت یک ماشین بزرگ است و با ماشینهایی نظیر فولکسواگن ID5 و تسلا مدل Y رقابت میکند. ماشین توسط بنز طراحی شده و بر روی پلتفرم جیلی ساخته میشود. از این پلتفرم پیشتر در مدلهای دیگر زیرمجموعه جیلی نظیر ولوو و لوتوس هم استفاده شده است.
ماشین با الهام از مدلهای الکتریکی بنز طراحی شده و شبیه به مدل کوچکتر 1# است. اتاق ماشین هم لوکس و اسپرت است. ویژگی مهم اتاق کنسول وسط است که ارتفاعی بالاتر از حد معمول دارد و باعث شده ماشین اسپرتتر شود.
قیمت و جزییات فنی ماشین شهریور امسال و همزمان با نمایشگاه مونیخ اعلام خواهد شد. پیشبینی میشود قیمت ماشین حدود ۵۰ هزار دلار باشد. اسمارت یک مدل تقویتشده از این ماشین هم به بازار عرضه خواهد کرد.
منبع: بی بی سی