arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۳۲۸۴۲
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۵ - ۱۸ تير ۱۴۰۲

وزیر ارتباطات: در مرام دولت و نظام نیست که سایت علمی را فیلتر کنند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه هیچ سایت علمی در جمهوری اسلامی فیلتر نشده است‌، گفت: برخی سایت‌های خارجی دسترسی خود را روی مردم ایران فیلتر و محدود کرده‌اند و کسانی که مدعی آزادی بیان هستند ۱۰ هزار سایت پرکاربرد را روی مردم ایران فیلتر کرده اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه هیچ سایت علمی در جمهوری اسلامی فیلتر نشده است‌، گفت: برخی سایت‌های خارجی دسترسی خود را روی مردم ایران فیلتر و محدود کرده‌اند و کسانی که مدعی آزادی بیان هستند ۱۰ هزار سایت پرکاربرد را روی مردم ایران فیلتر کرده اند.

عیسی زارع پور به عنوان هجدهمین مهمان مرکز ارتباطات مردمی ظهر امروز یکشنبه -۱۸تیرماه- در راستای رویکرد مردمی دولت سیزدهم و پاسخگوی بی واسطه با مردم در دور دوم پاسخگویی برخط دولتمردان برای سومین بار در این مرکز حاضر و پاسخگوی سوالات مردم شد.

تاکنون سید حمید سجادی وزیر ورزش، سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور، سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید، انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش، احمد وحیدی وزیر کشور، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امین‌حسین رحیمی وزیردادگستری، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک‌مرکزی و عباس علی‌آبادی و داوود منظور برای پاسخگویی به سوالات مردم در این مرکز حضور یافته اند.

وزیر ارتباطات در پاسخ به اولین تماس مردمی از استان کرمان درخصوص مطالبه راه اندازی یک آزمایشگاه برای امواج میلیمتری تصریح کرد: در وزارت ارتباطات برای تجهیز آزمایشگاه در دانشگاه ها سازوکار ویژه ای وجود ندارد ولی حتما این موضوع را به رییس پژوهشکده وزارت ارتباطات منتقل خواهم کرد تا پیگیری شود. اعتبارات محدود است و برای حمایت از آزمایشگاه ها به طورکامل وزارت علوم متولی امر است.

وی در پاسخ به تماس یک شهروند دیگر از اراک که اپلیکیشن استارتاپی را تهیه کرده بود و درخواست دریافت تسهیلات داشت، مطرح کرد: از این مدل ایده ها در بین جوانان زیاد است و در وزات ارتباطات پاسخگویی به تمامی این درخواست ها میسر نیست زیرا منابع محدودی در اختیار داریم ولی سازوکاری برای این موضوع تعبیه شده است، به معاونت فناوری خواهم گرفت تا دلایلی عدم ارائه تسهیلات بررسی شود.

زارع پور این‌نکته را هم گفت که برای دریافت چنین تسهیلاتی باید در سامانه نوآفرین وزارت ارتباطات ثبت نام و برای گرفتن تسهیلات اقدام کنید.

وزیر ارتباطات در رابطه با گلایه یک شهروند از کاشان در رابطه با سرعت اینترنت گفت: چرا از سکوهای داخلی استفاده نمی کنید.پیام رسان های داخلی از واتس آپ بهتر هستند. تصمیم‌گیری در مورد فیلترینگ و رفع فیلترینگ با وزارت ارتباطات نیست‌.‌

 

وی در ادامه تصریح کرد: در دنیای پیشرو که زندگی‌ بشر به سمت هوشمند شدن و دیجیتال پیش می رود، کشوری که از خود دارایی دیجیتال و سکوی بومی نداشته باشد دیگران از خارج از کشور برایش‌ تصمیم‌می‌گیرند و عملا دیگر وجود نخواهد داشت.

زارع پور بیان کرد: شما تصور کنید اسنپ در کشور نبود و نرم افزار آمریکایی هوبر در داخل کشور فعال بود و تصمیم‌می‌گرفت یک نصف روز در ایران سرویس ندهد، قطعا تمام کشور را به هم می ریخت. 

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه در آینده کشوری که از خود دارایی دیجیتال نداشته باشد وجود خارجی ندارد، دنیای آینده دنیای حکمرانی پلتفرم هاست‌، خاطر نشان کرد: دو قانون در اروپا تصویب شده است تحت عنوان قانون خدمات دیجیتال و بازار دیجیتال و کمتر از ۶ماه دیگر اجرایی می شود، که براساس آن قواعد سختگیرانه برای سکوهایی که در اروپا فعال هستند وضع شده تا حاکمیت خود را حفظ کنند. همه کشورها به مرزهای فضای مجازی خود حساسیت دارند و توجه جدی و ویژه به سکوهای بومی دارند، اروپا از خود پلتفرم بومی ندارد ولی با این قانون پلتفرم های بومی اش در آینده رشد خواهد کرد.

به گفته وی ۹۰ درصد پرونده جرایم یارانه ای مربوط به این پلتفرم های خارجی است. 

وزیر ارتباطات این نکته را هم یادآور شد که به سکوهای خارجی گفته ایم برای پیگیری حقوق مردم در داخل خاک ایران دفتر راه اندازی کنند ولی این پلتفرم ها نمی پذیرند که تعهد بدهند تا حقوق مردم ایران را رعایت کنند.

وی گفت: در وزارت ارتباطات وظیفه داریم وقتی پلتفرم بنا به مصالحی فیلتر شود جایگزین مناسب را برای آنها فراهم‌کنیم که مردم نیازی به روشن کردن فیلتر شکن نداشته باشد. روزانه بیش از ۲۰ میلیون نفر از پیام رسان های داخلی استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه هیچ سایت علمی در جمهوری اسلامی فیلتر نشده است‌ و این در مرام دولت و نظام نیست، گفت: برخی سایت های خارجی دسترسی خود را روی مردم ایران فیلتر و محدود کرده اند، کسانی که مدعی آزادی بیان هستند ۱۰ هزار سایت پرکاربرد را بر روی مردم ایران فیلتر کرده اند. اما متأسفانه مردم تفکیکی بین اینها قائل نیستند.

زارع پور اضافه کرد: همین هفته قبل گوگل پروتکل http را بسته است و ما برای این مشکل را حل کنیم سایت، ۴۰۳.onlin را راه اندازی کرده ایم و با سازوکاری تحریم ها را دور زده ایم و این سایت ها را در اختیار مردم گذشته ایم. تصمیم با مردم است که می خواهند با فیلتر شکن در سکوهای خارجی باشند و یا از سکوهای داخلی با سرعت بهتر و ارزان تر استفاده کنند.

زارع پور تاکید کرد برخی از سکوها که در گذشته فیلتر شده است نیاز به بازنگری دارد کما اینکه رئیس جمهور در حکم جدید شورای عالی فضای مجازی درخواست کرد سیاست ها و مصادیق فیلترینگ بازنگری شود.

نظرات بینندگان