در نخستین روز رونمایی رسمی پروژه رمزارز ورلد کوین، هزاران نفر مردمک چشمشان را اسکن کردند.
سم آلتمن، کارآفرین هوشمصنوعی، یک پروژه رمزارز را راهاندازی کرده است که «ویرانشهری» توصیف شده است.
ورلدکوین در ازای اسکن کردن چشم مردم به آنها سکه دیجیتال میدهد.
در نقاط مختلفی در اطراف دنیا مردم به صف شدند تا در نخستین روز رونمایی کامل این پروژه به گویهایی نقرهای خیره شوند.
از یک محل اسکن در لندن دیدن کردیم که در آن مردم بعد از طی کردن این فرایند، نشانهای رمزارزی به رایگان دریافت کردند.
آلتمن مدیری اجرایی اوپن ای آی که بات چت جیپیتی را ساخته است میگوید که امیدوار است این برنامه بتواند به تعیین اینکه کسی انسان یا ربات است کمک کند.
آلتمن در نامه رونمایی این پروژه در وبسایت شرکت ادعا کرد: «ورلدکوین میتواند افزایش شگفتآوری به فرصتهای اقتصادی بدهد، و راه حلهایی قابل اتکا برای تشخیص انسانها از هوش مصنوعی آنلاین در عین مراقبت از حریم خصوصی ارایه کند.»
ورلدکوین همچنین مدعی است که سیستماش میتواند راه را برای یک درآمد پایه جهانی «تأمین شده با هوش مصنوعی» هموار کند. اما هنوز روشن نيست که چگونه.
مفهوم یک درآمد پایه جهانی میگوید همه شهروندان یک مستمری ثابت فارغ از میزان وسعشان دریافت خواهند کرد.
آلتمن مدیری اجرایی اوپن ای آی است که بات چت جیپیتی را ساخته است
گام اول این آرمانشهر رمزارزی که توسط ورلدکوین مشخص شده است، متکی بر پیدا کردن میلیونها و شاید حتی میلیاردها نفر است که مردمکشان را برای اثبات اینکه انسان هستند اسکن کنند.
از دو سال پيش که آزمايش اسکنرها شروع شد، به گفته ورلدکوین بیش از دو میلیون نفر به پایگاه داده رمزارز در ۳۳ کشور مختلف اضافه شدهاند.
به گفته این شرکت بیشتر ثبت نامها در اروپا، هند و آفریقای جنوبی رخ دادهاند.
هر چند این شرکت در آمریکا مستقر است، این سکههای رمزارز به خاطر نگرانیهای نظارتی به شهروندان آمریکایی ارایه نمیشوند.
حالا که این طرح به طور کامل راهاندازی شده است و نشانهای رمزارزی را میتوان درخواست و داد و ستد کرد، انتظار میرود که این سکهها محبوبیت بسیار بیشتری هم پیدا کند.
ورلدکوین عکسی را در فضای آنلاین از مردمی منتشر کرده است که در مکانی در ژاپن صف کشیدهاند و میگوید قصد دارد ۱۵۰۰ گوی را در نقاط مختلف اطراف جهان راهاندازی کند.
برای آزمايش آن به يک مکان موقت انجام آن در شرق لندن سر زدیم و با صفی طولانی و مداوم از مردم مواجه شدیم.
در آغاز این فرایند چهره و مردمک چشم شما اسکن میشود تا ثابت کنید یک شخص واقعی هستید. حدود ۱۰ ثانیه طول میکشد که به لنز دوربین این گوی زل بزنید و منتظر بوق تأیید آن شوید. جالب است که اپراتور این گوی میگوید که این توپ نقرهای قبلاً با کاربران صحبت میکرد - ولی در نظرخواهی از مشتریان آمده بود که این کار «ترسناک» است در نتیجه صدا را از دستگاه حذف کردند.
قدم بعدی این است که به مردمک چشم شما یک شماره منحصر به فرد داده میشود که با پایگاه داده عظیمی بررسی میشود تا اطمینان حاصل شود که اولین باری است این کار را انجام میدهید. در این صورت، این توپ دوباره بوق میزند و حالا در کنار ۲.۶ میلیون انسان دیگر در زمان نوشتن این مطلب در این پایگاه داده قرار خواهید گرفت.
موزز سروماگا میگوید پس از اسکن عنبیه خود برای دریافت رمزارز جدید از این که زود دست به چنین کاری زده ابراز خوشحالی کرد
تعداد ۲۵ نشان رایگان ورلدکوین هنگام اتمام کار اهدا میشوند که در حال حاضر ارزش هر کدام ۲ دلار (۱.۵۶ پوند) تخمین زده میشود. بیبیسی پس از دریافت آنها، پول حاصل از انها را به خیریه کمک به کودکان اهدا خواهد کرد.
تا موقعی که بیبیسی این مکان را ترک گفت، ۱۳ نفر دیگر اسکن شده بودند. همه آنها مردانی بین سنین دهه ۲۰ تا ۳۰ زندگیشان بودند.
موزز سروماگا مردی ۳۷ ساله است که گفت: «بعد از اینکه توییت سم آلتمن را درباره رونماییاش دیدم آمدم اینجا.»
او میگوید: «دیدم که در ازای این کار دلار به شما میدهند و فکر کردم چرا که نه؟ این طرح میتواند مثل بقیه پروژههای رمزارز از بین برود یا تبدیل به چیز بزرگی شود و ارزشاش بالا برود. نمیخواستم این فرصت را از دست بدهم.»
تام ۲۳ ساله هم مردمک چشماش را اسکن کرده است ولی میگوید این کار را برای پول نکرده چون فکر نمیکند ارزش این نشانها زیاد شود.
او میگوید: «فکر نمیکنم مبلغ پولی آن مشوقی کافی باشد مگر اینکه در کشورهای کمتر توسعهیافته باشید و فکر نمیکند خیلی امکان این وجود داشته باشد که ارزشاش بالاتر برود.»
معلوم شده است که فرایند اسکن کردن امری است جنجالی است چون گزارشهایی حاکی از انتقاد از برخی تاکتیکها منتشر شده است که اپراتورهای گوی مزبور به آنها متوسل میشود و این افراد کمیسیونی در ازای آن دریافت میکنند و نگرانی خاص در مواردی است که در کشورهای فقیرتر مردم را تشويق به ثبت نام میکنند.
ویتالیک بوترین از بنیانگذاران شبکه رمزامرز اتریوم در مورد رمز ارز جدید هم خوش بین بود و هم نگرانیهایی داشت
صاحبنظران حریم خصوصی نیز نگراناند که دادههای حساسی که از اسکن کردن مردمک چشم یک فرد گردآوری میشود ممکن است به دست افراد ناباب بیفتد هر چند ورلدکوین إصرار دارد که هیچ دادهای ذخیره نمیشود.
ویتالیک بوترین یکی از بنیانگذاران شبکه رمزامرز اتریوم در واکنش به رونمایی از ورلدکوین درباره این پروژه ابراز هیجان کرد ولی نسبت به لغزشگاههای بالقوه آن نیز هشدار داد.
او گفت: «به طور کلی، به رغم «حس و حال ویرانشهریِ» خیره شدن به یک گوی و اینکه اجازه بدهید مردمک چشم شما اسکن عمیق شود، به نظر میرسد که سیستمهای سختافزاری تخصصی میتوانند در زمینه حفظ حریم خصوصی خوب جواب بدهند.»
اما او میگوید که اعتماد به گویهای تخصصی برای انجام اسکنها میتواند به ورلدکوین قدرتی بسیار زیاد بدهد و همراه شدن جهان را با آن دشوار کند.
جک دورسی بنیانگذار توییتر و از علاقهمندان پرشور رمزارز ظاهراً توییتی در انتقاد از این پروژه منتشر کرده است که مأموریت آن را «بامزه» میخواند و این هشدار ویرانشهری را میافزاید که: «به دیدن گوی بروید وگرنه گوی به دیدن شما خواهد آمد ...».
آلتمن از این انتقاد استقبال کرد و گفت که «بدخواهان» به تیم او انرژی میدهند. ولی اذعان کرد که این پروژه بلندپروازانه است.
او در توییتش نوشته است: «شاید جواب بدهد شاید هم نه، ولی آزمايش کردن کارهایی از این دست است که باعث رخ دادن پیشرفت و تحول میشود.»
منبع: بی بی سی
وزادان و کودکان نوپا با کاوش در محیط اطراف خود یاد میگیرند و اکنون رباتها نیز میتوانند از همین روش برای یادگیری استفاده کنند. در یک همکاری پیشگامانه بین «دانشگاه کارنگی ملون» (CMU) و «متا» (Meta)، دانشمندان از روشی که نوزادان به واسطه آن یاد میگیرند، برای ایجاد یک رویکرد نوآورانه به منظور آموزش دادن رباتها الهام گرفتهاند. نتیجه این کار، یک عامل هوش مصنوعی به نام «روبوایجنت» (RoboAgent) بود که برای تقلید از فرآیند یادگیری کودک نوپا و کسب مهارتها به اندازه یک کودک سه ساله طراحی شده است. «ویکاش کومار» (Vikash Kumar) پژوهشگر مؤسسه رباتیک در دانشکده علوم رایانه دانشگاه کارنگی ملون گفت: هدف ما ایجاد یک عامل هوش مصنوعی است که بتواند طیف گستردهای از مهارتها را در موقعیتهای جدید ایجاد کند و مشابه نحوه یادگیری نوزادان انسان باشد.