تسنیم: به گزارش رسانهها در حادثه غرق شدن قایقی در تنگه سیسیل ایتالیا ۴۱ نفر از جمله سه کودک قربانی شدند.
به گزارش "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، داستان قربانی شدن پناهندگان در دریای مدیترانه در تلاش برای دستیابی به رفاه در اتحادیه اروپا همچنان ادامه دارد.
به گزارش رسانهها ۴۱ نفر از جمله سه کودک در حادثه غرق شدن قایقی در تنگه سیسیل در جلوی سواحل ایتالیا غرق شدند. به گزارش خبرگزاری آنسا ایتالیا، این خبر را چهار بازمانده این حادثه که ابتدا توسط سوار بر یک کشتی تجاری مالتی شدند و سرانجام روز چهارشنبه توسط گارد ساحلی ایتالیا به جزیره لامپدوزا آورده شدند، گزارش کردند. گفته میشود این سه مرد و یک زن اهل ساحل عاج و گینه هستند.
این قایق فلزی که حدود هفت متر طول دارد، با ۴۵ سرنشین صبح روز پنجشنبه ساعت ۱۰ به سمت جزیره لامپدوزا ایتالیا که حدود ۱۳۰ کیلومتر از ساحل آفریقای شمالی دور است حرکت کرد. این قایق که مشخصا قابلیت سفر در دریا را نداشت، پس از حدود شش ساعت سفر در هوای طوفانی مورد اصابت یک موج بزرگ قرار گرفت و سپس واژگون شد. مقامات به گارد ساحلی ایتالیا گزارش دادند که تنها ۱۵ نفر از سرنشینان قایق جلیقه نجات به تن داشتند.
در چند هفته گذشته بارها گزارشهایی مبنی بر واژگونی قایقهای پناهجویان در مسیر بین تونس و ایتالیا منتشر شده است. ظاهراً دهها نفر در اثر این حوادث جان باخته اند یا مفقود شده اند. در کنار لیبی، تونس مهمترین کشور ترانزیت مهاجران از کشورهای جنوب ساحل از طریق دریای مدیترانه مرکزی به ایتالیا است. بیش از ۹۰۰ جسد مهاجر از ژانویه تا ژوئیه در سواحل تونس کشف شد. بیشتر غرق شدگان از کشورهای جنوب صحرای آفریقا آمده اند.
اتحادیه اروپا و تونس در اواسط ماه ژوئیه توافقنامه جامع مهاجرت را امضا کردند. هدف از این همکاری جلوگیری از عبور مهاجران از گذرگاه خطرناک به ایتالیا و هماهنگ کردن مبارزه با باندهای قاچاقچیان است. تونس که گرفتار بحران شدید اقتصادی و بیکاری بالاست بیش از یک میلیارد یورو از حمایت مالی برخوردار است. با این حال، تاکنون کاهش قابل توجهی در تعداد مهاجران عبوری از مدیترانه مرکزی مشاهده نشده است. بر اساس اعلام وزارت کشور ایتالیا، حدود ۹۳۷۰۰ مهاجر عبوری از این مسیر از ابتدای سال تا ۸ آگوست ثبت شده اند. در مدت مشابه سال گذشته تعداد آنها تقریباً ۴۴۷۰۰ نفر و در سال ۲۰۲۱ حدود ۳۱۸۰۰ نفر بودند.
مقامات تونس از اوایل ژوئیه در پی اعتراضات و درگیریهای خشونت آمیز در شهر سفکس، سرکوب مهاجران را که بیشتر آنها اهل جنوب صحرای آفریقا هستند، تشدید کرده اند. صدها نفر به مناطق مرزی با لیبی و الجزایر تبعید شدند. گفته میشود که چند نفر از آنها مرده اند. حدود ۲ هزار نفر هم گفتند که آماده بازگشت به کشور خود هستند. برخی دیگر ظاهراً سعی میکنند به هر قیمتی به اروپا برسند، حتی در شرایطی که نیروهای امنیتی تونس - با حمایت اروپا - در تلاش هستند تا آنها را متوقف کنند.
طبق اظهارات خودی ها مقامات تونس در سال جاری از عبور ۳۵۱۴۳ مهاجر به ایتالیا جلوگیری کرده اند. بیش از ۶۰۰۰ تونسی در سال ۲۰۲۲ به آنجا رسیدند. با این حال، بزرگترین گروههای پناهندگان از مردم عاج، گینه و مصر هستند و بسیاری از بنگلادشیها و پاکستانیها نیز در این قایقهای شکننده هستند که اغلب خودساخته هستند.
تونس یک کشور ترانزیت مهم برای مهاجرانی است که میخواهند از طریق مسیر خطرناک مدیترانه خود را به اروپا برسانند. تنها از اول ژانویه تا ۲۰ ژوئیه، ۹۰۱ جسد مهاجر در سواحل تونس کشف شد که اکثر آنها از کشورهای جنوب صحرای آفریقا بودند. طبق گزارش IOM، از سال ۲۰۱۴ بیش از ۲۰۰۰۰ نفر در تلاش برای فرار از دریای مدیترانه جان خود را از دست دادهاند.
در تونس، وضعیت مهاجران در ماههای اخیر به طور قابل توجهی بدتر شده است. پس از آنکه کیس سعید، رئیس جمهور این کشور در ماه فوریه "انبوهی از مهاجران غیرقانونی" را به "توطئه جنایتکارانه" متهم کرد، حملات با انگیزه نژادی علیه آنها افزایش یافته است. در اوایل ماه جولای، پس از مرگ یک تونسی در سفکس، ۱۲۰۰ مهاجر توسط گارد ملی از شهر بیرون رانده شدند و در صحرای ۴۰ درجه بدون آب رها شدند.