arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۴۶۰۲۶
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۱۷ - ۰۳ آذر ۱۴۰۲

تاثیر جنگ بر اقتصاد؛ «بازنشستگان روسی بدون کمک فرزندانشان نمی‌توانند هزینه زندگی را تامین کنند»

قفسه‌های سوپرمارکت‌های مسکو پر از میوه، سبزیجات، پنیر و گوشت است، اما بسیاری از خریداران با ناراحتی به آن‌ها نگاه می‌کنند، زیرا تورم باعث شده کیف پول آن‌ها خالی باشد. بانک مرکزی روسیه در سال جاری، چهار بار نرخ بهره بانکی  را افزایش داده تا تلاش کند تورم را تحت کنترل درآورد و نرخ مبادله روبل را تثبیت کند و بتواند با اثرات تحریم‌های غرب که پس از حمله این کشور به اوکراین علیه مسکو وضع شده، مقابله نماید.   بازنشستگان روسی می‌گویند به دلیل افزایش تورم، بدون کمک فرزندانشان قادر به پرداخت اجاره بها و هزینه‌های زندگی نیستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورونیوز: بازنشستگان روسی می‌گویند به دلیل افزایش تورم، بدون کمک فرزندانشان قادر به پرداخت اجاره بها و هزینه‌های زندگی نیستند.

قفسه‌های سوپرمارکت‌های مسکو پر از میوه، سبزیجات، پنیر و گوشت است اما بسیاری از خریداران با ناراحتی به آنها نگاه می‌کنند زیرا تورم باعث شده کیف پول آنها خالی باشد. بانک مرکزی روسیه در سال جاری، چهار بار نرخ بهره بانکی  را افزایش داده تا تلاش کند تورم را تحت کنترل درآورد و نرخ مبادله روبل را تثبیت کند و بتواند با اثرات تحریم‌های غرب که پس از حمله این کشور به اوکراین علیه مسکو وضع شده، مقابله نماید. 

آخرین بار بانک مرکزی روسیه نرخ بهره را به ۱۵ درصد افزایش داد؛ این میزان دو برابر بیش از مبلغی است که در ابتدای سال جاری اعلام شده بود. بانک مرکزی روسیه تورم سال آینده را حدود ۷ و نیم درصد پیش‌بینی کرده است. هرچند این نرخ بالا است اما بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند ممکن است این عدد کمتر از میزان واقعی باشد. 

رکسانا گلتکووا، مشتری یک سوپرمارکت در مسکو به آسوشیتدپرس درباره تجربه‌اش در خرید می‌گوید: «اگر به صورت درصدی صحبت کنیم احتمالا قیمت‌ها ۲۵ درصد افزایش یافته است. از گوشت و سوسیس بگیرید تا محصولات لبنی، میوه‌ها و سبزیجات؛ گاهی اوقات واقعا از افزایش قیمت‌ها شگفت زده می‌شوم.»

لیلیا تسارکووا که ۷۰ سال دارد برای خرید به یک سوپرمارکت آمده، او در خصوص وضعیت قیمت‌ها می‌گوید: «به عنوان یک مستمری بگیر اصلا حقوقم برای خرید غذا کافی نیست. اگر کمک فرزندانم نبود، من نمی‌دانم چگونه می‌توانستم هزینه اجاره خانه و خرید خوراک را تهیه کنم.» 

بر اساس آمارهای دولتی که روز ۱ نوامبر منتشر شده قیمت برخی از مواد غذایی در مقایسه با سال ۲۰۲۲ افزایش چشمگیری یافته است. به عنوان مثال کلم ۷۴ درصد، پرتقال ۷۲ درصد و خیار ۴۷ درصد نسبت به سال قبل گران‌تر شده است. 

پارلمان روسیه بودجه سال ۲۰۲۴-۲۰۲۶ را تصویب کرده که یک رکورد در افزایش هزینه‌های نظامی محسوب می‌شود. ماکسین بلانت، تحلیلگر اقتصاد روسیه که در لتونی مستقر است به آسوشیتدپرس می‌گوید این نشانه‌ای از این است که قیمت‌ها با شدت افزایش پیدا خواهند کرد. او در ادامه گفت: «در شرایطی که صنایع نظامی بودجه‌ای نامحدود دریافت می‌کنند و هرچه می‌خواهند به آنها داده می‌شود، غیر ممکن است که بتوان مسئله تورم را حل کرد. در نتیجه ما شاهد افزایش شدید قیمت‌ها خواهیم بود.» 

افزایش نرخ بهره بانکی باعث شده نرخ مبادله روبل اندکی کاهش یابد. این نرخ در حال حاضر از بیش از ۱۰۰ دلار در ماه‌های اخیر به ۸۸ دلار رسیده است. اما این رقم هنوز هم به مراتب بیشتر از تابستان ۲۰۲۲ است که حدود ۶۰ دلار بود. 

کارشناسان می‌گویند این موضوع باعث می‌شود هزینه واردات بالا باشد و ورود کالاهای خارجی به روسیه چندان مقرون به صرفه نباشد.

نظرات بینندگان