پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دویچه وله: پارلمان دانمارک، قانون ممنوعیت سوزاندن قرآن و سایر متون مذهبی را تصویب کرد. این قانون برای افرادی که "رفتار نامناسب" با متون دینی از جمله قرآن، تورات و انجیل دارند، تا دو سال حبس در نظر گرفته است.
پارلمان دانمارک روز پنجشنبه ۷ نوامبر (۱۶ آذر) قانون ممنوعیت سوزاندن قرآن و سایر متون مذهبی را بعد از ساعتها بحث و جدل، با ۹۴ رای موافق و ۷۷ رای مخالف به تصویب رساند. این قانون برای افرادی که "رفتار نامناسب" با متون دینی از جمله قرآن، تورات و انجیل دارند، تا دو سال حبس در نظر گرفته است.
قانون جدید فقط به متون و نوشتههایی اشاره میکند که دارای "اهمیت اساسی برای جوامع مذهبی شناختهشده" هستند. بنا به گفته وزارت دادگستری دانمارک "این قانون برای پایاندادن به "تمسخر سیستماتیک" مذهبیان و جلوگیری از افزایش خطر اقدامات تروریستی در دانمارک است. "
البته اپوزیسیون، دولت دانمارک را متهم میکند که "از این قانون برای محدود کردن آزادی بیان استفاده میکند. "
عصر پنجشنبه سوم اوت (۱۲ مرداد) و در پی سوزاندن یک کتاب مذهبی در دانمارک، وزارت دادگستری دانمارک اعلام کرد که وضعیت امنیتی در این کشور به خاطر " واکنش به تهدیدهای فعلی" تغییر کرده و دولت لازم دانسته است، "ورود به کشور با دقت بیشتری به منظور جلوگیری از تهدیدهای خاص کنترل شود."
دولت سوئد نیز روز پنجشنبه ۲۰ ژوئیه (۲۹ تیرماه) و پس از آتشزدن قرآن توسط یک جوان ۳۷ ساله عراقی، در اقدامی مشابه میزان کنترلها در مرزهای خود را افزایش داد.
دولتهای دانمارک و سوئد سوزاندن قرآن را محکوم کردند اما با استناد به "دفاع از آزادی بیان" نتوانستند ممنوعیتی بر آن اعمال کنند.
سوزاندن قرآن در کشورهای اسکاندیناوی در تابستان ۲۰۲۳ به اعتراضات خشونتآمیز در کشورهای مسلماننشین منجر شد. گروهی از معترضان با حمله به سفارت سوئد در بغداد، ساختمان را به آتش کشیده و پرچم سوئد را لگدمال کردند.