پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر:تحقیقات نشان می دهد که ابتلا به بیماری کووید می تواند خطر ضربان نامنظم خطرناک قلب را افزایش دهد.
به نقل از مدیسن نت، به گفته محققان سوئدی، احتمال ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی (آریتمی شایع مرتبط با سکته مغزی) در مدت یک ماه پس از ابتلاء به کووید در مقایسه با افراد بدون ابتلاء به این بیماری، ۱۲ برابر افزایش یافته است.
آنها افزودند خطر برای حداقل دو ماه باقی ماند.
به نظر میرسد سن و شدت کووید در این مورد مهم باشد.
دکتر «آن ماری فورس کانولی»، محقق ارشد از دانشگاه اومئو، گفت: ما دریافتیم که این خطرات در افراد مسن، افراد مبتلا به کووید ۱۹ شدید و در طول موج اول همه گیری بیشتر بود.»
او در یک بیانیه خبر دانشگاهی افزود: «ما همچنین پی بردیم که افراد واکسینه نشده بیشتر از افراد واکسینه شده در معرض خطر هستند. به طور کلی، شدت عفونت قویترین عامل خطر بود.»
محققان در مطالعه خود دادههای بیش از ۱ میلیون سوئدی را که تا می ۲۰۲۱ به کووید آلوده شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
آنها دادههای سلامت آن افراد را با ۴ میلیون سوئدی که به کووید آلوده نشده بودند مقایسه کردند.
علاوه بر افزایش شدید خطر فیبریلاسیون دهلیزی، این تیم کشف کردند که داشتن یک حمله کووید ۱۹، احتمال ابتلاء به آریتمی خطرناک دیگر، موسوم به تاکی کاردی فوق بطنی حملهای، را در طول مدت شش ماه افزایش میدهد.
همچنین این تحقیق نشان داد که خطر ابتلاء به این نوع ضربان قلب نامنظم طی یک ماه پس از ابتلاء به ویروس کووید، پنج برابر بیشتر است.
این مطالعه همچنین نشان داد که خطرات مربوط به دسته دیگری از ضربان قلب نامنظم، به نام برادی آریتمی، در یک ماه پس از کووید سه برابر شد.
همه این یافتهها بر اهمیت واکسینه شدن در برابر کووید ۱۹ تاکید میکند و سیستم مراقبتهای بهداشتی افرادی را که در معرض خطر بیشتر این نوع عوارض هستند شناسایی میکند تا تشخیص صحیح انجام شود و درمان مناسب به موقع آغاز شود.