ایسنا: رئیس کمیته استیناف فدراسیون فوتبال درباره رایی که دیروز درباره پرونده تخلف دو باشگاه سپاهان و پرسپولیس از دستورالعمل ناظر بر قراردادها صادر شد، توضیحاتی ارائه کرد.
علیرضا صالحی، رئیس کمیته استیناف فدراسیون فوتبال درباره رای دیروز (سهشنبه) این کمیته درباره پرونده رسیدگی به تخلف دو باشگاه سپاهان و پرسپولیس در دستورالعمل ناظر بر قراردادها اظهار کرد: دو دستورالعمل از طرف سازمان لیگ به تصویب رسیده بود که یکی دستورالعمل ناظر بر قراردادها برای رعایت اصولی در قراردادها و دومی راجع به رعایت سقف بودجه بود که میزان بودجه مقرر شده بود. کارگروهی بر حسن اجرای این دستورالعملها فعالیت میکند. گزارشی از طرف کارگروه به کمیته انضباطی ارجاع داده میشود که نهایتا حکمی در سه بخش برای سپاهان و پرسپولیس صادر شد.
او افزود: یک بخش ناظر بر کسر امتیاز، یک بخش جریمه نقدی و بخش آخر مربوط به اصلاح قراردادها مطابق بر دستورالعمل ناظر بر قراردادها بود. ما باید این موضوع را خاطر نشان کنیم که ما دو دستورالعمل داریم. آن چیزی که مورد گزارش قرار گرفته، دستورالعمل ناظر بر قراردادها بوده و ربطی به سقف بودجه نداشته است.
رئیس کمیته استیناف فدراسیون فوتبال ادامه داد: با بررسیهای انجام شده، اعتراض انجام شد و پرونده به کمیته استیناف آمد و ما با احترام به رای عزیزان کمیته انضباطی، قائل بودیم که به خاطر این که یکپارچگی مسابقات بر هم نخورد و نتایج در داخل زمین رقم بخورد، این کسر امتیاز را تقلیل دادیم و دو محکومیت دیگر را که شامل جریمه نقدی و اصلاح قراردادها میشد تایید کردیم.
او ادامه داد: باشگاه سپاهان امتیازی از کمیته استیناف و فدراسیون به دست نیاورده است. این باشگاه این امتیاز را کسب کرده بود که به آن بازگردانده شد. اگر این پرونده تشکیل نمیشد، فاصله کنونی وجود داشت. اعتقاد داشتیم که باید در مر قوانین و در دستورالعمل برای عدم رعایت دستورالعمل کسر امتیازی شامل میشد. ما کسر امتیاز را برداشتیم و چهار امتیازی که سپاهان قبلا کسب کرده بود را به این تیم برگرداندیم. اجرای این حکم بر عهده کمیته بدوی یعنی کمیته انضباطی است.
صالحی در پاسخ به این سوال که آیا قرارداد بازیکنان سپاهان اصلاح شده است؟ گفت: در مورد قسمت آخر حکم کمیته انضباطی که ناظر بر اصلاح قرارداد ۶ بازیکن است، توسط ما تایید شده است. در حال حاضر قرارداد دو بازیکن سپاهان و یک بازیکن پرسپولیس اصلاح شده است. منظورم قرارداد ارزی پیام نیازمند و رضا شکاری با سپاهان است. این بخش باید اجرا شود و در دستورالعمل به همین شکل توضیح داده شده که باید مواردی را در قرارداد رعایت کرد. با این حال عدم ضمانت اجرا دلیلی نیست که مجازات و تنبیهی نباشد. در ماه ۱۱۷ قوانین انضباطی میگوید، اگر تخلفی انجام شد و تعیین مجازاتی نشده بود، رکن قضایی میتواند یکی از تنبیهات مندرج در قوانین را اعمال کند. در بحث اینکه آنها میتوانند بازی کنند یا نه، من نمیدانم و در حیطه اختیارات کمیته انضباطی است. کمیته انضباطی تصمیم میگیرد که چطور اجرا شود.
او ادامه داد: اینکه برای اصلاح زمانی قرار است تعیین شود در حیطه اختیارات ما نیست. بحثی که در حال حاضر شائبهبرانگیز شده این است که چرا کمیته استیناف حکم کسر امتیاز را برداشت و رای به اصلاح قرارداد و جریمه نقدی داد. ما کسر امتیاز را به عنوان ضمانت اجرا یا به عنوان تنبیه این تخلفات نداریم، ولی باید یک اصل را در فوتبال رعایت کنیم که امتیازات در زمین فوتبال رقم بخورد. موضوع باشگاه گلگهر و ۳ بر صفر شدن نتایج این تیم در دو فصل قبل، متفاوت بود چرا که آن راجع به بازیکن غیرمجاز بوده است. در ماده ۶۱ به صراحت آمده که بازی با بازیکن غیرمجاز نتیجه بازی را ۳ بر صفر میکند. در حکم سپاهان و پرسپولیس، اما کسر ۴ و یک امتیاز لحاظ شده بود نه ۳ بر صفر.
رئیس کمیته استیناف در ادامه درباره جرائمی که در نظر گرفته شده گفت: در دستورالعمل و در تصمیمات کارگروه هیچوقت تصمیم گرفته نشده که اگر تخلفی صورت گرفت چه مجازاتی در پیش خواهد بود. در اینکه کمیته انضباطی رای به کسر امتیاز داده، نظر قضایی است. با این حال یک اصل کلی است که نتایج در داخل زمین رقم بخورد. ما ۳ بر صفر اعلام کردن در قوانین داریم، کسر امتیاز هم داریم، ولی در جایی کاربرد دارد که شما نتوانید شخص متخلف را متنبه کنید. ما باید یک دورنمایی از نحوه صدور حکم ببینیم. اینکه چه بدعتی در فوتبال گذاشته میشود؟ رفته رفته وقتی به آخر لیگ نزدیک شویم، پروندههای بازیکنان غیرمجاز مطرح میشود. همین بازیکنان در طول فصل بازی کردند، اما وقتی بحث امتیازات است، باشگاهها شکایت میکنند.
صالحی ادامه داد: اگر کسر امتیاز باقی میماند، در انتهای لیگ چه اتفاقی میافتاد؟ یکسری باشگاهها به دنبال پیدا کردن قراردادها هستند و میگویند فلان بخش نقطهاش گذاشته نشده و خلاف دستورالعمل است. در نتیجه میروند شکایت میکنند که یک امتیاز از حریفشان کسر شود. کسر نمیشود، میگویند چرا کسر نشده و ما میگوییم به خاطر اینکه قبلا این کار را کرده است. ما رعایت همه مصالح را باید در نظر بگیریم که در ماده ۱۱۷ آمده است.
صالحی در پاسخ به این سوال که آیا تاج به عنوان فردی اهل اصفهان در صدور رای به سود سپاهان نقشی داشته؟ بیان کرد: این همیشه مورد سوال بوده است. هر حکم جنجالی که از سوی ما صادر شده، یکسری شائبه به وجود آورده است. اگر قرار بود این صحبت باشد، از همان اول اعمال میشد. پس این قابل پذیرش نیست. کما این که در طول این سالها احکام متعددی از سوی کمیته استیناف صادر شده که مبین آرای کمیته اخلاق و انضباطی یا مبین اصلاح آرا بوده است. حتی در سیستم دادگستری هم به همین شکل است که ذینفع از حق اعتراضش استفاده کند. پس این ساختار وجود دارد.