arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۵۸۸۱۳
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۲۰ - ۳۰ دی ۱۴۰۲
فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، در گفت‌وگو با «انتخاب»:

حرکات اسرائیل ناشی از این است که می‌خواهند ایران را به جنگ بکشانند؛ حماس هم تمایل نداشت که تهران وارد جنگ شود / اگر برخی ملاحظات منطقه‌ای نبود، ایران پاسخ‌های خیلی سنگین به آن‌ها می داد/ اینکه صحنه را مدیریت می‌کنیم تا منطقه بیشتر از این بهم نریزد به معنای سکوت ایران نیست

مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره تلاش اسراییل برای درگیر کردن ایران با جنگ گفت: برخورد هوشمندانه جمهوری اسلامی ایران در جریان غزه، توطئه اسراییل را خنثی کرد. آن‌ها دنبال این بودند که ایران به یک جنگ فرسایشی و پیچیده کشیده شود. حتی شما دیدید که برخی از کشور‌های اسلامی هم موضع گیری شدیدی نسبت به عملیات اسراییل داشتند و از ناحیه ایران هم مدیریت شد. حماس هم تمایل نداشت که ایران ورود به جنگ پیدا کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حملات بازدارنده اخیر ایران، پاسخ صد درصدی نداشته و کماکان شاهد حملاتی به مواضع ایران در منطقه از جمله در سوریه هستیم. رفتار تروریستی اسراییل در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که آن‌ها حداکثر تلاش خود برای کشاندن ایران به جنگ را انجام داده اند، اما ایران کماکان تمایلی به درگیر شدن مستقیم با جنگ ندارد.
 
فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، درباره تحرکات تروریستی اخیر اسراییل به «انتخاب» گفت: بعد از جنگ خونین اسراییل با غزه و حملات وحشیانه‌ای که انجام دادند و بی اعتباری آن‌ها در جنگ تن به تنی که با خود رزمندگان حماس داشتند، آن‌ها به جای اینکه در مقابله تن به تن با حماس قرار بگیرند به سراغ ترور رفتند و عملیات سنگینی را علیه مردم بی گناه انجام دادند. حتی برخی مقامات آمریکایی هم پی بردند که اسراییل یک مجموعه پوشالی است. آن‌ها قبل از جنگ غزه در خیلی از جا‌ها لانه داشتند و به تحریک مرزی مشغول بودند. برخی تحرکاتی که صورت می‌گیرد از سوی اسراییلی هاست. بعد از این جنگ تحولات جدیدی رخ داد و شرایط منطقه پیچیده‌تر شده است. قطعا اینگونه عملیات‌ها جنگ را پیچیده‌تر می‌کند و سازمان‌های بین المللی به هر طریق باید جلو تحرکات اسراییل را بگیرند.
 
وی در ادامه درباره تاثیر بازدارندگی اندک حمله به پاکستان و سوریه و عراق بیان کرد: ایران و پاکستان رابطه دیرینه دارند و دو کشور و دو ملت ریشه در تاریخ دارند. اتفاقاتی که در پاکستان طی چند ماه گذشته افتاد، نشان داد که خود پاکستان هم قربانی جریانات تروریستی است. در همین چند ماه گذشته که خود ما هم با یک هیئت امنیتی با فرماندهان آن‌ها دیدار داشتیم این مسائل مطرح شد. جریانات تروریستی دو عملیات بسیار سنگین در پاکستان و دو عملیات در ایران انجام دادند. اگر این‌ها را کنار هم قرار دهیم، به این معناست که دو کشور باید کنار هم قرار بگیرند و با فعالیت‌های تروریستی مقابله کنند. عملیاتی که در جمع علما پاکستان انجام دادند و ۵۰ نفر کشته شدند، عملیات دوم هم در ارتش پاکستان انجام شد و ۲۶ فرمانده کشته شدند. دو عملیات در ایران هم انجام دادند و در راسک و کرمان مردم را به خون کشاندند. عملیاتی که ایران علیه تروریست‌ها انجام داد هیچ صدمه‌ای به مردم پاکستان نزد، اما عملیات پاکستان متاسفانه جمعی از هم وطنان ما را به شهادت رساند و این انتظار را از پاکستان نداشتیم. اما دو کشور به این نتیجه برسند که مسائل مرزی را باید حل کنند. در اقلیم کردستان هم مذاکرات زیادی با عراقی‌ها داشتیم؛ ما به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهیم که از خاک کشور‌های همسایه حمله به ایران شود. دو کشور باید به این عملیات‌ها پاسخ دهند.
 
مالکی درباره تلاش اسراییل برای درگیر کردن ایران با جنگ گفت: برخورد هوشمندانه جمهوری اسلامی ایران در جریان غزه، توطئه اسراییل را خنثی کرد. آن‌ها دنبال این بودند که ایران به یک جنگ فرسایشی و پیچیده کشیده شود. حتی شما دیدید که برخی از کشور‌های اسلامی هم موضع گیری شدیدی نسبت به عملیات اسراییل داشتند و از ناحیه ایران هم مدیریت شد. حماس هم تمایل نداشت که ایران ورود به جنگ پیدا کند. حرکات اسراییلی‌ها ناشی از این است که می‌خواهند ایران را به جنگ بکشانند. ایران با درایت صحنه را مدیریت می‌کند. اگر برخی ملاحظات منطقه‌ای نبود، ایران پاسخ‌های خیلی سنگین به آن‌ها خواهد داد. آن پاسخ سنگین به موقع خودش داده می‌شود. 
 
او افزود: یقین داشته باشید که ایران پاسخ خواهد داد و خودشان هم می‌دانند. جنگ اطلاعاتی ما با اسراییل چند سال است که به وجود آمده است. اسراییل می‌خواهد از جنگ اطلاعاتی به جنگ نظامی با پشتوانه آمریکا برسد. قطعا شرایط برای اسراییل اینگونه نیست؛ اگر شرایط منطقه و خاورمیانه عادی بود، یقین نداشته باشید که پاسخ ایران سنگین بود. اینکه ایران صحنه را مدیریت می‌کند تا منطقه بیشتر از این بهم نریزد به معنای سکوت ایران نیست.
نظرات بینندگان