پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آش سنتی لخشک مربوط به مشهد است و شباهت زیادی به آش رشته دارد و معمولا در فصلهای سرد زمستان یا پاییز آن را تهیه میکنند.
آش لخشک، یکی از غذاهای سنتی مشهدی است که شاید نام آن را کمتر شنیده باشید. برخی این آش را با نام آش قییش و آش برگ میشناسند. این آش بسیار سبک است، زیرا از حبوبات بسیار کمی در آن استفاده میشود. لخشک، رشته سنتی مردم خراسان است که خمیر آن توسط زنان تهیه و بریده میشود.
مواد لازم برای تهیه آش لخشک مشهدی
سبزی آش: ۱ کیلو
رشته لخشک: ۳۰۰ گرم
پیاز خرد شده: ۲ عدد
سیر له شده: چند حبه
روغن، نخود و لوبیا: به مقدار لازم
آب، نعنا داغ، کشک: به مقدار لازم
طرز تهیه آش لخشک مشهدی
ابتدا باید قابلمه را آب ریخته و روی شعله گاز بگذارید وقتی که جوش آمد سبزی تازه خرد شده را داخل آن بریزید تا ۲۰ دقیقه بجوشد و بپزد.
بعد از آن نخود و لوبیا را که از قبل خیسانده بودید و جوشاندهاید را برداشته و آب آن را عوض کنید و داخل قابلمه بریزید.
پس از اینکه کاملاً پختند داخل یک ظرف جدا مقداری روغن ریخته و پیازها را خلالی یا نگینی خرد کرده و داخل روغن تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شود. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و کمی هم مخلوط کرده و با پیاز تفت دهید تا طلایی رنگ شود و بعد به آش اضافه کنید و بقیه سیر له شده را به شکل خام داخل آش بریزید.
حالا رشته لخشک خود را اضافه کرده و بگذارید که بپزد و بعد از اینکه ۲۰ دقیقه گذشت در قابلمه را بگذارید که دم بکشد. تقریباً ۲۰ دقیقه باید در بسته و شعله کم باشد و سپس آن را خاموش کنید و بگذارید که نیم ساعت در بسته باشد و بخار داخل آن باشد.
سپس آن را در ظرف دلخواه سرو کرده و برای تزئین از نعنا داغ و پیاز داغ و کشک استفاده کنید.
ایرنا