عباس علی آبادی در نهمین جلسه دوره جدید هیات نمایندگان اتاق ایران افزود: در تلاش هستم که ارتباط خود و وزارتخانه را با بخش خصوصی و نهادهای بخش خصوصی توسعه داده و مشکلات شان را بشناسیم و در چارچوب اختیارات وزارت خانه چالشها را بررسی و حل کنیم.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی وزارت صمت، عباس علیآبادی در این نشست، با بیان اینکه شنوای صدای همه فعالان بخش خصوصی و چالشها هستیم و آنچه که در چارچوب وزارت صمت است را رسیدگی و بخشی که خارج از وزارت صمت است را با کمک همدیگر، پیگیری خواهیم کرد قول داد که با معاونان خود در کمیسیونهای تخصصی حضور یافته و پای درددل و حل مشکلات بخش خصوصی باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: خود من سالها با همین موضوعات و مسائلی که شما در این نشست عنوان کردید، روبهرو بودهام، اما با وجود همه این مسائل همچنان به کار خود ادامه دادم؛ دقیقاً همین کاری که شما انجام میدهید، وگرنه امروز اینجا نبودید. اما آنچه که مهم است، این است که در کنار اظهارات فعالان بخش خصوصی، بایستی صحبتهای مسئولان دولتی را هم شنید؛ بنابراین بنده آمادگی این را دارم که با کمیسیونهای اتاق ایران جلسه داشته باشیم.
وزیر صمت با تاکید بر یکپارچگی دولت و بخش خصوصی عنوان کرد:، اما فراموش نکنیم که بایستی از همه اینها که امور روزمره هستند، عبور و به تحولات فکر کرد؛ پیشرفت کشورها به سبب توجه به همین تحولاتی نظیر انقلاب صنعتی اول، انقلاب صنعتی دوم تا انقلاب صنعتی چهارم، هوش مصنوعی و... بوده و ما نیز باید از تمرکز صرفاً به مرغ و تخممرغ و شیر و... عبور کنیم. در دیداری که با مقام معظم رهبری هم داشتیم در مورد خودروهای برقی، اعلام کردیم که موضوع خودروی برقی برای عبور از مصرف بنزین است؛ پس از سالها هنوز موضوع قیمت بنزین در کشور ما حل نشده است.
علی آبادی با اشاره بر این که باید بر رفع گلوگاههای کشور تمرکز کرد گفت: بعد از رفع گلوگاهها باید بر اقدامات ثروت آفرین و کار آفرین متمرکز شویم و در مدیریت امور باید عقلانی و منطقی تصمیم گیری کنیم.
مقام عالی وزارت صمت، با بیان اینکه بارها در مورد رفع تعهد ارزی و عدم دخالت دولت در قیمتگذاری نظرم را گفتهام و همه نیز آن را میدانند، گفت: نظرات من بر کسی در حوزه مسائل ارزی، تعهدات، قیمتگذاری دستوری و ... بر کسی پوشیده نیست، اما زمانیکه از سوی دولتیها به این امور نگاه میکنم میبینم که آنها نیزمشکلاتی دارند؛ بنابراین بایستی عادلانه به مشکلات نگاه کرد و در حقیقت منافع مردم را در نظر گرفت.
علی آبادی ضمن اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر سپردن امور به بخش خصوصی و نظارت دولت، گفت: مقام معظم رهبری همواره بر حضور بخش خصوصی تاکید دارند و معتقدند که «همه چیز باید به بخش خصوصی واگذار شود و دولت تنها بر امور نظارت کند»؛ ما نیز بر این امر باور و تاکید داریم و با تمام قوا از اتاق ایران حمایت میکنیم و در کنار شما هستیم. ما یک ملت هستیم فارغ از بخش خصوصی و دولتی و در این دوره وزارت صمت با تمام وجود در کنار اتاق بازرگانی است.
وی افزود: بایستی تجارت را توسعه دهیم؛ در حال حاضر با اوراسیا، ترکیه و سوریه تجارت آزاد داریم، اما اجرا نمیشود؛ چراکه درست نوشته نشده و نیاز به اصلاحاتی دارد و پذیرفته شده که کمیتهای در این خصوص تشکیل شود. در حوزه رفع موانع از مسیر تجارت، کارهای بسیاری بایستی انجام دهیم. در موضوع تهیه سند راهبردی در تولید داخل نیز کاملا همراه و در کنار شما هستیم و بعید است که اختلاف زیادی در نظرات خواهیم داشت.
وزیر صنعت معدن و تجارت در پایان تاکید کرد: بایستی تمرکز خود را بر رفع گلوگاههای کشور، حتی در تجارت، صنعت، اقتصاد و... بگذاریم؛ سپس بر اقداماتی که برای کشور ثروت آفرین و اشتغال آفرین است تمرکز کنیم و بایستی بر استفاده حداکثری از دانش و امکانات در اختیار تمرکز کنیم و صادرات را توسعه دهیم؛ در صادرات به شدت ناترازی وجود دارد و با برخی از کشورها، این وضعیت نگرانکننده است و تنها واردکننده هستیم. موانع و پیچدگیهای بسیاری در مسیر صادرات وجود دارد، اما راهکارهایی هم وجود دارد. بنده معتقدم که امکانپذیر است که بتوانیم با راهکارهای مناسب، خوب کار کرد.
علی آبادی با استناد به تاثیر استفاده از تکنولوژیهای نوین برای برون رفت از مسایل فعلی گفت: در حالی که ما با مشکل بنزین مواجه ایم که میتوانیم با توسعه و تولید خودروهای برقی از این مشکل عبور کنیم.
وزیر صمت با تاکید بر مواضع خود در دفاع از اقتصاد آزاد و بخش خصوصی عنوان کرد: در خصوص رفع تعهدات ارزی و عدم دخالت دولت در قیمتگذاری دستوری نظرم کاملا مشخص است. اما از سوی باید به دولت هم حق داد که در راستای جلوگیری از هدر رفت منابع ملی، سیاستهای را اجرا کند. مثلا برخی از شرکتها با استفاده از رانت از تمام امکانات استفاده میکنند و محصولات خود را به هر قیمتی میفروشند و دولت برای کنترل آنها باید از ابزارهای کنترلی استفاده کند.
علی آبادی با تاکید بر این که باید از نگاه ملت به مسایل نگاه کرد، افزود: با وجودی که ناترازیهای در بخشهای انرژی کشور وجود دارد، باید به بهینه سازی مصرف ناترازیها را در این خصوص مرتفع کرد. باید مسایل مهم کشور، مثل موضوعات رازی را حل کرد وئ از دخالتهای غیر کارشناسی در حل و فصل مسایل پرهیز کرد.