arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۶۷۳۹۰
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۹ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۲
گفت و گوی «انتخاب» با «محسن اسماعیلی»، کاندیدای خبرگان و اولین نماینده‌ی غیرمعمّم این مجلس:

«رهبری» سهم فقها نیست و متعلق به همه مردم است / چرا اعضای خبرگان فقط باید مجتهدین علوم دینی باشند؟ / آیا تشخیص مدیر و مدبر بودن هم به عهده‌ی فقها و مجتهدین است؟ / چرا نباید از مجتهدین علوم مدیریت هم استفاده کرد؟ باید در این مورد بازنگری شود

«محسن اسماعیلی» تنها عضو  غیرمعمّم مجلس خبرگان و عضو پیشین «حقوقدان» شورای نگهبان می‌گوید: آیا تشخیص مدیر و مدبر بودن هم به عهده‌ی فقها و مجتهدین است؟ چرا نباید از مجتهدین علوم مدیریت هم استفاده کرد؟ باید در این مورد بازنگری شود
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«محسن اسماعیلی» تنها عضو  غیرمعمّم مجلس خبرگان و عضو پیشین «حقوقدان» شورای نگهبان است. او در انتخابات مجلس خبرگان در سال ۱۳۹۴ کاندیدا شد و در فهرست «خبرگان مردم» که مورد حمایت جریان اصلاحات و اعتدال بود قرار گرفت و در نهایت به‌عنوان نخستین فرد غیر معمم به مجلس خبرگان راه یافت.
 
بخشهایی از اظهارات «محسن اسماعیلی» با «انتخاب» به این شرح است:
 
«رهبری» سهم فقها نیست و متعلق به همه مردم است.
 
 چرا اعضای خبرگان فقط باید مجتهدین علوم دینی باشند؟
 
آیا تشخیص مدیر و مدبر بودن هم به عهده‌ی فقها و مجتهدین است؟ 
 
چرا نباید از مجتهدین علوم مدیریت هم استفاده کرد؟ باید در این مورد بازنگری شود.
 
مشروح این گفتگو به شرح زیر است:
 
به عنوان اولین نماینده غیرمعمم مجلس خبرگان، تجربه حضور ۸ ساله‌تان در آن مجلس چطور بود؟
 
حضور شما به عنوان نخستین غیرمعمم در خبرگان، با مقاومت جامعه روحانیت مواجه نشد؟
سوال سوم:
مجلس خبرگان، تا پایان فعالیت دولت پیشین، هر ۶ ماه یک قطع‌نامه علیه دولت صادر می‌کرد و به نوعی، دست‌کم فعال بود. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، نه خبری از قطع‌نامه است و نه نظارت بر رهبری! خبرگان امروز دقیقا چه می‌کنند؟
شما حدود ۱۸ سال در شورای نگهبان نیز حضور داشته‌اید. سال‌ها است که به نحوه نظارت استصوابی شورای نگهبان انتقادات بسیاری وارد شده اما گوش شنوایی نبوده است. نتیجه‌ بی‌توجهی به هشدارها، امروز همین کاهش بی‌سابقه مشارکت است. نظر شما چیست؟
اصل در شورای نگهبان، بر عدم صلاحیت نامزدها است و این صلاحیت توسط اعضای این شورا «احراز» می‌شود. نامزدهای مجلس خبرگان اکثرا مجتهدانی هستند که باید منتظر تایید صلاحیت‌شان توسط فقهای شورای نگهبان باشند. این پیچیدگی، زمینه حضور را برای نامزدهای مجلس خبرگان کم‌رنگ نمی‌کند؟
برخی معیارهای شورای نگهبان برای احراز صلاحیت نامزدها، معیارهای ذهنی و انتزاعی است. مثل عدم التزام به نظام. این معیارها چقدر سلیقه‌ای است؟
برخی معیارهای شورای نگهبان برای احراز صلاحیت نامزدها، معیارهای ذهنی و انتزاعی است. مثل عدم التزام به نظام. این معیارها چقدر سلیقه‌ای است؟
چند روز پیش یکی از نمایندگان فعلی خبرگان، از وجود کمیسیونی به عنوان «کمیسیون تحقیق» در مجلس خبرگان خبر داد که وظیفه کشف کاندیدهای رهبری آینده را بر عهده دارد. ظاهرا ابراهیم رئیسی و احمد خاتمی نیز عضو این کمیسیون هستند. طبق گفته آن نماینده، این کمیسیون گزارش کار خود را به رهبری ارایه می‌کند. وظیفه این کمیسیون چیست؟ گزارش به رهبری، خلاف چیزی نیست که باید در عمل اتفاق بیفتد؟
نظرات بینندگان