پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایلنا: وزیر نیرو گفت: هر درجه افزایش دما در کشورمان مصرف برق را حدود هزار و ۸۰۰ مگاوات افزایش میدهد. این شرایط باعث شده در کشورهای همسایه و جهان که از نظر زیرساخت هم بعضا شرایط بهتری از ما دارند، شاهد انتشار جدول خاموشی روزانه و قطعیهای گسترده برق باشیم، اما به لطف خدا در ایران شرایط مدیریت شده و قطعیهای ناشی از حوادث نیز امسال ۱۵ درصد نسبت به پارسال کاهش داشته است.
علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در نشست امروز هیئت دولت، با تشکر از قدردانی سرپرست ریاست جمهوری از کارکنان ایثارگر نیروگاه رامین اهواز، اقدام ایثارگرانه کارگران و متخصصان نیروگاه رامین را تنها نمونهای از خودگذشتگی کارگران و مهندسین خدوم صنعت برق کشور دانست و با ارائه گزارشی از میزان مصرف برق و شکستن چندباره حد نصاب مصرف در تابستان امسال، گفت: شکلگیری گنبد حرارتی در غرب آسیا باعث افزایش متوسط درجه حرارت شده و هر درجه افزایش دما در کشورمان مصرف برق را حدود هزار و ۸۰۰ مگاوات افزایش میدهد.
محرابیان تصریح کرد: این شرایط باعث شده در کشورهای همسایه و جهان که از نظر زیرساخت هم بعضا شرایط بهتری از ما دارند، شاهد انتشار جدول خاموشی روزانه و قطعیهای گسترده برق باشیم، اما به لطف خدا در ایران شرایط مدیریت شده و قطعیهای ناشی از حوادث نیز امسال ۱۵ درصد نسبت به پارسال کاهش داشته است.
وزیر نیرو با توجه به افزایش تامین برق صنایع در امسال، اظهار داشت: از ۱۰ هزار مگاوات تولید برق برنامهریزی شده از سوی صنایع بزرگ، هزار و ۷۰۰ مگاوات به بهرهبرداری رسیده و باقی هم در حال اجراست. جا دارد از همراهی و همکاری وزارتخانههای نفت و صمت در مدیریت تامین برق در شرایط اوج مصرف، قدردانی کرد.
محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به وضع صنعت برق و خاموشیهای گسترده و طولانی در ایام آغازین فعالیت دولت سیزدهم از جمله تنش آبی و اعتراضات مردمی در ۱۵ استان کشور و همچنین طرح برخی مسائل در ایام تبلیغات انتخاباتی درباره وضعیت تامین آب و برق، گفت: حدود ۸۰ درصد نیروگاههای برقآبی کشور در مسیر رود کارون قرار دارد، اما امسال با وجود کاهش ۴ میلیارد متر مکعبی آورده این رودخانه، تولید برق و تأمین آب عملکرد مطلوبی داشتیم و میزان آبی که در این حوزه تاکنون مصرف شده و تا پایان شهریور ماه تحویل خواهد شد، نسبت به سالهای گذشته، بیسابقه است. در حالی که میزان آب تحویلی در این حوزه در سال ۱۴۰۰، حدود ۹۰۰ میلیون مترمکعب بود، دولت سیزدهم این حوزه را با بیش از ۲ و نیم میلیارد متر مکعب آب تحویل دولت چهاردهم خواهد داد.