arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۰۴۲۰۴
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۸ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۳

پولیتیکو: بایدن قرار است روز دوشنبه برنامه‌های خود را برای اصلاح «دیوان عالی» اعلام کند

به نوشته نشریه «پولیتیکو» که خبرگزاری رویترز نیز آن را گزارش داده، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روز دوشنبه برنامه‌های خود را برای اصلاح «دیوان عالی» اعلام خواهد کرد. به گفته دو نفر مطلع که این موضوع را تایید کردند بایدن در برنامه اصلاحی پیشنهادی خود «احتمالاً از محدودیت دوره سمت قضات دیوان عالی» و تهیه و اعمال «قوانین اخلاقی» قابل اجرا حمایت می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به نوشته نشریه «پولیتیکو» که خبرگزاری رویترز نیز آن را گزارش داده، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روز دوشنبه برنامه‌های خود را برای اصلاح «دیوان عالی» اعلام خواهد کرد.
 
به گفته دو نفر مطلع که این موضوع را تایید کردند بایدن در برنامه اصلاحی پیشنهادی خود «احتمالاً از محدودیت‌ دوره سمت قضات دیوان عالی» و تهیه و اعمال «قوانین اخلاقی» قابل اجرا حمایت می‌کند.
 
رئیس‌جمهوری آمریکا در اوایل این هفته در یک سخنرانی در دفتر ریاست جمهوری گفت که خواستار اصلاح دادگاه عالی خواهد شد.
 
به گزارش پولیتیکو، پس از حکم دادگاه عالی در ماه ژوئیه مبنی بر اینکه روسای جمهوری از مصونیت قضایی گسترده‌ای برخوردار هستند، انتظار می‌رود که بایدن همچنین به دنبال اصلاحیه قانون اساسی برای محدود کردن مصونیت روسای جمهوری و برخی دیگر از مقامات رسمی باشد.
 
بنابر این گزارش، بایدن این موضوعات را روز دوشنبه در تگزاس اعلام خواهد کرد، هرچند جزئیات پیشنهادات ممکن است تغییر کند.
 
به نوشته پولیتیکو کاخ سفید از اظهارنظر در مورد این گزارش خودداری کرده اما به سخنان کارین ژان پیر، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید در روز پنجشنبه ارجاع داده که در آن گفته شده بود بایدن «معتقد است اگر در مقام عالی خدمت می‌کنید، باید در معرض شفافیت، مسئولیت پذیری قرار بگیرید و باید از نظر اخلاقی تحت نظر باشید.»
 
در حال حاضر طبق قوانین فعلی، قضات دیوان عالی ایالات متحده پس از طی مراحل انتصاب، تا آخر عمر این سمت را برعهده خواهند داشت. قضات دیوان عالی در صورت مرگ هر یک از اعضا، توسط رئیس جمهوری به سنا پیشنهاد می‌شوند و پس از تایید سنا به این سمت منصوب می‌شوند.
 
دیوان عالی ایالات متحده بالاترین جایگاه را در هرم قضایی آمریکا را به خود اختصاص داده و به «دادگاه نهایی» معروف است. این دیوان آخرین دادگاهی است که طرفین می‌توانند تجدیدنظر از حکم را از آن درخواست کنند. دیوان از ۹ قاضی تشکیل شده و مانند قضات فدرال، توسط رئیس جمهور منصوب می‌شوند و تایید مجلس سنا را هم نیاز دارند.
نظرات بینندگان