کد خبر: ۸۵۸۷۷۳
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۲ - ۱۳ فروردين ۱۴۰۴
سعید شریعتی، فعال اصلاح طلب در گفت‌و‌گو با «انتخاب»: 

تجمع حامیان قانون حجاب را حق این افراد می‌دانم اما اینطور نیست که اعتراض آنها به‌حق باشد / شورای عالی امنیت ملی اجرای این قانون را مخل امنیت کشور می‌داند و رئیس جمهور نیز به عنوان مجری قانون اعلام کرده که این قانون قابلیت اجرایی ندارد؛ با این وصف، اعتراضات این افراد به عدم اجرای قانون حجاب، به‌حق نیست

سعید شریعتی، فعال سیاسی اصلاح طلب در رابطه با من اصل تجمع برای عفاف و حجاب را حق این افراد می‌دانم، اما اینکه اعتراض آنها به حق باشد، به نظر من اینطور نیست. اینها حق ندارند چیزی را بیش از آنکه در شورای عالی امنیت ملی دیده شده مطرح کنند. شورای عالی امنیت ملی اجرای این قانون را مخل امنیت کشور می‌داند و رئیس جمهور نیز به عنوان مجری قانون اعلام کرده که این قانون قابلیت اجرایی ندارد. با این وجود وصف، این افراد به عدم اجرای قانون حجاب، به حق نیست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :  		 			تجمع حامیان قانون حجاب را حق این افراد می‌دانم اما اینطور نیست که اعتراض آنها به‌حق باشد / شورای عالی امنیت ملی اجرای این قانون را مخل امنیت کشور می‌داند و رئیس جمهور نیز به عنوان مجری قانون اعلام کرده که این قانون قابلیت اجرایی ندارد؛ با این وصف، اعتراضات این افراد به عدم اجرای قانون حجاب، به‌حق نیست 		 	 			تجمع حامیان قانون حجاب را حق این افراد می‌دانم اما اینطور نیست که اعتراض آنها به‌حق باشد / شورای عالی امنیت ملی اجرای این قانون را مخل امنیت کشور می‌داند و رئیس جمهور نیز به عنوان مجری قانون اعلام کرده که این قانون قابلیت اجرایی ندارد؛ با این وصف، اعتراضات این افراد به عدم اجرای قانون حجاب، به‌حق نیست

سعید شریعتی، فعال سیاسی اصلاح طلب در رابطه با من اصل تجمع برای عفاف و حجاب را حق این افراد می‌دانم، اما اینکه اعتراض آنها به حق باشد، به نظر من اینطور نیست. اینها حق ندارند چیزی را بیش از آنکه در شورای عالی امنیت ملی دیده شده مطرح کنند. شورای عالی امنیت ملی اجرای این قانون را مخل امنیت کشور می‌داند و رئیس جمهور نیز به عنوان مجری قانون اعلام کرده که این قانون قابلیت اجرایی ندارد.

سعید شریعتی، فعال سیاسی اصلاح طلب، درباره‌ی جمع‌آوری تجمع‌کنندگان حامی قانون حجاب به «انتخاب» گفت: از نظر حقوقی، تجمع و اجتماعات و تظاهرات و اعتراضات در نظام حقوقی جمهوری اسلامی مبهم است. از طرف اصل ۲۷ قانون اساسی را داریم که به طور مطلق بیان می‌شود و قانون موضوعه‌ای به آن متصل نشده است. برخی از اصول به قوانین موضوعه متصل شده‌اند. مثلاً صلاحیت نمایندگان این موارد است و جزئیات آن در قانون مشخص می‌شود.

او ادامه داد: اصل ۲۷ در مورد تجمعات اطلاق دارد. آن چیزی که در اصل ۲۷ آمده نمی‌گوید ما تجمع قانونی و غیرقانونی داریم. غیرقانونی بودن تجمع ناشی از حمل سلاح و تقابل با اسلام است. این موضوع برای موافقین و مخالفین حجاب حاکم است و گروه‌های معترض که با هر عقیده‌ای به نظام حاکم منتقد هستند در این بین تعریف می‌شود؛ لذا به نظر من از یک طرف این افراد می‌گویند کار ما غیرقانونی نیست از طرف دیگر گفته می‌شود این تجمع مجوز می‌خواهد. 

وی در رابطه با من اصل تجمع برای عفاف و حجاب را حق این افراد می‌دانم، اما اینکه اعتراض آنها به حق باشد، به نظر من اینطور نیست. اینها حق ندارند چیزی را بیش از آنکه در شورای عالی امنیت ملی دیده شده مطرح کنند. شورای عالی امنیت ملی اجرای این قانون را مخل امنیت کشور می‌داند و رئیس جمهور نیز به عنوان مجری قانون اعلام کرده که این قانون قابلیت اجرایی ندارد. با این وجود اعتراضات این افراد به عدم اجرای قانون حجاب، به حق نیست.

او افزود: به نظر من برخورد قهری با این افراد درست نیست، اما اگر بخواهند مخل نظم شهر بشوند، باید با آنها برخورد شود. اگر می‌خواهند در گوشه‌ای از خیابان سال‌ها هم باقی بمانند به خودشان مربوط است، اما نباید باعث تنش در جامعه شوند. ما نمی‌توانیم معیار دوگانه داشته باشیم، وقتی نوبت خودمان می‌شود مخالف برخورد حکومت شویم، اما وقتی نوبت طرف مقابل شد مخالف تجمعات باشیم. اینقدر در رفتار حکومت با شهروندان معیار دوگانه دیده‌ایم، عادت کردیم که خودمان هم معیار دوگانه داشته باشیم. 

شریعتی درباره‌ی علت برخورد با حامیان قانون حجاب گفت: تصور من این است که سیستم امنیتی کشور به بهانه‌ی برخورد با اینها به کل جامعه یک نشانه می‌دهد. منظور این است تجمع که افراد خودی هم تحمل نمی‌شود. به نظر من پشت این برخورد آن هم در روز قدس و... یک نشانه است. دستگاه امنیتی شاید پیش‌بینی می‌کند که در سال ۱۴۰۴ باز هم شاهد این تجمعات باشد و در حال پیشگیری است. 

نظرات بینندگان