کد خبر: ۸۶۴۰۰۶
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۸ - ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴

حمله پهپادی به کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه به مقصد غزه؛ سازمان ملل: منابع حیاتی غزه رو به اتمام است

یک کشتی حامل کمک‌های انسان‌دوستانه به مقصد غزه، در حالی که در آب‌های بین‌المللی نزدیک به مالت حرکت می‌کرد، هدف حمله پهپادی قرار گرفت.طبق اعلام گروه برگزارکننده این مأموریت، این حمله به آتش‌سوزی منجر شد اما مقام‌های رسمی می‌گویند به سرعت توانسته‌اند آتش را خاموش کنند.ائتلاف ناوگان آزادی، که مسئولیت این مأموریت را بر عهده دارد، اسرائیل را عامل حمله به این کشتی دانست
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :  		 			حمله پهپادی به کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه به مقصد غزه؛ سازمان ملل: منابع حیاتی غزه رو به اتمام است 		 	 			حمله پهپادی به کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه به مقصد غزه؛ سازمان ملل: منابع حیاتی غزه رو به اتمام است
یورونیوز: یک کشتی حامل کمک‌های انسان‌دوستانه به مقصد غزه، در حالی که در آب‌های بین‌المللی نزدیک به مالت حرکت می‌کرد، هدف حمله پهپادی قرار گرفت.
 
طبق اعلام گروه برگزارکننده این مأموریت، این حمله به آتش‌سوزی منجر شد اما مقام‌های رسمی می‌گویند به سرعت توانسته‌اند آتش را خاموش کنند.
 
دولت مالت گزارش داد که یک یدک‌کش در پاسخ به درخواست کمک کشتی Conscience، که ۱۲ خدمه و چهار غیرنظامی را حمل می‌کرد، به سمت آن اعزام شد. با وجود این، سرنشینان کشتی حاضر به ترک آن نشدند. مقامات تأکید کردند که همه افراد در سلامت کامل هستند و هیچ مصدومی گزارش نشده است.
 
ائتلاف ناوگان آزادی، که مسئولیت این مأموریت را بر عهده دارد، اسرائیل را عامل حمله به این کشتی دانست، اما مدرکی برای اثبات آن یا اینکه آتش‌سوزی ناشی از حمله پهپادی بوده، ارائه نکرد. در یکی از ویدئوهایی که این گروه منتشر کرده، صدای انفجار به گوش می‌رسد و در ویدئویی دیگر آتش شعله‌ور دیده می‌شود.
 
درخواست رسانه‌ها برای دریافت نظر از ارتش اسرائیل بدون پاسخ باقی مانده است.
 
اسرائیل از اوایل ماه مارس تمامی ورودی‌های غزه از جمله غذا و دارو را مسدود کرده؛ اقدامی که به باور ناظران، یکی از وخیم‌ترین بحران‌های انسانی را در جریان حدود ۱۹ ماه درگیری با حماس رقم زده است.
 
اسرائیل می‌گوید هدف از این محاصره، تحت فشار قرار دادن حماس برای آزادی گروگان‌ها است .
 
حمله اسرائيل به کاروان‌های امداد به غزه پیش از این هم بسیار اتفاق افتاده است. در سال ۲۰۱۰، در جریان تلاش یک کاروان کمک برای شکستن محاصره غزه، نیروهای اسرائیلی به کشتی ترکیه‌ای ماوی مرمره یورش بردند و ۹ نفر را کشتند. آن اتفاق به بحران در روابط میان اسرائيل و ترکیه منجر شد.
 
بر اساس اعلام ائتلاف ناوگان آزادی، کشتی امدادرسان در حدود ۲۶ کیلومتری سواحل مالت هدف حمله قرار گرفته است. چارلی آندریاسون، عضو باسابقه این گروه، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته که با افرادی در کشتی صحبت کرده و آن‌ها از وقوع دو انفجار و شعله‌ور شدن آتش خبر داده‌اند.
 
تصاویر منتشرشده توسط مقام‌های قبرسی نشان می‌دهد که بدنه کشتی آسیب دیده است. تاکنون هیچ‌کدام از سرنشینان کشتی به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخ نداده‌اند.
 
پیش‌تر این گروه اعلام کرده بود که احتمالاً ژنراتور کشتی هدف حمله قرار گرفته که موجب شکافی بزرگ در بدنه کشتی و از کار افتادن برق آن شده است؛ اتفاقی که می‌تواند خطر غرق شدن را بالا ببرد.
 
وب‌سایت Marine Traffic گزارش داده این کشتی روز سه‌شنبه از بندر بنزرت تونس حرکت کرده و صبح پنج‌شنبه به منطقه‌ای رسیده که بعداً اعلام شد در آنجا مورد حمله قرار گرفته است. مسئولان اعلام کردند حمله درست بعد از نیمه‌شب جمعه صورت گرفته است.
 
برگزارکنندگان این مأموریت گفتند تعدادی داوطلب، از جمله چهره‌های شناخته‌شده، برای سوار شدن به کشتی و سفر به غزه به مالت آمده بودند. به گفته آندریاسون، گرتا تونبرگ، فعال سرشناس محیط زیست، نیز قرار بود در این سفر شرکت داشته باشد. اما به گفته سازمان‌دهندگان، او سوار کشتی نشده و در سلامت است.
 
این رویداد در حالی اتفاق افتاده که سازمان‌های امدادی بارها هشدار داده‌اند بحران انسانی در غزه به نقطه بحرانی رسیده است.
 
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ روز جمعه اعلام کرد در صورت توقف ارسال کمک‌ها، این نهاد دیگر دسترسی به غذا، دارو و دیگر ملزومات حیاتی مورد نیاز برای اجرای برنامه‌هایش در غزه نخواهد داشت.
 
به گفته صلیب سرخ، برخی طرح‌ها از جمله «آشپزخانه‌های اشتراکی» که گاهی تنها منبع تغذیه روزانه ساکنان هستند، ممکن است طی هفته‌های آینده متوقف شوند.
 
این نهاد تأکید کرده: «ورود کمک‌ها به غزه باید تضمین شود، گروگان‌ها آزاد شوند و جان غیرنظامیان حفظ شود. در غیر این صورت، غزه بیش از پیش به سوی هرج‌ومرج پیش خواهد رفت؛ شرایطی که دیگر با کمک‌های بشردوستانه قابل مهار نخواهد بود.»
 
هشدار سازمان ملل: منابع حیاتی غزه رو به اتمام است
 
پیش از انتشار خبر این حمله، سازمان هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل هشدار داد که منابع حیاتی در غزه رو به اتمام است.
 
اولگا چرفکو، سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) در غزه، هشدار داد که منابع حیاتی این منطقه به‌سرعت در حال اتمام است. او وضعیت را بحرانی توصیف کرده و گفت سوخت جیره‌بندی شده، بیمارستان‌ها خون کافی ندارند و انفجارها پیاپی ادامه دارند، در حالی‌که کودکان در زباله‌ها دنبال سوخت می‌گردند و مردم برای آب با هم درگیر می‌شوند.
 
چرفکو گفت صدها هزار نفر در هفته‌های اخیر آواره شده‌اند و حتی پناهگاه‌ها هدف حمله قرار گرفته‌اند. او تأکید کرد که سازمان ملل آماده کمک‌رسانی فوری است، مشروط بر پایان محاصره اسرائیل. او همچنین از جامعه جهانی خواست تا برای شکستن این محاصره «بی‌رحمانه» تصمیمی شجاعانه و اخلاقی بگیرد.
نظرات بینندگان