کد خبر: ۸۶۴۰۸۴
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۰۹ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴

سفیر چین در اسلام آباد: از هند و پاکستان می‌خواهیم که خویشتنداری کنند / نخست وزیر پاکستان: تنها راهکار دستیابی به صلح پایدار در جنوب آسیا، حل مسالمت‌آمیز مناقشه جامو و کشمیر است

با تشدید تنش‌ها میان هند و پاکستان، سفیر چین در پاکستان در دیدار با نخست‌وزیر پاکستان خواستار خویشتنداری دو طرف و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :  		 			سفیر چین در اسلام آباد: از هند و پاکستان می‌خواهیم که خویشتنداری کنند / نخست وزیر پاکستان: تنها راهکار دستیابی به صلح پایدار در جنوب آسیا، حل مسالمت‌آمیز مناقشه جامو و کشمیر است 		 	 			سفیر چین در اسلام آباد: از هند و پاکستان می‌خواهیم که خویشتنداری کنند / نخست وزیر پاکستان: تنها راهکار دستیابی به صلح پایدار در جنوب آسیا، حل مسالمت‌آمیز مناقشه جامو و کشمیر است

تسنیم: با ادامه تشدید تنش‌ها میان هند و پاکستان، سفیر چین در پاکستان در دیدار با نخست‌وزیر پاکستان خواستار خویشتنداری دو طرف و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات شد.

این دیدار با حضور جیانگ زایدونگ، سفیر چین و شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان برگزار شده و دو طرف درباره وضعیت پرتنش کنونی میان هند و پاکستان تبادل نظر کردند.

جیانگ زایدونگ در این دیدار تأکید کرد: چین نگرانی‌های امنیتی مشروع پاکستان را درک می‌کند، از تلاش‌های پاکستان برای حفظ حاکمیت و منافع امنیتی خود حمایت می‌نماید و از انجام تحقیقات عادلانه در خصوص حادثه اخیر پشتیبانی می‌کند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد که چین از هند و پاکستان می‌خواهد که خویشتندار باشند، در مسیر کاهش تنش گام بردارند، اختلافات را به‌درستی مدیریت کنند و برای حفظ صلح و ثبات منطقه‌ای تلاش کنند.

به گزارش خبرگزاری رسمی پاکستان (APP)، شهباز شریف در این دیدار از حمایت‌های «قاطع و قوی» چین در وضعیت کنونی جنوب آسیا صمیمانه قدردانی کرد و افزود: چین موضع اصولی پاکستان در قبال حادثه تیراندازی کشمیر را درک کرده و از پیشنهاد ما برای انجام یک تحقیقات بین‌المللی معتبر، بی‌طرف و شفاف درباره این حادثه حمایت کرده است.

وی تأکید کرد که تنها راهکار دستیابی به صلح پایدار در جنوب آسیا، حل مسالمت‌آمیز مناقشه جامو و کشمیر است.

در تاریخ ۲۲ آوریل، در منطقه تفریحی «پاهالگام» واقع در ایالت جامو و کشمیر هند، یک گروه مسلح با سلاح‌های خودکار به سوی گردشگران آتش گشود که منجر به کشته شدن ۲۶ نفر شد. پلیس هند سه فرد مظنون به این حمله را تحت تعقیب قرار داده که بنا بر اعلام منابع رسمی، دو نفر از آنها پاکستانی هستند. هند، پاکستان را به حمایت از تروریسم فرامرزی متهم کرده است.

در واکنش به این حادثه، هند اجرای «معاهده آب رود ایندوس» را به حالت تعلیق درآورده و همچنین حریم هوایی خود را به روی هواپیما‌های پاکستانی (اعم از مسافری و نظامی) را بسته است.

پاکستان نیز در مقابل، ضمن بستن حریم هوایی خود به روی هند، تجارت با هند را متوقف کرده و دیپلمات‌های هندی را اخراج کرده است.

در این میان چین که درحال بازسازی روابط خود با هند بوده و با پاکستان روابط راهبردی و سطح بالا دارد، تلاش دارد نقش میانجیگرانه‌ای با محوریت پکن برای حفظ ثبات در منطقه ایفا کند.

نظرات بینندگان