کد خبر: ۸۶۴۹۷۹
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۱۷ - ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴

توضیح استاندار تهران درباره دلایل آغاز قطع زود هنگام برق: به دلیل کاهش سطح آب سد‌ها و افزایش مصرف برق ناشی از گرمای زودرس، تعدادی از نیروگاه‌های برق‌آبی از مدار خارج شدند/ بار جمعیتی تهران بیش از ۲۰ برابر میانگین کشوری است

استاندار تهران با بیان اینکه بار جمعیتی تهران بیش از ۲۰ برابر میانگین کشوری است، گفت: تهران با مصرف ۴۲ درصد منابع آب در بخش شرب، پنج برابر میانگین کشوری مصرف دارد، ۶۳ درصد از شهروندان تهران، بیش از دو برابر الگوی مصرف، آب مصرف می‌کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :  		 			توضیح استاندار تهران درباره دلایل آغاز قطع زود هنگام برق: به دلیل کاهش سطح آب سد‌ها و افزایش مصرف برق ناشی از گرمای زودرس، تعدادی از نیروگاه‌های برق‌آبی از مدار خارج شدند/ بار جمعیتی تهران بیش از ۲۰ برابر میانگین کشوری است 		 	 			توضیح استاندار تهران درباره دلایل آغاز قطع زود هنگام برق: به دلیل کاهش سطح آب سد‌ها و افزایش مصرف برق ناشی از گرمای زودرس، تعدادی از نیروگاه‌های برق‌آبی از مدار خارج شدند/ بار جمعیتی تهران بیش از ۲۰ برابر میانگین کشوری است

استاندار تهران با بیان اینکه بار جمعیتی تهران بیش از ۲۰ برابر میانگین کشوری است، گفت: تهران با مصرف ۴۲ درصد منابع آب در بخش شرب، پنج برابر میانگین کشوری مصرف دارد، ۶۳ درصد از شهروندان تهران، بیش از دو برابر الگوی مصرف، آب مصرف می‌کنند.

به گزارش شهر، همایش بزرگ شورا‌های اسلامی استان تهران امروز(۱۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴) با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، محمد صادق معتمدیان استاندار تهران، نصرتی معاون وزیر کشور، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران و احمد صادقی رئیس شورای استان برگزار شد.

محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران در این مراسم تاکید کرد: رضایتمندی مردم در حوزه خدمات شهری و روستایی مرهون نقش مؤثر شورا‌های اسلامی، نظارت‌های دقیق و برنامه‌ریزی‌هایی است که در سطح شهرداری‌ها و دهیاری‌ها برای توسعه و آبادانی شهر‌ها و روستا‌ها انجام شده است.

وی با اشاره به جایگاه ویژه شورا‌ها در نظام جمهوری اسلامی گفت: فصل هفتم قانون اساسی و اصول ۱۰۰ تا ۱۰۶ به شورا‌ها اختصاص دارد که این امر نشان‌دهنده اهمیت این نهاد مردمی در ساختار حاکمیتی جمهوری اسلامی است. شورا‌ها نماد مردم‌سالاری دینی و یکی از ارکان اصلی حاکمیت به شمار می‌آیند.

استاندار تهران خاطرنشان کرد: بخشی از وظایف حاکمیتی به شورا‌ها واگذار شده و دولت نیز وظیفه قانونی دارد که زمینه اجرای مصوبات قانونی شورا‌ها را فراهم کند. شورا‌ها همکار و یاور دولت در انجام مأموریت‌های محوله هستند و حمایت از آنان یک تکلیف قانونی و اجرایی برای مسئولان استانی و شهرستانی محسوب می‌شود.

معتمدیان با اشاره به چالش‌های کلان استان تهران، به موضوع بارگذاری‌های جمعیتی و پیامد‌های آن پرداخت و گفت: مهاجرت‌های گسترده، تمرکز اماکن اداری و رشد ساخت‌وساز‌های مجاز و غیرمجاز، فشار بی‌سابقه‌ای را به زیرساخت‌ها وارد کرده است که باعث شده بار جمعیتی تهران بیش از ۲۰ برابر میانگین کشوری شود. بیش از ۹۸ هزار پروانه ساخت توسط شهرداری‌های استان تهران تنها در سال ۱۴۰۲ صادر شده است، این در حالی است که بسیاری از ساخت‌وساز‌های غیرمجاز نیز در حال انجام است. باید برای این امر چاره‌اندیشی قانونی شود.

وی در ادامه با هشدار نسبت به بحران آب، اظهار داشت: تهران پنجمین سال خشکسالی پیاپی را تجربه می‌کند. بارندگی‌ها نسبت به بلندمدت ۴۰ درصد و نسبت به سال گذشته حدود ۱۴ تا ۱۸ درصد کاهش داشته است. سطح آب سفره‌های زیرزمینی به شدت کاهش یافته که ۷۰ درصد آب مصرفی از همین منابع تأمین می‌شود.

معتمدیان همچنین به وضعیت نگران‌کننده مصرف آب اشاره کرد و گفت: تهران با مصرف ۴۲ درصد منابع آب در بخش شرب، پنج برابر میانگین کشوری مصرف دارد. ۶۳ درصد از شهروندان تهران، بیش از دو برابر الگوی مصرف، یعنی ۲۶۰ لیتر در شبانه‌روز آب مصرف می‌کنند، در حالی که میانگین الگوی مصرف ۱۳۰ لیتر است.

وی با بیان اینکه "آلودگی هوا از دیگر چالش‌های تهران است"، افزود: قانون هوای پاک مصوب سال ۱۳۹۶ با وجود تکالیف مشخص برای ۱۹ دستگاه اجرایی، به‌درستی اجرا نشده است و نسبت به سال گذشته آلایندگی‌ها در تهران هشت درصد افزایش یافته است. موضوع ساماندهی موتورسیکلت‌های فرسوده که سهم زیادی در آلودگی دارند نیز باید با جدیت دنبال شود.

معتمدیان در ادامه از طرح‌های زیست‌محیطی مانند نهضت درختکاری، کاهش گرد و غبار، استفاده از پساب برای آبیاری فضا‌های سبز و مقابله با آلودگی از منابع داخلی و خارجی یاد کرد و بر لزوم همکاری شوراها، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در تحقق این برنامه‌ها تاکید کرد.

معتمدیان با تأکید بر لزوم مشارکت شورا‌ها در اجرای برنامه‌های ملی و زیست‌محیطی، افزود: طرح یک میلیارد درخت در سطح کشور در حال اجراست و استان تهران نیز باید نقش‌آفرینی جدی در آن داشته باشد. در حال حاضر، روزانه ۱۵۰ میلیون متر مکعب پساب در تهران تولید می‌شود که می‌تواند در توسعه کشاورزی و فضای سبز جنوب استان مورد استفاده قرار گیرد، به شرطی که هماهنگی لازم با مصرف‌کنندگان صورت گیرد.

وی با اشاره به موضوع مهم ناترازی انرژی و بروز خاموشی‌ها در روز‌های اخیر افزود: به دلیل کاهش سطح آب سد‌ها و افزایش مصرف برق ناشی از گرمای زودرس، تعدادی از نیروگاه‌های برق‌آبی از مدار خارج شدند. برای مدیریت شرایط، از شنبه آینده ساعات کاری ادارات از ۶ صبح تا ۱۳ تنظیم خواهد شد و در صورت لزوم محدودیت‌هایی برای دستگاه‌های اجرایی اعمال خواهد شد.

معتمدیان تأکید کرد: پویش صرفه‌جویی انرژی که با دستور رئیس‌جمهور در سال گذشته آغاز شد، نقش مؤثری در کاهش مصرف داشت و اکنون نیز شوراها، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها باید در فرهنگ‌سازی و تبیین وضعیت فعلی، همراه مردم باشند.

استاندار تهران در بخش پایانی سخنان خود از زحمات اعضای شوراها، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، فرمانداران، نمایندگان مجلس و تمامی مدیران استانی در هماهنگی، مطالبه‌گری و تلاش برای حل مسائل مردم قدردانی کرد و گفت: شورا‌های اسلامی با جایگاه مردمی و اجتماعی خود، می‌توانند نقش مهمی در تبیین وضعیت موجود، ارتقاء مشارکت مردمی، و فرهنگ‌سازی برای مصرف بهینه انرژی ایفا کنند.

نظرات بینندگان