کد خبر: ۸۹۴۴۴۱
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۵ - ۲۰ آبان ۱۴۰۴

بحران آب؛ نماینده رئیس‌جمهور: انتقال پایتخت منتفی شد، مشکلات آب تهران را در خود پایتخت حل می‌کنیم/ هواشناسی: حتی اگر آذر هم پر بارش باشد، دو ماه ابتدایی خشک پاییز جبران نمی‌شود/ زاکانی: بر روی کنتور‌ها کاهنده نصب کنیم/ محیط زیست: ۵۸ درصد از مساحت تالاب شادگان خوزستان هم خشک شد

با تداوم معضل بی‌آبی در کشور و گسترش آن در اغلب استان‌ها، هواشناسی اعلام کرد که بارش‌های احتمالی در آذر ماه هم جبران کمبود بارش در مهر و آبان را نخواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

با تداوم معضل بی‌آبی در کشور و گسترش آن در اغلب استان‌ها، هواشناسی اعلام کرد که بارش‌های احتمالی در آذر ماه هم جبران کمبود بارش در مهر و آبان را نخواهد کرد.

به گزارش انتخاب، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران گفت: امسال یکی از خشک‌ترین و سخت‌ترین سال‌های شش دهه اخیر است و در ۶۰ سال گذشته سابقه نداشته که در مهر و آبان حتی یک قطره باران در تهران نبارد.

پیرهادی گفت: مردم باید با بزرگواری و گذشت خود به یکدیگر کمک کنند و در عین حال ناتوانی و بی‌تدبیری مدیرانی را که در سال‌های گذشته وظایف خود را به‌درستی انجام نداده‌اند، ببخشند. 

پیرهادی در ادامه به بی‌تدبیری دیگر در حوزه مدیریت آب اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعداد زیادی از لوله‌های انتقال آب در تهران فرسوده است و این شبکه آبرسانی به دلیل‌عدم نوسازی، موجب هدررفت حجم زیادی از آب می‌شود. 

یک کارشناس هواشناسی تأکید کرد: موج بارش‌ها از شنبه آغاز می‌شود. پدیده «پر ارتفاع جنب حاره‌ای» عامل اصلی بی‌بارشی در خاورمیانه است. به زبان ساده، این رویداد جوی مانند یک سقف نامرئی در لایه بالایی جو عمل کرده و مانع صعود رطوبت و تشکیل ابر می‌شود.

در ادامه، محیط‌زیست خوزستان اعلام کرد: ۵۸ درصد از مساحت تالاب شادگان خشک شده فقط ۵۰ درصد حق‌آبه این تالاب اختصاص داده شده است.

همچنین یک مقام سازمان هواشناسی گفت: حدود ۲۵ درصد از کل بارش سالانه کشور در فصل پاییز اتفاق می‌افتد، اما بخش عمده این سهم تا کنون محقق نشده، حتی اگر آذر هم پربارش باشد، دو ماه ابتدایی خشک پاییز جبران نمی‌شود.

نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور نیز خبر داد: انتقال پایتخت از دستور کار خارج شده و تصمیم قطعی بر آن است که چالش آب و مسائل زیست‌محیطی پایتخت از طریق فناوری‌های نوین و مدیریت علمی منابع در همان تهران برطرف شود.

شهردار تهران هم در واکنش به این معضلات گفته: به رئیس‌جمهور پیشنهاد دادیم که در منازل تهران، بر روی کنتورها کاهنده نصب کنیم تا شاهد مدیریت مصرف آب باشیم.

نظرات بینندگان