کد خبر: ۹۰۳۲۷۹
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۰۸ - ۱۳ دی ۱۴۰۴

سی‌ان‌ان به نقل از مقامات آمریکایی: در پی توئیت ترامپ در مورد ایران، تغییر عمده‌ای در سطح نیرو‌های نظامی آمریکا در منطقه ایجاد نشده؛ هیچ اقدام مستقیمی نیز انجام نگرفته

مقام‌های آمریکایی با اشاره به توییت ترامپ درمورد ایران گفته‌اند که تا این لحظه هیچ تغییر عمده‌ای در سطح نیروهای نظامی آمریکا در منطقه ایجاد نشده و هیچ اقدام مستقیمی نیز انجام نگرفته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سی‌ان‌ان نوشت: مقام‌های آمریکایی با اشاره به توییت ترامپ درمورد ایران گفته‌اند که تا این لحظه هیچ تغییر عمده‌ای در سطح نیروهای نظامی آمریکا در منطقه ایجاد نشده و هیچ اقدام مستقیمی نیز انجام نگرفته است.

به گزارش انتخاب،  رئیس‌جمهور دونالد ترامپ روز جمعه در تلاش بود «هشداری قوی» به ایران ارسال کند؛ او در پستی بامدادی در تروث سوشال در مورد اعتراضات ایران اظهار کرد که ایالات متحده به‌طور قهری مداخله خواهد کرد. اما به گفتهٔ مقام‌ها، تا این لحظه هیچ تغییر عمده‌ای در سطح نیروهای نظامی آمریکا در منطقه ایجاد نشده و هیچ اقدام مستقیمی انجام نگرفته است.

یک مقام کاخ سفید گفت: «در این مقطع، این یک هشدار قوی بود و تا جایی که من اطلاع دارم هیچ اقدامی انجام نشده است.»

توئیت ترامپ که نخستین موضع‌گیری رسمی دولت دربارهٔ اعتراضات جاری در چندین استان ایران در هفتهٔ جاری به شمار می‌رفت — بلافاصله با واکنش تند مقام‌های ایرانی روبه‌رو شد؛ مقام‌هایی که هشدار دادند در صورت مداخلهٔ واشنگتن، نیروهای آمریکایی در منطقه می‌توانند هدف قرار گیرند.

در این مورد یک مقام آمریکایی گفت که هیچ تغییر عمده‌ای در سطح نیروها ایجاد نشده و هیچ آمادگی نظامی تازه‌ای در خاورمیانه به جریان نیفتاده است. فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) از اظهار نظر خودداری کرد.

پست روز جمعهٔ رئیس‌جمهور واکنش‌های قابل پیش‌بینی و متفاوتی را در میان قانون‌گذاران جمهوری‌خواه برانگیخت. نماینده مارژری تیلور گرین، متحد سابق و منتقد کنونی ترامپ که قرار است همین ماه از کنگره بازنشسته شود، روز جمعه گفت که «تهدید به جنگ و اعزام نیرو به ایران دقیقاً خلاف همهٔ چیزهایی است که ما در سال ۲۴ به آن رأی دادیم.»

در مقابل، سناتور لیندزی گراهام، که معمولاً در مسائل سیاست خارجی مواضعی تندروانه‌تر دارد و حامی ترامپ است، استدلال کرد که «در زمینهٔ صلح و ایستادگی در برابر شر، رئیس‌جمهور ترامپ در مسیر پیشی گرفتن از رونالد ریگانِ بزرگ قرار دارد.»

تهدید ترامپ در بحبوحهٔ افزایش تنش‌ها میان ایالات متحده و ایران مطرح می‌شود؛ تنش‌هایی که پس از دیدار او با نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، در فلوریدا در اوایل همین هفته شدت گرفته است. در جریان این دیدار، دو رهبر دربارهٔ احتمال ازسرگیری اقدام نظامی علیه تهران گفت‌وگو کردند؛ ماه‌ها پس از آن‌که جنگ ۱۲ روزهٔ میان اسرائیل و ایران با حملات ایالات متحده به تأسیسات هسته‌ای ایران پایان یافت.

در واکنش، رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشکیان، اعلام کرد که «هرگونه تجاوز ظالمانه» علیه کشورش با پاسخی «سخت و بازدارنده» روبه‌رو خواهد شد.

نظرات بینندگان