کد خبر: ۹۰۹۰۸۰
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۵ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۴

پزشکیان: مذاکرات هسته‌ای در عمان فرصتی مناسب برای حل این پرونده است/ در صورت پایبندی طرف مقابل به تعهدات و پرهیز از زیاده‌خواهی، به دستیابی به نتیجه مطلوب امیدوار هستیم/ راه پایدار مواجهه با چالش‌های منطقه و جهان، «مذاکره» است/ هر مذاکره‌ای بر مبنای اصل برد–برد، مورد قبول و استقبال ما است

پزشکیان گفت: دور جدید مذاکرات هسته‌ای که با کمک و حمایت همسایگان ما در کشور عمان آغاز شده است، فرصت بسیار خوبی برای حل‌وفصل عادلانه، منطقی، منصفانه و مرضی‌الطرفین این مسئله به شمار می‌رود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: پزشکیان نسبت به حصول نتیجه مثبت از مذاکرات عمان در پرهیز از زیاده‌خواهی طرف مقابل، ابراز امیدواری کرد. او گفت: مذاکرات عمان را فرصتی برای حل‌وفصل عادلانه می‌دانیم.

 پزشکیان در مراسم سلام سفرا به مناسبت چهل و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اظهار کرد: راه پایدار برای مواجهه با چالش‌های منطقه‌ای و جهانی، گفت‌وگو و مذاکره است. هر مذاکره‌ای که بر اساس حقوق بین‌الملل، عزت و احترام به حاکمیت ملی، از موضع برابر و بر مبنای اصل برد ـ برد باشد، مورد قبول و استقبال ماست. سیاست خارجی ما بر مدار تعامل عزتمندانه تعریف می‌شود.

وی افزود: دور جدید مذاکرات هسته‌ای که با کمک و حمایت همسایگان ما در کشور عمان آغاز شده است، فرصت بسیار خوبی برای حل‌وفصل عادلانه، منطقی، منصفانه و مرضی‌الطرفین این مسئله به شمار می‌رود. ما به دنبال تضمین حقوق خود بر مبنای معاهده عدم اشاعه، از جمله در موضوع غنی‌سازی و رفع تحریم‌های ظالمانه هستیم. جمهوری اسلامی ایران به سهم خود در جهت موفقیت این مسیر گام برمی‌دارد و امیدوار است که طرف مقابل نیز بدون زیاده‌خواهی، به الزامات این هدف متعهد باشد تا بتوان به نتیجه مطلوب دست یافت. پیام ما به جهان روشن است: ایران کشوری است که بر عهد خود می‌ماند، به شرط آنکه شاهد صداقت و پایبندی به تعهدات از سوی دیگران نیز باشد.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران دست دوستی به سوی تمام کشورهایی که خواهان همکاری صادقانه هستند دراز می‌کند. ظرفیت‌های اقتصادی، حمل‌ونقلی و دانش‌بنیان ایران، بستری مناسب برای همکاری‌های چندجانبه است. در دولت اینجانب، تأکید بسیاری بر گسترش مناسبات و دوستی با همسایگان و کشورهای مسلمان منطقه شده است. همچنین تقویت ظرفیت‌های استانی برای تجارت خارجی، به‌ویژه در استان‌های مرزی، در همین راستا مورد تأکید می‌باشد.

او اضافه کرد: باور عمیق دارم که با اتکا به پیوندهای تاریخی و فرهنگی میان مردمان منطقه و بهره‌گیری از تجربیات دیگر مناطق جهان، می‌توان همکاری در عرصه‌های مختلف را گسترش داد. همچنین ارتقای همکاری‌ها با کشورهای همسو و قدرت‌های نوظهور که به دنبال تقویت چندجانبه‌گرایی و حفظ جایگاه حقوق بین‌الملل در مناسبات بین کشورها هستند، در اولویت ما قرار دارد. چنین همکاری‌هایی بی‌تردید نویدبخش رشد و توسعه برای مردم در مناطق مختلف جهان خواهد بود.

نظرات بینندگان