کد خبر: ۹۱۰۴۹۷
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۱۲ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۴

آبفا: تهران پنج ماه از سال آبی را با بارندگی کمتر از ۸۰ میلی‌متر پشت سر گذاشته/ پایتخت اکنون با ۲۰۰ میلی‌متر کسری بارش در مقایسه با شرایط ایده‌آل مواجه است/ یک ماه پایانی سال آبی برای تهران بسیار سرنوشت‌ساز است

سخنگوی آبفای تهران گفت:تهران پنج ماه از سال آبی را با بارندگی کمتر از ۸۰ میلی‌متر پشت سر گذاشته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: سخنگوی آبفای تهران گفت:تهران پنج ماه از سال آبی را با بارندگی کمتر از ۸۰ میلی‌متر پشت سر گذاشته است.

سخنگوی آبفای تهران گفت:تهران پنج ماه از سال آبی را با بارندگی کمتر از ۸۰ میلی‌متر پشت سر گذاشته و اکنون با ۲۰۰ میلی‌متر کسری در مقایسه با شرایط ایده‌آل مواجه است؛ شرایطی که، اسفند را به مقطعی سرنوشت‌ساز تبدیل کرده است.

بهنام بخشی اعلام کرد: تنها در یک روز و با همکاری خبرگزاری‌ها و همراهی مردم، ۷۰ هزار مترمکعب معادل ۷۰ میلیون لیتر آب در تهران صرفه‌جویی شده است.

وی با اشاره به وضع منابع آبی افزود: پنج ماه از سال آبی سپری شده، اما میزان بارندگی هنوز به ۸۰ میلی‌متر نرسیده و در مقایسه با شرایط مطلوب، با کسری ۲۰۰ میلی‌متری مواجه هستیم.

به گفته او، یک ماه پایانی سال آبی برای تهران بسیار سرنوشت‌ساز است و اگر خانه‌تکانی‌ها بدون مدیریت و حساب‌وکتاب انجام شود، شرایط دشوارتر خواهد شد.

سخنگوی آبفای تهران پیش‌بینی کرد: تعداد مشترکان خوش‌مصرف به ۴۰ درصد برسد و گفت: در حال حاضر از هر ۱۰ مشترک تهرانی، ۴ نفر خوش‌مصرف هستند. به گفته وی، میزان صرفه‌جویی انجام‌شده معادل یک و نیم برابر حجم سد لتیان بوده، اما همچنان ۶۰ درصد مشترکان بدمصرف‌اند و از سهم خوش‌مصرف‌ها استفاده می‌کنند.

وی همچنین از قدردانی از مشترکانی خبر داد که چهار دوره متوالی در گروه خوش‌مصرف‌ها قرار داشته‌اند.

بخشی یکی از دلایل پرمصرفی آب را در دسترس بودن آسان آن دانست و تأکید کرد: شهروندان می‌توانند فقط با تماس با شماره ۱۲۲، درخواست نصب کاهنده‌های مصرف آب را ثبت کنند. این تجهیزات به‌صورت رایگان نصب می‌شود و هزینه آن در ۱۲ قسط ۴۵ هزار تومانی دریافت خواهد شد.

وی با بیان نمونه‌ای از هدررفت آب گفت: شیری که در هر دقیقه ۶۰ چکه داشته باشد، در ۲۴ ساعت حدود ۲۰ لیتر و در یک ماه نزدیک به ۶۰۰ لیتر آب هدر می‌دهد؛ در حالی‌که با تعویض یک واشر ساده می‌توان از این میزان اتلاف جلوگیری کرد.

سخنگوی آبفای تهران همچنین به رکورد مصرف لحظه‌ای آب در سال گذشته اشاره کرد و گفت: لحظه تحویل سال گذشته مصرف آب تهران به ۵۸ هزار لیتر در ثانیه رسید که امیدواریم امسال تکرار نشود. با این حال خبر امیدوارکننده این است که مردم تهران به‌طور متوسط امسال ۴ هزار لیتر در ثانیه کمتر از سال گذشته آب مصرف کرده‌اند.

نظرات بینندگان