کد خبر: ۹۲۴۵۰۷
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۰۹ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۵
ان‌بی‌سی به نقل از مقامات فعلی و پیشین ایالات متحده:

پنتاگون به طور فزاینده‌ای نگران تشدید جاسوسی اسرائیل از ایالات متحده است / آن‌ها سطح تهدید ضد جاسوسی این متحد اصلی در خاورمیانه را به بالاترین درجه ارتقا داده‌اند / اسرائیل تلاش ویژه‌ای برای به دست آوردن اطلاعاتی از تصمیم‌گیری‌های دولت ترامپ در مورد مناقشات خاورمیانه انجام می‌دهد / آمریکا در حال حاضر هنگام سفر به اسرائیل احتیاط‌های بیشتری انجام می‌دهد

پنتاگون به طور فزایند‌های نگران تشدید جاسوسی اسرائیل از ایالات متحده است و به تازگی سطح تهدید ضدجاسوسی این متحد اصلی آمریکا در خاورمیانه را به بالاترین درجه ارتقا داده است، این مطلب به گفته دو مقام فعلی و یک مقام پیشین ایالات متحده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ان‌بی‌سی نوشت: پنتاگون به طور فزایند‌های نگران تشدید جاسوسی اسرائیل از ایالات متحده است و به تازگی سطح تهدید ضدجاسوسی این متحد اصلی آمریکا در خاورمیانه را به بالاترین درجه ارتقا داده است، این مطلب به گفته دو مقام فعلی و یک مقام پیشین ایالات متحده است.

به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده: به گفته این مقام‌ها، آژانس اطلاعات دفاعی پنتاگون در هفته‌های اخیر ارزیابی جدیدی از تهدیدات ضدجاسوسی را در میان افزایش تنش بین اسرائیل و آمریکا بر سر مسیر آینده جنگ با ایران صادر کرده است. آنها گفتند که آژانس اطلاعات دفاعی یک پیام داخلی که یکی از مقام‌های فعلی آن را دیده است، منتشر کرده که در آن سطح تهدید اسرائیل به «بحرانی» ارتقا یافته است.

این تصمیم ناشی از نگرانی در پنتاگون است که اسرائیل تلاش ویژ‌های برای تحت نظر گرفتن مقامات ارشد آمریکایی انجام میدهد تا اطلاعاتی درباره بحث‌های داخلی و تصمیم‌گیری های دولت ترامپ در مورد مناقشات خاورمیانه به دست آورد.

به گفته یکی از مقام‌های فعلی آمریکا، ارزیابی آژانس اطلاعات دفاعی شامل یک سند هفت صفح‌های و یک نمودار است. این سند بیان میکند که ارزیابی از اسرائیل این است که توانایی آن در انجام جاسوسی انسانی و گردآوری فنی در «سطح بحرانی» قرار دارد.

این مقام افزود که این سند همچنین یک سری حوادث خاص را که نگرانی‌های آمریکا را افزایش داده، شناسایی میکند.

سخنگوی سفارت اسرائیل در واشنگتن در بیانی‌های گفت که این ادعا که اسرائیل از آمریکا جاسوسی میکند، «کاملاً نادرست» است. این سخنگو گفت: «اسرائیل علیه نهاد‌های آمریکایی، چه برسد به مقامات دولت آمریکا، اطلاعات جمعآوری نمیکند. تلاش‌های اطلاعاتی اسرائیل معطوف به دشمنان آن است، نه متحدانش. هر ادعای خلاف این یا بر اساس اطلاعات نادرست است یا انگیزه‌های سیاسی دارد.»

پنتاگون از اظهار نظر خودداری کرد.

یک مقام کاخ سفید در بیانی‌های گفت: «کل این داستان نادرست است و منبع آن کسی است که هیچ دانشی از آنچه در جریان است ندارد.»

دفتر مدیر اطلاعات ملی که بر تمام آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا از جمله آژانس اطلاعات دفاعی نظارت دارد، به درخواست برای اظهار نظر پاسخی نداد.

اگرچه جاسوسی متحدان و دشمنان در سراسر جهان از یکدیگر امری رایج است، اما مقام‌های فعلی و پیشین آمریکا گفتند تلاش‌های اخیر اسرائیل فراتر از جاسوسی معمول و قابل انتظار بوده است. این مقام‌ها نمیدانستند آیا یک حادثه خاص باعث تصمیم آژانس اطلاعات دفاعی برای افزایش سطح تهدید ضدجاسوسی شده است یا خیر.

این هشدار افزایش‌یافته در حالی صورت میگیرد که به گزارش انبیسی نیوز، دونالد ترامپ رئیسجمهور و بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل بر سر جنگ با ایران و عملیات نظامی اسرائیل در لبنان، از جمله در یک تماس تلفنی پرتنش در هفته گذشته، با هم درگیر شدهاند. ترامپ پس از آن تماس به خبرنگاران اذعان کرد که در طول مکالمه نتانیاهو را «دیوانه» خطاب کرده است، چرا که پرسش‌هایی درباره واگرایی قابلتوجه اهداف دو کشور در خاورمیانه مطرح میشود.

از زمان برقراری آتش‌بس در اوایل آوریل، ترامپ به دنبال توافق دیپلماتیک با ایران برای پایان دادن به جنگی است که اسرائیل و آمریکا در ۲۸ فوریه (۱۰ اسفند) آغاز کردند. اسرائیل به طور علنی ابراز تردید کرده است که ایران به هر توافق مذاکر‌های پایبند باشد. به گفته مقام‌های غربی، نتانیاهو برای ازسرگیری حملات بمباران علیه ایران فشار آورده و با ترامپ که او را به کاهش حملات علیه حزبالله در لبنان تحت فشار قرار داده، مخالفت کرده است.

مقام‌های فعلی و پیشین آمریکا و کارشناسان خارجی گفتند اسرائیل به شدت به این موضوع علاقه دارد که آیا ترامپ تصمیم میگیرد عملیات‌های رزمی عمده علیه ایران را از سر بگیرد یا به درگیری پایان دهد.

مقام‌های فعلی و پیشین آمریکا گفتند عملی ترین پیامد برای پنتاگون این است که مقامات آمریکایی هنگام سفر به اسرائیل یا دیدار با مقامات اسرائیلی احتیاط بیشتری به خرج خواهند داد. آنها گفتند به نظر نمیرسد بر تبادل اطلاعات سطح بالایی که روزانه بین دو کشور انجام میشود، به ویژه در ارتباط با جنگ ایران، تأثیری داشته باشد.

یکی از مقام‌های فعلی آمریکا گفت: «آمریکا در حال حاضر هنگام سفر به اسرائیل احتیاط‌های بیشتری انجام میدهد. آنها به جمع‌آوری تهاجمی اطلاعات معروف هستند.»

آمریکا مانند سایر کشورها، اقدامات ضدجاسوسی یا «جاسوسگیر» گسترد‌های را برای جلوگیری و ردیابی جاسوسی نه تنها دشمنان خارجی بلکه متحدان و شرکا حفظ میکند تا به دنبال حفاظت از اسرار دولتی و نظارت بر تلاش‌ها برای جذب یا اجبار مقامات آمریکایی باشد. بر اساس قوانین آمریکا، اف‌بی‌آی نقش اصلی را در اقدامات ضدجاسوسی دارد، اما این اقدامات شامل طیفی از آژانس‌های دولتی و ارتش نیز میشود.

به گفته دیپلمات‌های فعلی و پیشین و مقام‌های اسبق امنیت ملی، اسرائیل برای سال‌ها به جاسوسی تهاجمی حتی علیه ایالات متحده، نزدیکترین متحد خود، شهرت داشته است. به گفته کارشناسان و مقام‌های فعلی و پیشین آمریکا، این روی‌های است که مدت‌ها نگرانی مقام‌های امنیت ملی و دیپلماتیک را برانگیخته و مقامات اطلاعاتی آمریکا این موضوع را از نزدیک تحت نظر دارند.

مقام‌های فعلی و پیشین آمریکا و کارشناسان گفتند مقامات ارشد آمریکایی اغلب هنگام سفر به اسرائیل احتیاط بیشتری میکنند و گاهی از گوشی‌ها و رایانه‌های موقتی استفاده میکنند و در طول سفر‌های رسمی هنگام صحبت در اتاق‌های هتل فوق احتیاط به خرج میدهند.

امیلی هاردینگ، معاون بخش دفاع و امنیت و مدیر برنامه اطلاعات، امنیت ملی و فناوری در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، یک اندیشکده در واشنگتن، گفت: اسرائیل «یک سرویس اطلاعاتی فوق تهاجمی» دارد. هاردینگ درباره اسرائیلی‌ها گفت: «آن‌ها فوق‌العاده به آنچه ما انجام میدهیم علاقه‌مندند.»

در دهه ۱۹۸۰، جاسوسی اسرائیل باعث ایجاد شکاف با واشنگتن شد، جاناتان پالارد، تحلیلگر اطلاعات نیروی دریایی آمریکا، ۳۰ سال را در زندان گذراند پس از اینکه مشخص شد چمدان‌هایی از اسناد فوق محرمانه را به اسرائیل فروخته است.

آمریکا نیز از متحدان خود جاسوسی میکند و به دنبال جمع‌آوری اطلاعات از شرکای خارجی است، همانطور که در سال ۲۰۱۳ توسط افشاگری‌های ادوارد اسنودن، پیمانکار اطلاعاتی، ثابت شد.

آن افشاگری‌ها نشان داد که آمریکا به رهبران اروپایی از جمله تلفن همراه آنگلا مرکل، صدراعظم وقت آلمان، گوش میداد که خشم برلین را برانگیخت.

آمریکا و اسرائیل متحدان نزدیک باقی میمانند و سرویس‌های اطلاعاتی دو کشور در طول دهه‌ها رابطه کاری نزدیکی ایجاد کردهاند. اما دو مقام پیشین دیگر آمریکا گفتند نگرانی‌ها درباره جاسوسی احتمالی اسرائیل در چنین لحظه حساسی - زمانی که دو دولت درباره جنگ با ایران کاملاً توافق ندارند - خطر تضعیف اعتماد بین دو کشور را به همراه دارد.

نظرات بینندگان