پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مديرکل دفتر انتخابات وزارت کشور ،از امکان تغيير زمانبندي انتخابات رياست جمهوري براساس قانون جديد انتخابات خبر داد.
حسنعلي نوري گفت: ثبتنام از داوطلبان انتخابات شوراهاي شهر و روستا 26 فروردينماه و انتخابات رياست جمهوري 17 ارديبهشتماه سال 92 در کشور آغاز ميشود.
وي اظهارکرد: ثبتنام از داوطلبان انتخابات ميان دورهاي مجلس خبرگان در آذربايجان شرقي و کهگيلويه و بويراحمد 15 فروردينماه 92 و ثبت از داوطلبان اولين ميان دورهاي نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي در چهار حوزه انتخابي تنکابن و رامسر، دماوند و فيروزکوه، تويسرکان و ايلام 17 فروردينماه سال 92 آغاز ميشود.
وي گفت: سال آينده بهطور همزمان يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري و چهارمين دوره انتخابات شوراهاي شهر و روستا را پيشرو داريم که هرکدام از اين انتخابات قوانين خاص خود را دارد.
مديرکل دفتر انتخابات وزارت کشور اضافه کرد: انتخابات ملي و محلي پيشرو الزامات و مقتضيات خود را دارند؛ به همين ترتيب با توجه به تجربه موفق در برگزاري دورههاي آموزشي لازم براي عوامل اجرايي انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي، از اين الگوي موفق در انتخابات پيش رو نيز استفاده کرديم و اميدوار هستيم، بتوانيم با برگزاري همايشهاي منطقهاي که تا نيمه اسفندماه سال جاري ادامه خواهد داشت، مقدمات براي برگزاري انتخابات سال آينده انجام شود
.نوري افزود: پس از ارايه آموزشهاي لازم به فرمانداران و بخشداران، همزمان با تشکيل هياتهاي اجرايي، آموزش اعضاي هياتهاي اجرايي انجام ميشود.
همچنين يکي از معضلاتي که در انتخاباتها وجود دارد، بحث تبليغات داوطلبان است که بعضا تخلفاتي در اين بخش صورت ميگيرد؛ با همين رويکرد آموزش به داوطلبان در حد آشنايي با مقررات و قوانيني که بايد در اين زمينه رعايت کنند و همچنين نحوه معرفي نمايندگانشان بر سر صندوقها، ارائه ميشود.
وي اظهار کرد: بخش ديگر اين آموزشها به اعضاي شعب اختصاص دارد که گستردهترين جامعه مخاطبين اين آموزشها را تشکيل ميدهند و طبيعتاً اين بخش از آموزش زمان زيادي را به خود اختصاص خواهد داد. تلاش شده است که استانها در اين خصوص خودکفا باشند. همچنين به ازاي هر چهار فرمانداري يک مربي در طرح آموزش مربيان انتخابات که بهمنماه در وزارت کشور برگزار ميشود، آموزش خواهد ديد.
مديرکل دفتر انتخابات وزارت کشور گفت: بخش ديگري از اين آموزشها به آموزش آحاد مردم اختصاص دارد تا مردم نيز با نحوه و چگونگي برگزاري انتخابات عميقتر و دقيق آشنا شوند؛ بار اصلي اين بخش از آموزشها به عهده رسانهها به خصوص رسانه ملي است که با استفاده از نوآوريها و روشهاي خاص اين آموزشها را ارايه ميدهد.
نوري درباره تغييرات قانون انتخابات گفت: براساس قانون جديد انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا، در روستاهاي زير هزار و 500 نفر سه نفر عضو شورا و روستاهاي بالاي هزار و 500 نفر پنج نفر عضو شورا خواهند بود.
وي ادامهداد: در خصوص اعضاي شوراي اسلامي شهر، شهرهاي تا 20 هزار نفر جمعيت پنج عضو اصلي و 2 عليالبدل، تا 50 هزار نفر جمعيت هفت عضو اصلي و سه عليالبدل، تا 100 هزار نفر جمعيت 9 عضو اصلي و چهار عضو عليالبدل، تا 200 هزار نفر جمعيت 11 عضو اصلي و پنج عضو علي البدل، تا 500 هزار نفر جمعيت 13 عضو اصلي و 6 عضو عليالبدل، تا يک ميليون نفر جمعيت 15 عضو اصلي و هفت عضو عليالبدل، تا 2 ميليون نفر جمعيت 21 عضو اصلي و هشت عضو عليالبدل و شهرهاي بيش از 2 ميليون نفر جمعيت 25 عضو اصلي و 10 علي البدل خواهند داشت. همچنين شوراي اسلامي شهر تهران شامل 31 عضو اصلي و 11 عضو عليالبدل خواهد بود.
مديرکل انتخابات وزارت کشور عنوان کرد: براساس قانون جديد، اعضاي شوراي اسلامي در روستاهاي با 200 خانوار بايد خواندن و نوشتن بدانند و افراد در روستاهاي بالاي 200 خانوار بايد داراي مدرک ديپلم، در شهرهاي تا 20 هزار نفر جمعيت داراي مدرک فوقديپلم و در شهرهاي بالاي 20 هزار نفر جمعيت داراي مدارک تحصيلي ليسانس يا معادل باشند
.نوري اظهارکرد: هماينک قانون مربوط به انتخابات رياست جمهوري در دست بررسي است. طبيعتاً تا زماني که نهايي و ابلاغ نشود عملاً نميتوانيم در خصوص اين قانون اظهارنظر کنيم؛ ولي با تصويب اين قانون، وزارت کشور اين آمادگي را دارد که انتخابات رياست جمهوري پيش رو را براساس قانون جديد برگزار کند. در حال حاضر اقدامات لازم مطابق با قانون قبلي در حال انجام است. در خصوص زمانبندي انتخابات رياست جمهوري، از جمله زمان ثبتنام داوطلبان بايد توجه داشت که ممکن است اين زمانبنديها براساس قانون جديد تغيير کند.