زیست نیوز: به طور کلی حیوانات خطرناک آنهایی هستند که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم آسیبهای انسانی را موجب می شوند. اگر در جنگل پیادهروی کنیم ممکن است با چندین حیوان خطرناک مواجه شویم. در ادامه این مطلب برخی از مرگبارترین حیوانات جهان را معرفی می کنیم. برای انتخاب این حیوانات معیارهای مختلفی مانند میزان حمله به انسان، آمار مرگ و میر حاصل از حمله آنها، جراحات، زهر، اندازه، وزن، دندان، پنجه و احتمال مواجه با انسان در نظر گرفته شدهاند.
به رغم مرگبار بودن این حیوانات باید به این نکته توجه داشت این ما هستیم که به قلمرو زندگی آنها نفوذ کرده و حتی موجب انقراض گونههای مختلف جانوری و گیاهی شدهایم.
خرسها یکی از خطرناکترین حیوانات جنگل محسوب می شوند که حتی برخی مواقع برای یافتن غذا به حومه شهرها نزدیک می شوند. در حال حاضر 8 گونه خرس وجود دارند و وزن نمونههای بزرگ و بالغ آنها می تواند به 750 کیلوگرم و حتی بیشتر نیز برسد. قد خرسها نیز در حالت ایستاده می تواند به دو متر و نیم و یا حتی بیشتر برسد.
کوسهها از خطرناکترین جانوارن آبزی محسوب می شوند. حدود 400 نوع کوسه وجود داشته که از نظر اندازه و وزن دامنه گستردهای را شامل می شوند. دندانهای ردیفی کوسهها به طور دائمی در حال رشد بوده و در صورت از دست دادن تعدادی از آنها هنگام شکار، دندانهای جدید جایگزین خواهند شد. تیزی دندان و قدرت آرواره کوسههای بزرگ مانند کوسه سفید تا اندازهای است که به راحتی می توانند در سختترین مواد نفوذ کنند.
بر خلاف ظاهر زیبا و آسیب پذیر عروسهای دریایی، این جانوارن از جمله خطرناکترین حیوانات جهان محسوب می شوند. شاخکهای سمی، اسلحه مخوف عروس دریایی بوده و زهر آن در میان خطرناکترین نمونههای جهان قرار دارد. زهر عروس دریایی می تواند سیستم عصبی و یا سیستم خونی بدن انسان را تحت تاثیر قرار دهد و اگر اقدامهای درمانی در زمان لازم صورت نگیرد می تواند به مرگ منجر شود. حدود 3 هزار گونه عروس دریایی در جهان وجود دارد که از اندازههای مختلفی برخوردار هستند. اگرچه به طور معمول عروسهای دریایی کوچک هستند، اما تعداد کمی از آنها حتی به وزن 200 کیلوگرم نیز می رسند.
شاید در نگاه نخست حضور این جانوران به ظاهر آرام در لیست خطرناکترین حیوانات موجب شگفتی شود، اما اسبهای آبی می توانند به یکی از مرگبارترین حیوانات جهان مبدل شوند. اندازه اسبهای آبی با توجه به گونه و سن متفاوت بوده اما به راحتی به وزن 3 هزار و 500 کیلوگرم می رسند. اسبهای آبی از طبیعت بی ثباتی برخوردار بوده و شناگران نیرومندی هستند. این جانوارن می توانند سوراخهای بینی خود را زیر آب بسته نگه داشته و نفس خود را تا 30 دقیقه حبس کنند. تنها حیوانی که می تواند اسب آبی را شکار کند، شیرها هستند که البته هیچ گاه گزینه نخست شکار محسوب نمی شوند.
فیلها بزرگترین جانوارن ساکن خشکی هستند و البته از خطرناکترین حیوانات سیاره زمین نیز محسوب می شوند. وزن این جانور می تواند به 5 هزار و 500 کیلوگرم برسد. در گذشته پادشاهان بر پشت فیل سوار می شدند تا برتری و جایگاه رفیع خود را نشان دهند. یک فیل عصبانی می تواند به کابوسی برای انسان مبدل شود زیرا این حیوان از ظرفیتهای نیرو، اندازه و وزن خود به خوبی آگاه است. همچنین، خرطوم و عاج فیلها می توانند به سلاحهای مرگباری در خدمت این حیوان مبدل شوند.
یکی از مرگبارترین و بی رحمترین شکارچایان آبی، تمساحها هستند. وزن یک تمساح بالغ می تواند به یک هزار و 200 کیلوگرم برسد و به طور میانگین دارای 64 تا 70 دندان هستند. این دندانها به همراه آرواره بسیار نیرومند تمساح فرار از چنگ این حیوان را تقریبا غیر ممکن می کنند. تمساحها یکی از قدیمیترین شکارچیان سیاره زمین محسوب می شوند و به نوعی آنها را دایناسورهای زنده می دانند. با توجه به افزایش جمعیت جهان، میزان مواجه این حیوان با انسان به طور هشدار دهندهای رو به افزایش است.
شیر عنوان سلطان جنگل را یدک می کشد و به واسطه زندگی گروهی و طبیعت جنگجوی خود، هیچ شکارچی دیگری به این حیوان حمله نمی کند. شیرها از بدنی نیرومند و سرعت بالا بهره می برند و هنگام کمبود غذا برای حمله به حیوانات بزرگی مانند زرافه نیز تردید به خود راه نمی دهند. وزن شیرهای بالغ می تواند به 350 کیلوگرم برسد و به عنوان سومین گربهسان بزرگ جهان شناخته می شوند.
عقربها از جمله مقاومترین حیوانات جهان محسوب می شوند که می توانند گرمای 55 درجه سانتیگراد را تحمل کرده، در سردترین مناطق جهان زندگی کنند، نفس خود را برای سه روز حبس کنند، به مدت تقریبا یک سال غذایی نخورند و البته در برخی گونهها با سمی بسیار کشنده و خطرناک مسلح شدهاند. عقربها تقریبا طی 400 میلیون سال بدون تغییر باقی ماندهاند. حدود یک هزار و 752 گونه عقرب در سراسر جهان وجود دارند.
تقریبا تمامی مارهای جهان به عنوان حیواناتی مرگبار و خطرناک شناخته می شوند. حدود 2 هزار و 700 گونه مار در سراسر جهان زندگی می کنند و از نظر نوع حمله به دو دسته سمی که با زهر شکار می کنند و غیر سمی که از تاکتیک خفه کردن شکار خود استفاده می کنند، تقسیم می شوند. سم مارها می تواند بر سیستم عصبی و یا سیستم خونی بدن اثرگذار باشد. اندازه و وزن مارهای سمی نیز با توجه به نوع گونه متفاوت بوده و از یک تا 42 فوت را شامل می شود.
شاید خندهدار به نظر برسد، اما پشهها را می توان خطرناکترین موجودات سیاره زمین دانست. این حشران بر خلاف اندازه کوچک خود، یک ماشین کشتار محسوب شده و به سرعت می توانند موجب انتقال بیماریهای مختلف شوند. تنها یک نیش کوچک می تواند به یک بیماری مرگبار منجر شود. بنابر پژوهشهای صورت گرفته درباره بیماری مالاریا، سالانه حدود 7 میلیون نفر به این بیماری مبتلا می شوند و بیش از 2.5 میلیون نفر نیز جان خود را به واسطه این