کد خبر: ۹۳۰۳۳۶
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۲۳ - ۲۳ تير ۱۴۰۵

غریب آبادی: در عمان درخواست ما این بود که مسیر جنوبی عبور شناور‌ها به حالت تعلیق درآمده و موقتاً بسته شود؛ در مقابل پیشنهاد یک مسیر جدید برای ورود و خروج شناور‌ها را به طرف عمانی ارائه کردیم / پیشنهاد ما این بود که نه از مسیر شمالی و نه از مسیر جنوبی استفاده شود، بلکه شناور‌ها از این مسیر جدید عبور کنند / استفاده از مسیر جنوبی، تحت هیچ شرایطی، برای ما قابل قبول نیست

 کاظم غریب آبادی معاون وزیر امور خارجه گفت: در عمان درخواست ما این بود که مسیر جنوبی عبور شناورها به حالت تعلیق درآمده و موقتاً بسته شود. در مقابل پیشنهاد یک مسیر جدید برای ورود و خروج شناورها را به طرف عمانی ارائه کردیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 کاظم غریب آبادی معاون وزیر امور خارجه گفت: در عمان درخواست ما این بود که مسیر جنوبی عبور شناورها به حالت تعلیق درآمده و موقتاً بسته شود. در مقابل پیشنهاد یک مسیر جدید برای ورود و خروج شناورها را به طرف عمانی ارائه کردیم.
 
به گزارش «انتخاب»؛ بخشهایی از اظهارات وی در گفتگوی ویژه خبری به شرح زیر است:
 
 
یک روز پیش از سفر به عمان، حدود سه ساعت با فرماندهان عالی‌رتبه نظامی جلسه داشتیم 
 
در عمان درخواست ما این بود که مسیر جنوبی عبور شناورها به حالت تعلیق درآمده و موقتاً بسته شود. در مقابل، با مشورت فرماندهان نظامی که مسئول کنترل تنگه هرمز هستند، پیشنهاد یک مسیر جدید برای ورود و خروج شناورها را به طرف عمانی ارائه کردیم.
 
پیشنهاد ما این بود که نه از مسیر شمالی و نه از مسیر جنوبی استفاده شود، بلکه شناورها از این مسیر جدید عبور کنند تا هم امنیت تأمین شود، هم از بروز تنش و درگیری جلوگیری گردد و در نهایت، همه طرف‌ها به اجرای تعهدات خود بازگردند.
 
در واقع، جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات نهایت حسن نیت خود را نشان داد؛ اما در عین حال تأکید کرد که استفاده از مسیر جنوبی، تحت هیچ شرایطی، برای ما قابل قبول نیست.
نظرات بینندگان
captcha