arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۹۳۰۳۷
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۵ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۱

لاریجانی: زنان در ایران تا اندازه ای در پست های شغلی فعال هستند که باید برای مردان فکری کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری در شهر خارطوم پایتخت کشور سودان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براین که زنان در کشور شما محدودیت داشته و فرصتی برای حضور در جامعه ندارند، گفت: زنان در ایران تا اندازه ای در پست های شغلی فعال هستند که باید برای مردان فکری کرد

به گزارش خانه ملت ، دکتر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی روزهای اول تا چهارم بهمن ماه برای شرکت در هشتمین اجلاس بین المجالس کشورهای اسلامی به شهر خارطوم پایتخت کشور سودان سفر کرد.

در این سفر کاظم جلالی، علی عبدالله زاده ، حجت‌الاسلام باقری نماینده‌ و سکینه عمرانی از نمایندگان مجلس و حسین شیخ الاسلام مدیرکل بین الملل مجلس و حسن قشقاوی معاون پارلمانی وزارت امور خارجه نیز رییس مجلس را همراهی می کردند.

رییس مجلس شورای اسلامی روز یک شنبه – اول بهمن-  ساعت سه و سی دقیقه بعد از ظهر در فرودگاه مهرآباد ضمن تاکید بر لزوم اهمیت نگاه به مسئله فلسطین در این اجلاس، تهران را به مقصد خارطوم ترک کرد.

رییس مجلس شب یک شنبه -۱ بهمن- در بدو ورود به فرودگاه شهر خارطوم مورد استقبال رییس مجلس سودان قرار گرفت و در اظهارات خود در فرودگاه این شهر با اشاره به روابط خوب و مناسب بین ایران و سودان تاکید کرد که نتایج این اجلاس می تواند برای تمامی کشورهای عضو، مناسب و دارای تاثیرات مثبت باشد.

 رییس مجلس در نخستین شب حضور در خارطوم میهمان سفارت ایران در خارطوم بود و با  خانواده های اعضای سفارت ایران در سودان دیدار کرد. در این مراسم تعدادی از فرزندان خانواده های کارمندان سفارت ایران در سودان برای رییس مجلس سرود اجرا کردند.

با توجه به نزدیکی به ایام تولد رسول اکرم(ص) دکتر علی لاریجانی در آغاز سخنرانی خود در سفارت ایران در سودان از نگاه ویژه اسلام به بشر و زندگی وی یاد کرد و در این سخنرانی استراتژی جمهوری اسلامی ایران را استقلال کشور های اسلامی برای نمایش هر چه بیش تر عزت اسلام توصیف کرد.

در نخستین روز از برگزاری هشتمین اجلاس بین المجالس کشورهای اسلامی رییس مجلس در مراسم افتتاحیه این اجلاس شرکت و در حاشیه نوبت اول روز نخست این اجلاس با برخی از همتایان خود و یا روسای هیات های پارلمانی کشورهای حاضر در اجلاس دیدار کرد.

دکتر لاریجانی در حاشیه نخستین روز از برگزاری اجلاس دو روزه بین المجالس با همتای ترکیه‌ای خود دیدار و از تلاش رئیس مجلس ترکیه و اردوغان برای آزادی گروگان‌های ایرانی در سوریه تشکر و تأکید کرد: ایران و ترکیه باید نظرات خود را در خصوص مسئله سوریه به یکدیگر نزدیک کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این دو کشور در حل و فصل مسائل منطقه‌ای نقش زیادی دارند افزود: ما باید بتوانیم با همکاری، مشکلات موجود در سوریه را حل و مانع بدتر شدن مشکلات شویم.

وی هم چنین دراین روز در پاسخ به سؤال خبرنگار کانال خبری العربیه مبنی بر انتقادهای وارد شده نسبت به موضع جمهوری اسلامی ایران درخصوص مسائل سوریه، گفت: موضع ما در مورد تحولات منطقه‌ای که در مصر، تونس، لیبی و سوریه رخ داده یکسان است و ما از حرکت‌های دموکراتیک در کشورهای منطقه حمایت می کنیم و آنها را جزء حقوق مردم می دانیم.

هم چنین در حاشیه روز نخست برگزاری اجلاس ، لاریجانی با همتای مصری خود دیدار و در خصوص تغییر و تحولات منطقه دیدار و گفتگو کرد

.

در این دیدار لاریجانی تأکید کرد که مصر کشور بسیار مهمی است واصلاحات سیاسی در این کشور منشأ خیر و برکت است.

رئیس مجلس مصر نیز ضمن ابراز خوشحالی از توفیق دیدار با رئیس قوه مقننه کشورمان، گفت: «ایران و انقلاب آن پایه و اساس تمامی انقلاب‌ها بوده و ما در مصر همیشه بر حق ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای تأکید داریم».

در حاشیه این اجلاس هم چنین لاریجانی  با علی فهد الراشد رئیس مجلس کویت دیدار کرد.

علی فهد الراشد در این دیدار ابراز امیداوری کرد  تا بقیه کشورهای حوزه خلیج‌فارس نیز سطح روابط پارلمانی خود را گسترش دهند و اگر هرگونه اختلافی نیز وجود دارد، با گفت‌وگو حل شود.

همچنین در این دیدار در مورد انتقال گاز ایران از طریق کویت نیز صحبت‌هایی صورت گرفت.

دکتر علی لاریجانی هم چنین در نطق خود در این اجلاس، کشتار در سوریه، عراق و پاکستان را خدمت به آمریکا توصیف و تصریح کرد: تحولات دنیای اسلام به میزانی که استقلال‌خواهی، آزادی‌خواهی و اسلامیت را نمایش می‌دهد، برای قدرت‌های بزرگ دردآور است.

هم چنین بازدید از پروژه ساخت پل بر روی رودخانه نیل که بین جزیره طوطی و جزیره خارطوم توسط یک شرکت  ایرانی در حال احداث است، در برنامه بازدید های رییس مجلس در این سفر قرار داشت.

در دومین روز از برگزاری این اجلاس رییس مجلس در نخستین دیدار این روز با هیات پارلمانی لبنان دیدار و بر اهمیت این کشور در جریان مقاومت تاکید کرد.

لاریجانی هم چنین در این روز در مجلس وطنی سودان حاضر و با رییس مجلس این کشور دیدار کرد که در این دیدار نیز طرفین بر لزوم گسترش همکاری های اقتصادی به خصوص پروژه های کشاورزی تاکید کردند.

پس از این دیدار رییس مجلس کشورمان با حضور در کاخ ریاست جمهوری سودان با معاون اول رییس جمهوری سودان دیدار و طرفین بر لزوم عدم دخالت نظامی در سوریه تاکید کردند.

رییس مجلس در ضمن حضور در کاخ ریاست جمهوری سودان در گفت‌وگو با خبرگزاری سودان نگاه دو کشور را در خصوص مسائل منطقه ای به هم بسیار نزدیک توصیف کرد.

ظهر روز سه شنبه- ۳ بهمن- دکتر لاریجانی ضمن صرف ناهار با نخبگان سودان به بحث و گفت و گو با این افراد در خصوص مسائل منطقه ای، وضعیت سوریه ، موضوع فلسطین و راهکارهای تقویت روابط کشورهای اسلامی پرداخت.

دکتر لاریجانی در مراسم اختتامیه هشتمین اجلاس بین المجالس نیز حاضر و به ایراد نطق پایانی درمورد اهمیت این اجلاس پرداخت.

نکته قابل توجه اینکه در اختتامیه این اجلاس کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی پاسخ مستدل، محکم و حقوقی به ادعای واهی نماینده امارات درمورد جزایر سه گانه ایرانی داد.

در حاشیه اختتامیه این اجلاس لاریجانی در نشست خبری با حضور خبرنگاران خارجی به سوالات آنها پاسخ داد و بر این مسئله که غرب از پاسخ گزنده ایران به پاسخ نظامی می ترسد تاکید کرد و مرثیه سرایان دموکراسی را دیکتاتور های بزرگ خواند.

لاریجانی در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براین که زنان در کشور شما محدودیت داشته و فرصتی برای حضور در جامعه ندارند، گفت: زنان در ایران تا اندازه ای در پست های شغلی فعال هستند که باید برای مردان فکری کرد.

قطعنامه این اجلاس که در اختتامیه آن تصویب شد بر حق مسلم ایران بر استفاده از انرژی هسته ای تاکید و مسائلی از قبیل حق تمامیت ارزی سوریه و لزوم حمایت از مردم فلسطین را نیز مورد توجه قرار داد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در شب سه شنبه- ۳ بهمن- در دیدار با همتای نیجریه‌ای خود مسلمانان را برادر یکدیگر خواند و تاکید کرد که  در این امت واحد، رنگ و نژاد مطرح نیست و امام خمینی(ره) به گسترش روابط ایران با کشورهای آفریقایی توصیه کرده و این مسئله برای ما اهمیت دارد.

هم چنین در این شب دکترلاریجانی در دیدار با نایب‌رئیس اول مجلس الجزایر بر لزوم عدم دخالت بیگانگان در مسائل کشورها تاکید کرد.

رییس مجلس شورای اسلامی هم چنین در شب سه شنبه در مراسم ضیافت شام با عمر البشیر رئیس مجلس سودان شرکت کرد و در این  دیدار و بر توسعه روابط در ابعاد مختلف سیاسی و اقتصادی بین ایران و سودان تاکید شد.

دکتر لاریجانی چهارشنبه ظهرخارطوم را به مقصد تهران ترک و شامگاه چهارشنبه با هیات همراه به تهران بازگشت.

سیدعلی ریاض قائم مقام معاون امور مجلس رئیس جمهور ، علی افراشته معاون اجرایی رئیس مجلس، حسین مظفرمعاون نظارت رئیس مجلس، امیدوار رضایی معاون قوانین رئیس مجلس، حسن زمانی مشاور و معاون دفتر رئیس مجلس ، مهدی کیایی مدیرکل فرهنگی و روابط عمومی مجلس و تعدادی از مدیران مجلس و هیاتی دیپلماتیک از سفارت سودان در تهران برای استقبال رییس مجلس و هیات همراه وی در این سفر در فرودگاه مهرآباد حاضر شده بودند و رییس مجلس در جمع خبرنگاران از نظر اکثریت قریب به اتفاق کشورهای عضو این اجلاس برای لزوم ممانعت از دخالت نظامی در سوریه خبر داد.

هشتمین اجلاس اتحادیه بین المجالس اسلامی بنا به تصمیم نشست قبلی این اجلاس در پالنگ اندونزی در روزهای بیست و یکم و بیست و دوم ژانویه برابر با دوم و سوم بهمن ماه جاری با حضور مقامات پارلمانی ۵۰کشور اسلامی در خارطوم پایتخت سودان برگزار و اجلاس بعدی در سال ۲۰۱۴ در کشور بورکینافاسو برگزاری می شود.

اتحادیه بین المجالس اسلامی تشکلی جهانی است که از سوی ایران و به منظور تقویت همکاری‌های پارلمانی بین کشورهای اسلامی پایه گذاری شده و تاکنون هشت اجلاس آن با موفقیت برگزار شده است.
نظرات بینندگان