کد خبر: ۹۳۴۱۵۴
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۰۰ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۵
روز بیست و نهم جنگ سوم؛ این خبر به‌روزرسانی می‌شود...

عضو کمیسیون امنیت ملی: مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز در آستانه نهایی‌شدن است؛ عمانی‌ها پذیرفته‌اند که به‌طور موقت از مسیر جنوبی استفاده نشود/آتش‌سوزی در تأسیسات آرامکوی عربستان در جیزان/الجزیره: فرماندهان ارشد نظامی امریکا در جلسات خصوصی خود از محدودیت‌های نیروی هوایی، کاهش ذخایر مهمات و خطرات گسترش جنگ [علیه ایران] سخن می‌گویند/ سفر فرمانده سنتکام به اسرائیل

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز بیست و نهم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۲۴ روز می‌گذرد، وال استریت ژورنال می‌گوید ایران به دنبال ممانعت از عبور ناوهای جنگی آمریکا از تنگه هرمز در چارچوب توافق است.
تنگه هرمز
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز بیست و نهم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۲۴ روز می‌گذرد، وال استریت ژورنال می‌گوید ایران به دنبال ممانعت از عبور ناوهای جنگی آمریکا از تنگه هرمز در چارچوب توافق است.

تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید:

در روز بیست و هشتم جنگ سوم چه گذشت؟ (۱۷ مرداد ۱۴۰۵)/ ادعای سنتکام: به بیش از ۳۰کشتی اجازه دادیم برای انتقال کمک‌های بشردوستانه از محاصره ایران عبور کنند/وال استریت ژورنال: ایران به دنبال ممانعت از عبور ناوهای جنگی آمریکا از تنگه هرمز در چارچوب توافق/ونس: با ایرانی‌ها در حال گفتگو هستیم؛ باتوجه به کارگذاشتن مین در تنگه در حال بررسی یک سازوکار تردد دریایی هستیم/دبیر شورای عالی امنیت ملی: تا آمریکا رفتارش را تصحیح نکند تنگه باز نخواهد شد

اخبار مربوط به روز بیست و نهم جنگ سوم و روز صد و بیست و چهارم آتش بس (۱۸ مرداد ۱۴۰۵) به شرح زیر است:

عضو کمیسیون امنیت ملی: مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز در آستانه نهایی‌شدن است / عمانی‌ها پذیرفته‌اند که به‌طور موقت از مسیر جنوبی استفاده نشود / در حال حاضر دو کشور بر روی مسیر مشخصی که مورد نظر ایران نیز هست و به عنوان مسیر پیشنهادی مطرح شده، تمرکز کرده‌اند
۱۴۰۵/۰۵/۱۸ - ۰۹:۲۰
دانشجو: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مذاکرات ایران و عمان درباره استفاده بهینه، مدیریت و کنترل تنگه هرمز پیشرفت‌های خوبی داشته و اکنون در آستانه نهایی‌شدن است؛ در صورت توافق، کنترل تنگه هرمز همچنان در اختیار ایران خواهد بود و کشور ثالثی نمی‌تواند در آن نقش داشته باشد.
 
فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره آخرین وضعیت تنگه هرمز گفت: موضوع تنگه هرمز در شرایط فعلی صرفاً میان ایران و عمان مطرح است و ارتباطی با آمریکا ندارد؛ هرچند آمریکا به عنوان کشور ثالث تلاش می‌کند در کنار عمان قرار بگیرد و درباره آبراه جنوبی و کریدور جنوبی که در آب‌های عمان قرار دارد، نقش‌آفرینی کند.
 
وی افزود: جلساتی که میان ایران و عمان برگزار می‌شود، صرفاً در خصوص استفاده بهینه، مدیریت و کنترل تنگه هرمز و با مشارکت دو کشور است. این مذاکرات تاکنون پیشرفت‌های خوبی داشته و عمانی‌ها نیز پذیرفته‌اند که به هر حال به‌طور موقت از مسیر جنوبی استفاده نشود.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: در حال حاضر دو کشور بر روی مسیر مشخصی که مورد نظر ایران نیز هست و به عنوان مسیر پیشنهادی مطرح شده، تمرکز کرده‌اند و مذاکرات در این زمینه در آستانه نهایی‌شدن قرار دارد.
 
مالکی تصریح کرد: اگر این توافق تحقق پیدا کند، کنترل تنگه هرمز کماکان در اختیار ایران خواهد بود و کشور ثالثی نمی‌تواند در مدیریت و کنترل آن نقش داشته باشد.
 
وی افزود: به لحاظ اینکه ممکن است بعضی از جزئیات مورد بهره‌برداری قرار گیرد، فعلاً نمی‌توانم درباره همه ابعاد این مذاکرات صحبت کنم؛ اما آنچه مسلم است این است که مذاکرات ما با عمان رو به جلو است و هر لحظه ممکن است توافق میان دو کشور به امضا برسد.
 
مالکی در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات مقامات خارجی، به‌ویژه دونالد ترامپ، درباره بازگشایی تنگه هرمز اظهار کرد: ما سیاست خود را بر اساس توییت‌ها و اظهارات ترامپ تنظیم نمی‌کنیم. او هرچه می‌گوید، در واقع مصرف داخلی دارد؛ چراکه آمریکا در آستانه انتخابات داخلی قرار دارد و هر آن احتمال شکست ترامپ پیش‌بینی می‌شود.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: از طرف دیگر، آمریکایی‌ها از روند مذاکرات ایران و عمان ناراحت هستند؛ چراکه یکی از شروط ما در مذاکرات با عمان این بوده است که آمریکایی‌ها در این مذاکرات شرکت نکنند و اجازه ندادیم آمریکا در گفت‌و‌گو‌های ایران و عمان درباره تنگه هرمز حضور داشته باشد.
 
وی افزود: این موضوع برای آمریکایی‌ها سنگین تمام می‌شود و طبیعی است که آنها از این اقدام ایران عصبانی شوند.
 
مالکی تأکید کرد: آنچه مسلم است این است که اگر ما با عمان به توافق برسیم، با توجه به اینکه مذاکرات در مرحله نهایی قرار دارد، این توافق می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین پیروزی‌های جمهوری اسلامی ایران در مقابل آمریکا باشد.
 
وی در ادامه درباره نحوه اعمال حاکمیت و مدیریت ایران بر تنگه هرمز و چگونگی تردد کشتی‌ها در این آبراه گفت: ترتیبات باید بر اساس نظر و ملاحظاتی باشد که ایران تعیین می‌کند و بر اساس مصالحی که جمهوری اسلامی ایران در نظر می‌گیرد، تردد کشتی‌ها باید انجام شود.
واکنش تلویحی ظریف به توافق مکه: سیاست نژادپرستانه و تجاوزکارانه اسرائیل، ضرورت پیمان‌های دفاعی فراگیر میان کشور‌های اسلامی را بیش از پیش آشکار می‌سازد
۱۴۰۵/۰۵/۱۸ - ۰۹:۱۴
محمدجواد ظریف،‌ وزیر خارجه پیشین ایران در پیامی بر ضرورت پیمان‌های دفاعی فراگیر میان کشورهای اسلامی تاکید کرد.
 
ظریف در پلتفرم ایکس با انتشار تصویری از مقاله خود در یکی از نشریات نوشت: «همان‌گونه که یک سال پیش در مقاله «اسرائیل بزرگ و منطقه قوی ما» نوشتم، سیاست نژادپرستانه و تجاوزکارانه «اسرائیل بزرگ» که این روزها آشکارا از سوی سران رژیم صهیونیستی دنبال می‌شود، ضرورت پیمان‌های دفاعی فراگیر میان کشورهای اسلامی را بیش از پیش آشکار می‌سازد.»
آتش‌سوزی در تأسیسات آرامکوی عربستان در جیزان
۱۴۰۵/۰۵/۱۸ - ۰۸:۳۷
وزارت انرژی عربستان سعودی اعلام کرد آتش‌نشانان «آتش‌سوزی‌ای را که بامداد» در یکی از تأسیسات پالایشگاه آرامکو در جیزان رخ داده بود، خاموش کرده‌اند.
 
این وزارتخانه علت وقوع آتش‌سوزی را اعلام نکرد و گفت هیچ‌کس در این حادثه زخمی نشده است.
الجزیره: فرماندهان ارشد نظامی امریکا در جلسات خصوصی خود از محدودیت‌های نیروی هوایی، کاهش ذخایر مهمات و خطرات گسترش جنگ [علیه ایران] سخن می‌گویند / فرماندهی آمریکا به دنبال راه فراری است که بتواند پیروزی نمادینی برای ترامپ به ارمغان آورد، بدون اینکه در را به روی درگیری گسترده‌تر باز کند
۱۴۰۵/۰۵/۱۸ - ۰۸:۳۴
الجزیره نوشت: پس از حدود شش ماه جنگ با ایران، به نظر می‌رسد واشنگتن با معضلی فراتر از توانایی هدایت حملات نظامی بیشتر مواجه شده است؛ جست‌وجو برای چگونگی تبدیل برتری نظامی به دستاوردهای سیاسی سریع جهت خروج از بن‌بست جنگ.
 
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: در حالی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به تهدید به تشدید تنش ادامه می‌دهد، فرماندهان ارشد نظامی در جلسات خصوصی خود از محدودیت‌های نیروی هوایی، کاهش ذخایر مهمات و خطرات گسترش جنگ سخن می‌گویند. در همین حال، فرماندهی آمریکا به دنبال راه فراری است که بتواند پیروزی نمادینی برای رئیس‌جمهور به ارمغان آورد، بدون اینکه در را به روی درگیری گسترده‌تر باز کند.
 
در هفته‌های اخیر، ژنرال دن کین، رئیس ستاد مشترک ارتش، در بیان این معضل صریح‌تر بوده است؛ زمانی که به مشاوران ارشد ترامپ توضیح داد که ایالات متحده نیاز به یافتن راهی برای خروج از جنگ دارد، زیرا گزینه‌های نظامی مطرح‌شده برای تشدید درگیری ممکن است نتیجه معکوس داشته باشند و بعید است که نیروی هوایی به‌تنهایی بتواند به اهداف اعلامی رئیس‌جمهور دست یابد.
 
یکی از منابع مطلع در این خصوص به شبکه سی‌ان‌ان گفت: «کین به دنبال راه فراری است.»
الجزیره: سفر فرمانده سنتکام به اسرائیل
۱۴۰۵/۰۵/۱۸ - ۰۲:۴۰

الجزیره: سفر فرمانده سنتکام به اسرائیل؛ او ساعاتی پیش به سرزمین‌های اشغالی رسید.

ادعای سنتکام: ارتش آمریکا به بیش از ۳۰ کشتی اجازه داده است تا برای انتقال کمک‌های بشردوستانه از محاصره ایران عبور کنند
۱۴۰۵/۰۵/۱۷ - ۲۲:۴۴

سنتکام مدعی شد که ارتش آمریکا به بیش از ۳۰ کشتی اجازه داده است تا برای انتقال کمک‌های بشردوستانه از این محاصره عبور کنند.

به گزارش «انتخاب»، متن بیانیه سنتکام به شرح زیر است:

ملوانان نیروی دریایی آمریکا در عرشه ناو هواپیمابر یواس‌اس آبراهام لینکلن (CVN-72) مشغول انجام تعمیر و نگهداری جنگنده‌های F/A-18E سوپر هورنت هستند تا اطمینان حاصل شود که تجهیزات و ظرفیت‌های گروه رزمی ناو در آمادگی عملیاتی باقی می‌مانند و بتوانند محاصره دریایی آمریکا علیه ایران را اجرا کنند.

تا ۸ اوت، فرماندهی مرکزی آمریکا (CENTCOM) مسیر ۵۳ کشتی تجاری را تغییر داده، ۲ کشتی را از کار انداخته و ۲ کشتی را نیز سوار و بازرسی کرده است.

ارتش آمریکا همچنین به بیش از ۳۰ کشتی اجازه داده است تا برای انتقال کمک‌های بشردوستانه از این محاصره عبور کنند.

 

نظرات بینندگان
captcha