کد خبر: ۹۳۴۷۰۷
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۰ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۵
روز سی و سوم جنگ سوم؛ این خبر به‌روزرسانی می‌شود...

دریادار عظمایی، فرمانده نیروی دریایی سپاه: تنگه هرمز بسته و تسلط ما بر تحرکات کامل است/ آی ۲۴ نیوز: ترامپ و نتانیاهو از زمان دیدار در واشنگتن با یکدیگر صحبت نکرده‌اند/ وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی: ناو جورج واشنگتن را به عنوان جایگزین آبراهام لینکلن، به خاورمیانه می‌فرستیم/ ادعای وزیر جنگ آمریکا: قادر هستیم که به طور نامحدود به محاصره دریایی ایران ادامه دهیم

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز سی و سوم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۲۸ روز می‌گذرد، العربیه به نقل از میانجی پاکستانی ابزار امیدواری کرده است که آتش‌بس به مدت ۶۰ روز دیگر تمدید شود.
فرودگاه امام
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز سی و سوم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۲۸ روز می‌گذرد، العربیه به نقل از میانجی پاکستانی ابزار امیدواری کرده است که آتش‌بس به مدت ۶۰ روز دیگر تمدید شود.

تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید.

در سی و دوم جنگ سوم چه گذشت؟ (۲۱ مرداد ۱۴۰۵)/ ادعای منابع خبری: فرود یک هواپیمای دولتی امارات در ایران طی دو روز متوالی/گاردین: درپی فشار‌های شدید روانی در ناو آبراهام لینکلن، چندین ملوان اقدام به پریدن از عرشه به دریا کرده‌اند/العربیه: میانجی پاکستانی نسبت به تمدید دوره ۶۰ روزه آتش‌بس ابراز خوش‌بینی کرده/درخواست آمریکا از سفارتخانه‌های خود در خاورمیانه: طرح‌هایی برای ادامه فعالیت با تعداد محدودی از کارکنان در محل تهیه کنید

اخبار مربوط به روز سی و سوم جنگ سوم و روز صد و بیست و هشتم آتش بس (۲۲ مرداد ۱۴۰۵) به شرح زیر است:

دریادار عظمایی، فرمانده نیروی دریایی سپاه: تنگه هرمز بسته و تسلط ما بر تحرکات کامل و قاطع است
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۲۲:۵۵

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: تنگه هرمز بسته است. تسلط ما بر تحرکات کامل و قاطع است. 

دریادار علی عظمایی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: تنگه هرمز  بسته است. تسلط ما بر تحرکات کامل و قاطع است. هیچ تحرکی در این تنگه از چشم رزمندگان نیروی دریایی سپاه دور نمی ماند. 

وی افزود: واقعیت را باید در میدان دید نه در اطلاعیه ها و اظهارات مقامات آمریکایی.

آی ۲۴ نیوز: ترامپ و نتانیاهو از زمان دیدار در واشنگتن که به دو هفته قبل بازمی‌گردد، با یکدیگر صحبت نکرده‌اند
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۲۱:۵۷

آی ۲۴ نیوز نوشت: در بحبوحه افزایش تنش‌ها بر سر غزه و آینده آتش‌بس، امشب گزارش داده شد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به‌طور غیرمعمول از زمان دیدارشان در کاخ سفید، حدود دو هفته پیش، با یکدیگر گفت‌وگویی نداشته‌اند.

به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده: این شکاف ارتباطی در شرایطی رخ می‌دهد که اسرائیل با فشار فزاینده‌ای درباره نحوه اجرای نقشه راه غزه مواجه است؛ به‌ویژه به دلیل مخالفت شدید اسرائیل با طرح ۱۵ ماده‌ای که از سوی «هیئت صلح» مطرح شده است.

نتانیاهو و ترامپ مستقیماً با یکدیگر صحبت نکرده‌اند، اما نتانیاهو طی هفته‌های اخیر تماس‌های مکرری با جرد کوشنر، داماد ترامپ، داشته است.

چند مورد از این گفت‌وگوها بر سر طرح ۱۵ ماده‌ای غزه بوده و منابعی که با آنها صحبت کردم، این مذاکرات را «آسان نبودند» توصیف کردند؛ توصیفی که نشان‌دهنده شدت مخالفت اسرائیل با برخی از عناصر اصلی این پیشنهاد است.

این قطع ارتباط همچنین در شرایطی رخ می‌دهد که ترامپ همچنان در حال بررسی گزینه‌های خود درباره ایران است و پیش از دیدار با نتانیاهو نیز گفته بود که به توصیه‌ها یا اطلاعات اسرائیل درباره ایران نیازی ندارد.

وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی: ناو جورج واشنگتن را به عنوان جایگزین آبراهام لینکلن، به خاورمیانه می‌فرستیم
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۲۱:۲۵

وال استریت ژورنال به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد: ما ناو هواپیمابر جورج واشنگتن را به خاورمیانه خواهیم فرستاد تا جایگزین آبراهام لینکلن شود. 

ادعای وزیر جنگ آمریکا: نیروی دریایی ایالات متحده قادر است به طور نامحدود به محاصره دریایی ایران ادامه دهد
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۲۰:۵۲

«پیت هگسث» روز پنجشنبه به وقت محلی در گفتگو با خبرنگاران ادعا کرد: «نیروی دریایی آمریکا قادر است به طور نامحدود به محاصره دریایی ایران ادامه دهد، چون همان طور که تا الان کرده‌ایم، می‌توانیم کشتی‌ها را وارد و خارج کنیم و به این کار ادامه خواهیم داد.»

گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و اتریش
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۲۰:۴۵

سید عباس عراقچی و بئاته ماینل رایزینگر وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و اتریش عصر امروز پنجشنبه در خصوص آخرین روندها و موضوعات دوجانبه، منطقه ای و بین المللی به صورت تلفنی گفتگو و تبادل نظر کردند. 

المانیتور: اسرائیل با درک اینکه نفوذی تقریباً صفر بر تصمیم‌گیری‌های ترامپ دارد، درباره احتمال ازسرگیری مذاکرات آمریکا و ایران سکوت کرده
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۲۰:۳۳

المانیتور نوشت: اسرائیل با درک اینکه نفوذی تقریباً صفر بر تصمیم‌گیری‌های ترامپ دارد، درباره احتمال ازسرگیری مذاکرات آمریکا و ایران سکوت کرده است‌. تل‌آویو در مورد نیات ترامپ نسبت به تهران، در تاریکی نگه داشته شده است‌. اسرائیل دیگر نمی‌خواهد به عنوان کسی که ترامپ را به ازسرگیری جنگ تشویق می‌کند، دیده شود. تل‌آویو متقاعد شده که توافق، پایان برنامه هسته‌ای ایران و توانایی‌های موشک‌های بالستیک آن را تضمین نمی‌کند.

واشنگتن پست به نقل از مقامات آمریکایی: آمریکا در جنگ با ایران، دست‌کم ۴۵ پهپاد ام‌کیو-۹ ریپر یا تقریباً ۲۵ درصد از ناوگان خود را از دست داده
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۲۰:۱۵

واشنگتن پست نوشت: بر اساس گفته سه مقام آمریکایی مطلع از موضوع، ارتش آمریکا در جریان جنگ با ایران دستکم ۴۵ پهپاد ام‌کیو-۹ ریپر یا تقریباً ۲۵ درصد از ناوگان خود را از دست داده است.

حمله پهپادی نیروهای مسلح یمن به پالایشگاه آرامکو در جیزان عربستان
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۹:۰۸

 یک منبع نظامی یمنی از هدف قرار گرفتن پالایشگاه شرکت آرامکو در منطقه جیزان عربستان با دو فروند پهپاد خبر داد و اعلام کرد این حمله در واکنش به نقض حریم هوایی و حاکمیت یمن از سوی عربستان در استان‌های صعده و حجه انجام شده است.

یک منبع نظامی به خبرگزاری رسمی یمن (سبأ) اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور پالایشگاه شرکت آرامکو در منطقه جیزان عربستان را با دو فروند پهپاد هدف قرار داده‌اند.

این منبع اعلام کرد که حمله با دقت انجام شده و پهپادها به هدف مورد نظر اصابت کرده‌اند.

این منبع گفت که این حمله در واکنش به نقض حریم هوایی یمن و تعرض به حاکمیت این کشور از سوی عربستان سعودی در استان‌های صعده و حجه انجام گرفته است.

این منبع نظامی همچنین تأکید کرد که نیروهای مسلح یمن به اجرای مأموریت خود برای پاسخ قاطع به هرگونه نقض حاکمیت یا تجاوز علیه یمن و مردم این کشور ادامه خواهند داد.

وزیر خارجه پاکستان: دیپلماسی تنها راه مؤثر برای دستیابی به صلح است
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۸:۵۱

محمد اسحاق دار امروز با رضا امیری مقدم سفیر ایران در اسلام‌آباد دیدار کرد.

امیری مقدم با اشاره به تبادل مستمر هیات‌های بلندپایه بین تهران و اسلام‌آباد، گزارشی را در خصوص پیشرفت‌های حاصله در سازوکار‌های نهادی دوجانبه با هدف تقویت همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف ارائه کرد.

اسحاق دار نیز تعهد پاکستان را برای تعمیق بیشتر تعامل با ایران در زمینه‌های کلیدی دارای اولویت اعلام کرد. دو طرف همچنین در مورد وضعیت در حال تحول منطقه‌ای تبادل نظر کردند.

معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان تاکید داشت که گفت‌و‌گو و دیپلماسی همچنان تنها راه مؤثر برای رسیدگی به مسائل مهم و دستیابی به صلح، ثبات و رفاه پایدار در منطقه است.

این دیدار همزمان با سفر «سید محسن رضا نقوی» وزیر کشور پاکستان به تهران انجام شد. نقوی روز گذشته در جریان سفر به جمهوری اسلامی ایران با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه و «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهوری دیدار و درباره مسائل دوجانبه و تحولات منطقه‌ای گفت‌و‌گو کرد.

وی همچنین با اشاره به تلاش‌های پاکستان برای کمک به تعامل میان طرف‌های مذاکره و بازگرداندن آنها به تفاهم‌نامه اسلام‌آباد، بر استمرار رویکرد اسلام‌آباد در حمایت از تنش‌زدایی و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز مسائل تأکید کرد.

نیویورک تایمز: غول‌های نفتی خلیج فارس میلیارد‌ها دلار صرف ساخت مسیر‌های جایگزین تنگه هرمز می‌کنند/ این پروژه‌ها میلیارد‌ها دلار هزینه و سال‌ها زمان برای تکمیل نیاز دارند، اما شرکت‌ها و دولت‌ها آن‌ها را ضروری می‌دانند
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۸:۰۴

نیویورک‌تایمز نوشت: شش ماه پیش، صادرات نفت از خلیج فارس کار نسبتاً سرراستی بود: نفت خام را با پایین ترین قیمت ممکن تولید کنید، از سریع ترین مسیر صادر کنید و به کشورهایی بفروشید که بیشترین توان پرداخت را دارند. آن روزها به پایان رسیده است.

به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده: عبور کشتی ها از تنگه هرمز که مدت ها کارآمدترین مسیر صادرات بود، به دلیل جنگ در ایران همچنان به شدت کاهش یافته است. بخش زیادی از نفتی که از تنگه عبور می کند سوار بر نفتکش هایی است که از میان گذرگاه پرمخاطره ای از پهپادهای تهاجمی ایران عبور می کنند، یا با خاموش کردن دستگاه های موقعیت یاب خود به صورت پنهان حرکت می کنند. دست کم ۱۷ دریانورد در این منطقه کشته شده اند.

کشورهای خلیج فارس که دهه ها بخش بزرگی از نفت جهان را تولید کرده اند، اکنون در پی پایان دادن به وابستگی خود به این آبراه باریک هستند. آن ها در حال ساخت یا گسترش خطوط لوله و زیرساخت های دیگری هستند که می توانند این تنگه را دور بزنند و ظرفیت ذخیره سازی را در مناطقی مانند آسیا به شدت افزایش می دهند.

این تلاش ها نشان می دهد که جنگ چگونه کسب و کار نفت را در خلیج فارس تغییر می دهد. این پروژه ها میلیاردها دلار هزینه و سال ها زمان برای تکمیل نیاز دارند، اما شرکت ها و دولت ها آن ها را پوشش های بیمه ای ضروری در منطقه ای می دانند که به طور فزاینده ای بی ثبات می شود. حتی اگر آتش بس میان ایالات متحده و ایران نیز تحقق یابد، صادرکنندگان خلیج فارس دریافته اند که اتکای بیش از حد به یک مسیر ترانزیت واحد خطری است که دیگر توان پذیرش آن را ندارند. و این اقدامات به مرور می تواند نفوذ ایران در منطقه را کاهش دهد.

«بسیاری از مردم تصور می کنند تنگه هرمز هرگز همان سهم پیش از جنگ از صادرات نفت را به خود نخواهد دید»، بن کیهیل، تحلیلگر انرژی در دانشگاه تگزاس در آستین، گفت. «هیچ کشوری در جهان نمی خواهد دوباره تا این اندازه به آن نقطه ترانزیت متکی باشد.»

او گفت تولیدکنندگان انرژی اکنون ارزش بیشتری برای امن سازی زیرساخت های خود قائل شده اند، حتی اگر این کار هزینه بیشتر و کارایی کمتری داشته باشد.

پیش از آنکه ایالات متحده و اسرائیل در ۲۸ فوریه حملات نظامی به ایران را آغاز کنند، روزانه حدود ۲۰ میلیون بشکه نفت خام از تنگه هرمز عبور می کرد؛ تنگه ای که خلیج عمان را به خلیج فارس متصل می کند. اما محاصره های هم پوشان ایالات متحده و ایران، مین های دریایی، حملات موشکی و هزینه های سرسام آور بیمه عملاً این تنگه را بسته است.

صادرات نفت خام از این تنگه تا هفته گذشته به حدود ۳.۷ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است؛ این آمار را کپلر، شرکت ردیابی دریایی، اعلام کرده است. البته نفت بیشتری از این مقدار از خلیج فارس صادر می شود که بخشی از آن با کشتی هایی جابه جا می شود که اقداماتی برای دشوار کردن ردیابی شان انجام می دهند. همچنین روزانه میلیون ها بشکه از مسیرهای موجود مانند خطوط لوله ای خارج می شود که وابسته به دسترسی به  تنگه هرمز نیستند.

با این حال، شدت فعالیت ها برای یافتن راه حل های دائمی دور زدن تنگه در سراسر منطقه آشکار است. برای مثال در فجیره، شهر بندری امارات متحده عربی مشرف به خلیج عمان، گروه های ساختمانی شبانه روزی در حال احداث خط لوله نفت خام دوم به موازات خط لوله موجودی هستند که نفت را از میدان های خشکی ابوظبی منتقل می کند.

این پروژه بلندپروازانه قصد دارد ظرفیت دور زدن تنگه در این کشور را به دو برابر یعنی ۳.۶ میلیون بشکه در روز برساند و به تقریباً تمام نفت خام خشکی ابوظبی امکان دهد بدون آنکه کشتی ها مجبور به استفاده از تنگه هرمز باشند، به نفتکش های بین المللی برسد.

علاوه بر این، غول انرژی دولتی امارات، شرکت ملی نفت ابوظبی یا ادنوک، این هفته اعلام کرد که قصد دارد ۸.۲ میلیارد دلار برای گسترش کسب و کار گاز طبیعی خود هزینه کند. پیتر فن دریل، مدیر ارشد مالی ادنوک، به تلویزیون بلومبرگ گفت که این شرکت همچنین در حال بررسی طرح هایی برای یک تأسیسات صادرات گاز مایع در ساحل شرقی خود است تا از این طریق تنگه هرمز را دور بزند.

در عربستان سعودی همسایه، غول دولتی نفت، آرامکو، در حال تسریع توسعه چندمیلیارد دلاری خط لوله شرق-غرب خود است. این خط لوله ۱,۲۰۱ کیلومتری (۷۴۶ مایلی) که در دهه ۱۹۸۰ و در جریان جنگ ایران و عراق طراحی شد، شبه جزیره عربستان را تا بندر ینبع در دریای سرخ طی می کند. یاسر الرمیان، رئیس آرامکو، امسال آن را «شریان حیاتی» اقتصادی عربستان خواند و گفت از زمانی که ایران پس از حملات نظامی آمریکا و اسرائیل عملاً تنگه هرمز را بست، این خط لوله با موفقیت روزانه حدود هفت میلیون بشکه را از مسیر دیگری منتقل کرده است.

مقام های سعودی در تلاش اند روزانه یک تا دو میلیون بشکه دیگر به این ظرفیت اضافه کنند و همچنین در حال بررسی یک خط لوله دوم موازی کوچک تر برای فرآورده های نفتی پالایش شده هستند.

«در زمینه صادرات نفت خام، ما اکنون به دنبال افزایش فعالانه گزینه های جایگزین هستیم»، امین ناصر، مدیر اجرایی ارشد سعودی آرامکو، هفته گذشته گفت.

ابهام در تنگه هرمز همچنین موجب طرح های مشترک میان تولیدکنندگان خلیج فارس می شود.

یک کامیون از کنار مخازن بزرگ ذخیره نفت با واژه «ADNOC» عبور می کند.

شرکت ملی نفت ابوظبی یا ادنوک این هفته اعلام کرد که قصد دارد ۸.۲ میلیارد دلار برای گسترش کسب و کار گاز طبیعی خود هزینه کند. 

کویت در حال گفت و گو با عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی برای ساخت خط لوله ای است که میدان های نفتی این کشور را به بندرهایی در دریای سرخ یا عمان متصل کند. بر اساس گزارش های تلویزیون دولتی اردن، عراق و اردن طرح های مدت ها معوقی را برای خط لوله ای احیا کرده اند که می تواند روزانه تا یک میلیون بشکه نفت به بندر عقبه در ساحل دریای سرخ منتقل کند. عراق همچنین در حال تسریع طرح های بازسازی یک خط لوله نفتی آسیب دیده است تا نفت خام را از میدان های عراقی کرکوک به سواحل مدیترانه ای سوریه برساند.

با این حال بسیاری از این راه حل ها اصطکاک و دشواری های عظیمی به همراه دارند. تغییر مسیر تجاری عربستان سعودی بار امنیتی را به سمت دریای سرخ و تنگه باب المندب منتقل کرده است؛ جایی که گروه شبه نظامی حوثی در یمن به کشتی ها حمله می کند. روز سه شنبه، در پی حمله حوثی ها به یک کشتی در دریای سرخ، شش نفر کشته شدند.

کشورهای خلیج فارس علاوه بر خطوط لوله جدید، در حال ساختن بیمه نامه های فیزیکی در هزاران کیلومتر دورتر هستند و ظرفیت ذخیره سازی را در مکان هایی مانند کره جنوبی، ژاپن و هند گسترش می دهند.

«همه در تلاش اند ذخیره سازی بیشتری اضافه کنند»، ناصر از آرامکو گفت و افزود: «امنیت انرژی اکنون در حال تبدیل شدن به یک اولویت است.»

با این حال تحلیلگران خاطرنشان کردند که هرچند جنگ در ایران وابستگی کشورهای خلیج فارس به این تنگه را آشکار کرده است، این وابستگی هرگز به طور کامل از بین نخواهد رفت.

«آن ها قطعاً به تنگه هرمز نیاز دارند، زیرا مزایای بسیاری برایشان دارد و زیرساخت هایش موجود است»، کارول نخل، مدیر اجرایی ارشد شرکت مشاوره ای کریستول انرژی، گفت. اما او افزود: «احمقانه بود که آن ها تمام اعتماد خود را به هرمز معطوف کردند.»

رئیس سازمان محیط‌زیست: آلودگی نفتی در سواحل جنوبی قشم و جزیره هنگام، از پیامدهای تجاوزات نظامی است/ عملیات پاکسازی در حال انجام است
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۷:۳۲

شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «آلودگی نفتی در سواحل جنوبی قشم و جزیره هنگام، بخشی از پیامدهای آشکار تجاوزات نظامی است که بر زیست بوم ساحلی و دریایی کشور ما تحمیل شده است. عملیات پاکسازی توسط همکاران ما با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و جوامع محلی در حال انجام است و تاکنون بخشی از نوار ساحلی سوزا پاکسازی شده است.»

ترکیه: «توافق مکه» ماهیتی دفاعی دارد و هیچ کشوری را به‌ عنوان دشمن مشترک معرفی نمی‌کند
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۷:۲۲

وزارت دفاع ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که توافق مکه ماهیتی دفاعی دارد و هیچ کشوری را به عنوان رقیب یا دشمن مشترک معرفی نمی‌کند. 

به نقل از الجزیره، وزارت دفاع ترکیه امروز پنجشنبه اعلام کرد «توافق مکه برای دفاع مشترک» که در ۷ اوت جاری میان ترکیه، پاکستان و عربستان سعودی امضا شد، ماهیتی دفاعی دارد و هیچ کشوری را به‌عنوان دشمن مشترک معرفی نمی‌کند و جایگزین پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز نخواهد بود.

این وزارتخانه در یک نشست خبری هفتگی در آنکارا توضیح داد که هدف اصلی این توافق، کمک به امنیت و ثبات منطقه‌ای، توسعه همکاری‌های نظامی میان سه کشور و تقویت ظرفیت تحرک مشترک در برابر بحران‌های احتمالی است.

وزارت دفاع ترکیه تأکید کرد که این توافق ماهیتی دفاعی دارد و هیچ کشوری را به‌عنوان دشمن یا رقیب مشترک معرفی نمی‌کند.

به گفته وزارت دفاع ترکیه، این توافق محورهای همکاری دارای اولویت میان سه کشور و اهداف مشترک را معین می‌کند که شامل «ایجاد سازوکارهای سیاسی و نظامی راهبردی با مشارکت وزرای دفاع، وزرای خارجه و روسای ستادهای کل یا فرماندهان نیروهای مسلح»، «توسعه تدریجی همکاری نظامی» و «همکاری در زمینه صنایع دفاعی، از جمله تأمین محصولات و سامانه‌ها، توسعه و تولید مشترک، همکاری فناورانه و ارائه خدمات نگهداری و پشتیبانی لجستیکی پایدار» و «همکاری در زمینه جنگ الکترونیک و تقویت توانمندی‌های پشتیبانی‌شده با هوش مصنوعی» می شود.

وزارت دفاع ترکیه همچنین تأکید کرد که «توافق مکه» نه جایگزین ناتو است و نه رقیب آن، بلکه به‌عنوان سازوکاری مکمل برای ساختار امنیت بین‌المللی از طریق کمک به امنیت و ثبات منطقه‌ای تلقی می‌شود.

این وزارتخانه در نشست خبری خود افزود که با توسعه این سازوکار، در صورت حصول تفاهمات لازم، می‌توان پیوستن سایر کشورها به آن را بررسی کرد.

وزارت دفاع ترکیه همچنین خاطرنشان کرد که هدف نهایی این توافق، ایجاد سازوکاری نهادی است که در زمان صلح به‌ شکلی مؤثر عمل کند، برای بحران‌های احتمالی آماده باشد و در صورت نیاز بتواند پشتیبانی نظامی ملموسی ارائه دهد.

قرارگاه خاتم‌الانبیا: هیچ کشتی بدون مجوز و نظارت ایران امکان تردد از تنگه هرمز را ندارد
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۵:۵۱

سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا گفت: هیچ کشتی بدون مجوز و نظارت ایران امکان تردد امن را از تنگه هرمز ندارد.

تحلیل الجزیره: ایران هدف خود را طولانی کردن جنگ قرار داده تا درد را برای ترامپ حادتر کند/ واشنگتن هیچ ابزاری در چنته ندارد تا تهران را وادار به انجام خواسته‌های خود کند
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۴:۴۶

الجزیره نوشت: ایران در تلاش برای طولانی کردن جنگ و دردناک‌تر کردن آن برای آمریکاست.‌

به گزارش انتخاب، مایکل استیونز، عضو ارشد مؤسسه سلطنتی خدمات متحد (RUSI)، به الجزیره گفت که ایران هدف خود را طولانی کردن جنگ قرار داده است، زیرا معتقد است که فشار اقتصادی تهدیدی وجودی برای بقای دولت آن محسوب نمی‌شود.

نزدیک به شش ماه از آغاز جنگ، ایران اکنون متقاعد شده است که ایالات متحده تمایلی به انجام تهاجم زمینی ندارد. استیونز گفت: «آن تهدید وجودی از بین رفته است. بنابراین آنها می‌خواهند سرعت را افزایش دهند و شاید درد را برای پرزیدنت ترامپ حادتر کنند. و بهترین راه برای انجام این کار، طولانی کردن این وضعیت است.»

پیش از حمله مشترک آمریکا و اسرائیل در ۲۸ فوریه، باور عمومی بر این بود که دولت ایران به راحتی فروخواهد پاشید.

این تحلیلگر گفت: «به نظر می‌رسد اکنون اینطور نیست و من واقعاً مطمئن نیستم که آمریکا هیچ ابزاری در چنته داشته باشد تا حکومت را وادار به انجام خواسته‌های خود کند.» ایرانی‌ها می‌توانند «در حال حاضر در این بن‌بست زندگی کنند – به آنها آسیب می‌زند، اما وجودی نیست، و فکر می‌کنم این مشکلی است که آمریکا اکنون با آن روبروست».

تحلیل الجزیره: ایران در حال تقویت دست برتر خود و تحمیل واقعیت جدیدی در مورد تنگه هرمز است/ شورای همکاری خلیج‌فارس هم پذیرفته که این واقعیت در تنگه وجود دارد
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۴:۴۴

الجزیره نوشت: ایران در حال تقویت دست برتر خود با تحمیل واقعیت جدید در تنگه هرمز است.

مایکل استیونز، تحلیلگر مؤسسه سلطنتی خدمات متحد، گفت که مذاکرات پشت‌پرده بین ایران، عمان و شورای همکاری خلیج‌فارس در مورد نحوه مدیریت ترافیک دریایی در تنگه هرمز که محل کشمکش بین تهران و واشنگتن است، در جریان می‌باشد.

مشخص نیست که ایران و عمان بر سر دریافت عوارض هنگام ورود یا خروج کشتی‌ها از این آبراه به توافق رسیده‌اند یا خیر.

استیونز گفت: «برداشت من این است که عمانی‌ها با حمایت پشت‌پرده شورای همکاری خلیج‌فارس، وارد این بحث با ایرانی‌ها شده‌اند. آنچه به نظر می‌رسد قبلاً به آن اشاره دارد این است که شورای همکاری خلیج‌فارس می‌پذیرد که واقعیت جدیدی در تنگه هرمز وجود دارد.»

در حالی که اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده گفته است که تنگه به دلیل خطوط لوله جدیدی که از این آبراه عبور می‌کنند، «بی‌ربط» خواهد شد، استیونز گفت که ساخت آنها زمان‌بر خواهد بود.

همزمان، این تحلیلگر ادامه داد: «ایران در حال تقویت دست برتر خود است تا وارد مرحله مذاکرات دیگری شود. فکر نمی‌کنم راهی وجود داشته باشد که آمریکا بتواند آن را به عنوان یک پیروزی سیاسی یا استراتژیک ارائه دهد.»

البریج کولبی، مقام ارشد پنتاگون: آمریکا دیگر نیرو‌های خود را با هدف تغییر حکومت سازمان‌دهی نمی‌کند، بلکه در حال چرخش به سمت یک راهبرد متعارف، هسته‌ای و صرفاً دفاعی است
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۴:۱۹

مقام ارشد پنتاگون گفت که ارتش آمریکا دیگر نیروهای خود را با هدف تغییر حکومت سازمان‌دهی و تجهیز نمی‌کند.

به گزارش انتخاب، «الِبریج کولبی»، مقام ارشد پنتاگون، در یک تماس تلفنی با خبرنگاران گفت که ارتش آمریکا دیگر نیروهای خود را با هدف تغییر حکومت سازمان‌دهی و تجهیز نمی‌کند؛ بلکه در حال چرخش به سمت یک راهبرد متعارف و هسته‌ایِ صرفاً دفاعی است که بر مفهوم «ممانعت/بازداشتن» متمرکز است تا از حاکمیت و تمامیت ارضی متحدان آمریکا محافظت کند.

کولبی توضیح داد که پنتاگون در حال انجام یک بازبینی محدود و هنوز تصمیم‌گیری‌نشده درباره نحوه به‌کارگیری تسلیحات هسته‌ای است؛ بازبینی‌ای که هدف آن بازدارندگی و حفظ ثبات است. او در عین حال گزارش‌هایی را که مدعی‌اند واشنگتن در حال اولویت دادن به سامانه‌های هسته‌ای با برد منطقه‌ای، پیش از رسیدن به مرحله تصمیم درباره اصل استفاده یا شلیک سلاح هسته‌ای است، رد کرد.

کولبی همچنین راهبرد جدید را بر تقسیم بار سنگین‌تر میان متحدان ثروتمند آمریکا بنا کرد و گفت کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی، آلمان و لهستان باید برای سناریوهای درگیری همزمان در چند جبهه آماده شوند و سهم بیشتری از مسئولیت دفاعی را بر عهده بگیرند.

او همچنین اهمیت تغییر نام فرماندهی هند-اقیانوس آرام آمریکا (INDOPACOM) به نام سابق آن، یعنی فرماندهی اقیانوس آرام (PACOM) را کم‌اهمیت جلوه داد و تأکید کرد که هند همچنان یک شریک راهبردی بسیار مهم برای آمریکا باقی می‌ماند.

غول کشتیرانی آلمان: بسته شدن تنگه هرمز، ۶۰۰ میلیون دلار برای شرکت ما هزینه داشته/ سود خالص ما به ۸۳ میلیون دلار کاهش یافته/ صادرات قوی از آسیا و بهبود تقاضا در ایالات متحده تا حدودی خسارت‌ها را جبران کرده
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۳:۵۷

غول کشتیرانی آلمانی می‌گوید بسته شدن تنگه هرمز ۶۰۰ میلیون دلار برای آن هزینه داشته است.

به گزارش انتخاب، هاپاگ-لوید، یکی از بزرگترین شرکت‌های کشتیرانی کانتینری جهان، می‌گوید بسته شدن تنگه هرمز به دلیل درگیری‌ها در خاورمیانه، ۶۰۰ میلیون دلار برای این گروه در سه‌ماهه دوم سال هزینه داشته است.

این غول کشتیرانی آلمانی روز پنج‌شنبه اعلام کرد که سود خالص آن به ۸۳ میلیون دلار کاهش یافته که نسبت به ۳۰۶ میلیون دلار سال قبل کمتر است. این شرکت افزود که صادرات قوی از آسیا و بهبود تقاضا در ایالات متحده تا حدودی خسارت‌های ناشی از اختلالات خاورمیانه را جبران کرده است.

در بخش کشتیرانی خطی این شرکت، سود عملیاتی به دلیل هزینه‌های اضافی سوخت، بیمه، انبارداری، تغییر مسیر و حمل‌ونقل داخلی پس از بسته شدن تنگه، از ۱۶۷ میلیون دلار به ۱۵۳ میلیون دلار کاهش یافت.

تحلیل الجزیره: ترامپ به دنبال سرنگونی نظام ایران نیست، بلکه می‌خواهد آن را تضعیف کند/ رئیس‌جمهور آمریکا می‌خواهد با افزایش هزینه‌های اقتصادی به توافقی دست یابد که آن را به عنوان یک پیروزی شخصی و میراث سیاسی خود به افکار عمومی ایالات متحده ارائه دهد
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۳:۵۶

الجزیره نوشت: ترامپ به دنبال سرنگونی نظام ایران نیست، بلکه می‌خواهد آن را تضعیف کند.

به گزارش انتخاب، حسن البراری، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه اردن، توضیح داد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به دنبال سرنگونی نظام ایران نیست، بلکه می‌خواهد آن را تضعیف کند.

او اشاره کرد که ترامپ به دنبال افزایش هزینه فشارهای اقتصادی بر نظام ایران است تا آن را به ارائه امتیازات، به ویژه در مورد پرونده هسته‌ای و تنگه هرمز، وادار کند و در نهایت به توافقی دست یابد که بتواند آن را به عنوان یک پیروزی شخصی و میراث سیاسی خود به افکار عمومی آمریکا ارائه دهد.

الجزیره: بحران تنگه هرمز، بازارهای آلومینیوم را با تنش بیشتری مواجه کرده، قیمت‌ها به بالاترین سطح در ۷ هفته اخیر رسیده و ذخایر جهانی به سطوح تاریخی کاهش یافته/ این وضعیت ناشی از نگرانی‌ها از اختلال در تأمین‌ آلومینیوم و پیامدهای آن بر صنایع خودرو، هوانوردی و ساخت‌ و ساز است
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۳:۴۴

الجزیره نوشت: بحران هرمز قیمت آلومینیوم را شعله‌ور کرده و صنایع خودرو، هوانوردی و ساخت‌وساز را تهدید می‌کند.

بحران تنگه هرمز، بازارهای آلومینیوم را با تنش بیشتری مواجه کرده است؛ قیمت‌ها به بالاترین سطح در ۷ هفته اخیر رسیده و ذخایر جهانی به سطوح تاریخی کاهش یافته است. این وضعیت ناشی از نگرانی‌ها از اختلال در تأمین‌های خلیج‌فارس و پیامدهای آن بر صنایع خودرو، هوانوردی و ساخت‌وساز است.

کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس حدود ۹ درصد از آلومینیوم جهان را تولید می‌کنند که بیش از ۶.۵ میلیون تن در سال است و حدود ۶۰ درصد آن به بازارهای خارجی صادر می‌شود. این موضوع، هرگونه اختلال در حرکت تجارت از طریق این تنگه را به طور مستقیم بر تعادل بازار تأثیرگذار می‌کند.

سردار سنایی‌راد، معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا: ما در جنگ احتمالی آینده، محکم‌تر و تهاجمی‌تر خواهیم ایستاد
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۲:۵۹

وی با تأکید بر آمادگی دفاعی کشور گفت: به عنوان یک سرباز کوچک عرض می‌کنم که مردم هیچ نگرانی نسبت به توان دفاعی کشور در برابر دشمن نداشته باشند. ما در جنگ اخیر ایستادیم و به اذن خداوند، در جنگ احتمالی آینده محکم‌تر و تهاجمی‌تر خواهیم ایستاد.

عراقچی: آمریکا در قبال تنگه هرمز، مرتکب اشتباه محاسباتی بزرگی شده/ بدتر از اخبار جعلی، اطلاعات جعلی است؛ مراقب باشید
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۲:۱۰

وزیر امور خارجه ایران امروز پنجشنبه خطاب به مقامات آمریکایی نوشت: مراقب اطلاعات جعلی و اشتباهات محاسباتی باشید.

به گزارش انتخاب، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: مراقب اطلاعات جعلی و اشتباهات محاسباتی باشید.

عراقچی نوشت: ایالات متحده مدت‌هاست که به دلیل ضعف اطلاعاتی، دچار اشتباهات محاسباتی مکرر می‌شود. جنگ علیه ایران نمونه‌ای روشن از آن است. اکنون نیز در قبال تنگه هرمز، مرتکب اشتباه محاسباتی حتی بزرگ‌تری شده است.

وزیر خارجه تاکید کرد: بدتر از اخبار جعلی، اطلاعات جعلی است. مراقب باشید.

سید عباس عراقچی در پایان پیام خود در ایکس نوشت: الله بزرگ است، بزرگ‌تر از هر قدرتی بر روی زمین. ما بر الله توکل داریم.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: احتمالا تلاش‌های جدید پاکستان برای میانجیگری منجر به نتیجه شود
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۰:۲۰

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به سفر مقام پاکستانی به ایران و تلاش اسلام‌آباد برای میانجیگری میان تهران و واشنگتن گفت: پاکستانی‌ها پس از نقض توافق ۱۴ بندی از سوی ترامپ ناامید نشدند و همچنان پیگیر هستند و به نظر می‌رسد تلاش‌های آنها برای میانجیگری میان ایران و آمریکا به نوعی به نتیجه منجر شود.

ریچارد بلومنتال، سناتور آمریکایی خواستار توضیح درباره وضعیت ناو آبراهام لینکلن شد
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۰:۱۸

سناتور آمریکایی خواستار پاسخ درباره شرایط در ناو یواس‌اس آبراهام لینکلن شد.

به گزارش انتخاب، ریچارد بلومنتال، سناتور آمریکایی، از پیت هگست، وزیر دفاع، و هانگ کائو، سرپرست وزارت نیروی دریایی، خواستار پاسخ درباره شرایط موجود در ناو یواس‌اس آبراهام لینکلن شد که بیش از ۲۵۰ روز است در دریا باقی مانده است.

بلومنتال در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دولت ترامپ باید توضیح دهد که برای حمایت از ملوانان ناو یواس‌اس آبراهام لینکلن که نزدیک به ۷ ماه است به طور مداوم در دریا هستند، چه کاری انجام می‌دهد. گزارش‌های گسترده درباره کمبود آذوقه، مشکلات لوله‌کشی، وخامت سلامت روان و موارد دیگر نیازمند توجه فوری است.» او نامه‌ای را که در این زمینه به هگست و کائو ارسال کرده بود، پیوست کرد.

این ناو از اواخر ژانویه، پیش از شروع جنگ علیه ایران، زمانی که دولت ترامپ به گروه ضربت ناو آبراهام لینکلن دستور داد از مانورهای خود در دریای جنوبی چین منحرف شده و به خاورمیانه برود، در دریا بوده است.

شرکت امنیت دریایی امبری: عملیات نجات یک نفتکش آسیب دیده در سواحل عمان
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۰:۰۴

شرکت امنیت دریایی امبری اعلام کرد: ما در عملیات نجات یک نفتکش آسیب دیده در سواحل عمان مشارکت داریم و کشتی‌های نجات در مسیر رسیدن به محل حادثه هستند.

تحلیل الجزیره: تمدید دوره ۶۰ روزه آتش‌بس میان ایران و آمریکا دیگر کارایی ندارد، زیرا ما با چندین موضوع فراتر از پرونده هسته‌ای روبه‌رو هستیم
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۱۰:۰۳

الجزیره نوشت: طرح تمدید مهلت ۶۰ روزه دیگر کارایی ندارد، زیرا ما با چندین درگیری فراتر از پرونده هسته‌ای روبرو هستیم.

محمد شرقاوی، استاد حل‌وفصل منازعات بین‌المللی، اظهار داشت که طرح مجدد مهلت ۶۰ روزه دیگر کارایی ندارد، زیرا ما با چندین درگیریِ فراتر از پرونده هسته‌ای روبرو هستیم؛ از هرمز گرفته تا بحران انرژی و غیره. 

وی همچنین اشاره کرد که در غیاب فشار زمانی واقعی بر دو طرف، به نظر می‌رسد مذاکرات ممکن است طولانی شود، به‌ویژه اینکه ماه‌های گذشته نه‌تنها فاصله‌ها را کاهش نداد، بلکه باعث افزایش سخت‌گیری هم از سوی ترامپ و هم از سوی ایرانیان شده است.

اکسیوس: جان لارسن ۷۸ ساله در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات، از لوک برونین ۴۷ ساله شکست خورد/ لارسن هفتمین نماینده دموکرات است که امسال در انتخابات مقدماتی شکست می‌خورد؛ اتفاقی که در قرن بیست و یکم تنها یک بار دیگر با چنین ابعادی رخ داده
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۰۹:۳۶

اکسیوس نوشت: جان لارسن، نماینده ۷۸ ساله دموکرات از کنتیکت، در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات مقابل لوک برونین، شهردار سابق هارتفورد، شکست خورد. برونین ۴۷ ساله است و لارسن هفتمین نماینده دموکرات مجلس نمایندگان است که امسال در انتخابات مقدماتی شکست می‌خورد؛ اتفاقی که در قرن بیست‌ویکم تنها یک بار دیگر با چنین ابعادی رخ داده است.

به گزارش انتخاب، رقابت پس از آن جدی شد که لارسن هنگام سخنرانی در صحن مجلس دچار یک حالت ناگهانی شد که خودش بعداً آن را ناشی از یک «تشنج جزئی پیچیده» دانست. برونین با حمایت حزب دموکرات ایالت وارد رقابت شد، در حالی که حکیم جفریز، رهبر دموکرات‌های مجلس، و دیگر اعضای هیئت کنگره کنتیکت از لارسن حمایت کردند. برونین همچنین در جمع‌آوری کمک‌های مالی موفق‌تر بود: ۳.۱ میلیون دلار در برابر ۲.۷ میلیون دلار لارسن.

پیروزی برونین بخشی از روند گسترده‌تر تغییر نسلی در حزب دموکرات است؛ یعنی نمایندگان مسن‌تر به صورت فزاینده در برابر رقبای جوان‌تر شکست می‌خورند. برونین کمپین خود را بر ضرورت تغییر نسلی در کنگره و حزب متمرکز کرد و گفت لارسن از دهه ۱۹۹۰ در کنگره بوده است. برخی نمایندگان مسن دیگر مانند آل گرین، دیانا دگت، آدریانو اسپایلات و شری تندار نیز امسال شکست خورده‌اند، هرچند همه این رقابت‌ها با محوریت تغییر نسل یا گرایش ایدئولوژیک مشابه نبوده‌اند.

ادعای شبکه ای‌بی‌سی به نقل از مقام آمریکایی: خروج مخفیانه ترامپ از ترکیه، پس از اطلاعاتی درباره تهدید یک گروه ایرانی با موشک دوش‌پرتاب صورت گرفت/ آژانس امنیت ملی، سیا و سرویس اطلاعاتی ترکیه، پیش از خروج رئیس‌جمهور از اجلاسی در آنکارا، اطلاعاتی را رصد کردند که نشان می‌داد توطئه‌ای معتبر توسط تهران برای شلیک موشک زمین‌ به هوا به سمت هواپیمای ترامپ طراحی شده
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۰۹:۱۴

شبکه «ای‌بی‌سی» به نقل از یک مقام آمریکایی مدعی شد که خروج مخفیانه دونالد ترامپ از آنکارا پس از اطلاعاتی درباره نفوذ یک گروه ایرانی با موشک دوش‌پرتاب صورت گرفته است.

به گزارش انتخاب، وی افزود که این باور وجود داشت که ایرانی‌ها از تحرکات ترامپ در آنکارا اطلاع داشتند.

از سوی دیگر، شبکه «سی‌بی‌اس نیوز» به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که آژانس امنیت ملی، سیا و سرویس اطلاعاتی ترکیه، پیش از خروج ترامپ از اجلاس، اطلاعاتی را رصد کردند که نشان می‌داد توطئه‌ای معتبر توسط ایران برای شلیک موشک زمین‌به‌هوا به سمت هواپیمای ریاست‌جمهوری آمریکا طراحی شده است.

مقامات هشدار دادند که با نزدیک شدن جنگ به ماه ششم، تهدید بزرگ و مستمری از سوی ایران برای کشتن ترامپ وجود دارد.

الجزیره: قیمت نفت ۱ دلار و ۲۹ سنت یا ۱.۵ درصد در هر بشکه کاهش یافت و به ۸۷.۶۹ دلار رسید/ این کاهش پس از آن رخ داد که به دلیل جنگ علیه ایران، پیش‌بینی‌ها برای تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۶ کاهش یافت
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۰۹:۰۶

الجزیره نوشت: قیمت نفت به روند نزولی خود ادامه داد و قیمت نفت برنت دریای شمال در ساعت ۰۱:۰۰ به وقت گرینویچ، ۱٫۲۹ دلار یا ۱٫۵ درصد کاهش یافت و به ۸۷٫۶۹ دلار در هر بشکه رسید‌.

به گزارش انتخاب، نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا نیز ۱٫۳۰ دلار یا ۱٫۶ درصد کاهش یافت و به ۸۱٫۹۷ دلار رسید.

این کاهش پس از آن رخ داد که پیش‌بینی کنندگان به دلیل اختلالات ناشی از جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، پیش‌بینی‌های خود را برای تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۶ کاهش دادند، هرچند محدودیتهای عرضه ناشی از این درگیری، کف قیمتی برای بازار ایجاد کرد.

اوپک روز چهارشنبه در گزارش ماهانهٔ بازار نفت خود، پیشبینی رشد تقاضای جهانی نفت برای سال ۲۰۲۶ را به ۵۸۰ هزار بشکه در روز کاهش داد.

واشنگتن پست به نقل از مقامات آمریکایی: مسئولان اطلاعاتی ایالات متحده نسبت به داده‌های انتشار یافته درباره تهدید ایران برای ترور ترامپ، ابراز تردید کرده‌اند
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۰۸:۵۸

روزنامه واشنگتن پست به نقل از مقامات فعلی و پیشین آمریکایی گزارش داد که مقامات اطلاعاتی ایالات متحده نسبت به اطلاعاتی درباره تهدید ایران برای ترور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، ابراز تردید کرده‌اند، اگرچه این اطلاعات به اجرای یک عملیات مخفیانه استثنایی برای انتقال و خروج او کمک کرد.

به گزارش انتخاب، این روزنامه نوشت که دولت اسرائیل اطلاعات مربوط به این تهدید را به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) منتقل کرد، اما تحلیلگران سیا اطلاعات را قانع‌کننده نیافتند و تحفظات خود را به مقامات دولت ترامپ ابلاغ کردند.

به گفته مقامات آمریکایی، گزارش‌های مربوط به تهدیدات علیه جان ترامپ بر اساس منابع اسرائیلی بوده و از سوی دستگاه‌های آمریکایی صادر نشده است و برخی تحلیلگران آن را دارای اعتبار پایین دانستند.

در واکنش به این گزارش، یک مقام آمریکایی گفت که رئیس‌جمهور - همانطور که خودش پیشتر گفته بود - با تهدیدات متعددی برای جان خود از جمله از سوی ایران مواجه بوده است و تأکید کرد که تمامی اقدامات لازم برای تضمین ایمنی او انجام شده است.

وی افزود که مأموریت اصلی سرویس مخفی آمریکا حفاظت از رئیس‌جمهور است و اشاره کرد که این سرویس در انجام این مأموریت موفق بوده و برنامه امنیتی اجرا شده در آنکارا با انگیزه «حداکثر احتیاط» صورت گرفته است، به ویژه پس از ۳ حادثه که به گفته وی نزدیک بود تهدیدی مستقیم برای ترامپ ایجاد کنند.

واشنگتن پست به نقل از یک مقام فعلی و یک مقام پیشین آمریکایی نوشت که برخی از مقامات اطلاعاتی معتقدند که مشارکت اسرائیل در هشدار مربوط به تهدید جان ترامپ احتمالاً تا حد زیادی با هدف تأثیرگذاری بر فرآیند تصمیم‌گیری رئیس‌جمهور و سیاست آمریکا در خاورمیانه بوده است، نه صرفاً آگاه‌سازی واشنگتن از اطلاعات.

یک مقام آمریکایی اشاره کرد که اسرائیل ایران را فوری‌ترین تهدید در کوتاه‌مدت می‌داند، اما ترکیه را تهدیدی بالقوه در میان‌مدت و بلندمدت می‌نگرد، در حالی که از بهبود روابط واشنگتن و آنکارا به دلیل رابطه شخصی ترامپ و رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، نگران است.

یک مقام پیشین آمریکایی گفت که این موضوع در الگوی گسترده‌تری از گزارش‌های اطلاعاتی اسرائیل قرار دارد که به اعتقاد برخی مقامات، به اندازه اطلاع‌رسانی به رئیس‌جمهور، بر فرآیند تصمیم‌گیری ریاست‌جمهوری تأثیر دارد.

سخنگوی وزارت خارجه: بر اساس شواهد اولیه، منشأ آلودگی نفتی سواحل جزیره قشم، یک کشتی فله‌بر خارجی است/ این تنها یک نمونه از آلودگی‌های گسترده‌ای است که موجب آسیب‌های تریلیون دلاری به مناطق ساحلی ایران شده/ جلوگیری از تشدید آلودگی در تنگه هرمز، باید بخشی از ترتیبات مدیریت آتی آن باشد
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۰۸:۱۷

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه نوشت: ترمیم زیست‌بوم دریایی تنگه هرمز، خلیج فارس و دریای عمان، و جلوگیری از تشدید آلودگی آنها باید بخشی از ترتیبات مدیریت آتی تنگه هرمز باشد.

به گزارش انتخاب، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه بامداد پنج شنبه در پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت:  چرا باید رسیدگی به وضعیت زیست‌محیطی تنگه هرمز و دو سوی آن بخش لاینفک مدیریت آتی تنگه هرمز باشد؟ در چند روز گذشته، ویدئوهایی از آلودگی نفتی سواحل جزیره قشم منتشر شده است. این آلودگی از خلیج فارس به سمت ساحل آمده و شواهد اولیه نشان می‌دهد که منشأ آن یک کشتی فله‌بر خارجی است. آلودگی در سه نقطه ساحلی و بخش‌هایی از سطح دریا گزارش شده است.

وی افزود: این آلودگی تنها یک نمونه از آلودگی‌های گسترده پیدا و پنهانی است که طی چند دهه گذشته آب‌های خلیج فارس و دریای عمان و زیست‌بوم دریایی منطقه را تخریب کرده و موجب آسیب‌ها و صدمات تریلیون دلاری به مناطق ساحلی ایران شده است.

او ادامه داد: چه کسی مسئول جبران خسارات و آسیب‌های وارده است؟ آیا کشورهای مصرف‌کننده انرژی ارزان صادراتی از منطقه ما؟ یا شرکت‌های بیمه کشتیرانی؟ یا طرف‌های متجاوز و شرکای آنها که خلیج فارس و دریای عمان را جولانگاه عملیات‌های نظامی و آزمایش مخرب‌ترین تسلیحات کرده‌اند؟ ایران به عنوان دارنده طولانی‌ترین ساحل در خلیج فارس و دریای عمان نمی‌تواند نسبت به این وضعیت بی‌تفاوت باشد. همه طرف‌های منتفع شونده از کشتیرانی تجاری در تنگه هرمز برای ترمیم آسیب‌های زیست‌محیطی وارده بر خلیج فارس و دریای عمان مسئولیت قانونی و اخلاقی دارند.

عراقچی: کشورهایی مانند فرانسه باید از موعظه کردن جهانیان درباره «حقوق بشر» دست بردارند/ حمایت شما از حملات تجاوزکارانه به ایران، هرگونه برتری اخلاقی را که تصور می‌کردید دارید، از بین برده
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ - ۰۸:۰۷

 سید عباس عراقچی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: کشورهایی مانند فرانسه باید از موعظه کردن جهانیان درباره «حقوق بشر» و قوانین بین‌المللی دست بردارند. این یک ریاکاری آشکار و شرم‌آور است.

وی تصریح کرد: حمایت شما از نسل‌کشی اسرائیل در غزه، و حملات تجاوزکارانه به ایران، هرگونه برتری اخلاقی را که تصور می‌کردید دارید، از بین برده است.

ادعای برخی منابع خبری: فرود یک هواپیمای دولتی امارات در ایران طی دو روز متوالی
۱۴۰۵/۰۵/۲۱ - ۲۲:۳۶

منابع خبری ادعا کرده اند: یک فروند هواپیمای دولتی تشریفاتی امارات متحده عربی، از نوع بوئینگ ۷۳۷-۷۰۰ BBJ که توسط شرکت Royal Jet operated می‌شود، طی دو روز متوالی، برای مدت کوتاهی به ایران سفر کرده است.

به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: این هواپیما در ۱۱ اوت از ابوظبی به سمت منطقه تهران پرواز کرد و حدود یک ساعت در آنجا ماند و سپس ایران را ترک کرد.

همین هواپیما در ۱۲ اوت بار دیگر وارد ایران شد و این بار در فرودگاه پیام کرج، در حدود ۴۰ کیلومتری غرب تهران، فرود آمد. هواپیما حدود ۳۰ دقیقه در فرودگاه ماند و سپس ایران را ترک کرد. 

نظرات بینندگان
captcha