کد خبر: ۹۳۷۴۰۴
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۴ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۵

رئیس انجمن صنایع قطعه‌سازان خودرو: مجموع زیان انباشته ایران‌ خودرو و سایپا، حدود ۳۴۰ هزار میلیارد تومان است/ اختلاف قیمت خودرو در کارخانه و بازار یکی دیگر از چالش‌های صنعت خودرو است؛ رقم این شکاف حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان است

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور، با اشاره به وضعیت مالی ایران‌خودرو و سایپا گفت: مجموع زیان انباشته این دو خودروساز به حدود ۳۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است؛ رقمی که نشان‌دهنده عمق مشکلات مالی در صنعت خودروی کشور است.
خودرو
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

صداوسیما: رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور، با اشاره به وضعیت مالی ایران‌خودرو و سایپا گفت: مجموع زیان انباشته این دو خودروساز به حدود ۳۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است؛ رقمی که نشان‌دهنده عمق مشکلات مالی در صنعت خودروی کشور است.

محمدرضا نجفی‌منش با تشریح آخرین وضعیت مالی زنجیره خودروسازی کشور، اظهار کرد: بررسی صورت‌های مالی دو خودروساز بزرگ کشور نشان می‌دهد فشار ناشی از بدهی، زیان انباشته و کمبود نقدینگی همچنان یکی از چالش‌های اصلی این صنعت است.

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور می‌گوید، مجموع زیان انباشته ایران‌خودرو و سایپا حدود ۳۴۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

نجفی‌منش در ادامه، اختلاف قیمت خودرو در کارخانه و بازار را یکی دیگر از چالش‌های ساختاری صنعت خودرو دانست و رقم این شکاف را حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد.

به گفته او، این فاصله قیمتی لزوماً به افزایش درآمد خودروسازان منجر نمی‌شود و بخش مهمی از منافع ناشی از آن خارج از زنجیره تولید شکل می‌گیرد.

او با اشاره به تأثیر مستقیم وضعیت مالی خودروسازان بر قطعه‌سازان، نسبت به تداوم انباشت مطالبات هشدار داد و تأکید کرد: وقتی پرداخت مطالبات با تأخیر انجام می‌شود، فشار نقدینگی از خودروساز به قطعه‌ساز و در نهایت به کل زنجیره تأمین منتقل خواهد شد.

نجفی‌منش همچنین با اشاره به تأکید رئیس‌جمهوری بر ضرورت خصوصی‌سازی صنعت خودرو، معتقد است تعیین تکلیف مالکیت و حرکت به سمت خصوصی‌سازی واقعی می‌تواند زمینه اصلاح ساختار مالی و مدیریتی صنعت خودرو را فراهم کند؛ صنعتی که به گفته او، در شرایط فعلی با حجم قابل‌توجهی از بدهی و مطالبات معوق در زنجیره تأمین مواجه است.

نظرات بینندگان
captcha