کد خبر: ۹۴۱۸۰۸
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۰۰ - ۱۰ مهر ۱۴۰۵
روز هشتاد و سوم جنگ سوم؛ این خبر به‌روزرسانی می‌شود...

ادعای ترامپ: ایران می‌خواهد به توافق برسد / شاید به توافق برسیم و شاید هم نرسیم؛ چون اگر قرار نیست آنها به توافق پایبند بمانند، پس بهتر است اصلاً این کار را نکنیم/اکسیوس: آمریکا دو سامانه پاتریوت دیگر برای حفاظت از تاسیسات انرژی به عربستان و قطر فرستاد/نیویورک‌تایمز: از ابتدای ماه اوت، ایران هر هفته ۳۰ حمله پهپادی و ۱۰ حمله موشکی به کشتی‌های در حال عبور از تنگه هرمز انجام داده

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز هشتاد و سوم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۷۸ روز می‌گذرد، بلومبرگ ادعا کرد که ایران پیشنهاد داده در ازای لغو تحریم‌ها، اجازه دسترسی بازرسان هسته‌ای به تأسیسات بمباران شده خود را بدهد، اما ایرنا این موضوع را تکذیب کرد.
نفتکش
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز هشتاد و سوم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۷۸ روز می‌گذرد، بلومبرگ ادعا کرد که ایران پیشنهاد داده در ازای لغو تحریم‌ها، اجازه دسترسی بازرسان هسته‌ای به تأسیسات بمباران شده خود را بدهد، اما ایرنا این موضوع را تکذیب کرد.

تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید:

در روز هشتاد و دوم جنگ سوم چه گذشت؟(۹ مهر ۱۴۰۵)/ فارس: یک سوپر نفتکش با ظرفیت ۲.۵ میلیون بشکه که در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز تردد می‌کرد، در نزدیکی سواحل عمان مورد اصابت قرار گرفت/ ادعای بلومبرگ: ایران پیشنهاد داده در ازای لغو تحریم‌ها، اجازه دسترسی بازرسان هسته‌ای به تأسیسات بمباران شده خود را بدهد؛ ایرنا: کذب است/ ادعای وال استریت ژورنال: ترامپ اخیراً به دستیاران خود گفته انتظار دارد بمباران ایران در ماه نوامبر از سر گرفته شود

اخبار مربوط به روز هشتاد و سوم جنگ سوم و روز صد و هفتاد و هشتم آتش بس (۹ مهر ۱۴۰۵) به شرح زیر است:

یک رسانه بریتانیایی: همزمان با هشدار ترامپ، لندن درباره آزادسازی ذخایر اضطراری گازوئیل با اتحادیه اروپا گفت‌و‌گو می‌کند
۱۴۰۵/۰۷/۱۰ - ۰۹:۳۲
خبرگزاری بریتانیایی «PA Media» نوشت: بریتانیا درباره آزادسازی ذخایر اضطراری گازوئیل با اتحادیه اروپا گفت‌وگو می‌کند.
 
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: بریتانیا وارد مذاکرات اضطراری با اتحادیه اروپا شده است تا درباره ذخایر اضطراری گازوئیل گفت‌وگو کند؛ این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، هشدار داده است که ممکن است کشورهای اروپایی را برای آزادسازی ذخایر خود تحت فشار قرار دهد.
 
«مارتین مک‌لوسکی»، وزیر انرژی بریتانیا، روز پنجشنبه در تماسی با مقام‌های ایرلند، کمیسیون اروپا، فرانسه و ایتالیا، نماینده لندن بود. در این تماس، درباره احتمال آزادسازی ذخایر سوخت در پی جهش شدید قیمت‌ها گفت‌وگو شد.
 
ترامپ به خبرنگاران گفت که «شاید» از کشورهای اروپایی بخواهد از ذخایر اضطراری خود برداشت کنند.
ادعای ترامپ: ایران می‌خواهد به توافق برسد / شاید به توافق برسیم و شاید هم نرسیم؛ چون اگر قرار نیست آنها به توافق پایبند بمانند، پس بهتر است اصلاً این کار را نکنیم
۱۴۰۵/۰۷/۱۰ - ۰۸:۴۷
ترامپ با ادعای اینکه ایران می‌خواهد به توافق برسد افزود: شاید به توافق برسیم و شاید هم نرسیم؛ چون اگر قرار نیست آنها به توافق پایبند بمانند، پس بهتر است اصلاً این کار را نکنیم.
 
به گزارش «انتخاب»؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا مدعی شد که ایران می‌خواهد به توافق برسد.
 
وی افزود: شاید به توافق برسیم و شاید هم نرسیم؛ چون اگر قرار نیست آنها به توافق پایبند بمانند، پس بهتر است اصلاً این کار را نکنیم. بگذارید کار را تمام کنیم.
نیویورک‌تایمز به نقل از یک مقام امنیتی غربی: از ابتدای ماه اوت، ایران هر هفته ۳۰ حمله پهپادی و ۱۰ حمله موشکی علیه کشتی‌های تجاری در حال عبور از تنگه هرمز انجام داده/ از ۱۰ سپتامبر تاکنون، دست‌کم ۱۳ کشتی، که بیشتر آنها نفتکش بوده‌اند، با پرتابه یا بقایای پرتابه‌ها برخورد داشته‌اند/بخشی از افزایش صادرات نفت به مقدار پیش از جنگ در نتیجه عملیات نظامی آمریکا برای حفاظت از کشتی‌ها در برابر حملات است اما حفظ آن برای مدت نامحدود دشوار خواهد بود
۱۴۰۵/۰۷/۱۰ - ۰۸:۰۷
نیویورک‌تایمز نوشت: تقریباً هر روز در ماه سپتامبر، رسانه‌های ایرانی گزارش‌هایی درباره شنیده شدن انفجارهایی با عنوان «انفجارهایی که از سمت دریا شنیده شد» منتشر کرده‌اند؛ نشانه‌ای نگران‌کننده از اینکه فعالیت نظامی در تنگه هرمز در جریان است.
 
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: اما این گزارش‌ها مشخص نمی‌کردند چه کسی این حملات را انجام می‌دهد. اکنون مشخص شده است که خود ایران عامل این حملات بوده است.
 
بر اساس داده‌های محرمانه‌ای که یک مقام امنیتی غربی، به شرط ناشناس ماندن به دلیل ماهیت عملیاتی اطلاعات، در اختیار نیویورک‌تایمز قرار داده، ایران هر هفته ده‌ها پهپاد و موشک به سمت کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز شلیک می‌کند؛ حملاتی که عمدتاً دور از چشم افکار عمومی انجام شده‌اند، هرچند ایران در بسیاری از موارد نتوانسته به اهداف خود اصابت کند.
 
روز چهارشنبه نیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای نخستین بار ظاهراً تأیید کرد که مسئول انفجارهای تقریباً روزانه‌ای است که از سواحل جنوبی ایران شنیده می‌شوند. سپاه اعلام کرد که هر ۲۴ ساعت یک‌بار اهدافی را در تنگه هرمز مورد حمله قرار می‌دهد.
 
یکی از سخنگویان سپاه در گفت‌وگویی با رسانه دولتی ایران گفت: «ما مانع عبور آنها می‌شویم، اما مدتی است که آمریکا واکنشی نشان نداده است.»
 
این اقدامات تهاجمی نشان می‌دهد که حتی با وجود افزایش مجدد صادرات نفت خاورمیانه در هفته‌های اخیر، عبور و مرور دریایی از این آبراه همچنان پرخطر است؛ جایی که ایران تلاش می‌کند کنترل یکی از مهم‌ترین اهرم‌های فشار خود را حفظ کند.
 
گریگوری برو، تحلیلگر مسائل ایران در گروه اوراسیا، گفت: «مذاکرات به جایی نمی‌رسد. هیچ‌کدام از دو طرف واقعاً کوتاه نمی‌آیند. بنابراین یک بن‌بست شکل گرفته است.»
 
او گفت خشونت در تنگه هرمز «بازتاب‌دهنده موقعیتی است که هر دو طرف در آن قرار دارند: هیچ‌کدام به دنبال تشدید تهاجمی درگیری نیستند». با این حال، به گفته او، هر دو طرف می‌خواهند کنترل این آبراه را در اختیار داشته باشند.
 
بر اساس داده‌های ارائه‌شده از سوی مقام امنیتی غربی به نیویورک‌تایمز، از ابتدای ماه اوت، ایران هر هفته حدود ۳۰ حمله پهپادی و ۱۰ حمله موشکی ضدکشتی علیه کشتی‌های تجاری در حال عبور از تنگه هرمز انجام داده است. این مقام گفت در ۱۰ روز گذشته، دست‌کم چهار کشتی تجاری هدف حمله ایران قرار گرفته‌اند.
 
گزارش‌های یک گروه نظارتی تحت مدیریت نیروی دریایی بریتانیا نشان می‌دهد که از ۱۰ سپتامبر تاکنون، دست‌کم ۱۳ کشتی، که بیشتر آنها نفتکش بوده‌اند، با پرتابه یا بقایای پرتابه‌ها برخورد داشته‌اند. این گزارش‌ها ممکن است کامل نباشند، زیرا بر اساس گزارش‌های داوطلبانه خدمه کشتی‌ها تهیه شده‌اند.
 
اگرچه این گزارش‌ها مشخص نمی‌کنند چه کسی مسئول حملات بوده است، کارشناسان امور دریایی می‌گویند جزئیات این حوادث نشان می‌دهد که بسیاری از آنها احتمالاً توسط ایران انجام شده‌اند.
 
تصویری که ماه گذشته در تهران نصب شده، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، را در زیر آب و در میان ماهی‌ها و پول نشان می‌دهد و روی آن عبارت «پیروزی بزرگ! تنگه هرمز» نوشته شده است.
 
حملات در تنگه هرمز ادامه داشته‌اند، حتی در شرایطی که صادرات نفت خام از خاورمیانه به سطوحی نزدیک‌تر به وضعیت پیش از جنگ بازگشته است.
 
به گفته تحلیلگران، بخشی از این افزایش صادرات نتیجه عملیات نظامی آمریکا برای حفاظت از کشتی‌ها در برابر حملات است؛ اقدامی که ظاهراً کشورهای بزرگ صادرکننده نفت، از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی، را به افزایش محموله‌های صادراتی تشویق کرده است.
 
این کشتی‌ها با حمایت نیروی دریایی آمریکا از مسیرهایی تحت هدایت این نیرو در آب‌های سرزمینی عمان عبور می‌کنند. جنگنده‌ها و بالگردهای تهاجمی آمریکا نیز برای کمک به مقابله با حملات احتمالی از آنها پشتیبانی می‌کنند.
 
برخی کشتی‌ها نیز برای آنکه بدون شناسایی از تنگه عبور کنند، فرستنده‌های موقعیت‌یابی خود را خاموش می‌کنند.
 
با این حال، تحلیلگران می‌گویند حفاظت نظامی آمریکا به منابع قابل‌توجهی نیاز دارد و حفظ آن برای مدت نامحدود دشوار خواهد بود.
 
همچنین بخش قابل‌توجهی از افزایش صادرات منطقه، به گفته شرکت Kpler، که در زمینه ردیابی محموله‌های تجاری فعالیت می‌کند، مربوط به مسیرهای صادراتی است که اساساً تنگه هرمز را دور می‌زنند.
 
آنا سوباسیچ، تحلیلگر ریسک تجاری در Kpler، گفت: «اینکه تعداد کشتی‌ها و میزان نفتی که در حال جابه‌جایی است نسبت به اوایل جنگ افزایش یافته، به این معنا نیست که شاهد عادی‌شدن جریان حمل‌ونقل هستیم.»
 
فرماندهی مرکزی آمریکا، که بر عملیات نظامی این کشور در خاورمیانه نظارت دارد، از اظهارنظر درباره حملات ایران به کشتیرانی در تنگه هرمز در ماه سپتامبر خودداری کرد.
 
پنتاگون نیز از اوایل سپتامبر تاکنون هیچ حمله‌ای علیه ایران یا شناورهای ایرانی اعلام نکرده است.
 
ایان رَلبی، رئیس سازمان غیرانتفاعی Auxilium Worldwide فعال در حوزه حکمرانی دریایی، گفت اینکه واشنگتن ظاهراً در واکنش به حملات ایران علیه کشتی‌ها دست به اقدام نظامی نزده است، ممکن است ناشی از تلاش دولت ترامپ برای یافتن راهی جهت خروج از درگیری باشد؛ جنگی که اکنون وارد هفتمین ماه خود شده است.
 
برو، تحلیلگر مسائل ایران، گفت با افزایش صادرات نفت، ممکن است دولت آمریکا تصور کند که در حملات تلافی‌جویانه، منافع کمتری به دست خواهد آورد.
 
از زمانی که آمریکا و اسرائیل در ماه فوریه حملات خود را آغاز کردند و جنگ شروع شد، ایران از توانایی خود برای محدود کردن کشتیرانی در تنگه هرمز، که یکی از مسیرهای اصلی صادرات نفت و گاز جهان است، استفاده کرده و اختلالاتی در اقتصاد جهانی ایجاد کرده است.
 
آمریکا نیز در واکنش، محاصره دریایی و تحریم‌های شدیدتری علیه ایران اعمال کرده و فشار بر این کشور را افزایش داده است؛ در حالی که دونالد ترامپ تلاش کرده است مسیر جنگ را از یک کارزار نظامی به سمت رویکردی با تمرکز بر تحت فشار قرار دادن و به‌اصطلاح خفه کردن اقتصاد ایران تغییر دهد.
شنیده شدن صدای انفجارهای شدید در ریاض پایتخت عربستان
۱۴۰۵/۰۷/۱۰ - ۰۷:۵۱
ایرنا: منابع خبری از شنیده شدن صدای انفجارهای شدید در ریاض پایتخت عربستان خبر دادند.
 
 رسانه های یمن به نقل از منابع محلی گزارش دادند که صدای چندین انفجار شدید در ریاض پایتخت عربستان شنیده شد.
 
رسانه های یمن همچنین گزارش دادند که چندین انفجار، اردوگاه ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در عدن در جنوب یمن را به لرزه در آورد.
 
این رسانه ها به نقل از منابع محلی از شنیده شدن ۲ انفجار در منطقه البریقه در عدن خبر دادند. این منابع تعداد کل انفجارهای شنیده شده در عدن در پنجشنبه شب و بامداد جمعه را چهار انفجار اعلام کردند.
 
به گفته این منابع، این انفجارها مقر نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان در منطقه الشعب را هدف قرار دادند.
 
به نوشته رسانه های یمن، جزئیات مربوط به تلفات یا خسارات مادی ناشی از این حملات تاکنون مشخص نشده است.
فارس به نقل از منابع محلی: یک سوپر نفتکش با ظرفیت ۲.۵ میلیون بشکه که در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز تردد می‌کرد، در نزدیکی سواحل عمان مورد اصابت قرار گرفت
۱۴۰۵/۰۷/۱۰ - ۰۰:۱۰

فارس نوشت: یک سوپر نفتکش که در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز تردد می‌کرده در ۸ کیلومتری سواحل عمان مورد اصابت قرار گرفته است.

منابع محلی گزارش کردند یک سوپر نفتکش با ظرفیت ۲.۵ میلیون بشکه که در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز تردد می‌کرده در ۸ کیلومتری سواحل عمان مورد اصابت قرار گرفته و در حال سوختن است.

نظرات بینندگان
captcha