کد خبر: ۹۴۶۳۹۳
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۰۰ - ۱۳ آبان ۱۴۰۵

در روز صد و سوم «نه جنگ، نه صلح» چه گذشت؟ (۱۳ آبان ۱۴۰۵) / ترامپ: فکر می‌کنم این موضوع [ جنگ با ایران علت شکست در انتخابات بود] تا حد زیادی درست است/سقوط قیمت نفت به ۹۵ دلار/سی‌بی‌اس: ترامپ در پی شکست سنگین جمهوری‌خواهان در حال بررسی جایگزینی هگست است/ونس: دلیل شکست ما در انتخابات جنگ ایران است؛ خود ترامپ هم دیشب همین را گفت/ادعای ترامپ درمورد حمله به ایران: اگر مجبور شویم اقدام بزرگی انجام می دهیم

امروز ۱۳ آبان ۱۴۰۵ است و ۲۴۹ روز از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران (۹ اسفند ۱۴۰۴) و آغاز جنگ ۴۰ روزه و همچنین ۲۱۱ روز از زمان آتش‌بس (۱۸ فروردین ۱۴۰۵) می‌گذرد؛ آتش‌بسی که در ۱۷ تیر ۱۴۰۵ نقض شد و آمریکا درگیری نظامی دیگری به ایران تحمیل کرد که ۱۷ روز به طور مداوم به طول انجامید و پس از آن نیز به صورت پراکنده ادامه یافت. روز گذشته، رسانه‌ها خبر دادند که آمریکا با پیش نویس طرح قطر برای توافق موافقت کرده؛ با این حال محسن رضایی آن را ناکافی دانست و رد کرد.
مصر
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

امروز ۱۳ آبان ۱۴۰۵ است و ۲۴۹ روز از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران (۹ اسفند ۱۴۰۴) و آغاز جنگ ۴۰ روزه و همچنین ۲۱۱ روز از زمان آتش‌بس (۱۸ فروردین ۱۴۰۵) می‌گذرد؛ آتش‌بسی که در ۱۷ تیر ۱۴۰۵ نقض شد و آمریکا درگیری نظامی دیگری به ایران تحمیل کرد که ۱۷ روز به طور مداوم به طول انجامید و پس از آن نیز به صورت پراکنده ادامه یافت. روز گذشته، رسانه‌ها خبر دادند که آمریکا با پیش نویس طرح قطر برای توافق موافقت کرده؛ با این حال محسن رضایی آن را ناکافی دانست و رد کرد.

تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید:

در روز صد و دوم «نه جنگ، نه صلح» چه گذشت؟ (۱۲ آبان ۱۴۰۵) / وزیر خارجه مصر نگرانی‌های قاهره از احتمال بازگشت درگیری‌ها در منطقه را به عراقچی منتقل کرد/ ادعای نیویورک تایمز به نقل از مقامات: اسرائیل اطلاعاتی را با آمریکا به اشتراک گذاشته که بر اساس آن، ایران در حال بررسی استفاده از «تسلیحات شیمیایی» است/ تسنیم به نقل از منابع: شلیک به سمت شناور‌های متخلف در تنگه هرمز

اخبار مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز جاری، ۱۳ آبان ۱۴۰۵ هم به شرح زیر است:

گفتگوی عراقچی با وزیر خارجه مصر درباره آخرین وضعیت روند‌های دیپلماتیک جاری برای کاهش‌تنش‌ها
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۲۲:۲۶
سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و بدر عبدالعاطی وزیر امور خارجه مصر، سه‌شنبه شب به‌صورت تلفنی گفتگو کردند.
 
در این گفتگوی تلفنی، طرفین درباره تحولات منطقه و آخرین وضعیت روندهای دیپلماتیک جاری برای کاهش‌تنش‌ها در منطقه رایزنی و تبادل نظر کردند.
ترامپ: به برکناری هگست فکر نمی‌کنم؛ او کارش را خیلی خوب انجام می‌دهد
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۲۲:۲۴
ترامپ گفت که به برکناری پیت هگست فکر نمی‌ کنم و او کارش را خیلی خوب انجام می‌دهد.
 
به گزارش «انتخاب»؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا در پاسخ به این سؤال که آیا به برکناری پیت هگست فکر می‌کند، گفت: «نه، فکر می‌کنم او کارش را خیلی خوب انجام می‌دهد.»
 
وی همچنین گفت پیت هگست به‌عنوان سناتور «بسیار محبوب» خواهد بود، اما تأکید کرد که در حال حاضر به برکناری او از سمت وزیر دفاع فکر نمی‌کند.
ترامپ: فکر می‌کنم این موضوع [ جنگ با ایران علت شکست در انتخابات بود] تا حد زیادی درست است / این جنگ در کوتاه‌مدت باعث شد قیمت بنزین کمی افزایش پیدا کند / می‌دانستم که جنگ بر نتایج انتخابات تأثیر خواهد گذاشت / این جنگ ارزشش را داشت؛ چاره‌ای ندارید /می‌دانم ونس چه احساسی نسبت به این موضوع دارد/پایان جنگ بلافاصله پس از انتخابات میان‌دوره‌ای؟ من چنین چیزی نگفتم؛ هر وقت که خودم بخواهم پایان می‌یابد
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۲۲:۱۲
ترامپ گفت که فکر می‌کنم این موضوع [ جنگ با ایران علت شکست در انتخابات بود] تا حد زیادی درست است.
 
به گزارش «انتخاب»؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا اظهار کرد: «فکر می‌کنم این موضوع [ جنگ با ایران علت شکست در انتخابات بود] تا حد زیادی درست است؛ چون این جنگ در کوتاه‌مدت باعث شد قیمت بنزین کمی افزایش پیدا کند.»
 
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار که پرسید: آیا جنگ با ایران ارزشش را داشت؟ افزود: بله. چاره‌ای ندارید. باید این کار را انجام دهید. 
 
ترامپ در واکنش به اظهارات ونس نیز گفت: «می‌دانم جی‌دی ونس چه احساسی نسبت به این موضوع دارد. به نظرم پست او خوب بود.» 
 
رئیس جمهور امریکا افزود: می‌دانستم که جنگ بر نتایج انتخابات تأثیر خواهد گذاشت. اما چه تأثیر گذاشته باشد و چه نگذاشته باشد، ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.
 
ترامپ در پاسخ به این سؤال که جنگ ایران چه زمانی پایان خواهد یافت، گفت: «هر وقت که خودم بخواهم.»
 
وی در پاسخ به سوال خبرنگار که پرسید: شما گفته بودید جنگ با ایران بلافاصله پس از انتخابات میان‌دوره‌ای پایان خواهد یافت گفت: من چنین چیزی نگفتم.
سقوط قیمت نفت به ۹۵ دلار
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۲۰:۲۶

قیمت نفت به ۹۵ دلار رسید.

سی‌بی‌اس: ترامپ در پی شکست سنگین جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای، در حال بررسی جایگزینی هگست است / او از مشاوران خود پرسیده آیا هگست باید در سمت خود باقی بماند یا نه / ران دی‌سانتیس، فرماندار فلوریدا، به‌عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی برای جانشینی هگست مطرح شده
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۲۰:۲۵
سی‌بی‌اس نوشت: دونالد ترامپ در پی شکست سنگین جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای، در حال بررسی جایگزینی پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا است.
 
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: ترامپ از مشاوران خود پرسیده است که آیا هگست باید در سمت خود باقی بماند یا خیر؛ با این حال، هنوز تصمیمی در این‌باره نگرفته است.
 
نام ران دی‌سانتیس، فرماندار فلوریدا، به‌عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی برای جانشینی هگست مطرح شده است. 
ادعای ترامپ: در واقع، ما بهترین اقتصاد جهان را داریم اما به دلیل قیمت بنزین مردم این موضوع را احساس نمی کنند؛ افزایش قیمت بنزین هم ناشی از [جنگ با] ایران بود
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۲۰:۱۲
ترامپ مدعی شد که  افزایش قیمت بنزین ناشی از [جنگ با] ایران بود.
 
به گزارش «انتخاب»؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا ادعا کرد: «در واقع، ما بهترین اقتصاد جهان را داریم؛ اما به دلیل قیمت بنزین، مردم آن‌طور که اگر این مشکل وجود نداشت، باید این موضوع را احساس می‌کردند، نمی‌توانند به‌خوبی آن را احساس کنند. و افزایش قیمت بنزین هم ناشی از ایران بود.» 
ونس: دلیل شکست ما در انتخابات جنگ ایران است؛ خود ترامپ هم دیشب همین را گفت/اگر می‌خواهید استدلال کنید که این جنگ ارزشش را داشت و از دست دادن کنترل سنا برای شش سال هزینه‌ای بود که پرداخت آن می‌ارزید، بفرمایید؛ از موضع خود دفاع کنید/به کسانی که عصبانی‌اند و می گویند «من که به شما گفته بودم» می‌گویم: حق با شماست؛ شما گفته بودید/به کسانی که از نتایج انتخابات عصبانی‌اند، باید بگویم که حق دارید
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۹:۴۱
جی‌دی ونس معاون رئیس جمهوری آمریکا می گوید که دلیل شکست ما در انتخابات میان دوره ای جنگ  ایران است. خود رئیس‌جمهور هم دیشب همین را گفت.
 
به گزارش «انتخاب»؛ بخشهایی از اظهارات وی به شرح زیر است:
 
یکی از موضوعاتی که تحلیلگران داده در تیم ما به‌شدت روی آن تمرکز داشتند، «ترکیب جمعیت رأی‌دهندگان» بود؛ اینکه آیا ترکیب رأی‌دهندگان به‌اندازه کافی به انتخابات ۲۰۲۴ شباهت دارد که جمهوری‌خواهان بتوانند پیروز شوند یا نه.
 
با وجود نظرسنجی‌هایی که از پیروزی قاطع دموکرات‌ها حکایت داشتند، داده‌ها مدام همان پیام را به ما می‌دادند: در برخی ایالت‌ها میزان مشارکت صرفاً قابل‌قبول بود، در برخی ایالت‌های دیگر فوق‌العاده بود و در هیچ ایالتی فاجعه‌بار نبود. در تیم ما واقعاً نوعی خوش‌بینی وجود داشت؛ هواداران ما پای صندوق‌های رأی حاضر می‌شدند.
 
بنابراین، از باهوش‌ترین تحلیلگر داده‌ای که می‌شناسم پرسیدم: آیا این یعنی قرار است دنیا را شگفت‌زده کنیم؟
 
او گفت: «نه. ممکن است عملکردمان بهتر از چیزی باشد که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند. اما داده‌ها به ما می‌گویند که شمار زیادی از کسانی که در سال ۲۰۲۴ به ترامپ و ونس رأی دادند، عصبانی‌اند و قصد دارند به طرف مقابل رأی بدهند. رأی‌دهندگان ما پای صندوق‌ها می‌آیند، اما ممکن است به ما رأی ندهند.»
 
خب، حالا به نظر می‌رسد پیش‌بینی او درست از آب درآمده است.
 
رأی‌دهندگان ما واقعاً پای صندوق‌های رأی حاضر شدند. برای مثال، در فلوریدا، سهم جمهوری‌خواهان از ترکیب رأی‌دهندگان ۹ واحد درصد بیشتر از دموکرات‌ها بود؛ رقمی که فقط چند واحد درصد با انتخابات ۲۰۲۴ تفاوت داشت و اندکی بدتر از آن بود. بی‌تردید در برخی مناطق می‌توانستیم برای افزایش مشارکت بهتر عمل کنیم. اما مشکل اصلی میزان مشارکت نیست. مشکل اصلی این است که بسیاری از کسانی که در سال ۲۰۲۴ به ترامپ و ونس رأی داده بودند، در سال ۲۰۲۶ به دموکرات‌ها رأی دادند.
 
درباره اینکه چه اتفاقی افتاد و چرا، بحث‌ها و درگیری‌های داخلی زیادی شکل خواهد گرفت. یکی از نظرسنجی‌گرانی که برایش احترام زیادی قائلم، به من گفت پیام‌رسانی اقتصادی ما در هفته‌های پایانی به‌اندازه کافی قاطع و دقیق نبود. مطمئنم که این حرف درست است.
 
اما دلیل واقعی شکست ما تقریباً برای همه روشن است.
 
یکی دیگر از نظرسنجی‌گران، که از باهوش‌ترین افرادی است که در دنیای سیاست می‌شناسم، دیروز به من گفت که در رأی‌گیری سراسری برای انتخاب نامزدهای کنگره، ۱۳ واحد درصد از دموکرات‌ها عقب خواهیم افتاد. من هم پیش از سه‌شنبه احساس خوبی نداشتم، اما حتی خودم هم از این نتیجه شوکه شدم.
 
او در نظرسنجی‌هایش متوجه شده بود که شمار زیادی از کسانی که در سال ۲۰۲۴ به ترامپ رأی داده بودند، عصبانی‌اند و قصد دارند به دموکرات‌ها رأی بدهند. او از این رأی‌دهندگانی که از ما روی‌گردان شده بودند پرسید چه چیزی باعث می‌شود دوباره به اردوگاه ما برگردند.
 
چهار پاسخ نخست که تقریباً تمام پاسخ‌ها را شامل می‌شدند، این‌ها بودند:
 
1\. به جنگ پایان دهید.
 
2\. بر هزینه‌های زندگی و تورم تمرکز کنید.
 
3\. آمریکا را در اولویت قرار دهید.
 
4\. رابطه‌مان با اسرائیل را تغییر دهید.
 
رأی‌دهندگان ما پای صندوق‌های رأی حاضر شدند. اما همین چهار دلیل باعث شد بسیاری از آن‌ها به دموکرات‌ها رأی بدهند. این نتیجه نظرسنجی فردی است که پیش‌بینی‌هایش درباره نتایج انتخابات کاملاً دقیق از آب درآمد.
 
در حالی که بسیاری روز دوشنبه مشغول حمله به ریچل کامپوس دافی بودند، چون او خواستار حل‌وفصل دیپلماتیک مناقشه شده بود، حالا معلوم شده است که توصیه سیاسی او درست بود. (او همچنین انسان فوق‌العاده‌ای است.)
 
در چند ماه آینده، شاهد تلاش‌های زیادی برای تحریف واقعیت و فریب افکار عمومی خواهیم بود. انتظار داشته باشید که شماری از سیاستمداران جریان اصلی بگویند راه‌حل مشکلات ما اعطای عفو و وضعیت قانونی به مهاجران غیرقانونی است.
 
من با این ایده موافقم که باید در شیوه اجرای قوانین تغییراتی ایجاد کنیم؛ برای مثال، تمرکز بیشتری بر کسب‌وکارهایی بگذاریم که کارگران فاقد مجوز قانونی استخدام می‌کنند. اما هر کسی که از اعطای عفو به مهاجران غیرقانونی دفاع می‌کند، به شما دروغ می‌گوید.
 
دلیل شکست ما، جنگ است. خود رئیس‌جمهور هم دیشب همین را گفت.
 
اگر می‌خواهید استدلال کنید که این جنگ ارزشش را داشت و از دست دادن کنترل سنا برای شش سال آینده هزینه‌ای بود که پرداخت آن می‌ارزید، بفرمایید؛ از موضع خود دفاع کنید. استدلال کنید که این هزینه ارزش پرداختن را داشت. چه موافق باشید و چه مخالف، دست‌کم این موضع‌گیری صادقانه است.
 
اما همه می‌دانند چرا شکست خوردیم. هر گفت‌وگوی صادقانه‌ای درباره اینکه از اینجا به بعد باید چه مسیری را در پیش بگیریم، باید از همین نقطه آغاز شود.
 
من همچنان به کشورمان امیدوارم.
 
به کسانی که عصبانی‌اند و می‌خواهند بگویند «من که به شما گفته بودم»: حق با شماست؛ شما گفته بودید. این انرژی را صرف انتخاب جمهوری‌خواهانی کنید که جهان‌بینی و دیدگاه‌های شما را دارند.
 
و به کسانی که صرفاً از نتایج انتخابات عصبانی‌اند، باید بگویم که حق دارید عصبانی باشید. بیایید این خشم را به نیرویی تبدیل کنیم و دوباره به کار نجات کشورمان برگردیم.
بلومبرگ: امارات در حال بررسی احداث سومین خط لوله انتقال نفت خام برای دور زدن تنگه هرمز است / این خط لوله ممکن است برای استفاده شرکت‌ها و طرف‌های ثالث نیز در دسترس قرار گیرد
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۹:۰۱
بلومبرگ نوشت: امارات متحده عربی در حال بررسی احداث سومین خط لوله صادرات نفت است که نفت خام را بدون عبور از تنگه هرمز منتقل خواهد کرد. این اقدام در راستای تلاش این کشور برای کاهش چشمگیر وابستگی خود به این آبراه راهبردی صورت می‌گیرد. این موضوع را افرادی آگاه به این مسئله اعلام کرده‌اند.
 
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: به گفته این منابع که به دلیل مطرح کردن موضوعات محرمانه نخواستند نامشان فاش شود، شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) در حال بررسی ساخت خط لوله‌ای است که از ساحل غربی امارات به بندر فجیره در شرق این کشور امتداد خواهد یافت.
 
به گفته این منابع، این خط لوله ممکن است برای استفاده شرکت‌ها و طرف‌های ثالث نیز در دسترس قرار گیرد. احداث آن در کنار یک خط لوله موجود و خط لوله دیگری که قرار است سال آینده به بهره‌برداری برسد، ظرفیت امارات برای تأمین نفت مشتریان را در صورت بروز اختلالات احتمالی در آینده در تنگه هرمز تقویت خواهد کرد. 
ادعای ترامپ درمورد حمله به ایران: اگر مجبور شویم اقدام بزرگی انجام دهیم؛ افراد زیادی هستند که خواهان وارد کردن ضربه‌ای سنگین‌اند
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۸:۳۷
ترامپ درمورد حمله به ایران با ادعای اینکه اگر مجبور شویم اقدام بزرگی انجام دهیم افزود: افراد زیادی هستند که خواهان وارد کردن ضربه‌ای سنگین‌اند.
 
به گزارش «انتخاب»؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا درمورد حمله به ایران ادعا کرد: «اگر مجبور شویم اقدام بزرگی انجام دهیم... افراد زیادی هستند که خواهان وارد کردن ضربه‌ای سنگین‌اند. تنها چیزی که می‌توانم با قطعیت به شما بگویم این است که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نخواهد کرد.»
سپاه: پانزدهمین پهپاد MQ1 آمریکایی را منهدم کردیم
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۸:۰۷
تسنیم: روابط عمومی سپاه از رهگیری و انهدام پانزدهمین پهپاد MQ1 آمریکایی در آسمان جزیره قشم خبر داد.
 
روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد: دقایقی پیش پهپاد MQ1 آمریکایی توسط سامانه نوین پدافند پیشرفته سپاه و تحت کنترل شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور در آسمان جزیره قشم رهگیری و منهدم شد.
 
 با انهدام این پهپاد، شمار پهپادهای MQ1 آمریکایی منهدم‌شده به 15 فروند رسید. این آمار نشان‌دهنده تداوم رهگیری و مقابله پدافند هوایی کشور با پهپادهای آمریکایی در حریم هوایی کشورمان است.
پزشکیان: باید مانع شکل‌گیری جنگ شویم / مسیر گفت‌و‌گو باید همواره باز و فعال باشد / اجازه استفاده از دانش و ظرفیت مشاوران خارجی از مقام معظم رهبری اخذ شده است
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۸:۰۴
رئیس‌جمهور تأکید کرد: باید از وقوع جنگ جلوگیری کرد، اما در برابر زورگویی دشمنان نیز ایستاد.
 
مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران، در نشست تخصصی «آمایش هوشمند سرزمین و طرح‌های عمرانی» که در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در توسعه عمرانی و زیرساختی کشور، از جمله در حوزه‌های کشاورزی و صنعت، اظهار داشت: تمامی طرح‌های عملیاتی و اجرایی باید با برخورداری از چشم‌اندازی روشن و آینده‌نگر طراحی و اجرا شوند تا زمینه افزایش بهره‌وری و ارتقای عملکردها فراهم شود.
 
رئیس‌جمهور با اشاره به روند صدور مجوزهای عمرانی و صنعتی خاطرنشان کرد: در فرآیند صدور مجوزها باید اصل تناسب ظرفیت‌های موجود با شرایط و اقتضائات هر منطقه و سرزمین مورد توجه قرار گیرد و تصمیم‌گیری‌ها در این زمینه از چارچوبی مشخص و کارشناسی‌شده پیروی کند. به‌عنوان نمونه، در حوزه تولید داخلی پنل‌های خورشیدی باید ظرفیت‌های داخلی، شرایط موجود و چشم‌انداز آینده این صنعت با دقت بررسی شود.
 
پزشکیان با بیان اینکه تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر می‌تواند امکان ذخیره‌سازی منابع گاز و انرژی برای نسل‌های آینده را فراهم کند، افزود: هر اندازه در مسیر تولید انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر گام برداریم، به همان میزان وابستگی به مصرف سوخت‌های فسیلی کاهش خواهد یافت. ضروری است در این حوزه از تخصص دانشگاهیان و نخبگان بهره بگیریم و مسیر توسعه را به‌گونه‌ای راهبری کنیم که با فراگیر شدن استفاده از انرژی‌های پاک، سطح زندگی و رفاه جامعه نیز ارتقاء یابد.
 
رئیس جمهور درباره ضرورت جانمایی هدفمند و اصولی شهرک‌های صنعتی نیز یادآور شد: برای توسعه و ارتقای وضعیت عمرانی، صنعتی و کشاورزی کشور باید ظرفیت‌های پیرامونی هر منطقه را به‌درستی شناسایی و لحاظ کنیم. از این‌رو، شهرک‌های صنعتی متناسب با نوع فعالیت و با در نظر گرفتن ارتباط صنایع بالادستی و پایین‌دستی، باید در نقاط مختلف کشور و با بهره‌گیری از دانش متخصصان و استادان دانشگاه جانمایی شوند.
 
پزشکیان، وضعیت‌سنجی دقیق و اصولی را از الزامات اساسی طرح‌های آمایش سرزمینی برشمرد و با تأکید بر ضرورت انطباق تمامی طرح‌های توسعه‌ای کشور با استانداردهای روز جهان گفت: بهره‌گیری از دانش جهانی و مشورت با مشاوران خارجی می‌تواند به تدوین راهبردهایی واقع‌بینانه، عمیق و مبتنی بر شناخت دقیق شرایط کمک کند. در هر استان، با انجام آمایش دقیق سرزمینی و استفاده از دانش و تجربه جهانی، می‌توان برنامه‌های عملیاتی را با مختصات و دقت بیشتری تدوین و اجرا کرد. برای این منظور، کافی است بدانیم در چه وضعیتی قرار داریم و چه چشم‌اندازی را دنبال می‌کنیم.
 
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه اجازه استفاده از دانش و ظرفیت مشاوران خارجی از مقام معظم رهبری اخذ شده است، تصریح کرد: امروز سایر کشورها با رویکردها و روش‌های متفاوتی در مسیر توسعه و پیشرفت حرکت می‌کنند. اگر می‌خواهیم در حوزه توسعه سرزمینی از دیگر کشورها عقب نمانیم، باید بر مبنای اصول اثبات‌شده جهانی حرکت کنیم و بهترین روش‌ها را برای اجرای طرح‌های عملیاتی برگزینیم. تصمیم‌گیری‌ها نباید به برهم خوردن توازن منابع و مصارف در مناطق مختلف منجر شود؛ بنابراین منابع باید به‌درستی، هدفمند و متناسب با نیازها و ظرفیت‌های هر منطقه هزینه شوند.
 
پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت جلوگیری از بروز جنگ خاطرنشان کرد: باید مانع شکل‌گیری جنگ شویم؛ البته قرار نیست در برابر دشمنان تسلیم شویم و چنانچه بخواهند زورگویی کنند، در برابر آنان خواهیم ایستاد، اما مسیر گفت‌وگو نیز باید همواره باز و فعال باشد. کشور ایران از معادن، خاک و منابع بسیار ارزشمندی برخوردار است و آنچه اهمیت دارد، مدیریت اصولی و بهره‌برداری صحیح از این ظرفیت‌هاست. با توجه به شرایط پیچیده کنونی، روند مصرف منابع باید بر پایه علم، خلاقیت و تدبیر به‌صورت اصولی مدیریت شود.
نخست‌وزیر پاکستان: مذاکرات تهران بر کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای متمرکز بود؛ در آنجا مذاکرات بسیار مثبتی انجام شد / درباره توافق سه‌جانبه ما با ترکیه و عربستان نیز گفت‌و‌گو‌هایی صورت گرفت
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۷:۵۸
عرب نیوز نوشت: شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، روز چهارشنبه اعلام کرد که توافق‌نامه سه‌جانبه دفاعی میان پاکستان، عربستان سعودی و ترکیه، در جریان مذاکرات سطح بالای ماه گذشته در تهران مورد بحث قرار گرفته است. این مذاکرات همچنین بر کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای متمرکز بود.
 
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: این اظهارات پس از نشست ۲۶ اکتبر میان رهبران ایران و مقام‌های ارشد سه کشوری مطرح می‌شود که در ماه اوت پیمان دفاعی مکه را امضا کرده بودند.
 
این مذاکرات در شرایطی برگزار شد که حملات حوثی‌های یمن، هم‌پیمان ایران، به عربستان سعودی نگرانی‌ها درباره گسترش درگیری به سراسر منطقه را افزایش داده بود و هم‌زمان تنش‌ها میان واشنگتن و تهران نیز همچنان رو به تشدید بود.
 
پاکستان در تلاش‌های دیپلماتیک برای میانجی‌گری میان ایالات متحده و ایران مشارکت داشته است؛ درگیری‌های منطقه‌ای موجب اختلال در کشتیرانی از طریق تنگه هرمز و افزایش قیمت جهانی انرژی شده است.
 
هدف از برگزاری نشست تهران، ایجاد کانال‌های ارتباطی برای گفت‌وگو و جلوگیری از تشدید بیشتر تنش‌های نظامی بود.
 
شریف در سخنان آغازین خود در نشست هیئت دولت فدرال گفت: «در آنجا مذاکرات بسیار مثبتی انجام شد؛ نه‌تنها درباره کاهش تنش‌ها در منطقه، بلکه درباره توافق سه‌جانبه ما با ترکیه و عربستان سعودی نیز گفت‌وگوهایی صورت گرفت.»
 
او افزود: «در این زمینه نیز در تهران، در فضایی بسیار مثبت، درباره چگونگی گسترش همکاری‌های متقابل در منطقه گفت‌وگو شد.»
 
در مذاکرات ۲۶ اکتبر، فیلد مارشال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی و ابراهیم کالین، رئیس سازمان اطلاعات ترکیه، در کنار مقام‌های ارشد ایرانی حضور داشتند.
 
این نشست نخستین دیدار در سطح عالی میان ایران و هر سه عضو پیمان دفاعی، از زمان گسترش درگیری‌های منطقه‌ای به عربستان سعودی و یمن بود.
 
پس از این نشست، چهار کشور توافق کردند گفت‌وگوهای خود درباره صلح و امنیت منطقه‌ای را ادامه دهند.
 
شریف جزئیاتی درباره موضوعات مطرح‌شده در تهران پیرامون این توافق ارائه نکرد.
 
نخست‌وزیر پاکستان همچنین بی‌ثباتی منطقه‌ای را به افزایش هزینه‌های انرژی مرتبط دانست و گفت قیمت جهانی نفت به‌شدت افزایش یافته و پاکستان در تلاش است از مصرف‌کنندگان در برابر پیامدهای این افزایش قیمت محافظت کند.
 
او گفت دولت پاکستان جمعه گذشته با درخواست از پالایشگاه‌های داخلی برای اختصاص بخشی از سود حاصل از افزایش قیمت‌های جهانی نفت به دولت، به‌جای انتقال هزینه اضافی به مصرف‌کنندگان، مانع افزایش ۱۵ روپیه‌ای قیمت هر لیتر بنزین شد.
 
شریف همچنین اعلام کرد که برنامه یارانه سوخت پاکستان تاکنون حدود ۱۵ میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده و حدود ۲۸ میلیارد روپیه (معادل ۱۰۱ میلیون دلار) برای آن هزینه شده است. به گفته او، این برنامه تا پایان ماه دسامبر ادامه خواهد یافت.
 
وی افزود دولت همچنین برای تأمین مقادیر کافی گاز طبیعی مایع (LNG)، گاز مایع نفتی (LPG) و سایر سوخت‌ها در ماه‌های زمستان، نشست‌های مکرری برگزار می‌کند؛ این اقدامات در شرایطی انجام می‌شود که همچنان ابهام و عدم قطعیت در بازارهای انرژی منطقه وجود دارد.
نفت ۱۰۰ دلار شد
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۷:۴۲

قیمت نفت به 100 دلار رسید.

وال استریت ژورنال: ایران برای کنترل تنگه هرمز و فشار بیشتر بر دولت ترامپ به تاکتیک‌های جنگ چریکی روی آورده/ تهران طی هفته‌های اخیر با استفاده از پهپادهای زیرآبی حامل مواد منفجره، شلیک نارنجک‌های ضدزره راکتی و اعزام نیروهایی برای چسباندن مین‌های مغناطیسی به بدنه کشتی‌ها، کارزاری نامتقارن را به راه انداخته
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۷:۱۴
وال استریت ژورنال نوشت: ایران برای مختل کردن جریان ازسرگرفته‌شده انتقال نفت از خلیج فارس و افزایش فشار بر دولت ترامپ، از تاکتیک‌های جنگ چریکی استفاده می‌کند.
 
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: ایران برای متوقف کردن جریان خروج نفت از تنگه هرمز، از تمام ظرفیت تسلیحاتی خود استفاده می‌کند و به تاکتیک‌های جنگ چریکی روی آورده است تا موقعیت حکومت را که به‌سرعت در این درگیری رو به تضعیف است، تقویت کند و در مذاکرات بن‌بست‌رسیده، فشار بیشتری بر دولت ترامپ وارد آورد.
 
به گفته مقام‌های منطقه‌ای، شرکت‌های امنیتی و تحلیلگران، تهران طی هفته‌های اخیر با استفاده از پهپادهای زیرآبی حامل مواد منفجره، شلیک نارنجک‌های ضدزره راکتی و اعزام نیروهایی برای چسباندن مین‌های مغناطیسی به بدنه کشتی‌ها، کارزاری نامتقارن را به راه انداخته است. این حملات کشتی‌هایی را هدف قرار می‌دهند که نفت را از خلیج فارس به سوی نفتکش‌های منتظر در آب‌های منطقه منتقل می‌کنند.
 
ارتش آمریکا تقریباً هر روز عملیاتی را برای کمک به خروج کشتی‌ها و محموله‌های نفت خام از تنگه هرمز انجام می‌دهد و هم‌زمان محاصره دریایی ایران را حفظ می‌کند. این تلاش پرهزینه، با وجود هزینه‌های سنگین، اخیراً توانسته است جریان انتقال نفت را به سطح پیش از جنگ بازگرداند.
 
تلاش جمهوری اسلامی برای مسدود کردن این مسیر خروج نفت، به جنگی پنهان در دل درگیری گسترده‌تر میان آمریکا و ایران تبدیل شده است؛ جنگی که با واکنش نظامی نیروهای آمریکایی، تأثیر مستقیمی بر قیمت جهانی انرژی گذاشته است.
 
سخنگوی وزارت خارجه ایران به درخواست برای اظهارنظر در این باره پاسخ نداد.
 
روز دوشنبه، آمریکا در چارچوب مجموعه‌ای از حملات محدود و اعلام‌نشده در آبراه هرمز، جزیره قشم ایران را هدف قرار داد. به گزارش وال‌استریت ژورنال، هدف این حملات متوقف کردن حملات ایران به دارایی‌های آمریکا و کشتی‌های در حال عبور بود.
 
نفت خام شاخص برنت روز سه‌شنبه در محدوده ۱۰۲ دلار در هر بشکه معامله شد و میانگین قیمت هر گالن بنزین نیز هم‌زمان با رأی دادن شهروندان آمریکایی در انتخابات میان‌دوره‌ای، به حدود ۴.۱۵ دلار رسید. این در حالی است که قیمت نفت پیش از آغاز جنگ اندکی بیش از ۷۰ دلار در هر بشکه بود.
 
گرگوری برو، تحلیلگر ارشد مسائل ایران و انرژی در گروه اوراسیا، گفت: «ایران می‌تواند خشونت را ادامه دهد، خطرات کشتیرانی را در سطح بالا نگه دارد، هزینه‌ها را افزایش دهد و قیمت نفت را بالا نگه دارد.»
فرمانده نیروی زمینی سپاه: تکرار هرگونه اشتباه محاسباتی دشمن حاصلی جز سرعت یافتن خروج آن‌ها از منطقه نخواهد داشت
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۶:۴۷
ایرنا: فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران با صدور پیامی تاکید کرد: حاصل تکرار هرگونه اشتباه محاسباتی و استمرار رفتارهای ددمنشانه دشمنان، چیزی جز تکرار و استمرار پیروزی‌ها و سربلندی بیشتر ملّت ایران و نیز سرعت یافتن اخراج آنان از منطقه و اضمحلال و نابودی رژیم صهیونیستی نخواهد بود.
 
سرتیپ پاسدار محمّد کرمی فرمانده نیروی زمینی سپاه در پیامی به مناسبت ۱۳ آبان، روز ملی مبارزه با استکبار تصریح کرد: پاسداشت  ۱۳ آبان، که از سوی بنیانگذار فقید نظام مقدّس جمهوری اسلامی ایران، به عنوان روز ملّی مبارزه با استکبارجهانی نامگذاری شده است، فرصت مغتنمی است تا ابعاد مختلف ده ها سال جنایات و دشمنی های نظام سلطه به سرکردگی آمریکای جنایتکار و رژیم غاصب و کودک کش صهیونیستی علیه ملّت و کشور ایران، برای نسل های حاضر و بویژه برای جوانان این مرز بوم مورد بازخوانی قرار گیرد.
 
وی یادآور شد: وقایع و حوادث مهّم و سرنوشت ساز سیزدهم آبان ماه، از تبعید حضرت امام (رحمه اللّه علیه) در سال ۱۳۴۳ تا به شهادت رساندن دانش آموزان انقلابی توسط رژیم امریکایی و سفّاک شاهنشاهی در سال ۱۳۵۷، همچنین واقعه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام (ره) در سال ۱۳۵۸، تماماً نشانگر استمرار خصومت جبهه استکبار و متقابلاً امتداد رسالت و مسیری است که ملّت رشید و انقلابی ایران برای حفظ و صیانت از استقلال، آزادی و کیان کشور و پاسداری از ارزش های انقلاب طی بیش از شش دهه گذشته تا کنون تحت رهبری های حکیمانه امامین انقلاب و رهبر انقلاب اسلامی پیموده است.
 
سرتیپ پاسدار کرمی عنوان کرد: پیشینه رفتاری آمریکا علیه ملّت ایران طی دهه های گذشته تا کنون، از اقدامات خصمانه او در جریان نهضت ملّی شدن نفت و کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ تا توطئه های گوناگون آن رژیم از واپسین روزهای پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی تا به امروز و بویژه تحمیل جنگ های دوّم و سوّم و اغتشاشات کودتاگونه دی ماه سال ۱۴۰۴، تماماً حاکی از خوی استکباری ساختار سلطه جوی حکمرانی امریکا، برای به تسلیم کشاندن، براندازی و نهایتاً بلعیدن ایران مقتدر است که به فضل الهی با ایستادگی و پاسخ مقتدرانه ملّت مقاوم و منسجم و ایثارگری ها و جانفشانی های شهدای والامقام، همواره از دستیابی به اهداف شوم خویش ناکام مانده است.
 
فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران تاکید کرد: امروز، پایمردی های نیروهای مسلّح جان برکف جمهوری اسلامی ایران در میادین نبرد و ایستادگی و حضور مستمر مردم بصیر و ولایتمدار در تجمعّات شبانه و تلاش و مجاهدت‌های بی‌وقفه مسئولین نظام درتبعیت از فرامین و رهنمودهای حکیمانه رهبر انقلاب اسلامی و فرماندهی کل قوا، جلوه های دیگری از انسجام و نقش آفرینی پیروزمندانه در مقابل خباثت های دشمنان قسم خورده، به سرکردگی دولت تروریستی آمریکا است که در نتیجه آن بدخواهان این ملّت مبعوث شده و دشمنان این نظام مقدّس به روشنی دریافته‌اند که حاصل تکرار هرگونه اشتباه محاسباتی و استمرار رفتارهای ددمنشانه آنان، چیزی جز تکرار و استمرار پیروزی ها و سربلندی بیشتر ملّت ایران و نیز سرعت یافتن اخراج آنان از منطقه و اضمحلال و نابودی رژیم صهیونیستی نخواهد بود.
 
وی در پایان اظهار داشت: اینجانب ضمن گرامیداشت یاد و جانفشانی‌های تمامی شهدای والامقام انقلاب اسلامی و جنگ های تحمیلی، بویژه امام راحل و امام شهید و شهدای عزیز ۱۳ آبان ماه، از پیشگاه خداوند قادر متعال، پیروزی قاطع و سربلندی ایران مقتدر را بر دشمنان ددمنش امریکایی، صهیونی و دست نشاندگان آنان مسئلت می کنم.
رئیس سابق اطلاعات نظامی اسرائیل: انتخابات میان‌دوره‌ای می‌تواند نشانه پایان جنگ با ایران باشد؛ حتی اگر پیش از آن دور دیگری از تشدید تنش رخ دهد
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۵:۲۴
رئیس سابق اطلاعات نظامی اسرائیل معتقد است که انتخابات میان‌دوره‌ای می‌تواند نشانه پایان جنگ با ایران باشد.
 
به گزارش «انتخاب»؛ دنیس سیترونوویچ، رئیس سابق اطلاعات نظامی اسرائیل نوشت: انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا ممکن است در نهایت به‌عنوان نقطه عطفی در تاریخ ثبت شود که به پایان جنگ با ایران منجر شد. البته این به معنای منتفی بودن دور دیگری از تشدید تنش‌ها نیست. ترامپ ممکن است همچنان تصمیم بگیرد برای نمایش قدرت، وادار کردن تهران به دادن امتیاز و اعلام پیروزی پیش از پایان دادن به عملیات نظامی، حمله‌ای گسترده انجام دهد.
 
اما واقعیت سیاسی در واشنگتن تغییر کرده است. ارتباط میان بسته شدن تنگه هرمز، افزایش قیمت جهانی نفت و گران‌تر شدن بنزین برای مصرف‌کنندگان آمریکایی را نمی‌توان نادیده گرفت. آنچه به‌عنوان یک رویارویی نظامی در هزاران کیلومتر دورتر از سواحل آمریکا آغاز شد، اکنون به یک معضل اقتصادی و سیاسی داخلی تبدیل شده است. آمریکایی‌ها برای سوخت هزینه بیشتری می‌پردازند و دولت نیز بهای سیاسی این وضعیت را می‌پردازد.
 
این دقیقاً همان چیزی است که تهران امیدوار بود به آن دست یابد. ایران با مختل کردن جریان انتقال انرژی از طریق تنگه هرمز، تلاش کرد نشان دهد که واشنگتن نمی‌تواند بدون پرداخت هزینه برای اقتصاد آمریکا و در نهایت جایگاه سیاسی رئیس‌جمهور، در خلیج فارس وارد جنگ شود. نتایج انتخابات میان‌دوره‌ای نشان می‌دهد که این راهبرد تأثیرگذار بوده است.
 
ترامپ اکنون با مشکل دیگری نیز روبه‌روست. او قطعاً نمی‌خواهد در تاریخ به‌عنوان رئیس‌جمهوری ثبت شود که جنگش با ایران به شکست بزرگ انتخاباتی جمهوری‌خواهان کمک کرد. با افزایش قدرت دموکرات‌ها در کنگره و بالا گرفتن نگرانی‌ها در داخل حزب جمهوری‌خواه، فضای سیاسی برای ادامه یک رویارویی نامحدود در حال محدودتر شدن است. در مقطعی، ممکن است هزینه ادامه دادن به این درگیری از منافع سیاسی آن بیشتر شود.
 
البته با ترامپ طرف هستیم و پیش‌بینی اقدام بعدی او هرگز آسان نیست. او ممکن است به‌جای سازش، در واکنش به فشارهای سیاسی دست به تشدید تنش بزند؛ به‌ویژه اگر تصور کند یک حمله قدرتمند دیگر می‌تواند به او اجازه دهد پیروزی را با شرایط مورد نظر خودش اعلام کند.
 
با این حال، به نظر می‌رسد انتخابات، حتی اگر پیش از پایان کارزار نظامی کنونی، رویارویی نظامی دیگری رخ دهد، آغازگر روند پایان جنگ فعلی علیه ایران باشد.
 
پیامدهای بلندمدت این تحولات ممکن است حتی مهم‌تر باشد. این جنگ آسیب‌پذیری رؤسای‌جمهور آمریکا در برابر اختلال در عرضه انرژی از منطقه خلیج فارس را آشکار کرده است. دولت‌های آینده آمریکا ناچار خواهند بود این مسئله را در محاسبات خود لحاظ کنند که یک رویارویی نظامی در خاورمیانه با چه سرعتی می‌تواند به افزایش قیمت بنزین، فشارهای سیاسی داخلی و پیامدهای انتخاباتی منجر شود.
 
این تجربه ممکن است محاسبات واشنگتن درباره مداخله نظامی در منطقه را به‌طور بنیادین تغییر دهد. تهران نیز که تأثیر سیاسی توانایی خود برای مختل کردن تردد در تنگه هرمز را مشاهده کرده است، بعید است این درس را فراموش کند.
رهبر انقلاب: اگر هنوز کسانی هستند که اندک امیدی به تغییر رفتار یا جابه‌جایی‌های حزبی و جناحی در نظام سلطه دارند و یا تصوّر می‌کنند با امتیاز دادن به امریکا می‌توانند او را از دشمنی با ملّت ایران منصرف کنند، سخت در اشتباه‌اند / این تصوّر باطل، ناسپاسی نسبت به فتوحات ملّت ایران است
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۴:۰۷
رهبر انقلاب تصریح کردند: اگر هنوز کسانی هستند که اندک امیدی به تغییر رفتار یا جابه‌جایی‌های حزبی و جناحی در نظام سلطه دارند و یا تصوّر می‌کنند با امتیاز دادن به امریکا می‌توانند او را از دشمنی با ملّت ایران منصرف کنند، سخت در اشتباه‌اند.
 
متن این پیام به شرح زیر است:
 
امروز، روز ملّی مبارزه با استکبار جهانی و روزی است که مجموعه‌ای از نقاط عطف صف‌آرایی جبهۀ حق در مقابل جبهۀ باطل، و جبهۀ مظلوم در مقابل جبهۀ ظالم را در خود جمع نموده است. شاید بتوان گفت سیزدهم آبان امسال، ملّت ایران تکلیف خود را با امریکای جنایتکار روشن‌تر و شفّاف‌تر از هر سال دیگر می‌داند، امّا مرور ریشه‌ها، دلایل، و نقاط عطف خصومت روزافزون امریکا و صف‌آرایی مستحکم ملّت ایران در برابر آن، چراغ راه آیندۀ این مسیر است.
 
نقطۀ آغازین ظلم امریکا علیه ملّت ایران، به بیش از هفت دهۀ قبل می‌رسد؛ آنگاه که کودتای بیست‌وهشتم مرداد را برای استمرار چپاول منابع و سرمایه‌های ملّی خصوصاً نفت برپا کرد. دهه‌های بعدی تا پیروزی انقلاب اسلامی نیز دورانی بود که حکّام امریکا تلاش وافری برای غارت دارایی‌های ملّت ایران به‌عمل آوردند. در این مسیر با تأسیس ساواک و مسلّط ساختن فضای سنگین امنیّتی بر جامعه، دست حکومت جائر آن زمان را برای اقدام به سرکوب هر حرکت معترضانه‌ای بازتر کردند. در آستانۀ پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی هم از انواع ترفندها برای حفظ حکومت دست‌نشاندۀ خود استفاده نمودند. از رفتار خصمانۀ آنان در دوران پس از پیروزی انقلاب عظیم ملّت ایران نیز می‌توان فهرستی طویل از اقدامات ضدّ مردمی آنان را ارائه داد که شامل حمایت از گروه‌های تجزیه‌طلب و کودتاگران و منافقین کوردلی که علاوه بر نخبگان علمی، سیاسی و اجتماعی، انبوهی از مردمان عادّی را با سنگدلی به شهادت می‌رساندند؛ پشتیبانی مستقیم و همه‌جانبه از حزب بعث در جنگ تحمیلی اوّل، کشتار غیرنظامیان هواپیمای مسافربری، تحریم‌های گستردۀ طولانی و سنگین اقتصادی، طرح‌ریزی و حمایت از آشوب‌ها و فتنه‌های متعدّد و حتّی پشتیبانی تسلیحاتی از آنها، ترور سردار سلیمانی قهرمان ملّی ایران و امّت اسلامی؛ دزدی اموال و دارایی‌های ملّت ایران در کشورهای مختلف؛ و سرانجام تهاجم مستقیم نظامی در جنگ‌های تحمیلی دوّم و سوّم و به شهادت رساندن جمع زیادی از نخبگان و دانشمندان و فرماندهان و خیل کثیری از مردم مظلوم ایران از نوزادان و نونهالان تا کهن‌سالان و در رأس همۀ آنها رهبر عظیم‌القدر انقلاب اسلامی قدّس‌الله نفسه‌ الزّکیّه می‌باشد.
 
در تمام این مراحل، سردمداران مستکبر امریکا و اذناب آن همواره به دنبال تحمیل سلطۀ خود و تسلیم ایران بوده‌اند و حتّی در آخرین نسخه‌های این زورگویی، تمامی آداب و ظواهر دروغین و فریبندۀ بین‌المللی را کنار گذاشته و وقیحانه به دنبال تجزیۀ کشور، زانو زدن ملّت، فروپاشی نظام، و نابودی تمدّن اصیل و کهن ایران هستند. و البته در هر مرحله‌ای با دیوار محکم واقعیّت میدانی و صخره‌های استوار ارادۀ ملّت غیور ایران مواجه شده و نتیجۀ محاسبات غلط و توهّمات استکباری‌شان را در سبد هزینه‌هایی سنگین بر دوش مردم امریکا و حکومت‌های دست‌نشاندۀ دولت امریکا گذاشته‌اند.
 
اکنون داستان دشمنی دیرینۀ امریکا با ملّت مسلمان ایران، و مقاومت غیورانۀ همۀ ایرانیان در مقابل این دشمن به جایی رسیده که نه فقط سیزدهم آبان بلکه همۀ روزها و ساعات، ایّام ایستادگی و مبارزه با شیطان بزرگ شده است. اینک صحنۀ خلیج‌ فارس خصوصاً تنگۀ هرمز همچنان‌که بطلان افسانۀ شکست‌ناپذیری امریکا را رقم زده است، ضعف و زبونی حکومت‌هایی که به نیرویی جز ملّت خویش اتّکا می‌کنند، و بی‌وفایی و عجز قدرت‌های بزرگ در دفاع از حکومت‌های دست‌نشانده‌شان را نشان می‌دهد. اِعمال مدیریّت ایران بر تنگۀ هرمز و از بین بردن پایگاه‌های نظامی امریکا در کشورهای منطقه اگر چه عکس‌العملی به تجاوز و جنایت امریکا در جنگ تحمیلی سوّم بود، امّا در عین حال جهادی ابتدایی علیه استکبار در ابعادی منطقه‌ای نیز محسوب شده که در صورت تکرار تعدّیات، ابعاد بسیار وسیع‌تری به‌ خود خواهد گرفت. این نشانۀ اقتدار، در کنار وحدت ساحات جبهۀ حق و حماسه‌سازی‌های هوشمندانه و مقتدرانۀ جبهۀ مقاومت از فلسطین و لبنان تا عراق و یمن، طلیعه‌ای روشن و امیدآفرین از اعتلای پرچم جبهۀ حق و زمینه‌سازی برای نظم جدید جهانی است؛ چرا که هرگاه جبهۀ حق، توکّل و استقامت و فداکاری داشته باشد، جبهۀ باطل با هر قدرت و توان و هر که و هر چه باشد، در برابر آن تاب نخواهد آورد و عقب‌نشینی و هزیمت، فرجام قطعی آن است که اِن‌َّ الباطلَ کانَ زَهوقا.
 
بحمدالله ملّت ایران درس‌های بزرگی را از آموزه‌های اسلام ناب محمّدی صلّی‌الله علیه و آله و سلّم و معارف انقلاب اسلامی و مکتب رهبران حکیم خود، خمینی کبیر و خامنه‌ای شهید اعلی‌الله مقامهما الشّریف به‌خوبی فراگرفته و روزبه‌روز با تحقّق وعده‌های الهی، ایمانش به حقّانیّت این راه عمیق‌تر شده است. امروز در اثر رسوایی خودساختۀ مستکبران، قدرت و سلطۀ رو به زوال امریکا در هر دو بُعد قدرت سخت نظامی و قدرت نرم بین‌المللی دچار سقوطی برگشت‌ناپذیر شده و روند فروپاشی آن تسریع گردیده است.
 
اگر هنوز کسانی هستند که اندک امیدی به تغییر رفتار یا جابه‌جایی‌های حزبی و جناحی در نظام سلطه دارند و یا تصوّر می‌کنند با امتیاز دادن به امریکا می‌توانند او را از دشمنی با ملّت ایران منصرف کنند، سخت در اشتباه‌اند. این تصوّر باطل، ناسپاسی نسبت به فتوحات عظیمی است که ملّت مسلمان ایران در سایۀ توکّل و استقامت و مجاهدت به دست آورده است. آرزوی شیطان بزرگ، تسلیم بی‌قید و شرط ملّت ایران است و کمترین گرایش تسلیم‌آمیز به دشمن سلطه‌گر، سرمایۀ عظیمی را که به برکت خون شهدا و با فداکاری آحاد ملّت به دست آمده بر باد خواهد داد و دشمن مستکبر را برای زیاده‌خواهی بیشتر و جنگ‌ها و جسارت‌های بعدی جری‌تر خواهد کرد.
 
تنها راه رسیدن به نقطۀ بازدارندگی مطلق، استمرار راهبرد «ایران هرچه قوی‌تر» در مسیر پیشرفت همه‌جانبه بوده؛ و یکپارچگی، وحدت و انسجام اجتماعی، عنصر اصلی موفّقیّت در این مسیر می‌باشد که لازم است بر هر گفتار و کردار فردی و اجتماعی ملّت و مسئولان حاکم باشد. در این زمینه همچنان‌که حمایت‌های ملّت از مسئولان، امری لازم است، استمرار و ارتقاء توجّه مسئولان به خدمت مضاعف و جهادی و صمیمیّت با مردم و تأمین معیشت و آسایش و رشد مادّی و معنوی و حفظ عزّت و استقلال آنان نیز دارای اهمیّت است.
 
قشر پیشرو برای ساختن آیندۀ روشن و شکوهمند ایران عزیز، جوانان، دانشجویان، و دانش‌آموزان‌مان هستند که می‌بایست به صورت مستمر در پی تسخیر و ویران‌سازی لانۀ تاریک «یأس و ناامیدی و نشدن‌ها» و فتحِ خانۀ روشنِ «امید و ما می‌توانیم» باشند. لازمۀ این مأموریت، ورزیدگی فوق‌العاده و مجهّز شدن به انواع سلاح‌های علم و تقوا و مهارت و اخلاق و اراده و تلاش فوق‌العاده، و «هم‌عهدی» برای رسیدن به اهداف والا است.
 
امید است به لطف الهی و دعای سَرورمان عجّل‌الله تعالی فرجه‌الشّریف، ملّت ایران پیروزی و سعادت و پیشرفت همه‌جانبه‌ای را هر چه زودتر تجربه نموده، و اسباب افول هر چه بیشتر و سریع‌تر سلطۀ شیطان بزرگ فراهم شود. اِنّهم یَرونَهُ بعیداً و نَراهُ قریباً.
مشاور فرمانده کل سپاه: اگر حمله‌ای اتفاق بیفتد پاسخ ایران به منشا حمله محدود نمی‌شود / پاسخ با دکترین جدید و تکنولوژی جدید خواهد بود
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۳:۵۲
تسنیم: مقدم‌فر گفت: از نظرمردم و مسئولان ایران، تفاوتی بین فیل‌ها یعنی جمهوری‌خواهان و خرها یعنی دموکرات‌ها نیست.
 
حمیدرضا مقدم‌فر مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی سخنانی در مراسم باشکوه 13 آبان در بندرعباس، با اشاره به نتایج انتخابات کنگره آمریکا، گفت: از نظر مردم و مسئولان ایران، در اصل و اساس، تفاوتی بین فیلها یعنی جمهوری‌خواهان و خرها یعنی دموکراتها نیست و از این جهت تحولات سیاست داخلی در آمریکا اهمیتی در سیاستگذاری‌های ایران ندارد امّا نمی‌توان از این‌ واقعیت بسیار مهم چشم‌پوشی کرد که افتضاحی که در انتخابات آمریکا برای حزب ترامپ به بار آمد، ناشی از شکست سنگین آمریکا در جنگ افروزی علیه ایران بود.
 
وی خاطرنشان کرد: این انتخابات، در واقع همه‌‌پرسی بزرگ در آمریکا درباره نتیجه جنگ و نظر آمریکایی‌ها درباره جنگ علیه ایران بود و از این جهت بسیار با اهمیت است و حجت دیگری بر ابرقدرت بودن ایران است.
 
این کارشناس مسائل راهبردی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در به زیر کشیدن دولتمردان در آمریکا تجربه و سابقه دیرینه دارد، گفت: همچنان که خدا فرعون را در نیل غرق کرد، به‌ واسطه خون شهدای مظلوم میناب و سایر شهدای ایران، جنایتکاران آمریکایی و صهیونی از جمله ترامپ و نتانیاهو را هلاک خواهد کرد.
 
مقدم‌فر در ادامه با اشاره به فرمایش امام خمینی (ره) مبنی بر انقلاب دوم بودن تسخیر لانه جاسوسی و کودتای آمریکا در سال 58، خاطرنشان کرد: امام شهید، آیت‌الله العظمی سید علی خامنه‌ای پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی فرمودند که آمریکا را از منطقه اخراج خواهیم کرد و امروز شاهدیم که «انقلاب سوم» در حال رقم خوردن است و روند اخراج آمریکایی پس از شکست اخیرشان از ایران بسیار تشدید شده است.
 
وی با یادآوری خروج ذلت بار آمریکا از افغانستان و عراق، ادامه داد: ایران به اذعان رسانه‌ها و سیاسیون آمریکایی تقریباَ تمام پایگاه‌های این جنایتکاران سابقه دار را در منطقه ویران کرده است؛و آمریکاییها می‌دانند که دیگر فرصتی برای احیای پایگا‌ه‌هایشان نخواهند داشت لذا در پی فرار از منطقه هستند.
 
مشاور رسانه‌ای فرمانده کل سپاه همچنین گفت: امروز شاید برای اولین بار در تاریخ، نه تنها هیچ ناوگان نظامی آمریکایی، بلکه هیچ ناوگان نظامی فرامنطقه‌ای جرات حضور در خلیج فارس ندارد و آمریکاییها از ترس موشکهای ناوشکن ایران، ناوها و شناورهای نظامی خود را در فاصله 400-500 کیلومتری پناه داده‌اند!
 
مقدم‌فر تاکید کرد: امروز آمریکایی که روزگاری خود را ابرقدرت فرض می‌کرد تمام افتخارش این است که به بزرگترین سانسورچی خساراتش در منطقه و ترسوترین قاچاقچی دنیا تبدیل شده است! این عاقبت همه جنایتکاران مستکبری است که با ملت آزاده‌ای مانند ایران دربیفتند.
 
وی افزود: اگر رسانه‌های آمریکایی از ترامپ نمی‌ترسند به تنگه هرمز بیایند و ببینند حجم ضرباتی که به شناورهای متخلف وارد می‌شود آیا با آنچه مقاماتشان مدعی هستند یکی است یا خیر؟ و خودشان از نزدیک ببینند که آیا تنگه آنطور که ترامپ می‌گوید باز است یا این پینوکیو دروغ‌های بزرگ تحویلشان می‌دهد؟
 
مشاور فرمانده کل سپاه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه «انقلاب چهارم» یعنی سقوط امپراطوری آمریکا در جهان در آینده نزدیک محقق خواهد شد، خاطرنشان کرد: «لحظه هرمز» آمریکاییها اتفاق افتاده و این مساله بازگشت پذیر نیست و ان شاالله در آینده نزدیک یک امپراطوری جنایتکار دیگر هم به زباله دان تاریخ می پیوندد.
 
مقدم‌فر با اشاره به نشانه‌های افول هژمونی و قدرت سخت آمریکایی ها به نفرت جهانی عظیم از ترامپ و نوچه‌اش نتانیاهو اشاره کرد و گفت: ایران در همین یکی دو روز اخیر پنجاه و ششمین پهپاد پیشرفته آمریکایی را سرنگون کرد و تاکنون بیش از 42 هواگرد فوق پیشرفته آنان از جمله ناموس نظامی‌شان یعنی اف 35 و سوخت رسانها را منهدم کرده و به همه نشان داده است که تکیه امنیتی و نظامی به آمریکا احمقانه است؛ لذا تغییر نظم امنیتی نظامی در دنیا توسط ایران مساله ای است که تقریبا همه اندیشکده‌ها‌ و رسانه‌های غربی هم به آن اذعان دارند.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تغییر دکترین نظامی ایران گفت: این تغییر دکترین ایران یکی از نشانه‌های تفوق ایران در جنگ است؛ ایران نه تنها در لاک دفاعی و ضعف فرونرفته بلکه تاکید کرده است که اگر اقدامی صورت بگیرد این بار ضربات ایران متفاوت خواهد بود.
 
مشاور فرمانده کل سپاه خاطرنشان کرد: اگر آمریکا یا صهیونیستها اقدامی انجام دهند ایران با دکترین جدید و تکنولوژی جدید سلاح‌های متعارف به آنها پاسخهای متفاوت از قبل خواهد داد.
 
مقدم فر افزود: اگر دولتهایی مانند امارات و بحرین و دیگران پایگاهی برای حمله به ایران در اختیار آمریکا قرار دهند این بار فقط منشا حملات، یعنی پایگاه‌ها را نمی‌زنیم بلکه حملات ایران فراتر و درس آموزتر خواهد بود.همچنین اگر تروری از مسولان و فرماندهان ایرانی اتفاق بیفتد، ایران پاسخهایی غافلگیرکننده به دشمن خواهد داد.
 
وی در پایان تاکید کرد: ایران دیگر اصل «تناظر» و «تناسب» پاسخ به حملات را مدتهاست کنار گذاشته و پاسخهایی فراتر از آنچه دشمن تصور می‌کند و فراتر از هرگونه محدودیت جغرافیایی خواهیم داد.
تازه‌ترین وضعیت نتایج انتخابات در ایالت‌های اصلی / پیش‌بینی می‌شود آدام همیلتون، دموکرات، برنده کرسی سنای کانزاس باشد، این ایالت آخرین بار تقریباً ۱۰۰ سال پیش یک دموکرات را انتخاب کرد / جاش تورک، قهرمان سابق پارالمپیک، دموکرات، سناتور بعدی آیووا خواهد بود / طبق برآوردها در تگزاس، جیمز تالاریکو، دموکرات، کرسی سنا را به دست می آورد و در کارولینای جنوبی، آنی اندروز خواهر لیندسی گراهام را شکست داد
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۲:۴۵

بی بی سی: پیش‌بینی می‌شود آدام همیلتون، دموکرات، برنده کرسی سنای کانزاس باشد. این ایالت آخرین بار تقریباً ۱۰۰ سال پیش یک دموکرات را انتخاب کرد.

پیش‌بینی می‌شود جاش تورک، قهرمان سابق پارالمپیک، دموکرات، سناتور بعدی ایالات متحده از آیووا باشد و کرسی سناتور جمهوری‌خواه جونی ارنست را تصاحب کند.

طبق برآوردها، کرسی سنای مین به تروی جکسون، دموکرات، خواهد رسید و کرسی سوزان کالینز، جمهوری‌خواه فعلی که نزدیک به ۳۰ سال در این کرسی خدمت کرده بود را تصاحب خواهد کرد.

پیش‌بینی می‌شود عبدل سید، دموکرات، کرسی سنای میشیگان را تصاحب کند و مایک راجرز، نامزد جمهوری‌خواه را کنار بزند.

طبق برآوردها، کرسی سنای اوهایو به نفع شرود براون، دموکرات، تغییر کرد.

پیش‌بینی می‌شود در تگزاس، جیمز تالاریکو، دموکرات، کرسی سنا را به دست آورد.

برآورد شده است که در کارولینای جنوبی، آنی اندروز، دموکرات، دارلین گراهام، جمهوری‌خواه فعلی، خواهر سناتور درگذشته لیندسی گراهام، را شکست داد.

نتیجه انتخابات برای کرسی سنا در آلاسکا همچنان نامشخص است.

دموکرات‌ها با پیروزی تاریخی در ایالت‌های کلیدی کنترل کنگره را در دست گرفتند
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۲:۲۴

بی بی سی: دموکرات‌ها در شبی که پیامدهای آن تا سال‌ها سیاست آمریکا را تحت تاثیر قرار خواهد داد، محاسبات سیاسی دونالد ترامپ را برهم زدند.

با رشته‌ای از پیروزی‌های مهم در انتخابات سنا در ایالت‌هایی که دهه‌ها پایگاه مطمئن جمهوری‌خواهان بوده‌اند و در مورد کانزاس، نزدیک به یک قرن، موجی عظیم از آرای دموکرات‌ها سراسر کشور را درنوردید و جمهوری‌خواهان را از قدرت کنار زد.

در میانه دومین دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، دموکرات‌ها اکنون کنترل قاطع مجلس نمایندگان را در اختیار دارند و اکثریت سنا را نیز بازپس گرفته‌اند.

در سنا، دموکرات‌ها دست‌کم شش کرسی را از جمهوری‌خواهان گرفتند و با آسودگی اکثریت را به دست آوردند.

آدام همیلتون در کانزاس پیروز شد؛ ایالتی که تقریباً صد سال است از زمان رکود بزرگ اقتصادی، هیچ دموکراتی را به سنا نفرستاده بود.

جیمز تالاریکو در رقابت سنای تگزاس، کن پکستون جمهوری‌خواه را شکست داد و به ۳۸ سال ناکامی دموکرات‌ها در انتخابات سراسری این ایالت پایان داد.

در کارولینای جنوبی، آنی اندروز دارلین گراهام را شکست داد؛ فردی که پس از درگذشت برادرش، سناتور لیندزی گراهام، به این کرسی منصوب شده بود. حتی چند ماه پیش نیز کمتر تحلیلگری این کرسی را رقابتی می‌دانست.

سوزان کالینز، سناتور جمهوری‌خواه که پنج دوره در این سمت حضور داشت، شکست خود در انتخابات سنای ایالت مین را در برابر دموکرات تروی جکسون پذیرفت.

جاش تورک، ورزشکار پارالمپیکی، کرسی سنای آیووا را که در اختیار جونی ارنست، سناتور جمهوری‌خواه در آستانه بازنشستگی بود، به سود دموکرات‌ها تغییر داد. دموکرات‌ها همچنین در اوهایو نیز یک کرسی سنا را از جمهوری‌خواهان پس گرفتند؛ جایی که شرود براون در بازگشتی موفق، جان هوستد را شکست داد.

همزمان، عبدل سید، نامزد دموکرات، در مسیر شکست دادن مایک راجرز جمهوری‌خواه در رقابت سخت و پرتنش سنای میشیگان قرار داشت.

و این پایان فاجعه انتخاباتی جمهوری‌خواهان نبود.

تگزاس که به طور سنتی یکی از مستحکم‌ترین پایگاه‌های جمهوری‌خواهان محسوب می‌شود، شاهد نتیجه‌ای تکان‌دهنده دیگر در رقابت فرمانداری بود.

جینا اینوخوسا، نامزد دموکرات، گرگ ابوت، فرماندار جمهوری‌خواه مستقر را شکست داد؛ فردی که تا اوایل امسال بخت اصلی و تقریباً قطعی پیروزی به شمار می‌رفت.

دموکرات‌ها همچنین در انتخابات فرمانداری آیووا، اوهایو و جورجیا نیز پیروز شدند. جورجیا با انتخاب نخستین زن سیاه‌پوست به مقام فرمانداری، تاریخ‌ساز شد.

در همین حال، این حزب برای نخستین بار از سال ۲۰۲۲ اکثریت مجلس نمایندگان را به دست آورده است.

پیش‌بینی می‌شود دموکرات‌ها ۲۴۵ کرسی مجلس نمایندگان و جمهوری‌خواهان ۱۶۶ کرسی را کسب کنند.

نگاهی به رقابت‌های کلیدی، دلایل فراوانی برای این نتایج ارائه می‌دهد.

دموکرات‌ها کرسی‌های مجلس نمایندگان را در تگزاس، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، آیووا، کنتاکی و کلرادو از جمهوری‌خواهان گرفتند و همچنین در ویرجینیا و ایندیانا نیز در آستانه کسب کرسی‌های بیشتری بودند.

رأی‌دهندگان سیاه‌پوست دموکرات در ایالت‌های جنوبی با مشارکتی بی‌سابقه پای صندوق‌های رای آمدند و به پیروزی حزب خود کمک کردند. همچنین رأی‌دهندگان هیسپانیک که حمایتشان به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ کمک کرده بود، این بار به شکلی قاطع دوباره به سوی دموکرات‌ها بازگشتند.

دموکرات‌ها هر سه رقابت مجلس نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه‌ای را که در امتداد مرز تگزاس و مکزیک قرار دارند و اکثریت قاطع جمعیت آن‌ها هیسپانیک هستند، پیروز شدند.

رأی‌دهندگان هیسپانیک همچنین به دموکرات‌ها کمک کردند کرسی‌های خود در فلوریدا را حفظ کنند؛ کرسی‌هایی که جمهوری‌خواهان این ایالت تلاش کرده بودند با بازترسیم مرزهای حوزه‌های انتخابیه کنگره آن‌ها را تصاحب کنند.

در واقع، نبردهای مربوط به بازترسیم حوزه‌های انتخابیه کنگره که ماه‌ها در صدر اخبار سال گذشته قرار داشت، در نهایت برای جمهوری‌خواهان نتیجه‌ای ناامیدکننده به همراه آورد.

در تگزاس، آن‌ها امیدوار بودند با ترسیم مرزهای جدید پنج کرسی تازه برای حزب خود به دست آورند. اما ممکن است روز سه‌شنبه در نهایت حتی یک کرسی را از دست داده باشند.

اگر قرار باشد نکته مثبتی برای محافظه‌کاران وجود داشته باشد، به نظر می‌رسد فلوریدا در مجموع همچنان گرایش خود به راست را حفظ کرده است.

اشلی مودی، سناتور جمهوری‌خواه، با اختلافی اندک دوباره انتخاب شد؛ همان‌طور که بایرون دونالدز، نماینده کنگره، موفق شد به عنوان نخستین فرماندار سیاه‌پوست ایالت انتخاب شود.

جمهوری‌خواهان که تحت فشار شدیدی قرار داشتند، همچنین توانستند فرمانداری ایالت‌های ورمانت و نیوهمپشایر را حفظ کنند. اما این نقاط روشن بسیار اندک بودند.

تنها دو سال پیش، ترامپ با کسب ۴۸ درصد آرا رئیس‌جمهور شد. او این پیروزی را نشانه برخورداری از یک پشتوانه و اختیار روشن انتخاباتی می‌دانست.

سپس بر همان مبنا حکومت کرد؛ سیاست‌هایی گاه نامحبوب در زمینه تجارت و مهاجرت را پیش برد و جنگ با ایران را آغاز کرد؛ جنگی که بیشتر افکار عمومی آمریکا با آن مخالف هستند.

اما روز سه‌شنبه رأی‌دهندگان پاسخی سخت و کوبنده به او دادند؛ پاسخی که به این زودی‌ها فراموش نخواهد شد.

مقر گروهک تجزیه طلب در اربیل هدف دو حمله پهپادی قرار گرفت
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۱:۰۷

رسانه های عربی منطقه از دو حمله پهپادی به مقر گروهک تروریست و تجزیه طلب در استان اربیل واقع در شمال عراق خبر دادند.

چین: از تهران و واشنگتن برای حل‌ اختلافاتشان از طریق مذاکره، حمایت می‌کنیم/ آماده‌ایم تا گفت‌وگو با ایران، عربستان و کشورهای منطقه را تقویت کنیم
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۱:۰۵

وزارت خارجه چین تأکید کرد که از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

به گزارش انتخاب، وزارت خارجه چین اعلام کرد: پکن آماده است گفت‌وگو با عربستان سعودی، ایران و کشورهای منطقه را تقویت کند.

این وزارتخانه افزود: ما از ایران و آمریکا برای حل‌وفصل اختلافاتشان از طریق مذاکره حمایت می‌کنیم.

تریتا پارسی: بیایید صادق باشیم؛ دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای پیروز نشدند، ایران پیروز شد
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۱:۰۰

معاون اندیشکده آمریکایی کوئینسی تأکید کرد که دیروز انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا، ایران بوده است.

به گزارش انتخاب، تریتا پارسی، معاون اندیشکده آمریکایی کوئینسی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «بیایید صادق باشیم؛ دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای پیروز نشدند. ایران پیروز شد.»

اوباما پس از پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای: اگرچه دولت [ترامپ] دو سال دیگر در قدرت است، اما وظیفه ما این است که آستین‌ها را بالا بزنیم و مانع وارد آمدن خسارت‌های بیشتر شویم
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۰:۴۲

باراک اوباما پس از پیروزی حزبش در انتخابات مجلس نمایندگان و سنای آمریکا گفت: باید از این پس مانع وارد آمدن خسارت‌های بیشتر شویم.

به گزارش انتخاب، باراک اوباما اظهار کرد: امشب، مردم آمریکا پیام روشنی فرستادند؛ آن‌ها خواهان سیاستی هستند که به‌جای ایجاد تفرقه، مردم را در کنار یکدیگر قرار دهد و رهبرانی که راهکارهای عملی و مشخصی برای چالش‌هایی که با آن‌ها روبه‌رو هستند، ارائه کنند.

وی افزود: این نتایج تنها به لطف ورود نامزدهای برجسته به عرصه رقابت در مناطق مختلف کشور، از جمله مناطقی که پیش‌تر شانس پیروزی در آن‌ها بسیار اندک ارزیابی می‌شد، امکان‌پذیر شد. این نامزدها از پیشینه‌های متفاوتی می‌آمدند و طیف متنوعی از دیدگاه‌های سیاسی را نمایندگی می‌کردند، اما ارزش‌های مشترک، باور به خدمت عمومی و تعهد به در اولویت قرار دادن مردم حوزه‌های انتخابیه و ایالت‌های خود، آن‌ها را به یکدیگر پیوند می‌داد.

اوباما اظهار کرد: همچنین قدردان هزاران نفر از مسئولان و داوطلبان انتخاباتی از هر دو حزب هستیم که به برگزاری روان انتخابات کمک کردند و یکی از اساسی‌ترین وظایف دموکراسی ما را به انجام رساندند.

رئیس‌جمهور اسبق ایالات متحده گفت: اگرچه این دولت دو سال دیگر در قدرت خواهد بود، اما وظیفه ما از این پس آن است که آستین‌ها را بالا بزنیم، هر جا که قدرت و اختیار داریم تغییرات لازم را اعمال کنیم، مانع وارد آمدن خسارت‌های بیشتر شویم و زمینه را برای آینده فراهم کنیم.‌

عبدول السید، نامزد مطرح و مسلمان دموکرات‌ها، در رقابت انتخابات مجلس سنای آمریکا در ایالت میشیگان، مایک راجرز، نامزد جمهوری‌خواه را شکست داد/ السید: آدم بد‌ها شکست خوردند/ می‌خواهیم مالیات‌های ما در ایالت خودمان هزینه شود/ دونالد؛ بعد از اینکه جی‌دی سوگند نمایندگی‌ام ادا کرد، می‌توانی به سادگی من را «سناتور» صدا کنی
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۰:۲۷

عبدل السید رقیب جمهوری‌خواه خود در ایالت میشیگان را شکست داد.

به گزارش انتخاب، عبدول السید، نامزد دموکرات‌ها، در رقابت انتخابات مجلس سنای آمریکا در ایالت میشیگان، مایک راجرز، نامزد جمهوری‌خواه، را شکست داد. 

السید در این خصوص گفت: آن‌ها آمریکایی را می‌خواستند که برای برخی از ما کوچک باشد. اما ما می‌دانیم که آمریکا آن‌قدر بزرگ هست که برای همه ما جا داشته باشد. آدم‌بدها شکست خوردند.

وی افزود: دونالد، ببین، می‌دانم که در تلفظ نام من مشکل داشتی. بنابراین، بعد از اینکه جی‌دی در ماه ژانویه سوگند نمایندگی من را ادا کرد، از آن به بعد می‌توانی به‌سادگی مرا «سناتور» صدا کنی.

او ادامه داد: اگر باور داشته باشید که کودکان فلسطینی باید بتوانند در سرزمین اجدادی‌شان بزرگ شوند، بدون اینکه با پول مالیات‌های ما به قتل برسند، آن‌ها سعی می‌کنند شما را فردی نفرت‌پراکن جلوه دهند. اگر به حقوق برابر برای برخورداری از صلح، کرامت انسانی و حق تعیین سرنوشت باور دارید، این نفرت نیست؛ عشق است.

عبدول السید اظهار کرد: مردم میشیگان، ما می‌خواهیم مالیات‌هایمان در همین‌جا، در ایالت خودمان، هزینه شود.

رئیس کمیسیون اروپا: بسته بودن تنگه هرمز ۱۲۷ میلیارد یورو برای اروپا هزینه داشته
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۰:۲۱

رئیس کمیسیون اروپا می‌گوید که بسته‌شدن تنگه هرمز، ۱۲۷ میلیارد یورو هزینه اضافی واردات سوخت برای اتحادیه اروپا داشته است.

دموکرات‌ها پیروز انتخابات مجلس نمایندگان شدند
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۱۰:۰۴

دموکرات‌ها با کسب ۲۱۹ کرسی در مقابل جمهوری‌خواهان با ۱۲۶ کرسی پیروز انتخابات مجلس نمایندگان نیز شدند.

سی‌ان‌ان‌: بیش از ۱۲ نفر از فعالان جمهوری‌خواه خبر دادند که «ترامپ در محافل خصوصی پرسیده حزب جمهوری‌خواه چگونه به چنین وضعیت سیاسی وخیمی سقوط کرده؟»/ منابع مطلع، تصمیم ترامپ برای آغاز جنگ با ایران را عامل اصلی این وضعیت دانستند؛ یکی از مشاوران ترامپ می‌گوید «افراد زیادی هستند که نمی‌دانند چرا لازم بود این کار را انجام دهیم»
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۰۹:۵۴

سی‌ان‌ان‌ نوشت: بر اساس مصاحبه‌ها با بیش از دوازده نفر از دستیاران، مشاوران و فعالان جمهوری‌خواه، دونالد ترامپ در محافل خصوصی این پرسش را مطرح کرده بود که حزب جمهوری‌خواه چگونه به چنین وضعیت سیاسی وخیمی سقوط کرده است؛ آن هم در شرایطی که حزبش در آستانه شکستی سنگین در انتخابات میان‌دوره‌ای قرار داشت.

به گزارش انتخاب، ترامپ در جریان یک گردهمایی انتخاباتی در ماه اکتبر، از یکی از نزدیکانش پرسیده بود: «چطور به اینجا رسیدیم؟» فردی که از این گفت‌وگو اطلاع داشت، گفت رئیس‌جمهور آمریکا در جریان سفرهایش به سراسر کشور برای نجات نامزدهای جمهوری‌خواهِ گرفتار در وضعیت دشوار انتخاباتی، بارها این پرسش را مطرح می‌کرد.

افراد مطلع، تصمیم ترامپ برای آغاز جنگ با ایران را عامل اصلی این وضعیت دانستند؛ تصمیمی که برنامه‌ریزی چندماهه جمهوری‌خواهان برای انتخابات را مختل کرد و واکنش منفی اقتصادی را به دنبال داشت.

یکی از مشاوران ترامپ گفت: «افراد زیادی هستند که نمی‌دانند چرا لازم بود این کار را انجام دهیم.» او آمادگی‌های حزب برای انتخابات را «منسوخ‌شده» توصیف کرد.

یکی دیگر از متحدان ترامپ نیز هشدار داد که کاخ سفید «میزان واکنش منفی در میان بدنه اصلی حامیان جمهوری‌خواه را دست‌کم گرفته بود.»

مقام‌های جمهوری‌خواه همچنین از بی‌اعتنایی ترامپ به نگرانی‌های مردم درباره هزینه‌های زندگی، انتخاب ضعیف نامزدها و تأخیر در اختصاص بودجه تبلیغات انتخاباتی انتقاد کردند.

در همین حال، یکی از راهبردپردازان جمهوری‌خواه در جمع‌بندی خود گفت: «صادقانه بگویم، فقط یک نفر را باید مقصر دانست.»

وزیر خارجه مصر در گفت‌وگو با عراقچی: ادامه تنش‌ها، منطقه را در معرض مخاطرات بزرگی قرار می‌دهد/ تأکید بر لزوم خویشتن‌داری تمامی طرف‌ها برای دستیابی به راهکار سیاسی
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۰۹:۴۲

نادر زکی، سخنگوی وزارت خارجه مصر گفت بدر عبدالعاطی، وزیر امور خارجه مصر در تماس تلفنی با عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران آخرین تحولات منطقه‌ای، مسائل مربوط به بازگشت تنش‌های نظامی و تلاش‌های میانجی‌گران برای بازگرداندن طرف‌ها به میز مذاکره را بررسی کرد.

به نقل از روسیاالیوم، وزیر خارجه مصر در این گفت‌وگو بر لزوم خویشتن‌داری تمامی طرف‌ها، انعطاف‌پذیری و رویکرد خردمندانه برای دستیابی به راهکار سیاسی تأکید کرد و هشدار داد که ادامه تنش‌ها، منطقه را در معرض مخاطرات بزرگی قرار می‌دهد که تنها از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی قابل‌پیشگیری است. 

عبدالعاطی همچنین در پیامی مستقیم به تهران گفته که امنیت کشورهای حوزه خلیج فارس، امتداد امنیت ملی مصر و جهان عرب و در اولویت ویژه قاهره قرار دارد.

این تماس تلفنی پس از آن انجام گرفت که عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر در یک نشست خبری مشترک در قاهره، با هشدار نسبت به پیامدهای فاجعه‌بار هرگونه راه‌حل غیرسیاسی بر منطقه و جهان، از ایالات متحده و ایران خواست پیش از فرارسیدن نقطه بی‌بازگشت، به گفت‌وگو و تفاهم فرصت دهند. 

وی با اشاره به اینکه از سرگیری عملیات نظامی پیامدهای سنگین انسانی و اقتصادی به دنبال خواهد داشت، ابراز امیدواری کرد که دولت آمریکا از تلاش‌های دیپلماتیک میانجی‌گران حمایت کند.

قالیباف در واکنش به نتایج انتخابات در آمریکا: مردم ایالات متحده به جنگ «نه» گفتند و ما هم این پیام را تأیید می‌کنیم
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۰۹:۰۹

قالیباف درباره پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا اظهار کرد: مردم آمریکا به جنگ‌طلبی دولت ترامپ نه گفتند.

به گزارش انتخاب، محمدباقر قالیباف در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: چه از روی وجدان و چه از فشار خرج و مخارج زندگی، مردم آمریکا به جنگ «نه» گفتند و ما هم این پیام را تأیید می‌کنیم.

وی افزود: اگر دولت آمریکا به خواست عمومی مردم خود خیانت کند تا به اربابان و باج‌گیران بین‌المللی خدمت کند، خواهد فهمید پاسخ ما به کابوسی برای دولت آمریکا تبدیل خواهد شد.

ادعای ترامپ: فکر می‌کنم «پرونده ایران»، یکی از عوامل شکست جمهوری‌خواهان بود/ تصمیمات من درباره ایران، در بلندمدت به نفع آمریکا است/ بررسی خواهیم کرد که آیا به حمله به ایران نیاز داریم یا خیر/ ما هنوز مأموریت خود در ایران را به پایان نرسانده‌ایم، ممکن است این کار را انجام دهیم و شاید هم ندهیم/ اگر فرصتی برای یک اقدام علیه ایران ببینیم، آن را انجام خواهیم داد
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۰۹:۰۰

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا «پرونده ایران» را از عوامل شکست جمهوری‌خواهان در انتخابات میان دوره‌ای آمریکا برشمرد.

به گزارش انتخاب، ترامپ در گفت‌وگو با رسانه «پولیتیکو» ادعا کرد: تصمیمات من درباره ایران در بلندمدت به نفع آمریکاست. بررسی خواهیم کرد که آیا به حمله به ایران نیاز داریم یا خیر. 

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد: فکر می‌کنم پرونده ایران یکی از عوامل شکست جمهوری‌خواهان بود، اما آمریکایی‌ها اهمیت دستاوردهایی را که در برخورد با ایران به دست آورده‌ایم، درک می‌کنند.

وی ادعا کرد: ما هنوز مأموریت خود در ایران را به پایان نرسانده‌ایم؛ ممکن است این کار را انجام دهیم و ممکن است هم انجام ندهیم.

ترامپ مدعی شد: مردم با اقداماتی که من در قبال ایران انجام می‌دهم موافق هستند، اما احتمالاً حاضر نبودند پیامد کوتاه‌مدت و اولیه آن، یعنی پرداخت هزینه بیشتر برای بنزین را تحمل کنند.

او ادعا کرد: می‌دانید، من این موضوع را درک می‌کنم، اما با آن موافق نیستم. حیف شد.

او در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه «آیا قصد دارید اکنون تنش‌ها در قبال ایران را تشدید کنید؟» ادعا کرد: موضوع را بررسی خواهیم کرد و اگر فرصتی برای انجام یک اقدام یا اقدام دیگری ببینیم، آن را انجام خواهیم داد.

رسانه‌ها و مقامات آمریکایی پیش از اعلام رسمی پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای: وال استریت ژورنال: متحدان ترامپ، جنگ با ایران را از عوامل اصلی شکست گسترده جمهوری‌خواهان می‌دانند/ نیویورک‌تایمز: تقریباً در تمامی شهرستان‌هایی که شمارش آرا در آن‌ها به پایان رسیده، گرایش رأی‌دهندگان به سمت «دموکرات‌ها» تغییر کرده؛ حتی در بسیاری از مناطقی که به طور سنتی «جمهوری‌خواه» بوده‌اند/ مقام کاخ سفید: مردم پس از کاهش فوری قیمت بنزین، از رأی به دموکرات‌ها پشیمان می‌شوند
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۰۸:۵۱

دموکرات‌ها با کسب ۵۱ کرسی از ۱۰۰ کرسی سنا، اکثریت را در این مجلس به دست آوردند و به پیروزی رسیدند. پیش از اعلام رأی نهایی، رسانه‌های آمریکایی از دلایل ناکامی جمهوری‌خواهان پرده برداشتند.

به گزارش انتخاب، وال استریت ژورنال در این خصوص نوشته بود: متحدان ترامپ، جنگ هشت‌ماهه با ایران، افزایش قیمت انرژی و ناکامی در دستیابی به نتیجه‌ای قاطع را از عوامل اصلی شکست گسترده جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای می‌دانند.

این رسانه افزود: برخی مقام‌های کاخ سفید اکنون این جنگ را اقدامی اشتباه و بی‌حاصل توصیف می‌کنند و بحث‌های داخلی درباره احتمال تغییراتی در ترکیب مقام‌ها و جابه‌جایی برخی مسئولان نیز در حال شکل‌گیری است. 

در ادامه، یک مقام کاخ سفید در گفت‌وگو با بلومبرگ اظهار کرد: «هر کسی که امروز به دموکرات‌ها رأی داده است، زمانی که با حل‌وفصل مناقشه ایران، قیمت بنزین به‌سرعت کاهش پیدا کند، به‌شدت از رأی خود پشیمان خواهد شد؛ اما در آن زمان، همچنان با فهرستی از دموکرات‌های لیبرال افراطی روبه‌رو خواهد بود.»

این مقام افزود: «صرف‌نظر از اینکه امروز چه اتفاقی بیفتد، عزم رئیس‌جمهور ترامپ برای متوقف کردن چپ رادیکال، تنها قوی‌تر خواهد شد.» 

همچنین، نیویورک‌تایمز نیز گزارش داده بود: نتایج اولیه از چرخش گسترده آرا به سود دموکرات‌ها در مقایسه با انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ حکایت دارد. تقریباً در تمامی شهرستان‌هایی که شمارش آرا در آن‌ها به پایان رسیده، گرایش رأی‌دهندگان به سمت دموکرات‌ها تغییر کرده است.

این رسانه تأکید کرد: این چرخش از فلوریدا و جورجیا آغاز می‌شود و ایالت‌های کارولینای شمالی و جنوبی، ویرجینیا، کنتاکی و تنسی را دربرمی‌گیرد و تا اکلاهما، کانزاس و کلرادو امتداد می‌یابد. تقریباً هیچ‌یک از شهرستان‌هایی که تاکنون نتایج کامل آن‌ها اعلام شده، به سمت جمهوری‌خواهان چرخش نداشته‌اند.

بنابر اعلام نیویورک‌تایمز، این روند حتی شامل بسیاری از مناطق روستایی و مناطقی می‌شود که به‌طور سنتی جمهوری‌خواه بوده‌اند و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ با اختلاف قابل‌توجهی در آن‌ها پیروز شده بود.

ترامپ پس از ناکامی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای: من در برگه رأی نبودم؛ اگر بودم، ما با اختلافی قاطع برنده می‌شدیم
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۰۸:۳۷

ترامپ نوشت: «من در برگه رأی نبودم؛ اگر هم بودم، ما با اختلافی قاطع و در یک پیروزی بزرگ (سراسر‌ قاطع) برنده می‌شدیم! از توجه شما به این موضوع سپاسگزارم.»

سپاه: چهار نفتکش متخلف که قصد عبور از معبر ممنوعه جنوب تنگه هرمز را داشتند، بر اثر اصابت به مین منهدم شدند/ پنجاه‌ و ششمین هواپیمای بدون سرنشین MQ۹ را بر فراز تنگه هرمز سرنگون کردیم
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۰۸:۳۱

روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از انهدام چهار نفتکش متخلف بر اثر برخورد با مین دریایی در جنوب تنگه هرمز، توقف دو شناور دیگر و سرنگونی پنجاه‌وششمین پهپاد آمریکایی MQ۹ خبر داد.

روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: همزمان با دویست‌وچهل‌وهشتمین شب قیام تاریخی مردم ایران، رزمندگان نیروی دریایی و نیروی هوافضای سپاه ضربات سنگینی به دشمن وارد کردند.

در این اطلاعیه خطاب به مردم ایران آمده است: «جهان شاهد شکوه حماسه‌آفرینی شما مردم عزیز و بصیر است که بر عهد خود با خداوند وفادار ماندید و خدا هم بر عهد خود که وعده پیروزی است، عمل کرد و پیروزی‌های پی‌درپی را نصیبمان نمود.»

روابط عمومی سپاه اعلام کرد: چهار فروند نفتکش متخلف که قصد عبور از معبر ممنوعه جنوب تنگه هرمز را داشتند، بر اثر اصابت به مین دریایی منهدم شدند و کماکان در آتش می‌سوزند. همچنین دو فروند شناور متخلف دیگر متوقف شده‌اند.

بر اساس این اطلاعیه، رزمندگان پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه نیز طی عملیاتی مبتکرانه، ساعت ۴:۳۰ بامداد امروز، پنجاه‌وششمین فروند هواپیمای بدون سرنشین MQ۹ را بر فراز تنگه هرمز با سامانه پدافندی نوین هدف قرار داده و سرنگون کردند.

در پایان این اطلاعیه آمده است: «۱۳ آبان امسال، جهان شاهد شکستی به بزرگی شکست سال ۵۸ استکبار از انقلاب اسلامی خواهد بود.»

ادعای ترامپ: آمریکا در حال حاضر برنامه‌ای فوری برای حمله به ایران ندارد
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۰۸:۲۵

رئیس‌جمهور آمریکا ادعا کرد که برنامه‌ای فوری برای انجام حمله علیه ایران را ندارد.

به گزارش انتخاب، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد: آمریکا در حال حاضر برنامه فوری برای حمله به ایران ندارد. به نظر می‌رسد در حال به دست آوردن همه چیزهایی هستیم که می‌خواهیم.

وی ادعا کرد: موضع ما در برابر تهران درخشان است.

دموکرات‌ها با کسب ۵۱ کرسی در انتخابات مجلس سنای آمریکا پیروز شدند
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۰۸:۲۰

دموکرات‌ها در مقابل جمهوری‌خواهان در انتخابات سنای آمریکا به پیروزی رسیدند.

به گزارش انتخاب، دموکرات‌ها با کسب ۵۱ کرسی از ۱۰۰ کرسی سنا، اکثریت را در این مجلس به دست آوردند.

گروسی: تا آخرین زمانی که ما از کوه کلنگ بازرسی کرده بودیم، هیچ فعالیت هسته‌ای و تجهیزاتی در داخل آن وجود نداشت/ نباید مخاطبان را دچار سردرگمی کنیم؛ تهران سلاح هسته‌ای ندارد/ همواره به دنبال راه‌حل دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران هستم
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ - ۰۸:۱۱

گروسی مدعی شد که همواره به دنبال راه‌ حل‌های سیاسی و دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران بوده است.

رافائل گروسی در گفت‌ وگو با رادیو کاراکول کلمبیا، در پاسخ به پرسشی درباره پیامدهای حمله نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران گفت: «به‌ عنوان یک دیپلمات و مدیر یک سازمان بین‌المللی که در زمینه عدم اشاعه فعالیت می‌کند، همواره به دنبال راه‌حل‌های سیاسی و دیپلماتیک هستم.»

وی افزود: « ترجیح می‌دهم درباره مفید بودن یا نبودن استفاده از زور اظهارنظر نکنم. این بر عهده کسانی است که چنین اقدامی را انجام داده‌اند که قضاوت کنند آیا این اقدام مفید بوده است یا نه.»

مدیرکل آژانس در ادامه اذعان کرد که تجاوز نظامی به ایران موجب آسیب دیدن زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای کشور شده است.

گروسی با اشاره به ضرورت جلوگیری از تکرار این حملات تصریح کرد: «آنچه اکنون اهمیت دارد و من تلاش می‌کنم بر آن تمرکز کنم، پیدا کردن راه‌حل‌هایی است که بتوانند از وقوع یک درگیری نظامی جدید در ایران جلوگیری کنند. این امر غیرممکن نیست.»

گروسی در بخش دیگری از مصاحبه خود، در پاسخ به این پرسش ادعایی که آیا ایران سلاح هسته‌ای در اختیار دارد، گفت: «در این موضوع نباید مخاطبان را دچار سردرگمی کنیم. ایران سلاح هسته‌ای ندارد.»

وی با این حال مدعی شد که فعالیت‌های دارای برخی ابعاد نگران‌کننده است و تهران پاسخ‌ها، شفافیت و دسترسی‌های مورد درخواست آژانس را به‌طور کامل فراهم نکرده است.

مدیرکل آژانس همچنین با اشاره به غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم در ایران مدعی شد که برخی جنبه‌های برنامه هسته‌ای کشور نیازمند نظارت بیشتر است و در شرایط کنونی امکان چنین نظارتی وجود ندارد.

گروسی در پاسخ به پرسشی درباره تأسیسات «کوه کلنگ» در نزدیکی نطنز نیز تأیید کرد: «تا آخرین زمانی که ما از آن بازرسی کرده بودیم، هیچ فعالیت هسته‌ای و هیچ تجهیزاتی در داخل آن وجود نداشت.»

وی در ادامه اظهارات خود گفت که به دلیل نبود بازرسی‌های جدید، نمی‌تواند درباره نوع فعالیت‌های احتمالی در این مجموعه از زمان آخرین بازرسی اظهارنظر کند و بار دیگر خواستار ازسرگیری همکاری‌های ایران و آژانس شد.

ادعای نیویورک‌تایمز: آمریکا طرحی برای حمله به ایران در روز چهارشنبه یا حتی زودتر را آماده کرده / شرط ایده‌آل برای اجرای این عملیات، تنها برای مدت کوتاهی برقرار خواهد بود؛ هم به خاطر لزوم بازگشت یکی از ناوها، هم بابت فرا رسیدن شب‌های بدون ماه
۱۴۰۵/۰۸/۱۲ - ۲۳:۵۲

نیویورک‌تایمز مدعی شد: به گفته مقام‌های آمریکایی، فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا طرحی برای حمله به ایران از روز چهارشنبه یا حتی زودتر در اختیار دارد؛ حمله‌ای که قرار است پس از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا و هم‌زمان با حضور سه ناو هواپیمابر این کشور در منطقه انجام شود.

به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده: شرایط ایده‌آل برای اجرای نوع عملیاتی که ارتش آمریکا طراحی کرده، تنها برای مدت کوتاهی برقرار خواهد بود.

پس از اوایل ماه نوامبر، یکی از ناوهای هواپیمابر باید به پایگاه اصلی خود بازگردد. 

اوایل ماه نوامبر همچنین با دوره‌ای از شب‌های بدون ماه هم‌زمان است؛ همان تاریکی عمیقی که ارتش آمریکا ترجیح می‌دهد برای انجام حملات خود از آن استفاده کند.

برخی از اعضای کابینه ترامپ خواستار اختصاص زمان بیشتری برای اثرگذاری کارزار فشار اقتصادی شده‌اند. 

اما برخی مقام‌ها خاطرنشان می‌کنند که ایران توانسته است فشارهای این کارزار را تحمل کند.

نظرات بینندگان
captcha