arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۹۵۳۷۷
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۲ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۱

رونمایی از یک پهپاد استراتژیک در آینده نزدیک/تولید انبوه پهپاد «اسکن ایگل»

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون امور تحقیقاتی و صنعتی وزیر دفاع با بیان این که ایران در حوزه پهپاد در بین پنج کشور اول دنیاست از رونمایی یک پهپاد استراتژیک با برد بلند در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، مهندس محمد اسلامی با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: این رونمایی احتمالا در ایام آزاد سازی خرمشهر در خرداد سال آینده خواهد بود.

نشاندن پهپاد بسیار پیشرفته و بزرگ، تصادفی نبوده است

معاون امور تحقیقاتی و صنعتی وزیر دفاع در ادامه با اشاره به موفقیت ایران در نشاندن پهپاد آمریکایی در مورد قابلیت ها و ویژگی های پهپاد آمریکایی RQ-170 گفت: این پرنده آخرین دستاورد فناوری آمریکاست که دارای سنسورهای مختلف برای شناسایی و جاسوسی و همچنین امکان ارسال همزمان و ضبط اطلاعات است و سیستم های چندلایه امنیتی و حفاظتی آن بی نظیر است.

اسلامی در باب ادعاهای مطرح شده در مورد تصادفی بودن به دست آوردن این پهپاد نیز تاکید کرد: اگر این ادعاها صادق باشد و پهپاد دچار حادثه شده و سقوط کرده باشد یقینا به واسطه اندازه بزرگ و جرم زیاد دچار صدمات شدیدی می شده است اما این پهپاد بدون هیچ آسیبی به زمین نشانده شده است.

وی به اشتیاق وتلاش بسیاری از کشورها برای به دست آوردن این پهپاد نیز اشاره ای کرد و گفت این پرنده تنها یک نمونه تحقیقاتی و علمی نیست بلکه یک نمونه عملیاتی کامل است و لذا خیلی از کشورها محتاج آن هستند.

ایران جزو پنج کشور اول دنیا در حوزه فناوری پهپاد

معاون وزیر دفاع در تشریح جایگاه فناوری های نظامی کشور گفت: ما در اکثر حوزه‌های نظامی در بین 10 کشور اول دنیا قرار داریم و در حوزه فناوری پهپاد ایران جزو پنج کشور دنیاست.

اسلامی همچنین گفت: در حال حاضر حدود 20 پهپاد در کشور تامین و تولید می شود که می توان آنها را در سه دسته، برد و ارتفاع بلند که پهپادهای استراتژیک هستند، برد و ارتفاع متوسط که برای مراقبت و شناسایی استفاده می شوند و پهپادهای برد و ارتفاع کوتاه که برای آموزش و شناسایی صحنه نبرد از آنها استفاده می شود طبقه بندی کرد.

وی همچنین به تشریح وضعیت کشور در هر یک از دسته های سه گانه پرداخت و اشاره کرد: در حوزه برد کوتاه، کشورمان تجربیات بسیار زیادی از دوره دفاع مقدس تا کنون دارد و پهپادهای دارای برد تا 200 کیلومتر به صورت فراوان و انبوه در داخل کشور تولید می شود. پهپادهای برد متوسط نیز که مصرف کننده محدودی دارند در داخل با تیراژ محدود تولید می شود که پهپاد های نوع پیشرفته تر مهاجر در این دسته هستند که همگی پنج سیستم اصلی آنها در داخل تولید و حتی صادر نیز می شود. دسته آخر پهپادهای استراتژیک با برد بلند تا 30 هزار پا و مداومت پروازی بالا تا 24 ساعت هستند که از موتورهای جت استفاده می کنند که یک نمونه از آنها چندی پیش رونمایی شد.

مهمان دیگر این برنامه حمزه پاریاب، فعال رسانه ای در حوزه فناوری دفاعی بود که در برنامه تلویزیونی ثریا به تشریح وضعیت کلی کشور در حوزه فناوری دفاعی و نقش رسانه ها در به تصویر کشیدن این دستاوردها پرداخت و گفت: استقلال همواره یکی از شعارهای انقلاب بوده است. در قبل از انقلاب ما تنها قادر به تولید فشنگ های ساده بودیم بعد از انقلاب نیز کشور با تحریم و جنگ مواجه بود از سوی دیگر به خلاف بسیاری از کشورها که با انتقال فناوری توانستند برخی ملزومات نظامی خود را تولید کنند ما به لحاظ فناوری نیز تحریم بودیم و امکان انتقال فناوری نیز وجود نداشت وهمه این دستاوردها با تلاش نخبگان کشور در داخل به دست آمده است.

پاریاب به اعترافات کشورهای دیگر به پیشرفت های نظامی کشور نیز اشاره کرد و گفت که مطالعات کارشناسان و رسانه های خارجی و مردم منطقه نشان می دهد که ایران در حوزه دفاعی پیشرفت های جدی داشته است.

این فعال رسانه ای به تاثیر و انعکاس دستاوردهای ایران در کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال در لبنان، جوانان این کشور اخبار دستاوردهای کشور در حوزه‌های فناوری را پرینت گرفته و در بردها نصب کرده و از این دستاوردها بسیار خوشحال می شوند. اگرچه ما در حوزه های دیگر فناوری مانند فناوری نظامی کار نکرده ایم اما اعتقاد به پیشرفت های کشور در حوزه نظامی در مردم کشورمان و منطقه اعتقاد عمیقی است.

آغوش باز ایران برای صادرات پهپاد به کشورهای همسو

اسلامی همچنین از برنامه ها و اقدامات کشور برای انتقال دستاوردهای ایران به کشورهای همسو اشاره کرد و گفت: با توجه به عمق استراتژیک ایران و همچنین انحصار فناوری‌های نظامی توسط کشورهای استکباری، ایران دست به ارائه دستاوردهای خود به کشورهای همسو و نزدیک زده است، لذا به برخی از کشورها این پهپاد ها به صورت آماده ارائه شده و حتی در برخی کشورهای دیگر خط تولید آنها ایجاد شده و یا انتقال فناوری داده شده است و ایران از کشورهای همسویی که به این دستاوردها اعلام نیاز کنند با آغوش باز استقبال می کند.

مهندس زینلی، رئیس یکی از شرکت های دانش بنیان در حوزه ساخت پهپاد و از سازندگان پهپادهای رزمی کشور در دوره دفاع مقدس یکی دیگر از مهمانان برنامه بود که در ابتدای صحبت های به ذکر خاطرات و تجربیات کشور در حوزه پهپاد در دوره دفاع مقدس پرداخت.

فعالیت بیش از 150 شرکت خصوصی در حوزه هوایی

وی در ادامه به تشریح وضعیت شرکت های خصوصی فعال در حوزه هوایی پرداخت و گفت: شرکت های خصوصی به جز چند شرکت قدمت چندانی در حوزه هوایی نداشته و عمدتا در چند سال گذشته شروع به کار کرده اند. در سال 86 تنها 26 شرکت در این حوزه فعال بود اما زمانی که اتحادیه شرکت های فعال در حوزه صنایع هوایی تشکیل شد این تعداد به 70 تا 80 شرکت رسید و الان تعداد آنها بیش از 150 شرکت است.

زینلی بخشی از سخن خود را به معرفی اتحادیه شرکت های خصوصی صنایع هوایی اختصاص داد و گفت: این اتحادیه، شش کارگروه مختلف دارد که یکی از آنها به پهپاد اختصاص یافته که برخی از شرکت های آنها محصول نهایی و برخی زیرسیستم های پهپاد را تولید می کنند. شرکت های این کارگروه به واسطه قدمت ما در تولید پهپاد فعالیت خود را زودتر از کارگروه های دیگر شروع کرده اند.

ظرفیت سازی اضافی و موازی کاری عامل بی بهره ماندن برخی شرکت ها از پروژه ها

اسلامی، معاون تحقیقاتی و امور صنعتی وزیر دفاع در ادامه به برنامه های این وزارتخانه برای تعامل با شرکت های خصوصی اشاره کرد و گفت: تلاش وزارت دفاع این است که از همه ظرفیت ها استفاده کند. این وزارتخانه سامانه ای را برای ساماندهی ارتباط با شرکت ها ایجاد کرده است. شرکت های خصوصی همه ساله توسط ما ارزیابی شده و رتبه‌بندی می شوند و شرکت های واجد شرایط گواهینامه دریافت می کنند و می توانند سفارش و پروژه دریافت کنند.

اسلامی در پاسخ به گلایه های بخش خصوصی در مورد عدم ارجاع پروژه به آنها گفت: متاسفانه در سال های گذشته شرکت های جدیدی به وجود آمده اند که ظرفیت های جدیدی ایجاد کرده اند که چون تقاضای کشور محدود است، نیاز چندانی به آنها نداشته و لذا باعث موازی کاری بین شرکت ها شده است. این شرکت ها باید به سمت حوزه های دیگر که نیاز و تقاضا برای آنها وجود دارد هدایت شوند که از ظرفیت آنها نیز استفاده شود.

معاون وزیر دفاع همچنین گفت: به دلیل عضویت وزارت دفاع در کارگروه حمایت از تولید توانسته است که برخی از حمایت ها را از شرکت هایی که مشکل داشته اند، انجام دهد.

استفاده اندک از ورود استعداد های برتر به حوزه هوافضا و شرکت های خصوصی در صنعت هوایی

به گزارش ایسنا، مهندس زینلی در ادامه برنامه به کاربردهای مختلف پهپادها در سایر حوزه های خصوصا غیر نظامی اشاره کرده و گفت: پهپادها در بسیاری از حوزه های دیگر که غیر نظامی هستند نیز کاربردهای فراوانی دارند اما متاسفانه به واسطه آنکه ما در حوزه استفاده از پهپادها از دوران جنگ شروع کردیم این ذهنیت در مورد پهپادها وجود دارد که آنها نظامی هستند و مجموعه های غیرنظامی نمی توانند از آنها استفاده کنند.

زینلی به جذب استعدادهای برتر کشور در حوزه هوافضا اشاره کرده و گفت: بهترین و با استعداد ترین جوانان این کشور علی رغم آنکه در حوزه دیگر می توانستند درآمد بهتری داشته باشند بر اساس علاقه فراوان خود وارد حوزه هوافضا شده اند. حال با این پتانسیل هایی که این نیروها و بخش خصوصی دارد اگر پروژه ای از سوی مشتریان که عمدتا دولتی و نظامی هستند به این شرکت ها اختصاص داده نشود، این نیروها و پتانسیل ها از دست خواهند رفت.

برنامه تلویزیونی ثریا در طلیعه سی و پنجمین فجر انقلاب اسلامی به بررسی و نمایش دستاوردهای کشور در حوزه فناوری پهپاد(پرنده هدایت پذیر از دور) پرداخت. همچنین ساعاتی قبل از این برنامه ویژه برنامه مستند «شکار طبس» در باب شکار پهپاد پیشرفته آمریکایی RQ-170 و رمز گشایی اطلاعات آن پخش شد که در آن تصاویری از خط تولید

پهپاد «اسکن ایگل» هم پخش شد.

نظرات بینندگان