پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا: با خانه تکانی کشتی فرنگی ایران بعد از کسب سه مدال طلا و قهرمانی در المپیک 2012 که با رفتن محمد بنا و حضور نداشتن طلایی های المپیک در تیم ملی همراه شد، این تیم با ترکیبی از جوانان و با تجربهها پا به رقابتهای جام جهانی 2013 میگذارد. تیم ایران در حال حاضر نه از وجود سه طلایی المپیک(حمید سوریان، امید نوروزی و قاسم رضایی) سود میبرد و نه از سعید عبدولی و حبیب الله اخلاقی (دیگر المپیکیهای ایران در لندن) خبری است. تنها المپیکی حاضر در تیم ملی بشیر باباجان زاده است که در سال 2011 برنز جهان را بر گردن آویخت و تنها مدال آور سنگین وزن تاریخ کشتی فرنگی ایران به حساب میآید.
اوضاع کادر فنی هم دست کمی از کشتیگیران ندارد. محمد بنا که مدتی است از مدیریت تیمهای ملی کشتی فرنگی استعفا داده و از کادر المپیکی او به جز ایرج اسفندیاری فر و رسول جزینی که موقتا سرمربی تیم ملی است از سایرین در تیم ملی ایران خبری نیست. جمشید خیرآبادی و ناصر نوربخش به آذربایجان رفتهاند و فرهاد اسماعیل نژاد هم مدتی خانه نشین شده است. هر چند ایرج اسفندیاری فرو، محمد علی چمیانی به همراه سعید شیرزاد، جزینی را در تیم ملی همراهی خواهند کرد.
البته تیم ایران با پشتوانه سه قهرمانی پیاپی در جام جهانی و حضور چند کشتیگیر خوب، برای کسب چهارمین قهرمانی ناامید نیست هر چند که تیمهای روسیه و ترکیه برای جبران نتایج المپیک لندن، احتمالا با تمام قوا به تهران آمدهاند. با این وجود نگاهی به عناوین فرنگی کاران ایرانی حاضر در جام جهانی تهران این امیدواری را به وجود میآورد که فرنگیکاران بتوانند با چهارمین قهرمانی پیاپی در جام جهانی، از سه عنوان پیاپی سالهای قبل خود دفاع کنند.
** 55 کیلوگرم: * محسن حاجی پور:
کشتیگیر 25 ساله و دارنده دو مدال طلای ارتشهای جهان 2008 و دانشجویان جهان 2010 است و مدال برنز آسیا 2011 را در کارنامه خود دارد. حاجی پور در آخرین رقابتی که شرکت کرده مقام پنجم جام ریاست جمهوری قزاقستان را به دست آورده است.
* سامان عبدولی:
در غیاب حمید سوریان ، حاجی پور امید اول وزن 55 کیلوگرم ایران است و بعد از او کشتی گیرانی مثل محمد فقیری و شیرزاد بهشتی طلا داعیه پوشیدن دو بنده تیم ملی را دارند، اما سامان عبدولی آنقدر در تمرینات خوب بوده که به نظر کادر فنی توانسته رقبا را کنار بزند و به تیم ملی برسد. عبدولی نقره جوانان جهان و برنز جام یادگار امام (ره) 2012 را در کارنامه دارد.
** 60 کیلوگرم: * عبدالمحمد پاپی:
کشتیگیر جوان خوزستانی حالا باید جای امید نورزی که در المپیک لندن طلایی شد، را پر کند. پاپی در جام یادگار امام 2011 طلا گرفت و همچنین دو نشان برنز سالهای 2009 و 2012 این رقابتها را هم دارد. او نفر سوم ارتشهای جهان 2010 و نفر دوم جام وهبی امره ترکیه 2011 است. بهترین مدال او (برنز) در سال 2011 و در رقابتهای آسیایی به دست آمد.
* حمید زارع:
کشتیگیر 26 ساله شیرازی در وزن همشهری طلاییاش در المپیک به تیم ملی کمک خواهد کرد. او مدال برنز جوانان آسیا در سال 2006 را در کارنامه دارد و در سال 2012 به مقام هفتم آسیا رسیده است.
** 66 کیلوگرم:
* علی محمدی:
در این وزن علی محمدی با 29 سال سن کاپیتان تیم ملی کشتی فرنگی ایران است. او سابقه حضور در هفت دوره جام جهانی را دارد و در المپیک 2008 پکن برای ایران کشتی گرفته و طلا و برنز آسیا را هم در کارنامه خود میبیند.
* افشین بیابانگرد:
در سال 2008 طلای ارتشهای جهان را بر گردن آویخته و دو مدال طلای سالهای 2009 و 2010 جام یادگار امام را کسب کرده است. نقره آسیا دیگر نشان بیابانگرد به حساب میآید. او در مسابقات جهانی 2009 دانمارک هم هفتم شد.
** 74 کیلوگرم: * فرشاد علیزاده:
دو علیزاده وزن 74 کیلوگرم فرنگی را پر کرده اند. فرشاد علیزاده 28 ساله برنز جهان 2009 و برنز بازیهای آسیایی گوانگجو 2010 را به عنوان بهترین عناوین خود کسب کرده است. طلای سال 2009 آسیا از دیگر دستاوردهای فرشاد به حساب میآید.
* هادی علیزاده پورنیا:
علیزاده دوم ، مقام سوم جوانان آسیا و جهان در سال 2010 را در کارنامه دارد. همچنین سال 2012 اوج شکوفایی او بوده، چرا که توانسته طلای آسیا، مقام اول دانشجویان جهان و برنز جام ریاست جمهوری قزاقستان را به دست آورد.
** 84 کیلوگرم: * طالب نعمت پور:
دارنده مدال طلای بازیهای آسیایی گوانگجو و از امیدهای ایران در جام جهانی به حساب میآید. نعمت پور در آخرین مسابقاتی که حضور یافته توانسته مدال طلای ارتشهای جهان 2012 را به دست آورد.
وی همچنین در چهار جام جهانی برای ایران کشتی گرفته و طلای آسیا 2009 را در کارنامه دارد. طلای جام دانکلوف 2007، نقره 2008 آسیا و طلای جام یادگار امام 2009 از دیگر افتخارات نعمت پور 29 ساله است.
* علی قیطاسی:
این فرنگی کار جوان با برنز جام یادگار امام در سال 2012 میتواند ذخیره مناسبی برای نعمت پور پرافتخار باشد، ضمن این که توانسته مجید علیاری دیگر مدعی این وزن را کنار بزند و دوبنده تیم ملی در جام جهانی را بر تن کند.
** 96 کیلوگرم : * داود گیل نیرنگ:
فرنگی کار 26 ساله نوشهری، شاگرد فرهاد اسماعیل نژاد بوده و در غیاب قاسم رضایی که در المپیک طلا گرفت میخواهد در جام جهانی خود را از زیر سایه هم استانیاش بیرون بکشد.
گیل نیرنگ دارنده مدال طلای جوانان آسیا 2006 و نقره جوانان جهان 2007 است و در سال 2011 مقام اول جام یادگار امام را به دست آورده.
همچنین نشان نقره 2011 آسیا و طلای 2012 قاره کهن از بهترین افتخارات او به حساب میآید. او در آخرین رقابتی که شرکت کرده در جام ریاست جمهوری قزاقستان به مقام نهم رسیده.
مهدی علیاری:
همچنین مهدی علیاری که مدتها زیر سایه قاسم رضایی و داود گیل نیرنگ کشتی گرفته در این جام جهانی برای ایران در وزن 96 کیلوگرم روی تشک خواهد رفت.
** 120 کیلوگرم : * بشیر باباجان زاده :
او تنها سنگین وزن تاریخ کشتی فرنگی ایران است که توانسته در مسابقات جهانی مدال به دست بیاورد و به نوعی سنت شکنی کند. دارنده مدال برنز 2011 جهان همچنین با حضورش در ترکیب تیم ملی، تنها المپیکی ایران در جام جهانی خواهد بود.
باباجان زاده 24 ساله پر افتخارترین کشتیگیر تیم 14 نفره ایران است.
طلای جوانان آسیا در سالهای 2008 و 2009 و نقره جوانان جهان در سال 2008 و برنز این رقابتها در سال 2009 از افتخارات او در رده سنی جوانان است.
همچنین او در سال 2008 نفر دوم ارتشهای جهان شده و مدال برنز جام یادگار امام (ره) 2009 و طلای همین رقابتها 2012 را در کارنامه دارد. البته مدال نقره جام وهبی امره 2011 و طلای دانشجویان جهان 2012 را هم باید به کارنامه او اضافه کرد.
اما مدال طلای آسیای سال 2011 باباجان زاده به علاوه بر برنز او در رقابتهای جهانی همین سال از بهترین افتخارات فرنگی کار جوان سنگین وزن ایران به حساب میآید.
* امیر قاسمی منجزی:
برنز 2010 ، طلای 2011 و نقره 2012 از مدالهای قاسمی در جام یادگار امام است. او در رقابتهای دانشجویان جهان 2010 به مقام دوم رسیده و مدال طلای سال 2008 جوانان آسیا را بر گردن آویخته است.
تیم ملی کشتی فرنگی ایران را رسول جزینی 37 ساله که خود در سنگین وزن کشتی میگرفته و دو نشان برنز و نقره سالهای 2000 و 2001 آسیا را در کارنامه دوران کشتیاش یدک میکشد به همراه ایرج اسفندیاری فر، محمدعلی چمیانی و سعید شیرزاد هدایت خواهند کرد.
تیم کشتی فرنگی ایران پارسال با هدایت محمد بنا توانست در سارانسک روسیه با شکست دادن تیمهای آذربایجان، بلاروس ، روسیه و بلغارستان در مرحله گروهی به فینال راه یابد و تیم ترکیه را در دیدار نهایی با نتیجه پنج بر دو شکست دهد و به سومین قهرمانی متوالی خود در جام جهانی برسد.
رقابتهای جام جهانی کشتی فرنگی ، اول و دوم اسفند 91 با حضور تیمهای ایران، روسیه، ترکیه، کره جنوبی ، آذربایجان ، ارمنستان، قزاقستان، بلغارستان، مجارستان و بلاروس در سالن 12 هزار نفری کشتی ورزشگاه آزادی تهران برگزار خواهد شد.
ایران در سالهای 1997 و 2005 میزبان رقابتهای جام جهانی کشتی فرنگی بوده و جام جهانی 2013 سومین میزبانی ایران در این رقابتها به حساب میآید . باید دید آیا فرنگی کاران ایران میتوانند از عدد سه در قهرمانی جام جهانی عبور کنند و به چهارمین قهرمانی در سومین میزبانی ایران برسند؟