خبرگزاری روسی ریانوستی طی گزارشی به بررسی احتمال کاندیداتوری آیت الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری 92 پرداخته است.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ این خبرگزاری با تیتر «آیا هاشمی رفسنجانی منجی می شود؟»، ابتدا به معرفی کامل وی پرداخته و سپس احتمال حضور او در عرصه انتخابات را بررسی می کند.
از بدو تولد تا ازدواج
نام کامل وی "علی اکبر هاشمی رفسنجانی بهرمانی" است. وی در سال 1934 میلادی (1313) در روستای بهرمان - به معنی یاقوت سرخ - از توابع شهر رفسنجان در استان کرمان در جنوب ایران متولد شد. از دوران جوانی به تحصیل علوم دینی روی آورد و تا سطح اجتهاد هم ادامه داد. وی چند سال از عمر خود را نیز برای تحصیل علوم دینی در شهر قم گذراند. وی مدتی شاگرد آیت الله روح الله خمینی رهبر انقلاب اسلامی ایران بود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی، در سال 1958 میلادی
(1337) با خانم "عفت مرعشی" دختر حجة الاسلام سید "محمد صادق مرعشی" که
روحانی شهرشان بود، ازدواج کرد. نتیجه این ازدواج، سه فرزند پسر و دو فرزند
دختر، به ترتیب به نام های فاطمه، محسن، فائزه، مهدی، یاسر هستند. در این
میان فائزه و مهدی مانند پدرشان به فعالیت های سیاسی روی آوردند، اما هر دوی اینها بنا به دلایلی، روانه بازداشت شده اند.
ابعاد فرهنگی و اجتماعی
علی اکبر هاشمی رفسنجانی از سال 1958 میلادی (1337) تا پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در صحنههای مبارزاتی مختلف علیه رژیم پهلوی حضور داشت و هفت بار هم بازداشت و روانه زندان شد و انواع شکنجه ها را چشید و تحمل کرد. وی هیچگاه از ایراد سخنرانی در مجامع مختلف ضد رژیم پهلوی سابق دست نکشید. پس از سقوط رژیم پهلوی، پرونده هاشمی رفسنجانی که از سازمان "ساواک" خارج شد، فعالیت هایش را نشان می داد.
از جمله فعالیت های فرهنگی آیت الله هاشمی رفسنجانی، می توان به تألیف کتاب های متعددی از جمله "تاسیس مکتب تشیع"، "امیرکبیر یا قهرمان مبارزه با استعمار"، "تفسیر راهنما"، ترجمه کتاب "سرگذشت فلسطین"، و نیز نشر مقالات گوناگون در زمینه های مختلف فرهنگی اشاره کرد. از مشهورترین کتاب های هاشمی رفسنجانی، کتاب خاطراتش است که در آن جوانب و زوایای پیدا و پنهان زندگی خود و نیز انقلاب اسلامی ایران را بیان کرده است.
فعالیتهای سیاسی پس از انقلاب
او که از پیش از انقلاب اسلامی ایران از یاران نزدیک آیت الله خمینی رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران به شمار می رفت، پس از پیروزی انقلاب هم از همان ابتدا از شخصیت های اصلی نظام به شمار رفته و از جمله فعالیتهای سیاسی وی میتوان به عضویت در حزب جمهوری اسلامی، ریاست شورای عالی امنیت ملی، ریاست مجلس شورای اسلامی، امام جمعه موقت تهران، جانشین فرماندهی کل قوا، دو دوره ریاست جمهوری، ریاست مجلس خبرگان، اشاره کرد.
پیش از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
اسلامی ایران در سال 2009 میلادی (1388)، "محمود احمدی نژاد" رییس جمهور
اسلامی ایران انتقاداتی علیه هاشمی رفسنجانی کرد و حتی اتهامات تندی به فرزندان وی مطرح کرد.
به رغم انتشار اظهارات احمدی نژاد، اما هاشمی رفسنجانی بطور کامل از فرایند سیاسی ایران حذف نشد و اکنون همچون گذشته، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام - که از اهمیت ویژه ای برخوردار است - را بر عهده دارد.
هاشمی رفسنجانی منجی می شود
در دو سه سال گذشته که وضعیت اقتصادی ایران وخیم شده و تورم و گرانی روز به روز در حال بیشتر شدن است، فشار زندگی هم بر اقشار مختلف مردم، به ویژه قشر متوسط و ضعیف بیش از پیش شده و تقریبا به وضعیت بحرانی و هشدار دهنده رسیده است. در این میان گروهی از تحلیل گران سیاسی و اقتصادی معتقدند که فردی مانند هاشمی رفسنجانی که تجربه 8 سال اداره کشور در زمان جنگ عراق علیه ایران را داشته، می تواند منجی کشور شود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز اخیرا در برخی
محافل و دیدارهای خود با گروه های مختلف سیاسی به این نکته اشاره کرده و
مدعی شده که در دوران ریاست جمهوری اش، به رغم حمله تمام عیاری عراق علیه
ایران، اما تورم چندین برابر کمتر از دوران ریاست جمهوری "محمود احمدی
نژاد" بوده است.
او در اظهارات خود تلاش کرد نشان دهد که خواهد توانست یک بار دیگر روی کار بیاید و با مهار وضعیت فعلی اقتصادی، به منجی جمهوری اسلامی تبدیل شود.
کناره گیری به نفع دیگران
در این میان بسیاری از تحلیل گران سیاسی معتقدند که هاشمی رفسنجانی در نهایت، نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران نخواهد شد، بلکه به نفع چهره هایی همچون "علی اکبر ولایتی" مشاور امور بین الملل رهبر انقلاب یا "علی اکبر ناطق نوری" رییس دفتر بازرسی رهبری ایران که هر دوی آنها از اصولگرایان معتدل به شمار می روند و نیز از چهره های نزدیک به حاکمیت هستند، کناره گیری و حمایت خود از آنان را اعلام خواهد کرد.
در صورت درست بودن تحلیل این تحلیل گران، به
نظر می رسد هاشمی رفسنجانی به نفع ولایتی کنار رود، زیرا "علی اکبر ناطق
نوری" اعلام کرده که قصد ورود به انتخابات را ندارد. اما ولایتی که از
اعضای ائتلاف 1+2 اصولگرایان به شمار می رود، ستاد انتخاباتی خود را تشکیل
داده و در صورت پیروزی در انتخابات، با توجه به اینکه مشاور امور بین الملل
رهبر ایران است، شاید مأمور مذاکره با ایالات
متحده آمریکا شود.
شما رو به خدا یه گزارش از ما بگیرید
ثانیا تا یک هفته به برگزاری انتخابات هیچ حدس و گمانی نمیشود زد.
و سوم اینکه... هاشمی کاری را خواهد کرد که میداند اکثریت غالب مرد در انتظار آنند و دلیلش اعتقاد هاشمی به حضور شکننده ملی در انتخابات میباشد.