به گزارش سرویس سیاسی انتخاب به نقل از ایلنا، محمد شریعتمداری درجلسه پرسش و پاسخی که با حضور دانشجویان دانشگاه حدیث برگزار شد در پاسخ به سوالی که از دلیل رویکرد ایران به شرق پرسیده بود، گفت: ما برای فرار از برخی فشارهای غرب و ایجاد موازنه به سمت شرق حرکت کردیم و سیاست رویکرد به شرق سیاست اصولی جمهوری اسلامی در طی سی و چند سال گذشته بوده که حتی زمانی که فشارهای امروز وجود نداشت ادامه پیدا کرد.
وی اضافه کرد: اگر در شرایط عادی کشور به سمت وابستگی به شرق حرکت نمیکردیم، امروز دچار این وضعیت نمیشدیم.
وی ادامه داد: روسیه و چین میگویند اگر با آمریکا مذاکره کنید، تمام مناسباتمان را با شما قطع خواهیم کرد هر چند ملت ایران هم به واسطه سوابق تاریخی ممکن است از این قطع ارتباط استقبال کنند.
وی با فاجعه بار خواندن اینکه امروز ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی ایران با چین پیش میرود، عنوان کرد: مشکل اساسی ما این وابستگی به شرق است که با توجه به چشم انداز نزدیکی چین و آمریکا برای ما آینده خوبی متصور نیست.
عضو کمیسیون اقتصادی و شورای راهبردی دفتر مقام معظم رهبری در خصوص ارتباط با غرب تصریح کرد: تشخیص این مساله با رهبری است که بعد از دریافت گزارشهای رسمی این تصمیمات را اتخاذ میکنند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد امید به اجماع اصلاح طلبان گفت: اصلاحات یک طیف وسیعی از افکار اشخاصی است که معتقد به نظام هستند و اصلاحات را درون نظام میخواهند و حساب کسانی که منتسب به جنبش سبز هستند جدا است.
وی ادامه داد: من معتقدم آقای خاتمی بدنبال جمهوری اسلامی با همین قوانین موجود است.
وی با اشاره به سوابق مجمع روحانیون مبارز بیان کرد: این مجمع در کنار امام (ره) و با سخن امام شکل گرفت و حتی رهبری هم در سفر به رفسنجان به دو نحله فکری، سنتی در تاریخ ایران که میتواند مانند دو بال موجب تعالی کشور شود اشاره کردند.
وی به وقایع پس از انتخابات ۸۸ اشاره کرد و گفت: به تعبیر رهبری معظم، مردمی که به خاطر عبادت در انتخابات شرکت کردند و به کاندیدی رای دادند که امروز رئیس جمهور نیست و در ابتدای اعتراض هم اعتراض آرامی را پی گرفتند حسابشان از کسانی که بعد از فرمایش رهبر به خیابانها آمدهاند جدا است.
وی به کارنامه آقای خاتمی اشاره کرد و گفت: ایشان اگر وارد انتخابات شوند در صورت تایید شورای نگهبان و با توجه به مشخص بودن کارنامه کاریشان در همه حوزهها با اقبال عموم مواجه خواهند شد.
محمد شریعتمداری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر آقای خاتمی در انتخابات حضور پیدا کنند حاضر به انصراف به نفع ایشان هستند گفت: من قبلا اعلام کرده بودم که در صورت حضور آقایان هاشمی، خاتمی، ناطق نوری و حسن خمینی به نفع ایشان از انتخابات انصراف خواهم داد.
وی اینطور ادامه داد: قدرت مطلقه که همان ولایت فقیه است قادر به شکستن همه بن بستهای کشور است و جدا کردن صف با دشمن در جریان فتنه به شکل مجادله نیست و باید گفتگو کرد.
وزیر سابق بازرگانی اشکال مدیریتی افرادی را که در دولت کار میکنندرا عامل ایجاد وضعیت فعلی دانست و گفت: نمیشود همه کسانی را که در دولت احمدینژاد کار میکنند متهم کرد. ولی تصمیماتی که برخی از مدیران دولتی میگیرند نتیجه خوبی ندارد و این تصمیمات عمدتا غلط است و عمدتا هم این تصمیمات برعهده رئیس دولت است.
وی با اشاره به رابطه آقای مشایی و احمدینژاد عنوان کرد: این رابطه خوبی نیست و به نظر من آقای احمدینژاد تمام حرفهای آقای مشایی را قبول دارند و آن را به مرحله اجرا میگذارند. ولی حضور آٔقای مشایی در انتخابات به عنوان یک رقیب انتخاباتی برای من محسوب میشود.
شریعتمداری در مورد برنامههای انتخاباتی خود عنوان کرد: من قصد انقلاب کردن ندارم و میدانم برای یک دوره چهار ساله روی کار آمدهام و پایبند به سندهای بالادستی مثل سند چشم انداز و قانون پنج ساله هستم.
وی اضافه کرد: هرکس که رئیس جمهور میشود باید بداند جمهوری اسلامی قبل از او وجود داشت و عمری را طی کرده و باید کشور را با همین قواره اداره کند و هرچیز تازمانی که قانون است اجرا شود و اگر نظر دیگری وجود داشت بعد از درآمدن به صورت قانون عملی شود.
یکی از دانشجویان به صحبتهای گذشته شریعتمداری اشاره کرد که گفته بود آقایان رضایی و قالیباف از فرماندهان من بودند و پرسید آیا شما به نفع اینها کنار خواهید رفت؟ که ایشان پاسخ داد: من به نفع این آقایان کنار نمیروم.
وی در بخش دیگری به زیاد شدن سود بانکها برخلاف شعار آقای احمدینژاد اشاره کرد و گفت: یک رابطه متناقض بین نرخ بهره و میزان تورم سالیانه وجود دارد و شورای پول و اعتبار هر ساله میزان بهره بانکی را مشخص میکرد. ولی آقای احمدینژاد یکباره تصمیم گرفتند این سود به زیر ۱۰درصد برود که نتیجه غلطی در پی داشت و ظرف مدت کوتاهی نتایح آن مشخص شد.
وی در پایان عنوان کرد: از زمانی که پول رایج شده تا شروع دولت آقای احمدینژاد مجموع منابع نقدینگی موجود کشور ۶۵ هزار میلیارد تومان بوده که از زمان شروع دولت ایشان تا امروز این رقم به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.