وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه ارز دانشجویی برای دانشجویانی که به صورت آزاد برای مطالعات تحقیقاتی به خارج از کشور رفتهاند به وضعیت قبلی برگشته است، گفت: میتوان با یک دوره تکمیلی و تخصصی یک ساله و شش ماهه فارغالتحصیلان دانشگاهی را در مدارس استخدام کرد.
به گزارش ایسنا، منصور غلامی، شب گذشته (21 مهر)، در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: دانشگاه بیرجند جزو مهمترین دانشگاههای استانی است و این دانشگاه در کشور ظرفیت خوبی از نظر آموزش دانشجویان و انجام پژوهش و تحقیقات دارد و در این سفر یکی از اهداف، شناسایی و ارزیایی ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی استان بوده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در این سفر اطلاعات خوبی به دست آمده است، افزود: برنامهریزی برای استانهای متقاضی را در طرح ساماندهی آموزش عالی کشور اجرایی میکنیم.
غلامی تصریح کرد: مانند بسیاری از سفرهای استانی در سفر به خراسان جنوبی نیز بسیاری از پروژههای دانشگاهی که برخی خیرساز بودند، افتتاح شد.
وی ادامه داد: با کمک پارک علم و فناوری، حاصل کار و اختراعات و دستاوردهای علمی دانشجویان و اساتید استان و شرکتهای جوان با فکرها و ایدههای فناورانه، در نمایشگاهی در معرض دید قرار داده شده بود که برخی در نوع خود بی نظیر بود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: در این سفر بحث کمبود خوابگاه دانشجویی در دانشگاههای استان مطرح شد که در خصوص ساخت خوابگاه دانشجویی و ساخت آشپزخانه با تجهیزات کامل در دانشگاه قول مساعد داده شد.همچنین برای حمایت از پارک علم و فناوری استان نیز مقرر شد فضای مناسبی برای شرکتهای دانش بنیان در اختیار این پارک قرار بگیرد.
وی با اشاره به پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاه بیرجند، افزود: وزارت علوم این حمایت را میکند که دانشگاه بیرجند دانشجوی خارجی را به ویژه از کشور افغانستان جذب کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ایجاد اتاق تندرستی و ورزشی برای دانشجویان در دانشگاه بیرجند در دستور کار قرار میگیرد، گفت: مشکل ایاب و ذهاب دانشجویان نیز یکی از مشکلات دیگر بود که مطرح شد که امیدواریم استانداری از طریق شهرداری مساعدتهایی را انجام دهد تا حمایت بیشتری از دانشجویان در ایاب و ذهاب صورت بگیرد.
غلامی بیان کرد: تامین اقلام اساسی غذای دانشجویی مدنظر قرار گرفته و حفظ قیمت مناسب غذای دانشجویی در سطح دانشگاههای کشور علی رغم افزایش قیمتهای اقلام غذایی، در دستور کار قرار دارد.
وی اظهار کرد: در استانها بحث آمایش استانی صورت میگیرد و دانشگاهها به لحاظ اینکه مستقر در محل هستند و بدنه کارشناسی کافی دارند برنامههای اجرایی خود را تصویب میکنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه سهم وزارت علوم در این بخش اعمال سیاستهای کلان در سطح هیات امنا است، تصریح کرد: هر ساله دستاوردهای فناورانه از طرف دانشگاهها ارائه میدهیم و این ایدهها و تجهیزات مورد معامله قرار میگیرد.
غلامی با بیان اینکه دانشگاهها به سمت کسب درآمدهای اختصاصی از پروژههای تحقیقاتی و حوزه فناوری سوق داده میشوند، افزود: علی رغم اینکه با آن چیزی که میخواهیم فاصله داریم اما در مجموع حرکت خوبی صورت گرفته است.
وی به موضوع ارز دانشجویی اشاره کرد و ادامه داد: ارز دانشجویی برای دانشجویانی که به صورت آزاد برای مطالعات تحقیقاتی به خارج از کشور رفتهاند به وضعیت قبلی برگشته است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: همچنین در حال حاضر برای دانشجویانی که به منظور مطالعات اطلاعاتی به خارج از کشور میروند نیز مشکل ارز حل شده و اعزامها صورت گرفته و در آینده نیز این اعزامها به خارج از کشور انجام میشود.
غلامی بیان کرد: دانشگاه فرهنگیان زیر مجموعه آموزش و پرورش است و فرآیند جذب هیات علمی در این دانشگاه مانند دیگر دانشگاهها است.
وی با بیان اینکه تاکنون معلمان بسیاری در سطح کشور بازنشسته شدند و با کمبود معلم مواجه هستیم، افزود: دانشگاه فرهنگیان جزء دانشگاههای مهم کشور است که بحث تعلیم و تربیت معلمان را برعهده دارد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: تعداد زیادی از فارغ التحصیلان در کشور وجود دارند که منتظر اشتغال بوده و بسیاری از این فارغالتحصیلان نیز آماده خدمت در آموزش و پرورش هستند، بنابراین میتوان با یک دوره تکمیلی و تخصصی یک ساله و شش ماهه این فارغالتحصیلان را در مدارس استخدام کرد.