arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۳۹۱۹۰
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۰۹ - ۱۴ آبان ۱۳۹۷

رای الیوم: تحریم‌های آمریکا باعث هرج و مرج در اقتصاد جهان می‌شود

روزنامه فرامنطقه‌ای 'رای الیوم' نوشت: امریکا با اعمال تحریم‌های جدید برضد ایران به هم پیمان‌های خود در منطقه آسیب و به هرج و مرج در اقتصاد جهانی دامن می‌زند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روزنامه فرامنطقه‌ای 'رای الیوم' نوشت: امریکا با اعمال تحریم‌های جدید برضد ایران به هم پیمان‌های خود در منطقه آسیب و به هرج و مرج در اقتصاد جهانی دامن می‌زند.

'عبدالباری عطوان' نویسنده و تحلیلگر مشهور و سردبیر 'رای الیوم' نوشت: تحریم صادرات نفت ایران به افزایش شدید قیمت این ماده در بازار‌های جهانی منجر می‌شود و بر اقتصاد کشور‌های مصرف کننده به ویژه در اروپا که به استقبال زمستان سردی می‌روند و نیاز به واردات بیشتر نفت دارد تاثیر منفی می‌گذارد.
بسته دوم تحریم‌ها که به گفته مسئولان آمریکایی شدیدترین تحریم‌ها برضد ایران به شمار می‌رود و بخش‌های انرژی را هدف قرار داده است بزرگترین آزمون برای دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به شمار می‌رود و بیشتر شاخص‌ها تاکنون نشان می‌دهد که احتمال شکست آن بسیار بیشتر از موفقیت آن است.
هنگامی که دولت آمریکا اعلام می‌کند که هشت کشور را از این تحریم‌ها معاف می‌کند به آن معناست که تهدید‌های ترامپ برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران فقط یک بمب صوتی برای جنگ روانی بود و صادرات ایران مقداری کمتر از قبل ادامه خواهد یافت و این نخستین مقدمه شکست این تحریم هاست.
مهمترین کشور‌هایی که از تحریم‌های ایران معاف می‌شوند همان کشور‌هایی هستند که پیش از این تهدید کرده بودند که به این تحریم‌ها پایبند نخواهند بود و کشور‌هایی مانند چین، هند، ترکیه، اتحادیه اروپا از بزرگترین خریداران نفت ایران هستند و چنان که از هم اکنون پیداست ترامپ در این معرکه شکست خورده است و از هم اکنون از تهدیدات آن‌ها هراسناک است.
تحریم‌های آمریکا که از ابتدای روی کارآمدن ترامپ مانند موش‌ها تکثیر شده اند به سرعت درحال ازدست دادن تاثیر خود هستند.
این تحریم‌ها باعث شده است که بسیاری از کشور‌های بزرگ در منطقه و خارج از آن مانند روسیه، چین، هند، اتحادیه اروپا و ترکیه در مقابل هیمنه دلار بر اقتصاد جهانی جبهه گیری کنند و از مبادله پایاپای یا مبادله با ارز‌های ملی مانند روبل، یوان، یورو و ین استفاده کنند.
روسیه در یک تصمیم راهبردی بهای سلاح‌های صادراتی خود را به روبل دریافت می‌کند و آخرین قرارداد به این شیوه فروش سامانه اس ۴۰۰ به هند بود، چین نیز ارز‌های غیر دلار در مبادلات تجاری خود به ویژه در زمینه انرژی را مورد استفاده قرار داده است و اتحادیه اروپا سیستم مالی جدیدی براساس مبادله پایاپای در دستور کار قرار داده است و در همکاری با ایران و تبادل تجاری ۲۰ میلیارد دلاری از یورو استفاده می‌کند.
درست است که ترامپ برای جبران کاهش عرضه نفت بر تولید عربستان و روسیه امید بسته است، ولی این امید چندان به جا نیست، زیرا عربستان امکان تامین فوری این کمبود و افزایش تولید را ندارد و تولید نفت روسیه از چاه‌های سیبری نیز در چهار ماه آینده به دلیل یخبندان ۵۰۰ هزار بشکه کاهش می‌یابد و حتی اگر این کشور مایل به همکاری با آمریکا برای جبران کاهش عرضه نفت باشد این همکاری قطعا مجانی نخواهد بود و آمریکا باید امتیازاتی از جمله لغو کلی یا جزئی تحریم‌های روسیه به خاطر اوکراین و تسلط بر شبه جزیره کریمه به روسیه بدهد.
ایران ۴۰ سال با تحریم زندگی کرده است و توانسته این تحریم‌ها را به فرصت و خودکفایی تبدیل کند و صنایع نظامی خود را بسیار توسعه دهد و در این زمینه به خودکفایی برسد و به یک ابرقدرت منطقه‌ای تبدیل شود.
این دور از تحریم‌های آمریکا نیز به بار نخواهد نشست و ایران از آن در راستای منافع خود بهره خواهد برد و موجب ایجاد دشمنان بیشتری برای آمریکا در خاورمیانه و جهان خواهد شد.
۴ نوامبر ۱۹۶۴ (۱۳ آبان ۱۳۴۳) محمدرضا پهلوی شاه مخلوع ایران و ژاندارم آمریکا در منطقه خاورمیانه، امام خمینی (ره) را به ترکیه و سپس به عراق و فرانسه تبعید کرد و پنجم نوامبر ۲۰۱۸ بسته دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران آغاز می‌شود. این همزمانی معانی مختلفی دارد.
تبعید امام خمینی (ره) به بازگشت پیروزمندانه وی به تهران و فرار شاه منجر شد و شاه مخلوع که ده‌ها سال به آمریکا خدمت کرده بود اجازه ورود به آمریکا را نیافت.
در همین تاریخ امریکا و هم پیمانانش وارد تونل تاریکی شدند که قطعا با زخم‌های بسیار و شکست خورده از آن خارج خواهند شد و اسرائیل و هم پیمان‌های جدید و قدیم عرب آن نیز که برای نتانیاهو فرش قرمز پهن می‌کنند در این شکست، آمریکا را همراهی خواهند کرد.

نظرات بینندگان