arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۰۲۶۳
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۱۱ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۱

زنگ خطر براي سرو 4500 ساله ابركوه نواخته شد +عکس

طوفان اخیر ابركوه که سرعت آن به 119 کیلومتر رسید، باعث از پای درآوردن درخت کهنسال پَده در روستای هارونی شد تا زنگ خطري برای متولیان سرو 4500 ساله ابركوه باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مهر: سرو ابرکوه از درختان دیر زیستی است که مورد توجه جهانیان قرار دارد و اخبار آن لحظه به لحظه رصد می شود.

طوفان بی سابقه اي كه روز چهارشنبه گذشته در ابركوه و ساير نقاط استان يزد رخ داد، می توانست برای این درخت کهنسال نیز مانند درخت کهنسال پَده هارونی، مشکلاتی را ایجاد کند که به خیر گذشت و تنها یکی از شاخه هایی که چند ماه پیش از درخت جدا شده بود و به واسطه شاخه های دیگر نگهداری می شد، به زمین سقوط کرد.

لزوم تکمیل سریع طرح جامع سرو

سرو ابرکوه روزهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت تا بعد از رهایی از دست چندین متولی خود که فقط خوبی ها را به نام خود ثبت می کردند و پاسخگوی کارهای غیر کارشناسی خود نبودند، در حال حاضر و با دستور معاون اول رئیس جمهور به سازمان محیط زیست سپرده شد.

بعد از این اتفاق، با قسمتی از بودجه ای که در سفر رئیس جمهور به این درخت اختصاص داده شد و بخشی از آن تخصیص یافت، کار اجرایی کردن طرح جامع سرو ابرکوه آغاز شد و حصار کشی، اولین کاری بود که تقریبأ رو به اتمام است.

درخت پده در روستاي هاروني ابركوه كه قدمتي هزار ساله دارد و با طوفان اخير از ريشه درآمد

سرو ابرکوه نیازمند مراقبت های ویژه ای برای مقابله با بلایای طبیعی است و شکافی که از قدیم به واسطه آتش سوزی در بدنه این درخت ایجاد شده، یکی از دغدغه هایی است که برای مسئولان نیز نگران کننده است و در پی راهکاری برای ترمیم این قسمت از درخت هستند اما تاکنون در این زمینه اقدامی نشده است.

حفره ناشی از آتش سوزی مایه نگرانی کارشناسان است

تنها راهکاری که برای مهار شاخه های درخت در نظر گرفته شده است بستن تعدادی از آنها به وسیله تسمه مخصوص به بدنه اصلی است و کارشناسان اذعان دارند که همین تنه اصلی نیز به واسطه حفره ذکر شده نمی تواند تکیه گاه مطمئنی باشد.

بی برنامگی های گذشته عامل مشکلات فعلی سرو است

کارشناسان می گویند بی برنامگی هایی که قبل از قرار گرفتن این درخت سرو تحت سرپرستي سازمان محیط زیست در اطراف سرو حاکم بوده است و اجرای طرح هایی غیرکارشناسی که عمدتأ توسط شهرداری به انجام رسیده بود، مشکلات بسیاری را به دنبال آورده است.

سرو 4500 ساله ابركوه كه از آن به عنوان ديرزيست ترين موجود زنده دنيا ياد مي شود

یکی از این برنامه ها حذف درختان باغات اطراف سرو بود که خود نوعی محافظ برای سرو کهنسال به شمار می آمد.

به هرحال انتظار این است که طرح جامع سرو هر چه زودتر اجرایی شود و دیگر شاهد آسیب به این یادگار تاریخ کهن نباشیم.

نظرات بینندگان