arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۱۰۵۳
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۹ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۱

احمدی‌نژاد: بهار حقیقی در راه است / اينكه كسي بتواند بازخواست كند اما بازخواست نشود،قدرتش به فساد گرایش دارد

رئیس جمهور در در مراسم اعطاي دومين جايزه ملي علامه طباطبايي و اولين جايزه ملي شهيد آويني گفت : نوروز پيام آور بهار حقيقي انسانيت است كه در راه است و ملت ايران براي تحقق بهار انسانيت مسووليتي تاريخي و الهي دارد و البته همه در اين مسير مسوول هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


رئیس جمهور در در مراسم اعطاي دومين جايزه ملي علامه طباطبايي و اولين جايزه ملي شهيد آويني گفت : نوروز پيام آور بهار حقيقي انسانيت است كه در راه است و ملت ايران براي تحقق بهار انسانيت مسووليتي تاريخي و الهي دارد و البته همه در اين مسير مسوول هستند.

به گزارش انتخاب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمود احمدي‌نژاد پيش از ظهر امروز سه شنبه در مراسم اعطاي دومين جايزه ملي علامه طباطبايي و اولين جايزه ملي شهيد آويني با بيان اينكه بايد يادمان باشد كه اگر در دنيا يك تئوري برتر براي اداره جهان و انسان ارائه نكنيم مستحيل خواهيم شد، تصريح كرد: كساني كه جهان امروز را اداره مي كنند براي همه امور جامعه نظريه پردازي كردند و تعاريف روشني از انسان و جامعه ارائه كردند و در تمام كارهاي علمي و هنري خودشان بر همين مباني عمل مي كنند.

احمدي‌نژاد در ادامه خاطر نشان كرد: هر كس هر مقدار از حقيقت انسان را فهم كرده است بايد آن را به جامعه ارائه كند و اگر منتظر باشد تا ديگران به اين كار مبادرت ورزند اشتباه كرده است چرا كه كسي كه پيش از ديگران نسبت به اين مهم دركي حاصل كرده باشد بيش از ديگران هم مسووليت دارد.

رييس جمهور گفت: ايران در دنيا جايگاهي دارد كه ضديت و دشمني ها با ملت ايران هم مبناي مقطعي نداشته بلكه مبناي تاريخي دارد و پذيرش مخالفت ها به بهانه ساخت مثلا تجهيزات نظامي ساده انگاري است.

احمدي‌نژاد ادامه داد:‌ دشمنان ظرفيت هاي تاريخي ملت ايران را مي شناسند و مي دانند كه اگر اين ملت خودش را پيدا كند جهاني مي شود، البته نه به اين معنا كه بر ديگران سيطره و حاكميت بيابد بلكه انديشه ملت ايران جهاني مي شود و اين ملت براي همه دنيا الگو خواهد شد.

وی با بيان اينكه مسووليت انديشمندان و هنرمندان ايراني در اين عرصه بسيار سنگين است، اظهار داشت: انتظار نيست كه همه انتظارات زيبا و تاريخي ملت ايران با تلاش هاي يك نسل برآورده شود اما با توجه به توانمندي هاي اين ملت اميد چنين رويدادي را داريم و مطمئنم آينده پرافتخار متعلق به ملت ايران و همه بشريت است.

احمدي‌نژاد تصريح كرد: مشكل امروز بشر كج فهمي ها، خودخواهي ها و زياده خواهي هاست و وقتي ملتي براي تحقق جهاني انساني و زيبا حركت كند اين دشمني ها در برابر او رخ خواهد داد و حتما دشمنان حركت و تحولي در ملت ايران ديده اند كه اين همه با او دشمني مي كنند.

رييس جمهور خاطر نشان كرد: ملت ايران بسيار زيبا زندگي كرده و پيام هاي زيادي براي ارائه به جهانيان دارد كه يكي از اينها همين عيد نوروز است كه هديه اي آسماني به ملت ايران و جهانيان است و ملت ايران آن را در تاريخ خود تعبيه كرده است.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه هر نوروز به ما وعده بهار را مي دهد، گفت: نوروز پيام آور بهار حقيقي انسانيت است كه در راه است و ملت ايران براي تحقق بهار انسانيت مسووليتي تاريخي و الهي دارد و البته همه در اين مسير مسوول هستند.

رييس جمهور تاكيد كرد: در حركت به سمت بهار است كه مفهوم انسانيت معنا پيدا مي كند و اينها در تاريخ ايران و در وجود ايراني ها وجود داشته است و امروز نيازمند نظريه پردازاني هستيم كه اين مفاهيم را در قالب هاي انساني و جديد بازآفريني كنند.

احمدي‌نژاد در بخش ديگري از سخان خود ضمن تشكر از جامعه علمي، فرهنگي و هنري كشور به خاطر انجام كارهاي بسيار ارزشمند و ماندگار، سرعت سير تحول در كشور را بسيار بالا دانست و اظهار داشت: نگاه و تحليل تاريخي به روشني حاكي از آن است كه سرعت تحول و البته اعتلاء در همه زمينه‌ها در ايران امروز، بسيار بالاست.

وی اضافه كرد: البته اين مسئله به معناي نبود نابساماني‌ و ناهماهنگي‌ نيست، اما اگر بخواهيم يك ملت را ارزيابي كنيم بايد حركت عمومي او را در طول تاريخ ارزيابي كرده و وضعيت گذشته و حال را به قضاوت گذاشت و با اين نگاه مي‌توان گفت كه شرايط امروز نسبت به گذشته مطلوب است و اين محصول زحمات و تلاش هاي آحاد ملت ايران است.

رييس جمهور خاطر نشان كرد: انسان مسئله اصلي عالم هستي است و در عالم مخلوقات همه چيز در نسبت با او معنا و مفهوم مي‌يابد.

احمدي‌نژاد گفت: انسان از خاك خلق شده اما بناست به قله كمال رسيده ، جلوه خدا در هستي و آينه اسماء و صفات جمال الهي باشد و اين يك ماموريت سنگين فردي و اجتماعي بر عهده همه انسان‌هاست.

رييس جمهور با اشاره به اينكه همه انسان‌ها ماموريت دارند خودشان را به قله رسانده و جامعه را نيز در راه رسيدن به قله كمك كنند، گفت: البته رسيدن به قله از خلال احساس مسئوليت نسبت به اين ماموريت و عمل به اين احساس مسئوليت محقق مي‌شود.

احمدي‌نژاد مشكل بشر را در طول تاريخ نداشتن تعريف صحيح از انسان عنوان و اضافه كرد: اگر حقيقت انسان آن‌گونه كه هست معرفي نشود راه كمال او نيز اشتباه تعريف مي‌شود و اشتباه رايج بشر حداقل در هزار ساله گذشته همين بوده كه انسان و خدا را در مقابل هم باور و تعريف كرده است.

رييس جمهور با اشاره به اينكه خداوند خود عاشق‌ترين عاشقان به انسان و به طور مطلق خواهان رسيدن انسان‌ها به اوج كمال است، اظهار داشت: خدا ميلياردها انسان خلق كرده و دقيقا اراده او بر اين قرار ندارد كه حتي يك نفر از اين ميلياردها نفر به قله كمال نرسيده و يا از حقيقت انساني ساقط شود.

احمدي‌نژاد تصريح كرد: امروز در دوره تحول هستيم و انقلاب عظيم ملت ايران كه انقلاب در انديشه‌ها و باورها مقدمه آن بود آغاز اين دوره است.

رييس جمهور ادامه داد: انقلاب ملت ايران صرفا جابجايي در قدرت يا مجالي براي تخليه كينه‌ها نبود بلكه شعارها و شكل رفتار مردم گواه آن بود كه تحولي از عمق جان ملت ايران و از عمق تجربه‌ها و باورهاي تاريخي اين مردم بروز كرده است تا انسان هويت خود را بازيابي كرده ، به خود بازگردد و نگاهش در مسير كمال قرار گيرد.

احمدي‌نژاد خاطرنشان كرد: از آنجا كه طبيعت و نظم عالم بر مبناي نيل انسان به كمال است اگر انسان در مسير كمالي خود قرار گيرد همه ظرفيت‌هاي عالم همراه او مي‌شود و بر همين اساس انقلاب اسلامي ظرفيت عظيمي را براي كمال بشريت ايجاد كرد.

رييس جمهور با تاكيد بر لزوم بهره‌گيري حداكثري از ظرفيت‌هاي ايجاد شده در نتيجه پيروزي انقلاب اسلامي ملت ايران گفت: اين نگاه كه انسان در راستاي خداست و نه رودرروي او، همه عالم را در خدمت كمال انسان قرار مي‌دهد و اين همان حرف نو و نقطه كليدي پيام تاريخي ملت ايران بود كه البته حرف و پيام پيامبران الهي نيز بوده و ملت ايران به دليل باور به همين پيام همواره پيرو پيامبران الهي بوده است.

وی افزود: ايرانيان تنها ملتي بودند كه منتظر ظهور مسيح بودند و در راستاي همين انتظار به محل تولد حضرت عيسي(ع) سفر كردند و تنها ملتي بودند كه منتظر تولد خاتم پيامبران (ص) بودند و به محل تولد ايشان نيز سفر كردند و امروز نيز تنها ملتي هستند كه آشكارا منتظر ظهور انسان كامل هستند تا بيايد و همه حقيقت انسان را به طور كامل از او بشناسند.

رييس جمهور با طرح اين سوال كه چطور مي توان به حقيقت انسان رسيد؟ اظهار داشت: راه آن علم به معناي عام است كه شامل معرفت هم مي شود.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه انديشه‌ها هم‌افزا و مكمل هم هستند، ادامه داد: اگر مباني و دريافتهاي فكري غلط نباشد هيچ انديشه اي با انديشه هاي ديگر در نبرد نخواهند بود و انديشمندان واقعي با يكديگر مشكلي نداشته و سعادت انسان را در تسلط بر ديگران و اثبات اقتدار خود بر آنها نمي بينند بلكه آن را در تجلي روح انساني تعريف مي كنند.

وی در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اظهارات يكي از اساتيد حاضر در جلسه تصريح كرد: اشكالات اساسي در حركت يك ملت به طور دفعي اتفاق نمي‌افتد، خيلي از اوقات مباحث نظري، اجرايي و مديريتي بسيار به هم نزديك هستند و تفاوت هاي مبنايي براي خيلي ها قابل درك نيست اما وقتي راهي انتخاب شد در گذر زمان است كه به يكباره متوجه مي شوند چقدر از اصل دور شده اند.

احمدي‌نژاد اضافه كرد: اگر قرار است سيستمي دموكراتيك را در كشور اجرا كنيم آيا بايد همه مباني انديشه اي خود را كنار بگذاريم و همچون يك فرد سرگردان در بيابان هرلحظه به رنگي در بياييم؟ هرگز اينگونه نيست.

رييس جمهور خاطر نشان كرد: در خلق فرهنگ اين سرزمين همواره كار اصلي را مردم انجام داده اند و البته در اين مسير برخي از حاكمان نيز با مردم همراهي كرده اند اما ادوار طولاني نيز بر اين سرزمين گذشته است كه حاكمان مقابل مردم بودند و مردم ضمن حفظ فرهنگ خود حاكمان را نيز با فرهنگ جامعه همراه كردند.

احمدي‌نژاد با تاكيد بر اينكه اهميت نوع تعامل حاكمان با مردم، گفت: يك وقت حاكمان اينگونه قانون مي گذارند كه همه را صالح فرض مي كنند و بايد به كساني كه اشتباه مي كنند فرصت اصلاح داده شود اما گاهي قانون اينگونه حكم مي كند كه همه ناصالح هستند و بايد جلوي آنها گرفته شود تا تخلف نكنند؛ اين دو نوع جامعه را شكل مي دهد.

رييس جمهور افزود: در اثناي اجراي جزييات اداره جامعه شايد خيلي تفاوت اين دو نگاه مشخص نشود اما وقتي 50 سال زمان مي گذرد ناگهان مشاهده مي‌شود كه بيش از يك سوم هزينه هاي كشور صرف نظارت و پيشگيري از تخلفي شده كه از ابتدا مسلم فرض شده بود و حالا خود اين ناظران مساله‌اي مي‌شوند كه اشتباهات آنها چگونه كنترل شود.

احمدي‌نژاد افزود: همواره اختيار منهاي مسئوليت، زمينه فساد است ، نمي گويم قطعا باعث فساد مي شود اما يقينا زمينه بسيار خوبي براي فساد است. اينكه كسي بتواند بازخواست كند اما بازخواست نشود، قدرتي است كه زمينه مناسبي براي گرايش به فساد دارد و تازه اين اصل، زبان نيست و هزينه هايي كه در اين جامعه صرف نظارت مي شود در برابر ضرر اصلي خيلي مهم نيست، زيان اصلي آنجاست كه به جايي برسيم كه انسان هاي فاقد صلاحيت يا داراي ظرفيت بسيار كمتر از آنچه مي خواهند در جامعه كاري انجام دهند يا برعهده بگيرند زمام كار را در دست بگيرند كه اين باعث مي شود استعدادهاي گسترده در جامعه فرصت شكوفايي پيدا نكنند.

احمدي‌نژاد در ادامه با اشاره به اظهارات يكي ديگر از برگزيدگان حاضر در جلسه با تاكيد بر اينكه جامعه را نمي توان بدون نظريه و ايده پردازي اداره كرد، گفت: شايد حتي خود آدم متوجه نباشد كه همه كارهايش تحت تاثير نظريه و مباني فكري است اما انسان و جوامع انساني بدون مبناي فكري و انديشه نمي توانند زندگي كنند.

رييس جمهور خاطر نشان كرد: ملت ايران يك ملت بزرگ و داراي آرمان هاي بلند است، آيا مي توان بدون اتكا به انديشه ها و آرمان هاي بومي و خودي متكي بر حقيقت انسان و انديشه ناب ملت ايران كه به آسمان متصل است، زندگي كنيم؟

وی با طرح اين سوال كه چه كسي بايد براي جامعه نظريه پردازي كند و امور را اصلاح نمايد اظهار داشت: خود مردم و نخبگان فكري جامعه بايد اين كار را بكنند، اگر حكومت با آنان همراهي كرد كه بهتر اما اگر حكومت با آنان همراهي نكرد حركت عمومي يك ملت نبايد متوقف شود.

در ابتداي اين مراسم 10 نفر از اساتيد و برگزيدگان حاضر در جلسه به بيان نقطه نظرات خود پرداختند.

دكتر اردشير قوام‌زاده با اشاره به تلاش‌هاي خود براي گسترش مراكز و افزايش تعداد متخصصان درمان سرطان خون، خواستار كمك به گسترش مراكز جديد درمان سرطان خون شد.

دكتر يوسف ثبوتي يكي ديگر از برگزيدگان جايزه علامه طباطبايي در اين جلسه با انتقاد از اتخاذ مدل‌هاي غربي قانون‌گذاري و اداره جامعه و عدم تطبيق آن با مباني و اصول ايراني – اسلامي اظهار داشت: براساس اين روش امروز به جايي رسيديم كه دو سوم نهادهاي كشور يا به صورت 100 درصد و يا با درصدهاي كمتر ناظر نهادهاي ديگر شده‌اند.

وي تصريح كرد: متاسفانه برداشت عمومي از قانون به عنوان وسيله‌اي براي مچ‌گيري تبديل شده است و افراد همواره خود را در مظان اتهام ديده، اعتماد به نفس آنها سست شده و نتوانسته‌اند عملكرد مطلوبي داشته باشند و تغيير اين شرايط مشاركت همگان براي يك تحول بنيادين در تعريف از انسان و نگاه به انسان را مي‌طلبد.

احمدرضا معتمدي برگزيده دوره اول جايزه شهيد آويني نيز با بيان اينكه سينماي كشور امروز گرفتار يك ابتذال محض شده و در ظواهر متوقف شده است، گفت: ظرف سينما و هنر براي انتقال پيام به خوبي درك نشده و ما نيازمند نظريه‌پردازي در عرصه‌ مباني و انديشه‌ها و نوع انتقال آنها از طريق سينما هستيم.
نظرات بینندگان