arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۱۶۱۹
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۰۹ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۱

مشاهده تصورات انسان با اسکن مغزی برای نخستین بار

این محققان توانسته‌اند اعدادی را که افراد مشاهده کرده و خاطره‌ای که به یاد آورده‌اند را در کنار هم قرار داده و حتی فیلمهایی از آنچه آنها مشاده کرده اند را بازسازی کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا: اسکنهای مغزی اکنون به محققان دانشگاه کرنل اجازه داده‌اند که برای اولین بار تصورات یک انسان را دقیقا شناسایی کنند.

این دستاورد جدید زمانی بدست آمد که دانشمندان از اسکنهای مغزی برای رمزگشایی مستقیم تصاویر از مغز استفاده کرده‌اند.

این محققان توانسته‌اند اعدادی را که افراد مشاهده کرده و خاطره‌ای که به یاد آورده‌اند را در کنار هم قرار داده و حتی فیلمهایی از آنچه آنها مشاده کرده اند را بازسازی کنند.

دانشمندان به 19 داوطلب توصیفاتی از چهار انسان خیالی را ارائه کردند. این شخصیت‌ها از ویژگی‌های متفاوت مطبوع، سرد و کناره‌گیر، اجتماعی و معاشرتی و خجالتی و مهار شده برخوردار بودند.

دانشمندان جنسیت این شخصیتها را با نامگذاری آنها به عنوان مایک یا کریس و سارا و جنی برای هر داوطلب معرفی کردند.

سپس مغز هر داوطلب با استفاده از دستگاه تصویربرداری رزونانس مغناطیسی کاربردی(اف‌ام‌آرآی) اسکن شد. این فناوری، فعالیت معزی را با تغییرات در گردش خون اندازه‌گیری کرد.

سپس از این افراد خواسته شد تا چگونگی واکنش این شخصیت‌ها را در برابر سناریوهای مختلف مانند مشاهده یک سرباز بی‌خانمان که تقاضای پول کرده، تصور کنند.

فعالیت مغزی برای تصور هر شخصیت با یک الگوی منحصربفرد از فعالیت مغزی در قشر پروفرانتال میانی مرتبط شد.

این منطقه از مغز به افراد کمک می‌کند تا ویژگیهای مرتبط با دیگران را استنباط کرده و بر اساس نتایج دانشمندان، این منطقه همچنین جایی است که مدل‌های شخصیتی را رمزگشایی، مونتاژ و به روزرسانی می‌کند.

این ناحیه همچنین با اوتیسم و اختلالت دیگر که انسانها را از تعاملات اجتماعی دور می‌کند، مرتبط است. افراد مبتلا به این اختلالات ممکن است نتوانند مدلهای شخصی درست از افراد دیگر را در مغز خود بسازند. این پیشرفتها در آینده می‌تواند به درمان اختلالات کمک کند.

مشاهده تصورات انسان درناحیه مغزی قشر پروفرانتال میانی مرتبط با اختلالات اوتیسم


نظرات بینندگان