arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۳۳۴۷
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۰ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۲

ما در آمریکا فریاد زنده باد ایران سر می دهیم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یکصد و بیست و هشتمین نشست اتحادیه بین المجالس در حالی در کیتو پایتخت اکوادور برگزار شد که سخنان رییس جمهوری این کشور در انتقاد شدید از سیاستهای امریکا و نظام سرمایه داری و تاکید وی بر تداوم روابط میان امریکای لاتین با جمهوری اسلامی ایران، یکبار دیگر حقانیت مواضع ایران و جایگاه ارزنده آن را در میان کشورهای در حال توسعه و حق طلب جهان به نمایش گذاشت.
 
به گزارش ایرنا، ˈرافائل کورئا دلگادوˈ رییس جمهوری اکوادور در این اجلاس که 1500 تن از نمایندگان 140 کشور جهان در آن حضور داشتند، از سیاست های دو گانه آمریکا و متحدانش بویژه انگلیس در مورد موضوعات مهم سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به شدت انتقاد کرد و آمریکا و نظام بانکی و اقتصادی حاکم بر این کشور را بزرگترین تامین کننده هزینه های تروریسم و قاچاق مواد مخدر در سطح بین المللی دانست.
 
وی گفت: آمریکا با اعمال سیاست های دوگانه در مسائلی نظیر تروریسم، حقوق بشر، اقتصاد و تجارت با اتخاذ ژست دفاع از حقوق بشر ظلم زیادی به جامعه دیروز و امروز جهان روا داشته است.
 
کورئا با اشاره به اعمال تحریم های ظالمانه از سوی آمریکا علیه کشورهای مستقل و آزادیخواه جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران گفت: آمریکا از ما می خواهد علاوه بر همراهی با این کشور در تحریم علیه ایران، از دوستی و همکاری با تهران فاصله بگیریم، وگرنه ما را در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار می دهد.
 
رییس جمهوری اکوادور تصریح کرد: ما نه تنها این سیاست مزورانه آمریکا را قبول نداریم و آن را بر نمی تابیم بلکه به دوستی با جمهوری اسلامی ایران افتخار می کنیم و فریاد زنده باد ایران سر می دهیم.
 
رییس جمهوری اکوادور در ادامه از دولت انگلیس نیز به خاطر پیروی از سیاست های ظالمانه آمریکا انتقاد کرد و اظهار داشت: موضوع جزایر مالویناس (فالکلند) آرژانتین متعلق به کل آمریکای لاتین است و انگلیس حق حاکمیت بر این جزایر را ندارد.
 
وی همچنین بر ضرورت اصلاح ساختار سازمان ملل تاکید کرد و خاطر نشان ساخت: نظم حاکم بر جهان که در حال حاضر از سوی آمریکا و قدرت های بزرگ پیگیری می شود، غیرعادلانه و غیر اخلاقی است.  
 
رییس جمهوری اکوادور در این زمینه از اتحادیه بین المجالس خواست در جهت وضع قوانینی برای اصلاح ساختار کنونی نظام ملل متحد گام بردارد.
 
ˈفرناندو کردروˈ رییس مجلس اکوادور نیز در سخنانش، به انتقاد از نظام سرمایه داری غرب پرداخت و گفت که مدل کاپیتالیستی ارمغانی جز آوردن مشکلات برای جامعه بشری نداشته است و نمونه های آشکار آن را امروز می توان در اقتصادهای بحران زده کشورهای اروپایی نظیر اسپانیا و حتی، وضعیت اقتصادی ایالات متحده امریکا مشاهده کرد.
 
وی افزود: مردم جهان امروز به یک مدل توسعه باثبات و حقیقی نیاز دارند که رشد واقعی اقتصادی را به همراه داشته باشد.
 
شعار اصلی نشست اتحادیه بین المجالس که پس از پنج روز فعالیت عصر چهارشنبه به وقت محلی – بامداد امروز پنجشنبه به وقت ایران- به کار خود پایان داد، ˈ از رشد بی هدف تا توسعه هدفمند (زندگی خوب)ˈ بود و هیاتهای شرکت کننده در آن در جریان نشستهای خود در قالب سه کمیسیون ˈصلح و امنیت بین المللیˈ، ˈتوسعه پایدار، امور مالی و تجارتˈ و ˈدموکراسی و حقوق بشرˈ دیدگاههای خود را مطرح کردند.
 
به گزارش منابع خبری، تعداد 43 تن از روسای مجالس کشورها، 1157 تن از اعضای مجالس قانونگذاری و 300 وزیر، شهردار، مشاوران بلندپایه دولتها و مقامهای نظامی و پلیسی در این همایش پنج روزه که برای نخستین بار در اکوادور برگزار شده بود، شرکت داشتند.
 
ریاست هیات اعزامی ایران به این نشست را ˈموید حسینی صدرˈ نماینده خوی و دبیرکل گروه بین المجالس جمهوری اسلامی بر عهده داشت و ˈ مقداد نجف نژادˈ نماینده بابلسر، خانم ˈحلیمه عالیˈ نماینده زابل و ˈهدایت میرمرادزهیˈ نماینده سراوان اعضای آن را تشکیل می دادند.
 
ˈهادی نژادحسینیانˈ، دبیرکل مجمع مجالس آسیایی نیز در این اجلاس حضور داشت و همچون اعضای هیات اعزامی ایران با سخنرانی و طرح دیدگاههای خود در مباحث مختلف یکصد و بیست و هشتمین نشست اتحادیه بین المجالس، نقش موثری در تدوین قطعنامه های پایانی آن ایفا کرد.
 
مدلهای توسعه، تجارت عادلانه، رفع فقر و خشونت و تلاش برای حل نگرانی های جهانی و منطقه ای مهمترین موضوعاتی بود که در جریان این نشستها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
 
ˈعبدالواحد راضیˈ رییس سابق مجلس مغرب و رییس دوره ای اتحادیه بین المجالس در جریان این نشست، ریاست آن را به اکوادور واگذار کرد و شماری از مقامهای سازمان ملل از جمله خانم ˈربکا گرینسپانˈ معاون دبیرکل سازمان ملل و ˈآلیسیا بارسناˈ مدیر کمیسیون اقتصادی سازمان ملل برای امریکای لاتین و حوزه کارائیب نیز در آن سخنرانی کردند.
 
خانم گرینسپان معاون دبیرکل سازمان ملل در این نشست از مجالس جهان خواست به پیشبرد ˈتوسعه انسانی پایدارˈ کمک کنند و برای چنین کاری، ˈدیدگاههای جاه طلبانه اما قابل اجرا ˈ داشته باشند که بر همگرایی در جهان و همزیستی همه ملتها با یکدیگر مبتنی باشد.
 
وی یادآور شد: در گزارش توسعه انسانی سازمان ملل که برای سالهای پس از 2015 تهیه شده و در تدوین آن، بیش از 300 هزار نفر از 83 کشور جهان در 11 موضوع مورد پرسش قرار گرفته اند، شهروندان به عنوان ˈثروت حقیقی کشورهاˈ تلقی شده و این نکته مورد تاکید قرار گرفته است که توسعه باید مبتنی بر تقویت توانمندی افراد برای اطمینان از داشتن یک آینده ˈسالم و پر رونقˈ باشد.
نظرات بینندگان