arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۸۳۴۴
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۱ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۲

«توشیبا» در چین، تولیدکننده کارت‌حافظه جهان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 شرکت سهامی توشیبا، شرکت مهندسی و الکترونیکی چندصنعتی ژاپنی، دارای تشکیلات بزرگ و چندملیتی، واقع در توکیو ژاپن است.

 این شرکت در سراسر جهان فعال است و حدود 210هزارنفر کارمند دارد. توشیبا در سال 1939 از ادغام دو شرکت توکیو دنکی و شیبارو سیساکوشو به‌وجود آمد. شیبارو سیساکوشو در سال 1875توسط تاناکا هیساشیگ اولین تولیدکننده ژاپنی تجهیزات تلگرافی تاسیس شد و در سال 1904 از تاناکا سیساکوشو به شیبارو سیساکوشو تغییر نام داد. این شرکت در اولین دهه قرن20، تولیدکننده اصلی ماشین‌آلات سنگین الکتریکی و قدرت اصلی صنعتی جهان شد. توکیو دنکی در سال 1890 تاسیس شد و اولین تولیدکننده ژاپنی لامپ‌های الکتریکی رشته‌ای بود. این شرکت بعدها تولید محصولاتش را متنوع کرد.

ادغام شیبارو و توکیو دنکی شرکت جدیدی را به‌ نام توکیو شیبارو دنکی به‌وجود آورد که خیلی زود به توشیبا تغییر نام داد. توشیبا در چهار گروه اصلی به تجارت مشغول است: 1-محصولات دیجیتال 2- دستگاه‌های الکترونیکی 3- لوازم خانگی  4- زیرساخت‌های اجتماعی. درآمد کل توشیبا در پایان مارس 2012، 262، 100، 6 ین بود که 2/25درصد این درآمد توسط محصولات دیجیتال، 5/24درصد توسط گروه دوم، 7/8درصد گروه لوازم خانگی و 6/36درصد توسط گروه چهارم و پنج‌درصد هم از فعالیت‌های دیگر حاصل شده بود.

در همان سال 45درصد از فروش در ژاپن و 55درصد در سایر نقاط جهان بود. توشیبا در سراسر جهان 39 بخش پژوهش و توسعه دارد که حدود چهارهزار و 180نفر در این بخش کار می‌کنند. توشیبا مبلغ 9میلیارد ین را در مارس 2012 به پژوهش و توسعه اختصاص داد. در سال 2011 پنجمین شرکت بزرگ بعد از ‌ای‌بی‌ام، سامسونگ، کنون و پاناسونیک شد.

توشیبا طیف گسترده‌ای از محصولات و خدمات، از جمله سیستم‌های تهویه مطبوع، دستگاه‌های الکترونیکی مثل تلویزیون و دی‌وی‌دی، سیستم‌های کنترل و هدایت مانند سیستم‌های امنیتی، دستگا‌ه‌های کنترل ترافیک، تجهیزات فروش الکترونیکی، آسانسور و پله‌برقی، لوازم خانگی، فناوری اطلاعات، سیستم‌های روشنایی، تجهیزات و مواد الکترونیکی، تجهیزات پزشکی، تجهیزات اداری، رایانه‌های شخصی، نیمه‌رساناها، سیستم‌های انرژی، سیستم‌های انتقال و توزیع برق را ارایه می‌دهد. توشیبا در طول پیشینه‌اش مالکیت چندین شرکت از جمله سمپ در سال 1977، وستینگ هاوس در سال2006، در سال 2011 Landis+Gyr و دستگاه‌های پرداخت و حساب پول آی‌بی‌ام در سال 2012 را به‌دست آورد. در سال 2010 با سنجش درآمد، توشیبا پنجمین فروشنده بزرگ کامپیوتر بعد از اچ‌‌پی، دل، ایسر و لِنُوُو در جهان شد.

 در همان سال چهارمین تولید‌کننده بزرگ قطعات نیمه‌رسانا بعد از اینتل، سامسونگ الکترونیک و تگزاس اینسترومنت شد. توشیبا در فهرست بورس توکیو که متشکل از بورس اوراق بهادار اوساکا، بورس ناگویا و بورس لندن است، قراردارد. توشیبا عهد‌ه‌دارتازه‌ها در ژاپن، مانند رادار، کامپیوتر دیجیتال، تلویزیون ترانزیستوری و ماکروویو، تلفن تصویری رنگی، دستگاه ‌ام‌آر‌آی، لپ‌تاپ، دی‌وی‌دی، اچ‌دی‌دی‌وی‌دی و نوت‌بوک بود.

در سال 2001 توشیبا به‌علت افزایش تقاضا در بازار آمریکای‌شمالی قراردادی را با اورین‌الکتریک، یکی از بزرگ‌ترین سازنده‌ها و عرضه‌کنندگان ویدیوهای الکترونیکی در جهان به‌منظور تولید و عرضه محصولات تلویزیونی و ویدیویی امضا کرد. این قرارداد در سال 2008 پس از هفت‌سال به پایان رسید. از 2001 تا 2002 به علت کاهش تقاضا، قیمت تراشه‌های توشیبا هم افت کرد. توشیبا به‌دلیل رقابت شدید قیمت‌ها نتوانست خود را در بازار لپ‌تاپ نگه دارد و در سال 2003 مشاغل قسمت رایانه را به‌دلیل رقابت با دل و اچ‌پی کاهش داد.

در دسامبر 2004 توشیبا اعلام کرد تولید تلویزیون‌های سی‌آرتی را ادامه نخواهد داد. در سال 2006 توشیبا تولید تلویزویون پلاسمای خانگی را پایان داد و در همان سال با پیشنهاد پنج‌میلیارددلاری مزایده فروش شرکت وستینگ هاوس الکتریک را برد و مالک 77درصد از آن شد. سود توشیبا در سال 2007 به علت فروش فراوان کامپیوترهای شخصی و لوازم خانگی بالا رفت، در سال 2008 تا 2009 به‌دلیل کاهش قیمت نیمه‌رساناها محصولات الکترونیکی، ارزش ین و رکود اقتصادی در جهان این رکورد را از دست داد.

این شرکت بیش از 8400 کارگر موقت را از کار بیکار کرد و ساعت‌های کاری کارمندان تمام‌وقت را کاهش داد. شرکت توشیبا برای چند هفته کارخانه‌های ساخت تراشه را به حالت تعلیق درآورد، ساخت کارخانه تراشه فلش‌مموری را به تاخیر انداخت و تولید گوشی‌های تلفن‌همراه در ژاپن را پایان داد.

سود خالص توشیبا از 2010 تا 2011، 85میلیارد ین (5/1میلیارد دلار) بود که نسبت به سال قبل کاهش یافته بود. توشیبا در این مدت زمانی، حدود 75میلیارددلار فروش داشت و از فروش نسبتا خوب تراشه‌های حافظه و نمایشگرهای کریستال مایع مورد استفاده در گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها برخوردار بود.

زمین‌لرزه، سونامی و بحران نیروگاه اتمی فوکوشیما در سال 2011 تاثیر زیادی بر درآمد آینده این شرکت داشت. این شرکت کاهش تقاضا برای محصولات الکترونیکی خانگی را در غرب پیش‌بینی کرد و به‌منظور مقابله با رکود و بحران اقتصادی جهانی سعی بر ساده و موثرترکردن محصولاتش و مقرون به صرفه‌تر کردن آنها کرد.توشیبا دومین و بزرگ‌ترین سازنده تراشه‌های حافظه و دومین سازنده کارت‌های حافظه مورد استفاده در تلفن‌های همراه، دوربین‌های دیجیتال و دستگاه‌های پخش موزیک است.

توشیبا از فروش این قطعات سود خوبی به‌دست آورده و فاصله کمی با شرکت سامسونگ دارد. توشیبا پنجمین سازنده کامپیوترهای شخصی در جهان و چهارمین فروشنده کامپیوتر در آمریکاست.

* سارا لواسانی
نظرات بینندگان