پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در نشست تخصصي ايلنا كه درباره انتخابات شوراها برگزار شد شركت كنندگان درباره امكان تخلف در انتخابات آتي شوراها پاسخهاي متعددي دادند كه جالب و شنيدني است.
نخستين نشست نامزدهاي انتخابات دوره چهارم شوراي شهر تهران با حصور حسن بيادي نايب رئيس کنوني شوراي شهر، محسن هاشمي مشاور سابق شهردار تهران و مديرعامل سابق شرکت متروي تهران، افشين حبيبزاده عضو شوراي مرکزي خانه کارگر و وحيد نوروزي معاون اجرايي سابق سازمان حمل و نقل و ترافيک شهرداري تهران در خبرگزاري ايلنا برگزار شد.
انتخاب شهردار توسط مردم امكانپذير نيست
محسن هاشمي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه آيا شما موافق هستيد شهردار توسط مردم انتخاب شود يا نه گفت: اگر تمامي اختيارات قانوني به شوراها واگذار شود در آن شرايط ميتوان انتخاب شهردار را به راي مردم واگذار کرد اما به اعتقاد من در شرايط کنوني اين امکان ميسر نيست.
لوس بازي است
حسن بيادي ديگر ميهمان اين نشست نيز درباره اين مساله گفت: به نظر من مطرح شدن اين مساله لوس بازي برخي افراد در مجلس بود که مطرح شد.چرا که هيچ حساب و کتابي براي آن وجود ندارد.
قسم ميخورم شوراها سياسي نشود
در ادامه اين نشست مهمانان درباره نگراني نسبت به سياسي شدن شوراها اظهار نظر کردند که محسن هاشمي در راس مهمانان صراحتا اعلام کرد: من قسم ميخورم در صورت ورودم به دور چهارم شوراها مانع از سياسي شدن آن شوم.وحيد نوروزي در اين باره نيز گفت: کساني که تخصص و تعهد لازم را دارند و مردم آنها را ميشناسند افرادي هستند که اکثريت راي را فارغ از جناحهاي سياسي به خود اختصاص ميدهند.افشين حبيب زاده نيز در اين باره گفت: مردم به کساني که در عمل برنامههاي خود را اثبات کرده اند راي ميدهند فارغ از جناحهاي سياسي.حسن بيادي نيز در اين باره گفت: اعتقاد دارم اينکه براي کانديدا شدن افراد در شوراها، مجلس و رياست جمهوري تحصيلات را تعيين کرده اند اشتباه محض است چرا که حقوق حقه اين مردم از آنها گرفته شده است. ما کساني را داريم که با وجود داشتن مدرک ديپلم ديد بازي دارند و فهم و درک آنها از شهر بسيار بالاتر است.
مردم انتخاب کننده نهايي هستند
وي ادامه داد: اين مردم هستند که انتخاب کننده نهايي انتخابات هستند. زيبايي قانون به اين است که از همه مردم بخواهيم در انتخابات مشارکت کنند.فردي که با يک بقچه براي ثبت نام رياست جمهوري ميآيد بيانگر زيبا بودن قانون است اين يعني مشارکت مردم اما در نهايت اين شوراي نگهبان است که تعيين کننده نهايي براي اعلام کانديداتوري افراد است.نايب رئيس شوراي شهر تهران با بيان اينکه با محدود کردن افراد براي ثبت نام کانديداهاي شورا از طريق مدرک تحصيلي ميزان مشارکت مردم کاهش يافته است و استقبال آنچنان نبود تصريح کرد: محدود کردن افراد بر اساس مدرک تحصيلي موجب شد که استقبال کم شود. من حاضرم 10 نفر از روستا و 10 نفر را از نماينده مجلس را کنار هم بگذارم تا ببينيد که صرفا داشتن تحصيلات براي خدمت کردن کافي نيست.وي ادامه داد: اين حق مردم است که از هر صنفي از ورزشکار تا هنرمند يا فرد متخصص بتواند براي ثبت نام به شوراها بيايد و اين مردم هستند که نمايندگان خود را از ميان افراد انتخاب ميکنند.
اگر انتخاب نشويد؟
پايان بخش اين نشست پاسخ مهمانان به اين پرسش بود که در صورت انتخاب نشدن شما آيا به نتيجه نهايي احترام ميگذاريد و يا ميگويد تخلفي صورت گرفته است تقلب که اعضا هر کدام نظر متفاوتي داشتند.محسن هاشمي گفت: من از کسي جز خدا نميترسم اما با اين وجود فورا نتيجه انتخابات را قبول ميکنم.وحيد نوروزي نيز در اين باره گفت: تقلب در انتخابات يعني چه؟ من معني آن را نميفهمم.حسن بيادي نايب رئيس شوراي شهرتهران نيز گفت: تقلب برنامه اي از پيش تعيين شده است و با تخلف معناي بسياري دارد در واقع تقلب نوعي تهمت است ولي در ارتباط با تخلف ميگويم در همه دنيا احتمال تخلف وجود دارد و بايد بر اساس قانون با آن برخورد کرد. شايد يک نفر يک عملي را اشتباه کند و البته اين از روي خود سري فرد باشد که در نتيجه آن صندوق ابطال ميشود.حبيب زاده نيز در اين رابطه گفت: من با مهندسي انتخابات که موجب تغيير نتيجه انتخابات شود مخالف هستم.وي ادامه داد: اگر تمامي نهادها و ارگانها وظايف شان را بر مبناي قانوني انجام دهند اين شائبه پيش نميآيد و اگر همه ما قانون را بپذيريم قطعا اين مشکل پيش نميآيد.محسن هاشمي در اين باره گفت: مطرح کردن مهندسي انتخابات مانند اين ميماند که واژهها را به نوع ديگر ادا کنيم در واقع معنا همان است.وي ادامه داد: گويا آقاي بيادي به دنبال گفتن اين است که نظام کنوني به دنبال تقلب يا تخلف در انتخابات نيست بلکه اين کارگزاران هستند که با داشتن برنامه اي به دنبال تغيير نتيجه هستند که اين کار مورد تاييد نظام نيست. از سويي بايد براي اثبات اين موضوع از ابزارهايي استفاده کرد که در صورت تاييد اين مساله ميتوان گفت در انتخابات تقلب يا تخلف صورت گرفته است.هاشمي ادامه داد: بايد علاوه بر راي گيري در شمارش آرا نيز سلامت انتخابات حفظ شود و اگر محرز شد که تخلفي در حوزه انتخاباتي صورت گرفته است بايد راي را باطل کند تا شائبه انتخاباتي به وجود آيد.هاشمي براي واضح کردن اين مساله گفت: زماني که شائبه اي در جامعه پيش ميآيد بايد به هر طريقي که شده اين شائبه برطرف شود در غير اين صورت شائبه در جامعه باقي ميماند قصه همان قصه منار کج براي مسجد است که معمار از آن پيرزني که ادعا ميکرد منار کج است خواست تا منتظر شود منار راست شود و خود آن شخص تاييد کننده آن مساله باشد.
نظام بايد مواظب باشد
وي ادامه داد: نظام بايد مواظب باشد تا با هر گونه شائبه مقابله کند البته اين شائبهها با زد و خورد قابل حل نيست اين مشکل براي خود خانواده آيت الله هاشمي مطرح شد اگر آن زماني که برخي آمدند و به خانواده و پسران هاشمي تهمت زدند ما وارد کار ميشديم و مانع از شيوع حاشيهها ميشديم قطعا جو جامعه اينگونه رقم نميخورد و در اين فضا برخي از افراد از موج شايعه استفاده کردند تا بازي خود را انجام دهند.هاشمي ادامه داد: از اين رو از نظام ميخواهم از شائبه ايجاد تقلب در انتخابات جلوگيري کند. چرا که اگر اين شائبه ايجاد شود ديگر نميتوان مانع آن شد در اين شرايط است که مردم قبول ميکنند.
دستيابي به مديريت يکپارچه شهري
محسن هاشمي نيز در ارتباط با چرايي دستيابي به مديريت يکپارچه شهري گفت: متاسفانه از ظرفيت موجود شوراي عالي استانها براي دستيابي به مديريت يکپارچه شهري استفاده نشد براي نمونه هيچ شهري لايحه اي به شوراي عالي ارائه نداد تا به صورت قانوني اين مساله پيگيري شود.وي با اشاره به ورود نمايندگان مجلس به بحث بودجه مترو گفت: ما ميتوانستيم از ظرفيت نمايندگان مجلس همانند بحث مترو در دستيابي به مديريت يکپارچه شهري استفاده کنيم اما متاسفانه اين عمل ميسر نشد براي نمونه نمايندگان مجلس موفق شدند سهم 50 درصدي براي ايجاد و توسعه مترو براي شهرها را در دولت به تصويب برسانند.هاشمي با انتقاد از عملکرد شوراي عالي استان در اين دوره در زمينه يک پارچه سازي مديريت شهري گفت: حداقل ميتوانستيم براي شهرهايي که قدرت اجراي مديريت يکپارچه داشتند اقداماتي انجام دهيم که متاسفانه اين کار صورت نگرفت.