پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ايثارگراني که ميزان جبهه، جانبازي و اسارت آنان به تنهايي در حد معافيت يک فرزند نيست، سوابق ايثارگري آنان با هم جمع شده و در صورتي که به حد نصاب معافيت برسد، حسب مورد يک يا دو فرزند ميتواند از معافيت خدمت وظيفهعمومي استفاده کنند.
به گزارش سرويس «انتظامي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سرهنگ حجتالله واعظينژاد معاون مشمولان و امور معافيتهاي سازمان وظيفه عمومي ناجا گفت: ايثارگراني که ميزان جبهه، جانبازي و اسارت آنان به تنهايي در حد معافيت يک فرزند نيست، سوابق ايثارگري آنان با هم جمع شده و در صورتي که به حد نصاب معافيت برسد، حسب مورد يک يا دو فرزند ميتواند از معافيت خدمت وظيفه عمومي استفاده کنند.
وي افزود: برابر ماده 45 قانون خدمت وظيفه عمومي اصلاحي مصوب 1390، به ازاي هر 24 ماه آزادگي، 25 درصد جانبازي و 30 ماه سابقه حضور در جبهه، يک نفر از فرزندان آزادگان، جانبازان و رزمندگان از خدمت وظيفه عمومي معاف ميشود.
معاون مشمولان و امور معافيتهاي سازمان وظيفه عمومي ناجا گفت: براساس اين ماده قانون، ايثارگراني که سوابق آزادگي، جانبازي و جبهه آنان در حد معافيت يک فرزند نيست. اين امتيازات با هم جمع شده و چنانچه به حد نصاب معافيت برسد به ازاي هر 30 ماه سابقه جبهه، فرزند دوم وي نيز معاف خواهد شد. به عنوان مثال فردي که داري 40 درصد جانبازي از بنياد شهيد و 15 ماه سابقه جبهه بوده و قبلا يک فرزند وي بواسطه 25 درصد جانبازي معاف شده باشد اکنون با تلفيق 15 درصد جانبازي باقيمانده و 15 ماه سابقه جبهه، فرزند دوم وي نيز معاف خواهد شد.
وي گفت: فردي که داراي 23 ماه آزادگي، 20 ماه سابقه جبهه باشد از آنجا که هر کدام از سوابق به تنهايي به حد نصاب معافيت نميرسد؛ اين امتيازات با هم جمع شده و چون مجموع آن به 68 امتياز ميرسد، دو فرزند ايثارگر از خدمت معاف خواهند شد.
معاون مشمولان و امور معافيتهاي سازمان وظيفه عمومي ناجا تاکيد کرد: ايثارگراني که از درصد جانبازي بنياد شهيد براي معافيت يک فرزند خود استفاده کردهاند، در تلفيق نيز بايد از باقيمانده درصد جانبازي بنياد با سابقه جبهه استفاده کنند.
واعظينژاد گفت: پيش از اين، چنانچه يک فرزند ايثارگر بواسطه امتياز ايثارگري والدين از خدمت دوره ضرورت معاف ميشد، فرزند دوم نميتوانست با استفاده از باقيمانده سوابق، از امتياز تلفيق براي معافيت استفاده کند.