پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : گرچه قلیان به دفعات کمتر نسبت به سیگار مورد استفاده قرار میگیرد، اما به اندازه سیگار برای بدن مضر است و در زمینه کم بودن میزان عوارض، هیچ برتری نسبت به سیگار ندارد.
به گزارش وب دا؛ کارشناس معاونت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: گر چه در سالهای گذشته بیشتر افراد مسن به کشیدن قلیان اعتیاد داشتند اما متاسفانه اخیرا این جوانان و نوجوانان هستند که طرفداران اصلی قلیان را تشکیل میدهند.
دکتر سمیرا صدیقی بیان داشت: بر خلاف تصور مردم، استفاده از قلیان همچون سیگار خطر ابتلا به انواع سرطانهای دهان، حنجره و ریه، بیماری قلبی و عروقی و بیماری مزمن انسداد ریوی را به شدت افزایش میدهد.
کارشناس معاونت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: اسانسهای افزوده شده به تنباکوهای موجود در بازار سبب تحریک سیستم تنفسی و بروز آلرژیهای شدید در افراد میشوند.
صدیقی گفت: مطالعات نشان میدهد که نه تنها تمامی مواد سمی و سرطانزای موجود در سیگار در اثر کشیدن قلیان نیز تولید میشود، بلکه در اثر حرارت دیدن تنباکو در مجاورت ذغال، مقادیر زیادی مونوکسید کربن و فلزات سنگین آزاد میشود که سبب بروز بیماریهای مزمن و خطرناک میشوند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین استفاده مشترک افراد از یک قلیان زمینه انتقال بیماریهای عفونی واگیردار مانند هپاتیت را از طریق دهان ممکن میسازد و آلودگی تنباکوی مصرفی و حتی لوله قلیان به باکتریها و قارچها زمینه ابتلا به بیماریهای عفونی تنفسی را فراهم میکند.
کارشناس معاونت غذا دانشکده علوم پزشکی نیشابور یادآور شد: حجم دود تولید شده در اثر استفاده از قلیان چندین برابر حجم دود ناشی از استعمال سیگار است خصوصا اینکه مکش عمیق قلیان و باقیماندن مواد سمی آن در ریه سبب آسیبهای جدی به بافت ریه میشود.
صدیقی در انتها اضافه کرد: متاسفانه در برخی از محیطهای تفریحی شاهد مصرف خانوادگی قلیان هستیم که با از بین رفتن قبح این کار و طبیعی شدن آن میان والدین و فرزندان، افراد به دفعات بیشتر به کشیدن قلیان روی میآورند و این خود سبب بروز وابستگی به نیکوتین میشود.