مشاور رئيسجمهور گفت: به خدا اگر در ميان اصولگراها و اصلاحطلبان کسي باشد که اين راه را ادامه بدهد، تکليف شرعي همه اين است که پشت او بايستند، اما ما اين راه را پاي جرياني که نه ظرفيت آن را دارد نه عشق آن را دارد و نه آن را باور دارد، ذبح نميکنيم.
مشاور رئيس جمهور ادامه داد: ما يقين داشتيم که اگر تاييد صلاحيت ميشديم، با آراي بسيار بالا پيروز انتخابات بوديم. هنوز هم به شدت پاي کار هستيم و تا شب انتخابات اميدمان را از دست نميدهيم. از مسير و راهمان کوتاه نميآييم. ما مطالبه ميکنيم. دعوا نميکنيم.
مشايي افزود: اين که ميگويند رئيس جمهور استعفا ميدهد، ما شلوغ ميکنيم، فتنه راه مياندازيم، جوسازي همان دروغپردازاني است که در بنبست گرفتار شدهاند. ما اين جريان را فدا نميکنيم اما از هر عملي که اين جريان را با نشاط و پويا کند، استقبال ميکنيم.
دبير اجلاس عدم تعهد گفت: يادمان نرود که مسيرمان به سوي خدا از جامعه و مردم عبور ميکند. من به شما يقين ميدهم که راه احمدينژاد قابل بستن نيست و اگر هر کسي به خيال خودش بخواهد اين مسير را ببندد از جاي ديگري نضج ميگيرد. قله، سربالايي و سختي دارد. ته دره که قله پيدا نميشود.راه باز است هيچ نگران نباشيد.
مهندس مشايي با اشاره به اين که ما چون طلايهداري و پيشقراولي ميکنيم کارمان سختتر است، ادامه داد: ما قصد نداريم در مقابل جريانات سياسي صفکشي کنيم، ميخواهيم صفمان را ببريم در ميان مردم، آن وقت خواهيد ديد که هيچ جريان سياسي نه در داخل و نه در نظام بينالملل نميتواند جلوي ما بايستد.
مشايي در قسمتي ديگر از سخنانش اظهار داشت: از اول دولت دهم احمدينژاد تاکيد ميکند دولت يازدهم در يک تراز بالاتري قرار خواهد داشت. دنيا هم امروز همين انتظار را از ما دارد. وضعيتي هم که امروز به مردم ما تحميل ميشود به هيچ عنوان طبيعي و عادي نيست و هيچ هم نبايد صورت ميگرفت. انشاءالله با يک رأي بالا مسائل را به نفع مردم خودمان بدل خواهيم کرد. اگر يک حماسهاي به معناي واقعي ايجاد شود همه چيز حل ميشود. خيليها به دنبال گشايش راه هستند.
امروز چون مبناي اصلي نظام جمهوري اسلامي غيبت امام(عج) است نايب امام به جاي ايشان عهدهدار زعامت مسلمين هستند و اگر نايب امام زمان(عج) حذف شود نميتوان ادعاي حکومت اسلامي داشت. ميان علماي شيعه البته در اين مسأله اختلاف بوده است.
برخي معتقد بودند هر خروج و قيامي در زمان غيبت امام زمان(عج) کفر و باطل است اما امام خميني(ره) معتقد بودند که تشکيل حکومت نه تنها باطل نيست بلکه واجب است. پس مبناي موجوديت نظام اسلامي ولايت فقيه است. ولايت فقيه يک مدل حکومت جديد در جهان است که نميتوان سابقهاي براي آن يافت و هنوز هم به جز ايران در جاي ديگري از جهان نمونه مشابهي براي آن وجود ندارد اگر هم باشد محدود است.
نکته ديگر اينکه جمهوري اسلامي در اين سي و چند سال دچار افت و خيزهاي فراواني شده است. بالاخره اينکه ولي فقيه فرمودند قطار انقلاب از ريل خارج شده بود و به ريل بازگشته است مويد همين مسأله است. فردا هم ممکن است اين فراز و نشيبها را شاهد باشيم.
مهندس مشايي با طرح اين سوال که ولي فقيه چه نوع حاکمي است؟ و اگر ما بخواهيم آن را به جهان معرفي کنيم چگونه اين کار را انجام ميدهيم، گفت: مدلي که الان در جامعه وجود دارد و دستهبنديهايي که در سطوح نخبگان جامعه ما وجود دارد اگر تعارفات را کنار بگذاريم و همه حقيقت را آن طور که هست ببينيم آيا هماني است که بايد باشد. گروهي از نخبگان سياسي هستند که اعتقادي به ولايت فقيه ندارند اما در نظام جمهوري اسلامي مدعي هستند که بايد بالاترين سطوح نظام به آنها واگذار شود. اينها به واسطه نزديکي با جبههاي که پرچم ولايت فقيه را بلند کرده براي خود همواره اعتبار خلق کردهاند بنده اگر حمايت قاطعي از ولايت فقيه انجام بدهم اين مدعيان مشمئز ميشوند.
اينها اصلاً اعتقادي به آمدن همه نيروهاي انقلاب ندارند بهتر است که خيليها حضور نداشته باشند چون اگر باشند دست زياد ميشود و ديگر معلوم نيست که آنها به جايي برسند. آنها همواره به دنبال حذف رقيب هستند که خودشان بمانند تا جا براي خودشان تنگ نشود و جايگاهشان به مخاطره نيفتد.
مهندس مشايي افزود: در حال حاضر اصرار ميشود تقسيمبنديهاي سياسي که وجود دارد به ميان مردم برود و دستهبنديها در ميان مردم انجام شود. من به شما عرض ميکنم جمهوري اسلامي اگر بتواند جامعه تحت پوشش خود را منسجم به روي کار بياورد و حماسهاي بزرگ در مشارکت مردم خلق نمايد به سرعت از همه موانع عبور کرده و حرف اول را در جهان خواهد زد