arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۵۲۲۶
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۲ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۲

کوکاکولا، چرخ‌های میانمار را می‌چرخاند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شرکت کوکاکولا به میانمار می رود و چرخ های اقتصادی میانمار را به حرکت درمی‌آورد.

کوکاکولا تنها در کوبا و کره شمالی کارخانه ای ندارد. این شرکت بزرگ تولیدکنندۀ نوشیدنی های گازدار در 200 کشور جهان حضوری فعال دارد و پس از 60 سال غیبت، به میانمار بازگشته است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از از پایگاه اینترنتی روزنامۀ فیگارو، کوکاکولا پس از کودتای نظامیان در سال 1962 میانمار را ترک کرده بود. با توجه به اینکه صفحۀ جدیدی در تاریخ حکومتداری نظامیان در میانمار گشوده شده این برند معروف آمریکایی روز چهارشنبه پس از 6 دهه غیبت اولین کارخانۀ تولید نوشیدنی های گازدار خود را در حومۀ رانگون، پایتخت برمه بازگشایی کرد؛ بازگشتی سمبولیک که بیانگر اشتیاق و بهتر است بگوئیم تشنگی مضاعف سرمایه گذاران برای حضور در میانمار است.

پس از انحلال شورای نظامیان، طی دو سال اخیر با برداشته شدن تحریم های بین المللی علیه دولت برمه- که البته همچنان توسط نظامیان اداره می شود- این کشور استقبال زیادی نسبت به اقتصاد بازار آزاد از خود نشان داده است.

میانمار سالهای متمادی از سوی سرمایه گذاران بین المللی تحریم شده بود و جمعیت 60.1 میلیونی این کشور در حوزۀ زیربنایی حمل و نقل، خدمات و صنعت بسیار عقب مانده بود. اما کوکاکولا قرار است این خلأ و عقب ماندگی را با سرعت بالایی پر کند. این شرکت بزرگ آمریکایی نه تنها با بطری های نوشابه بلکه با سرمایه گذاری و همچنین ایجاد مشاغل در یکی از فقیرترین کشورهای دنیا قرار است وارد میدان اقتصادی شود.

این غول اقتصادی قرار است با سرمایه گذاری 150 میلیون دلاری طی 5 سال، در میان مدت نزدیک به 20.000 شغل در شبکۀ تأمین ایجاد کند. در حال حاضر کارخانۀ جدید کوکاکولا نزدیک به 2500 نفر را در شهر هماوبی با مشارکت گروه تولیدی پینیا (Pinya Manufacturing)- شرکت محلی تولیدکنندۀ نوشیدنی های گازدار- ایجاد کرده است. موهتر کنت، مدیرعامل شرکت پینیا در مراسم افتتاح کارخانه جدید گفت: "از اینکه در این کشور فوق العاده، پس از 60 سال تولید محلی کوکاکولا را از سر گرفتیم و در این لحظۀ تاریخی شرکت داریم، خوشحالیم".

گفتنی است کوکاکولا در سپتامبر گذشته با ارسال اولین محموله کوکا به رانگون از کشورهای همسایه گام اول را در این مسیر برداشته بود. کوکاکولا امیدوار است نه تنها بازارهای جدید را تصاحب کند بلکه قرار است در روند بازسازی کشور نیز مشارکت داشته باشد. بنیاد کوکاکولا در سپتامبر گذشته از اعطای کمک 3 میلیون دلاری جهت ایجاد شغل برای زنان میانماری خبر داده بود. طبق اظهارات مدیرعامل کوکاکولا لوگوی قرمز و سفید کوکاکولا برای بسیاری از میانماری‌ها بیانگر خوش‌بینی نسبت به آینده‌ای درخشان و روزهاش روشن است.

لازم به یادآوری است که روزانه نزدیک به 1.8 میلیون نوشیدنی از تولیدات کوکاکولا در سراسر جهان مصرف می شود و این گروه نزدیک به 700.000 شغل در سراسر جهان ایجاد کرده است. میانمار نیز بدین ترتیب به شبکۀ بزرگ کوکاکولا پیوسته است.
نظرات بینندگان